Bakıcı ücreti

Papatyam1176

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2016
304
337
28
Merhabalar 1 aylık bebeğim var öğretmenim. Eylülde bebeğim 4 aylık olacak şimdiden bakıcı araştırmaya başladım fakat fiyatlar hakkında bilgim yok. 9dan 1e kadar çalışacağım, ev işi olmayacak sadece bebek ile ilgilenilecek. Bakacak kişi ile aynı sitede yaşıyoruz yani yol masrafı yok. Küçük bir ilde bu dediğim şartlar için ortalama ücret nedir

Bizim burada aynı şartlarda küçük bir ilçe 1500 e bakıyorlar

Yarım gün bakıcı fiyatları 6 dan başlıyor.
Tam zamanlılar asgari ücretin çok çok üzerinde.
Yaz okulları aylık 12 bin dolaylarında olduğundan, ücretler bu şekilde.
Tabii bilgim büyükşehir için geçerli.
Siz kendiniz sorup, talep ettiğini öğrenin.

Himm anladım. Çok iyiymiş fiyat.en onemoiside kişiyi bulmak .biz temizlik için kimseyi bulamıyoruz derken bebeğime bakıcı arıyorum fiyat aşamasına bile gelemiyoruz,herkez rahat hiç kimsenin paraya ihtiyacı yok demekki. Ve haftasonuda yok, haftada 4 gün sadece bakılacak hafta içi ama yok kimse.hani fiyatı konsuuruz begenmiyorlar derim ama fiyat vs hani detay şeylere hiç giremiyoruz bile çünkü adam yok malesef
Erzurumda doğu gorevindeyom

İnsan bulmak gerçekten sorun ,küçük yerde demek daha iyi ,büyük yerde sorun her şey biz adam bulamıyoruz. Buraya da hatta ilan koydum ama yok hiç.araci kurumlardan bulsam benim maaşıma denk gelecek nerdeyse asgari ücret+SSK+yol.

O yüzden iyi birini bulunca bence tam gün alın siz işten gelince de yardımcı olur. 4-5 bin TL. Cok yüksek deil yani.ben hafta içi 4 gün bakacak birini bulamıyorum valla.1 yaşında bide hani öle cok çok küçük değil.
Çok uygunmuş ben tokatta yaşıyorum biraz araştırdım tam gün 4-5 bin dediler yarım gün için 2500 teklif edeceğim

Eskişehir'de çocuk gelişimi mezun arkadaşlarım hem bakıcılık hem oyun,ders ablaligi işi yapıyorlar.
Yarım gün en az 5 bin TL.
Tüm gün 10 bin ve üzeri diye biliyorum.
Temizlik yok sadece bakıcı ücreti bu şekilde birde malum asgarî ücrete zam gelecek falan deniliyor belki fiyatlar artar.

O kadar yüksek olsa sanırım ücretsiz izne ayrılırım 2 yıllığına. Bu paraları verebilmek için iyi bir gelire sahip olmak gerekiyor ki çalıştığımızı bakıcıya vermeyelim.
Buraya doğu görevi icin geldim aslında seneye tayin istemek istiyorum ama büyük şehirlerdeki kira bakici vs fiyatlarını duyunca vazgeçiyorum

Arkadaşlarımın calistigi kişiler öğretmen çift,hemşire ve asker eşi falan ne kadar gelirleri var bilmiyorum ama güncel fiyatlar bu şekilde.
Birde lojmanda yaşayanlar biraz daha az ödüyorlar kirayı galiba o yüzden mecbur olan herkes bu fiyatları kabul ediyor.
Şuan en uygun kiralar 5-6 bin en pahalı 17 bin civarı evin durumuna bağlı.
Tek anneler için çok zor olur ama çiftler idare ediyor bu ücretleri.
Eskişehir'e tayin olursa aklınızda bulunsun.a
Tabii seneye kadar bunlar 2 katı zamlanir.

Bursa’da arkadaşım sizinki gibi yarım günlüğüne 8 bin veriyor ama içeriği nedir tam bilmiyorum. Gerçekten o ücretleri vermek yerine izin kullanmanız daha mantıklı olur. Zaten çok küçük bebeğiniz.

