• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı Nasıl Bulunur, Ücreti Ne Olmalıdır

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
bebeğim yok henüz hamileyim, ancak bir gün bakıcı istersem günlük fiyat üzerinden çalışmak isterim. Çünkü karı koca fazlaca boş günümüz oluyor haftada kaç gün baktı ise günlük 75 tl iyi bence. Aylık full bakarsa 1500 ediyor.
Çok süper fikir siz ihtiyacınız olduğunda arayıp çağıracaksınız kadın da alesta bekleyecek. Bi de 75 lira? İnsaf ya

Ben de ayda altı gün baktırıyorm, evine bırakıyorum, yemeğini VS de yapıyorum. 300 veriyorum. Az mı diye de içim içimi yiyor, sorup soruşturdum öylece bu miktarı belirledim. Konuyu takipteyim.

Ben de ayda altı gün baktırıyorm, evine bırakıyorum, yemeğini VS de yapıyorum. 300 veriyorum. Az mı diye de içim içimi yiyor, sorup soruşturdum öylece bu miktarı belirledim. Konuyu takipteyim.
Ben 8 güne 900 tl ödüyordum.
O da şöyle, haftada 4 günden hesaplama, ayda 16 17 gün çalıştığı için direkt 1800 tl maaş şeklinde.
Vallahi az billahi az, ayrıca ayda 6 gün nasıl oluyor?
İşiniz olduğunda mı çağırıyorsunuz?

Çok süper fikir siz ihtiyacınız olduğunda arayıp çağıracaksınız kadın da alesta bekleyecek. Bi de 75 lira? İnsaf ya
İhtiyacım olduğunda değil, eşim bir gün çalışmıyor haftada, ben de süt iznini bir gün çalışmayacak şekilde kullanırsam haftada 3 gün bakıyor olacak. İnsafımı sorgulamak size düşmez bu arada.

Benim komsum bakiyor. Hemen 2 alt katimda oldugu icin onun evine birakiyorum. Eslerimiz polis. Nobet usulu calistiklari icin, esim geceden cikinca sabah evde oluyor. Bu yuzden rahat edemem dedi. Kendi evinde bakmak istedi. Sabah hemen alt kata indirip okul cikisi da alip eve cikiyorum. Binada cok usumuyor. Bina disi birini bulsam evine goturmek yerine kendim tekrar izne ayrilirdim sanirim. Guvenmem ben herkesin temizligine falan. Bir de kis burda baya cetin geciyor. Cocukla markete gitmeye korkuyoruz.
Bizim bakicimiz 5 saat icin 700 lira aliyor. Ama biz anlastiktan sonra duydum ki diger ogretmen arkadaslar ayni saate 500 lira oduyormus. Bisey demediim. Iyi bakiyor cocuguma. Doyuruyor, uyutuyor,oynuyor. Her gun yediklerinin fotografini atiyor. Ne kadar yedigini, kaka sayisini falan soyluyor 😁 O da anne oldugu icin beni anliyor ve ben soylemeden yapiyor bunlari. O yuzden memnunum. Kizim da onu seviyor cok sukur. Bu yuzden fiyat konusunda cok da ustelemedim.
Insallah iyi bir bakici bulursun sende 🤲 insan evladini herkese emanet edemiyor.

İhtiyacım olduğunda değil, eşim bir gün çalışmıyor haftada, ben de süt iznini bir gün çalışmayacak şekilde kullanırsam haftada 3 gün bakıyor olacak. İnsafımı sorgulamak size düşmez bu arada.
Ben niye sorgulayayım siz kendinizi sorgulayın. Çocuğumu canımı emanet ettiğim insanın günlük emeğine 75 lira bedel biçiyorum diye bi düşünün. Sonra bir de emeğine bu kadar değersiz baktığım bi insan benim çocuğuma bakarken ne kadar içten olabilir diye düşünün

