Bakıcılara karşıyım

Juliette

annesinin kuzusu
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2009
822
5
296
42
Diğer
dusunuyorum dusunuyorum bir turlu anlayamiyorum... 3 aylik 5 aylik bebekleri bakicilara birakip calisanlari...madem bakmicaksin neden doguruyorsun? calismaya ihtiyacin varsa bakici parasini nasil veriyorsun?? bu zamanda bakici istanbul gibi yerde en 1000 tl... uzmanlar bebeklerin en az 2 yasina kadar anneden ayrilmamalari gerektigini soyluyorlar. ben anlamadim bu isiiiiiii

(((( CALISMAYA MECBUR OLAN ARKADASLAR HARIC))))

Son düzenleme:
aynı fikirdeyim
oğluma bakmak için 11 yıllık işimi bıraktım
sosyal hayatımın çok aza inmesi hariç hiç pişman olmadım

emin ol hiç bir anne bebeğini bir başkasına bırakmak istemez.
ama ya bebeğin geleceğini düşündüğü için buna mecbursa?

Ne yapsınlar?
İstifa mı etsinler sizce?
1000lira bakıcıya verenlerin maddi geliri de ona göredir elbet kenara para koymayı akıl ediyorlardır..
Gerçi benim çevremdeki anneler daha düşük ücretlerle çocuk baktırıyorlar ve inanın onlar da bayılmıyorlar bebelerinden tüm gün ayrı kalmaya..
İzin alamıyorsa,müdürü raporuna mırın kırın yapıyorsa başka ne çareleri var?
Ayrıca,bakıcılar için de ekmek kapısı olduğunu düşünüyorum,hem onlar kazansın hem anneler di mi?

Evde otururken sigorta kendiliğinden ödenmiyor canım.
Durumu olan kişi tabiki evinde oturur, belli bir yaşa kadar çocuğuna kendi bakar.Ama çalışmaya mecbur olanlar bakıcıya da mecburdurlar..Heryerde bakıcı ücreti 1000tl değil..Eğer öyleyse ben de çocuk bakayım.

Evde otururken sigorta kendiliğinden ödenmiyor canım.
Durumu olan kişi tabiki evinde oturur, belli bir yaşa kadar çocuğuna kendi bakar.Ama çalışmaya mecbur olanlar bakıcıya da mecburdurlar..Heryerde bakıcı ücreti 1000tl değil..Eğer öyleyse ben de çocuk bakayım.

+1...

eminimki hiçbir anne bebeğini başkasına bırakıpta akşama kadar çalışmak istemez..
hangi anne isterki bebeğinin her anını kaçırmayı? mecburiyeti yoksa..
ki o aylarda çalışan annelerden çoğu genellikle memur oluyor..
bi nevi geleceği garantiye alması adına şart. Allah çalışan annelere yardım etsin zor tabi..

bende karşıyım anneden başka kimse iyi bakamaz yavrusuna benim gibi ona sevgi ve şevkat veremez kendi çocugu gibi bakamaz ona mecbur kalmadıkça her anne bebeğine kendi bakması taraftarıyım

Bencede bebeğine en iyisi annesi bakar ama mecburiyet varsa yapılacak bir şey yok ki..Allah kimseyi evladından ayırmasın..
Ama şöylede bir şey var bende bankada çalışıyordum ve iyi para kazanıyordum şimdi bütün özel zevklerimden vazgeçmiş durumdayım ve evde oturuyorum..Mecbur olmadığı halde sadece özel zevkleri için çalışanları bende kınıyorum...

yanlis anlasilma olmus arkadaslar..
ben calismaya mecbur olanlar icin yazmadim o yaziyi.. ama ben ne anneler taniyorum sirf evde oturup cocuk bakmamak icin calisanlar hic bi ihtiyaci olmadigi halde...

dusunuyorum dusunuyorum bir turlu anlayamiyorum... 3 aylik 5 aylik bebekleri bakicilara birakip calisanlari...madem bakmicaksin neden doguruyorsun? sirf ego tatmini icinmi? calismaya ihtiyacin varsa bakici parasini nasil veriyorsun?? bu zamanda bakici istanbul gibi yerde en 1000 tl... uzmanlar bebeklerin en az 2 yasina kadar anneden ayrilmamalari gerektigini soyluyorlar. ben anlamadim bu isiiiiiii

yanlis anlasilma olmus arkadaslar..
ben calismaya mecbur olanlar icin yazmadim o yaziyi.. ama ben ne anneler taniyorum sirf evde oturup cocuk bakmamak icin calisanlar hic bi ihtiyaci olmadigi halde...

keşke bunu en başta söyleseydiniz.
bu kadar sert bir yazı yazmanızın sebebini anlayamadım. sırf ego tatmini için çocuk doğuracak kadın egosunu tatmin etmek için oturup çocuğuna bakar zaen.
ayrıca çocuk yapmak zaten annelik egosunun tatmini değil midir? her neyse konu bu değil.