Zaten çocuk bakıp temizlik yemek vs beklemek olmaz bence, he yaptıran var mı var tabi ama çocuğunuzun vaktinden çalarlar. Adam gibi çocuğumla ilgilensin bı tek onun yemeği hazırlanıp verilsin bence yeterli.ev işi temizlik,yemek vs olmaz bencede.(bildigim duyduğum yaptıranlarda var ; kimisi artı para alıyormuş bebek bakımı+ öbür işler )

İstanbul’un bir ilçesinde yaşıyorum. Doğum sonrası biraz ücretsiz izin kullanacağım ardından da yarım gün için ister istemez bakıcı tutacağım. Çocuğu olan arkadaşlarıma sordum, tam 4.5-5 civarıymış bakıcı fiyatları. Hatta fiyatı duyunca kesin tam gün alırım dedim

İstanbul un hangi ilçesi acaba? Bende İstanbul'dayım o fiyatları 4 gün için düşündüm ama kimseyi bile bulamadık malesef,para mevzusuna bile konuşacak kimse yok. Çevremde olanlara sordum çoğu asgari ücret diyor kendi bakicilarina.sadece çocuk bakımı bu arada.sizi simdi okuyunca sasirdim açıkçası.

Son düzenleme:
700 liraya ev temizligine gidiliyor 3+1. 4 bin 5 bin kaldımi bu fiyatlar. Markete gidiyoruz hiç bisey almasak bile en az 300 lira gidiyor. Eğer ki 4 bine 5 bine yarım gün olsa dahi bu kadar ucuza çalışana nasil guvenebiliriz bence kendi icimizde sorgulamak lazım. Öyle bir ekonomideyiz ki gerçekten normal bir eğitim almış bir bakıcı tutsak 20 bin, 25 bin. Ki Hakkıdır. Benim ikizlerim var işi gücü bırakıp çocuklarıma bakıyorum. O kadar okuduk boşunaymış. Çalıştığımı versem dahi yetmiyor. güven çok önemli. Zaten zor bulmuşum bebeklerimi Annemden öyle şeyler duydum ki poposuna fitil verip akşama kadar uyutanlar mi dersiniz şurup verip çocuğun huysuzlugunu alanlar mi. Allahim herkesin bebegini korusun. Çok çok iyi araştırın lütfen Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun.

Güngörendeyim ben. Çoğunlukla güvenilir velilere baktırıyorlarmış. Ben 10-15 verdiğim zaman zaten çalışmamın bir mantığı kalmıyor, tüm para oraya gitmiş olacak, e daha bir de çocuğun masrafları, ev masrafları vs var.

Size katılıyorum kesinlikle, öncelikle güvenilir, merhametli olsun aynı fikirdeyim.yalniz şöyleki ikiz çocukla tek çocuk tabiki farklı. 5 bin yarım gün için bence normal. Zaten tam gün olsa 10 bin. Eg binlerce insan asgari ucretle çalışıyor haftasonuda dahil ki asgari ücret 8 bin.

Dediğiniz gibi ikize bakacak kişi bu rakama tabiki kimse bakmaz teklif dahi edilemez. Eğitim konusuna gelirsek eğitimli olup, çocuğa dil ogreticek vb şeyleri varsa ondada fiyatlar artıyor elbette. Benim beklediğim su anda tabiki zır cahil biri olsun istemem ama en azından anne olup merhametli olması çocuğumla ilgilenmesi sadece bu. Ve bence yarım gün için bir sartlarda birisi 5-6 bin normal. Sunuda belirtiyim anaokullarında stajyer öğretmen diye aldıkları eğitimli kişilere bile malesef suistimal edilip Max asgari ücret veriliyor ve bunu veren kurum bile az. Nasıl olsa yeni mezun deneyim için bana mecbur diye düşünüp 6-7 bine yardimci öğretmen diye calistiyorlar.

Maalesef güvenmek çok zor hiç tanımadığım birisine güvenemem. Bizim apartman görevlimizin kızı çocuk gelişimi mezunu tanıdığım bir aile, genç olduğu için çocuğa daha ilgili davranır severek yapar diye düşünüyorum. Okulum da yakın zaman buldukça 5 dakika da olsa eve uğrayacağım. Keşke kendi annem ya da kayinvalidem burda olsa da baksa ama maalesef gurbetteyiz kimsemiz yok burada

Merhaba inşallah vicdanlı güvenilir birini bulabilirsiniz.
Ben Şanlıurfa nın bir ilçesinde görev yapıyorum. Oğlum 9 aylık. 8-17 arası yani tam gün 5000 e baktırıyorum. Sadece çocuk bakımı başka hiç bir iş yok. 6 bin istedi ilk konuşmamızda ama 5 e anlaşmıştık.
Bide buralarda çoğu kocalar izin vermiyorlarlar eşlerinin başkasının evine gidip çocuk bakmasına. Eve getirirseniz bakarız diyenler çok ama eve geleni bulmak çok zor.

Biz uzun süreçler sonunda bulduk eve gelecek bir hanımı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…