• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı mı Kreş mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
demek sizin de ikizleriniz var,Allah bağışlasın.sizinkiler büyümüş,aramızda 7 ay var.15 aylık benimkiler.bende geçen sene yardımcı tuttum,annemle birlikte baktılar ama çok zorluk yaşadım.bu sene bu konuyu açtıktan 1 ay sonra kreşe vermeye karar verdik.ilk 2 gün bebeklerim zorlandılar ama şimdi memnunuz.2 hafta oldu başlayalı.banada erken dediler ve daha neler neler..yaşamadıkları ve bilgi sahibi olmadıkları için ön yargılılar.ben 1 yaştan sonra kreşin daha olumlu olduğunu düşünüyorum.şimdi ben ve bebeklerim mutluyuz,rahatız.İnşallah böyle devam eder.iyi bir kreş bulursanız hiç tereddüt etmeyin bence.

kesinlikle kreş diyorum. ülkemizde bakıcılar sertifikalı değil hatta eğitimli bile olmuyorlar. çocuğun konuşması bile düzgün olmuyor. Ben önce bakıcıya verdim ve ansızın ne zaman eve gelsem hanımı tv açmış bebeğimi karşısına oturtmuş, eline el işini alıp oturmuş şekilde buluyordum. Bebeğim bana "anne tez gel" deyince de moralim bozuldu. kısacası kreş diyorum ben. Ayrıca bazı şehirlerde bakıcı kreşten pahalı oluyor.

Almina bu mesajları çok beğendi :)

Benim de oğlum 29 Eylül de 2 yaşına girecek. Ben de çalışan bir anneydim ve artık evde çok sıkıldım. Tekrar çalışmak istiyorum ve ben de karar veremeyenlerdenim. Kreş mi bakıcı mı? hem maddi hem manevi düşündürüyor beni. Ümraniye merkezde oturuyorum kreş konusunda tavsiyesi olan varsa lütfen paylaşsın.

Benim de oğlum 29 Eylül de 2 yaşına girecek. Ben de çalışan bir anneydim ve artık evde çok sıkıldım. Tekrar çalışmak istiyorum ve ben de karar veremeyenlerdenim. Kreş mi bakıcı mı? hem maddi hem manevi düşündürüyor beni. Ümraniye merkezde oturuyorum kreş konusunda tavsiyesi olan varsa lütfen paylaşsın.

Bu mesajını okuyunca kendimi gördüm sanki.. Bende ümraniyede oturuyorum daha önce çalışıyordum ve oğlum için 5 ay önce işi bıraktım kendim baktım ona şimdiye kadar.. Ama artık hem maddi hem psikolojik çalışmaya ihtiyacım var. Çok şükür iyi bir iş ve iyi olduğunu düşündüğüm bir kreş buldum. Kreş için bayağı bir araştırma yaptım.. İstersen sana özelden bilgi verebilirim hem detay hem fiyat konusunda ama ben tavukçu yolunda oturduğum için merkezden bakmadım genelde atakent ve bu civarda baktıklarım.. Sana tavsiye edebileceğim güzel bir kreş var. Ben yolu ters kaldığı için veremedim ama eğer sana yolu yakınsa git gör o kadar kreş gezdim ençok orayı beğendim diyebilirim. Burdan isim vermiyim reklam olmasın. İstersen özelden anlatırım :)

arkadaşlar daha önce bebeklerimi kreşe verdiğimi yazmıştı ama bugün aldım kreşten ve en az 3 yaşına kadar asla ama asla vermeyi düşünmüyorum.size de önerim 3 yaşından önce sakın kreşi düşünmeyin.bebekler için hiç de hijyenik omayan,o kadar çok çocuk olduğu için mikrop kaynayan bir ortam.ikizlerimden biri dün havale geçiriyordu neredeyse,enfeksiyon kapmış.ateşi 40 dereceyi geçti,düşüremedik.doktorumuz kreşi yasakladı ve bana çok kızdı.bebeklerim ne yaz ne kış hiç böyle hastalanmamıştı ama daha 2.haftamızda çok kötü 2 gün yaşadık..

ben hala kreşi düşünüyorum dilekçim.. benimkiler kreşte öyle o kadar hastalanmadılar...yapı ile alakalı sanırım...

Back