- 15 Nisan 2016
- 304
- 337
- 28
-
- Konu Sahibi Papatyam1176
Bizim burada aynı şartlarda küçük bir ilçe 1500 e bakıyorlarMerhabalar 1 aylık bebeğim var öğretmenim. Eylülde bebeğim 4 aylık olacak şimdiden bakıcı araştırmaya başladım fakat fiyatlar hakkında bilgim yok. 9dan 1e kadar çalışacağım, ev işi olmayacak sadece bebek ile ilgilenilecek. Bakacak kişi ile aynı sitede yaşıyoruz yani yol masrafı yok. Küçük bir ilde bu dediğim şartlar için ortalama ücret nedir
Bizim burada aynı şartlarda küçük bir ilçe 1500 e bakıyorlar
Çok uygunmuş ben tokatta yaşıyorum biraz araştırdım tam gün 4-5 bin dediler yarım gün için 2500 teklif edeceğimBizim burada aynı şartlarda küçük bir ilçe 1500 e bakıyorlar
Erzurumda doğu gorevindeyomHangi ilçe acaba çok merak ettim.bizim burada temizlik için günde 700 e kimseyi bulamıyoruz.ayni şey deil elbet ama bir aylik çocuk bakımı 1500 TL bedava.
Erzurumda doğu gorevindeyom
Çok uygunmuş ben tokatta yaşıyorum biraz araştırdım tam gün 4-5 bin dediler yarım gün için 2500 teklif edeceğim
O kadar yüksek olsa sanırım ücretsiz izne ayrılırım 2 yıllığına. Bu paraları verebilmek için iyi bir gelire sahip olmak gerekiyor ki çalıştığımızı bakıcıya vermeyelim.Eskişehir'de çocuk gelişimi mezun arkadaşlarım hem bakıcılık hem oyun,ders ablaligi işi yapıyorlar.
Yarım gün en az 5 bin TL.
Tüm gün 10 bin ve üzeri diye biliyorum.
Temizlik yok sadece bakıcı ücreti bu şekilde birde malum asgarî ücrete zam gelecek falan deniliyor belki fiyatlar artar.
Arkadaşlarımın calistigi kişiler öğretmen çift,hemşire ve asker eşi falan ne kadar gelirleri var bilmiyorum ama güncel fiyatlar bu şekilde.O kadar yüksek olsa sanırım ücretsiz izne ayrılırım 2 yıllığına. Bu paraları verebilmek için iyi bir gelire sahip olmak gerekiyor ki çalıştığımızı bakıcıya vermeyelim.
Buraya doğu görevi icin geldim aslında seneye tayin istemek istiyorum ama büyük şehirlerdeki kira bakici vs fiyatlarını duyunca vazgeçiyorum
Bursa’da arkadaşım sizinki gibi yarım günlüğüne 8 bin veriyor ama içeriği nedir tam bilmiyorum. Gerçekten o ücretleri vermek yerine izin kullanmanız daha mantıklı olur. Zaten çok küçük bebeğiniz.O kadar yüksek olsa sanırım ücretsiz izne ayrılırım 2 yıllığına. Bu paraları verebilmek için iyi bir gelire sahip olmak gerekiyor ki çalıştığımızı bakıcıya vermeyelim.
Buraya doğu görevi icin geldim aslında seneye tayin istemek istiyorum ama büyük şehirlerdeki kira bakici vs fiyatlarını duyunca vazgeçiyorum
İstanbul’un bir ilçesinde yaşıyorum. Doğum sonrası biraz ücretsiz izin kullanacağım ardından da yarım gün için ister istemez bakıcı tutacağım. Çocuğu olan arkadaşlarıma sordum, tam 4.5-5 civarıymış bakıcı fiyatları. Hatta fiyatı duyunca kesin tam gün alırım dedimO kadar yüksek olsa sanırım ücretsiz izne ayrılırım 2 yıllığına. Bu paraları verebilmek için iyi bir gelire sahip olmak gerekiyor ki çalıştığımızı bakıcıya vermeyelim.