bebeğimi 30 haftalıkken dünyaya getirdim. hastaneden 38 günlükken çıkarabildim ve 2hafta sonra doğum iznim bitti.
normal doğum tarihi gelmemiş bebeğimi evde bırakıp işe başladım ben. çok şükür ki annem başımda. eğer olmasaydı 1000 tl değil ama daha düşük bir ücret verip tam anlamıyla avuç içi kadar bebeğimi bakıcıya bırakacaktım.
sigortam çalışmayınca kendi kendini ödemiyor maalesef..

keşke bunu en başta söyleseydiniz.
bu kadar sert bir yazı yazmanızın sebebini anlayamadım. sırf ego tatmini için çocuk doğuracak kadın egosunu tatmin etmek için oturup çocuğuna bakar zaen.
ayrıca çocuk yapmak zaten annelik egosunun tatmini değil midir? her neyse konu bu değil.

bebeğimi 30 haftalıkken dünyaya getirdim. hastaneden 38 günlükken çıkarabildim ve 2hafta sonra doğum iznim bitti.
normal doğum tarihi gelmemiş bebeğimi evde bırakıp işe başladım ben. çok şükür ki annem başımda. eğer olmasaydı 1000 tl değil ama daha düşük bir ücret verip tam anlamıyla avuç içi kadar bebeğimi bakıcıya bırakacaktım.
sigortam çalışmayınca kendi kendini ödemiyor maalesef..

Allah yardımcın olsun arkadaşım ne kadar zor bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum kimse isteyerek çocuğunu bırakmak istemez sanırım...

Allah yardımcın olsun arkadaşım ne kadar zor bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum kimse isteyerek çocuğunu bırakmak istemez sanırım...

amin, hepimizin yardımcısı olsun Allah.
kim isteyerek çocuğunu bırakır ki; bırakmak isteyen insan niye 9 ay binbir zahmetle onu karnında taşır zaten??
maddi imkanları evde oturmasına izin vereceği halde çalışan kadında gene evladı için çalışır sonuçta. ona daha iyi bir gelecek hazırlamak, yarınlara daha güvenle bakabilmek için..

amin, hepimizin yardımcısı olsun Allah.
kim isteyerek çocuğunu bırakır ki; bırakmak isteyen insan niye 9 ay binbir zahmetle onu karnında taşır zaten??
maddi imkanları evde oturmasına izin vereceği halde çalışan kadında gene evladı için çalışır sonuçta. ona daha iyi bir gelecek hazırlamak, yarınlara daha güvenle bakabilmek için..
Haklısınız ama en azından maddi imkanı el veren bir annenin gelecek içinse kaygısı 2 yaşına kadarda olsa yanında olması gerektiğini düşünüyorum...

Haklısınız ama en azından maddi imkanı el veren bir annenin gelecek içinse kaygısı 2 yaşına kadarda olsa yanında olması gerektiğini düşünüyorum...

tabii bende öyle düşünüyorum vicdani olarak zaten.
ama buna elvermeyen mesleklerde geri dönüş mümkün olmuyor bazen.
mesela devlet memurlarının yasal olarak 6 ay ücretsiz izni var ama şefler yüzünden çoğu kimse bunu kullanamıyor bile.
sonuçta işe dönünce gene aynı insanlarla yüzyüze bakılacak.

işin özü anne olmak başlı başına zor; çalışan anne olmak kat be kat zor..

Hımm tabiki bende devlet memuru olsam dönerdim doğrusu bu..Sonuçta memur olmak kolaymı bu devirde sağlam işin varken kimse bırakmak istemez..
Allah bütün evlatları annelerine babalarına bağışlasın..Hepsine güzel yazılar yazsın inşallah..

bencede ilk yazılan yazı çok acımasız olmuş. bende 19 haftalık hamileyim ve çalışıyorum. bebeğimi de malesef 3 aylıktan sonra bakıcıya vereceğim. kimse evladını bırakıp da gönül rahatlığıyla işe gidemez. heleki Türkiye şartlarındaki geçim koşullarını düşünün tek maaşla nasıl geçinilsin.

bizlerde bebeklerimizi bırakıp gidiyorsak onlara daha iyi bir gelecek sağlamak içindir. demişsiniz ki çalışmak zorunda kalanları bu yazdıklarımdan ayrı tutuyorum. ben evde oturup sadece çocuk baksam eminim ki bir süre sonra kendimi salacağım çünkü evde oturmak bana göre değil. eşim çok iyi bir maaş da alsa çalışmaktan yana tercih kullanabilirim. bu da sadace beni ilgilendirir.

lutfennnn yanlis anlasilma olmasin!!!!!
calismak zorunda olanlar haric

"calismaya ihtiyacin varsa bakici parasini nasil veriyorsun?? " dedikten sonra bu iletiyi yazman komik olmuş gerçekten. böyle bir yazıya yapılması gereken sitemleri arkadaslar yapmıs zaten, zaman kaybı fazlası...:kızgın:

Back