bebeğim yok henüz hamileyim, ancak bir gün bakıcı istersem günlük fiyat üzerinden çalışmak isterim. Çünkü karı koca fazlaca boş günümüz oluyor haftada kaç gün baktı ise günlük 75 tl iyi bence. Aylık full bakarsa 1500 ediyor.
Onumuzdeki sene bizde oyle anlasacagiz bakiciyla. Esim ayda 10 gun gunduzde calisiyor. 20 gun gecede. Gecedeyken ben bakarim, gunduze donunce bakiciya veririz dedi. Cunku su an bile babasi sabah isten gelince ayrilamiyor kizim ondan. Cogu sabah kiyamiyor esim goturmuyor kendi bakiyor. Bosuna tam ay oduyoruz.
Kadin da kabul ederse boyle yapacagiz. Etmezse eger mecbur esim gunduzdeyken benimle sinifima gelecek, gecedeyken esimle kalacak. Zaten seneye 2 yasina giriyor. Anasinifi ogretmeni oldugum icin sinifimda durabilir. Oynar, takilir orda 😁
Zaten seneye mudur vekillik dusunuyorum bulundugum anaokuluna. Eger oyle olursa cok daha rahat olur. Odamda yanimda oynar. Idare ederim ayda 10 gun.

Valla anane babanne varsa en iyisi yine onlar bence.ben bi ara normal konu komşu aracılığı ile bir bakıcı buldum ama annemde başındaydı.

3seneden berı duzenlı yardımcım var. Haftada 3günden ayda 12gün calısıyor. 9-6 saat aralıgı. 1200tl verıyorum. Bunu kendı belırlemıstı ıse gırerken 1000tl ıle baslamıstık. 1200oldu her yıl 100tl arttırdı yanı. Ayrıca 5aylık bebegım onun geldıgı gunlerde agladıgında ya da benım takatım kalmadıgında altını da degıstırıyor kıyafetlerını de degıstırıyor. O kadar memnunum kı. Boyle bır talebım olmadıgı halde sırf oglumu cok sevdıgı ıcın yapıyor bunları. Odasını zevkle sılıp supuruyorum dıyor mesela. Sımdı ıkıncıye gebe oldugum ıcın bakıcıyı dusunmeye basladım ama benım gozetımım altında yanı evde yalnız bırakmadan. Sımdı kadına bıraz daha yuksek bır ucret teklıf edıp bebek bakımına da yardım edermısın abla desem ayıp olur mu? Bu arada evımı de bal dök yala yapar her zaman yanı. Bende bu sorunlardan baska bırının evıme gırmesını ıstemıyorum. Yada kalan bos gunlerınde tam gun olarak bebeklerle ılgılenır mısın gıbı bır teklıfte mı bulunayım? Bende sormus olayım Koalina Koalina belki bır fıkır cıkar:oops:

Ben 8 güne 900 tl ödüyordum.
O da şöyle, haftada 4 günden hesaplama, ayda 16 17 gün çalıştığı için direkt 1800 tl maaş şeklinde.
Vallahi az billahi az, ayrıca ayda 6 gün nasıl oluyor?
İşiniz olduğunda mı çağırıyorsunuz?
Diğer günler eşim idare ediyor, ben de haftanın her günü çalışmıyorum. 6 gün de yarım gün şeklinde.

3seneden berı duzenlı yardımcım var. Haftada 3günden ayda 12gün calısıyor. 9-6 saat aralıgı. 1200tl verıyorum. Bunu kendı belırlemıstı ıse gırerken 1000tl ıle baslamıstık. 1200oldu her yıl 100tl arttırdı yanı. Ayrıca 5aylık bebegım onun geldıgı gunlerde agladıgında ya da benım takatım kalmadıgında altını da degıstırıyor kıyafetlerını de degıstırıyor. O kadar memnunum kı. Boyle bır talebım olmadıgı halde sırf oglumu cok sevdıgı ıcın yapıyor bunları. Odasını zevkle sılıp supuruyorum dıyor mesela. Sımdı ıkıncıye gebe oldugum ıcın bakıcıyı dusunmeye basladım ama benım gozetımım altında yanı evde yalnız bırakmadan. Sımdı kadına bıraz daha yuksek bır ucret teklıf edıp bebek bakımına da yardım edermısın abla desem ayıp olur mu? Bu arada evımı de bal dök yala yapar her zaman yanı. Bende bu sorunlardan baska bırının evıme gırmesını ıstemıyorum. Yada kalan bos gunlerınde tam gun olarak bebeklerle ılgılenır mısın gıbı bır teklıfte mı bulunayım? Bende sormus olayım Koalina Koalina belki bır fıkır cıkar:oops:
Burda arada kaybolmasın :)
Bence ev işi ile bebek bakımını aynı anda düzenli yürütemez ama diğer boş günlerinde de iş yapmayıp veya minimum yapıp bakıma yardım edecekse olabilir.

Keşke yapabilseydim ama eşim 2500 alırken mümkün mü böyle bir şey. En son artık işten çıkıp sen bak bize kalan atla deve değil dedim. Bakalım neler olacak zaten işten çıkacak gibi
Haklısın eşinin çalıştığına değmiyor. Bizde de durum aşağı yukarı aynı
3600 alıyor ama kira ve emeklilik kesilince 3000 kalıyor.
Bir de 1500 kredi var
Elde kalandan da ısınma faturalar vs
Ben de eşime sen ücretsize çık ben işe gideyim diyorum ama onu kabul etmedi

İnşallah gönlünüze göre olur. Belki çok iyi bi bakıcı teyze denk gelir

Valla zor iş, onlar için de öyle.
Sapık mıyız manyak mıyız bilmeden evimize geliyorlar, biz de aynı şekilde deli midir bilmeden özelimize alıp en kıymetlimizi emanet ediyoruz.
Tabi iyi ve işinde uzman ‘dadı’ dediğimiz kategorideki bakıcılar 4000 tl den aşağı çalışmıyor, kendileri adeta bir matmazel, ama evde yönetilecek başka çalışan yok😂
4000 tl vereceksem evde oturup çocuğuma kendim bakarım ☺️

Tecrübe de çok önemli. Ama mesela ağrı kesici vermiş olması bence bu kadar sorun olmamalıydı. Yani bu kadar hassasiyet gösteren bir insanın çocuğuna ben bakmak istemezdim şahsen.

Susmadan ağlayan bir çocuğa ağrı kesici vermesi neden rahatsiz edici olsun ki?
İlaçlar konusunda bilgili olduğunuzu varsayarak yazıyorum. Bir çok çocuğun hatta yetişkinin br çok şeye alerjisi olabilir. O ağrı kesici benim çocuğuma verilmiş olsaydı sonu hastanede ve de çokta hoş olmayan bir şekilde bitecekti bilginiz var mı bu alerji durumundan ? Kaldıki bir eczacının sözü "her ilaç aynı zamanda bir zehirdir" tamam hasta olduğumuzda kullanmalıyız ama "doktor kontrolü ve önerisiyle". Ne kadar iyiy bakarsa baksın, isterse kızım onu anneannesi bellesin işin içerisine izinsiz-habersiz ilaç girmesi yolları ayırmak için çok güçlü bir nedendir.

Burda arada kaybolmasın :)
Bence ev işi ile bebek bakımını aynı anda düzenli yürütemez ama diğer boş günlerinde de iş yapmayıp veya minimum yapıp bakıma yardım edecekse olabilir.
Bende oyle dusunuyorum kalan 3gun de bebek bakımı ıcın gelebılse super olacak. :confused:

İlaçlar konusunda bilgili olduğunuzu varsayarak yazıyorum. Bir çok çocuğun hatta yetişkinin br çok şeye alerjisi olabilir. O ağrı kesici benim çocuğuma verilmiş olsaydı sonu hastanede ve de çokta hoş olmayan bir şekilde bitecekti bilginiz var mı bu alerji durumundan ? Kaldıki bir eczacının sözü "her ilaç aynı zamanda bir zehirdir" tamam hasta olduğumuzda kullanmalıyız ama "doktor kontrolü ve önerisiyle". Ne kadar iyiy bakarsa baksın, isterse kızım onu anneannesi bellesin işin içerisine izinsiz-habersiz ilaç girmesi yolları ayırmak için çok güçlü bir nedendir.
Bilgim yok tabiki. Konu sahibine de söyledim. Haberim bile yok.

Anne değilim. Pek sıcak bakmıyorum anne olmaya. Aslında yazımın başında anne olmadığımı belirtmiştim ama insanların gözünden kaçmış demekki.

Bu sebeple hic bilgim yok. Ama burdaki arkadaşlar aydınlattılar sağ olsunlar.
Size de teşekkür ederim.

Ben teyzesizsiniz.com dan bulmuştum ama başında babannesi de vardı açıkçası tek olsa güvenir mıydım bilmem

Back