İstanbul’un bir ilçesinde yaşıyorum. Doğum sonrası biraz ücretsiz izin kullanacağım ardından da yarım gün için ister istemez bakıcı tutacağım. Çocuğu olan arkadaşlarıma sordum, tam 4.5-5 civarıymış bakıcı fiyatları. Hatta fiyatı duyunca kesin tam gün alırım dedim
Güngörendeyim ben. Çoğunlukla güvenilir velilere baktırıyorlarmış. Ben 10-15 verdiğim zaman zaten çalışmamın bir mantığı kalmıyor, tüm para oraya gitmiş olacak, e daha bir de çocuğun masrafları, ev masrafları vs var.İstanbul un hangi ilçesi acaba? Bende İstanbul'dayım o fiyatları 4 gün için düşündüm ama kimseyi bile bulamadık malesef,para mevzusuna bile konuşacak kimse yok. Çevremde olanlara sordum çoğu asgari ücret diyor kendi bakicilarina.sadece çocuk bakımı bu arada.sizi simdi okuyunca sasirdim açıkçası.
Size katılıyorum kesinlikle, öncelikle güvenilir, merhametli olsun aynı fikirdeyim.yalniz şöyleki ikiz çocukla tek çocuk tabiki farklı. 5 bin yarım gün için bence normal. Zaten tam gün olsa 10 bin. Eg binlerce insan asgari ucretle çalışıyor haftasonuda dahil ki asgari ücret 8 bin.700 liraya ev temizligine gidiliyor 3+1. 4 bin 5 bin kaldımi bu fiyatlar. Markete gidiyoruz hiç bisey almasak bile en az 300 lira gidiyor. Eğer ki 4 bine 5 bine yarım gün olsa dahi bu kadar ucuza çalışana nasil guvenebiliriz bence kendi icimizde sorgulamak lazım. Öyle bir ekonomideyiz ki gerçekten normal bir eğitim almış bir bakıcı tutsak 20 bin, 25 bin. Ki Hakkıdır. Benim ikizlerim var işi gücü bırakıp çocuklarıma bakıyorum. O kadar okuduk boşunaymış. Çalıştığımı versem dahi yetmiyor. güven çok önemli. Zaten zor bulmuşum bebeklerimi Annemden öyle şeyler duydum ki poposuna fitil verip akşama kadar uyutanlar mi dersiniz şurup verip çocuğun huysuzlugunu alanlar mi. Allahim herkesin bebegini korusun. Çok çok iyi araştırın lütfen Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun.
Maalesef güvenmek çok zor hiç tanımadığım birisine güvenemem. Bizim apartman görevlimizin kızı çocuk gelişimi mezunu tanıdığım bir aile, genç olduğu için çocuğa daha ilgili davranır severek yapar diye düşünüyorum. Okulum da yakın zaman buldukça 5 dakika da olsa eve uğrayacağım. Keşke kendi annem ya da kayinvalidem burda olsa da baksa ama maalesef gurbetteyiz kimsemiz yok burada700 liraya ev temizligine gidiliyor 3+1. 4 bin 5 bin kaldımi bu fiyatlar. Markete gidiyoruz hiç bisey almasak bile en az 300 lira gidiyor. Eğer ki 4 bine 5 bine yarım gün olsa dahi bu kadar ucuza çalışana nasil guvenebiliriz bence kendi icimizde sorgulamak lazım. Öyle bir ekonomideyiz ki gerçekten normal bir eğitim almış bir bakıcı tutsak 20 bin, 25 bin. Ki Hakkıdır. Benim ikizlerim var işi gücü bırakıp çocuklarıma bakıyorum. O kadar okuduk boşunaymış. Çalıştığımı versem dahi yetmiyor. güven çok önemli. Zaten zor bulmuşum bebeklerimi Annemden öyle şeyler duydum ki poposuna fitil verip akşama kadar uyutanlar mi dersiniz şurup verip çocuğun huysuzlugunu alanlar mi. Allahim herkesin bebegini korusun. Çok çok iyi araştırın lütfen Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun.