Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı mı Kreş mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

kadesa

Nirvana
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2009
25.770
28.943
798
14 aylık ikiz oğullarım var.ben çalışan bir anneyim,öğretmenim.geçen sene bakıcı ve annem birlikte baktılar bebeklere..ama bakıcımdan memnun değildim.bu sene kreşi düşündüm ama yaşları daha çok küçük gibi geliyor.kreş için hazır değiller diye düşünüyorum.bazı endişelerim var.sizce yeni bir bakıcı mı bulmalıyım yoksa kreşe mi vermeliyim?siz olsanız ne yapardınız?

ikiz bebek büyütmek çok zor,annenizin dahi buna dayanabileceğini sanmıyorum,
gerçek bir bakıcı bulursanız çok rahat edersiniz,ama şunuda asla unutmayın
her şeyin kalitelisi biraz pahalıdır,sizinde bir öğretmen olduğunuzu düşünürsek
işiniz oldukça zor,
size iki tavsiyem olacak
1-kesinlikle kıreşe vermeyin,çünki daha çok küçükler,onların sevgiye ihtiyacı var,kıreşte bunu bulamaz

2-kesinlikle bakıcı tutun,yani;hem çocuklarıma baksın hem ev işlerine yardım etsin diye tutmayın,
tuttuğunuz bakıcı işinin ehli biriyse annenizi onun işine karıştırmayın,zaten oda bunu istemeyecektir.

inşaallah iyi bir bakıcı bulursunuz,bence şimdiden aramaya başlayın,

canım bence bakıcı alma kreşe ver:bende bakıcılık yaptım.şimdide oğlumu kreşe verdim ve çok memmunum bir bakıcı asla benim oğluma kreşteki imkanları veremez
neden ;çünkü kreşte kendi ve biraz daha büyük yaştaki çocuklar ve bebekler var onlara bakarak konuşmayı el becerisini hayal gücünü sosyalleşmeyi ve kendi ayakları üstünde durmayı düzeni ...(her şey saatinde beraber yiyip içiyorlar beraber oynuyorlar beraber uyuyorlar) .ve sayamayacağım daha bir çok şeyi öğrenir ben büyük bi hata yaptım ve oğlumu iki yaşında kreşe verdim keşke daha erken verseydim çünkü benim oğlum hala konuşamıyordu kreşe verdim ve şimdi bazı kelimeleri söylemeye ve haatta şarkıları mırıldanmaya başladı ben bile oğluma gereken eğitimi verememişim orda çocuklar konuşuyor benim oğlum onların ağzına bakıyor nasıl yapıyorlar diye ve oda konuşmaya çalışıyor onlar ne yaparsa benim oğlumda öyle yapmaya çalışıyor anlatmak istediğim şu kardeşim sence aynı yaştaki ve dilinden anlayan birden fazla çocuk mu? ondan yaşta çooooook büyük ve dilinden anlamayan birimi tamam iyi bakabilir ama sosyalleştiremez eğitim veremez çünkü bende bakıcılık yaptım ve hatta ikiz erkek bebeklere ama asla iikisinede yetişemez .....ama kreş diyorsam gidipte öyle körkötü biryer olmasın iyice araştır olanaklarını çocuğuna ne verebilir sağlık çalışanı varmı öğretmenlerin acil durumda ilk yardım sertifikaları varmı psikolok varmı yemekleri hazır mı alıyorlar yoksa kendi aşçıları mı var yemek listesine bak hatta buzdolabının içine kadar bak heryeri kontrol et biz öyle yaptık benim içim çok rahat gözüm kapalı teslim ediyorum asla paradan kaçma çalışanda bi annesin neye kara verirsen ver en çok onların ileriki hayatlarını düşün ona göre karar ver derim yinede sen bilirsin canım allah kolaylık versin bebişlerinede sağlık versin

Bencede krese verin.
Yol arkadasin tüm dedikleri cok dogru.. Ben Almanya`da yasiyorum ve burda Almanlar 1 yasindan sonra krese veriyorlar cocuklarini.
Kresde aldigi egitimi bir bakici veya anneniz veremez.

evet, yukarıda bakıcı tut dememe rağmen YOL arkadaşımızada aynen katılıyorum,en kısa zamanda almanyaya taşının ve kıreşe verin bencede..

türkiyede bebek bakımı ve kıreşe iş olarak para kazanma kaynağı olarak bakan bir işletim sistemi var,ama almanya gibi ülkeler bunu yıllar önce aşmış...

zamanınızı ayırıp yorum yaptığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.aslında sene sonunda kreşe verme konusunda kararlıydım.ama daha sonra annemler,kayınvalidemler,çevremdeki bir çok kişi çok olumsuz şeyler anlattılar.kreşe verme konusunda destekçim olacak kimse yok etrafımda.sadece ikiz annesi bir arkadaşımın çocukları 7 aylıktan itibaren kreşe gidiyorlar ve arkadaşım çok memnun.bazen kreşte yaptıkları etkinlikleri yayınlıyor ve benim çok hoşuma gidiyor.ama yaşadığım şehir küçük bir şehir ve 2 yaş altı alan bir tane kreş var.başka seçeneğim yok yani.gittik,gördük kreşi.küçük bir mekan.ben çok ayrıntılı incelemedim o heyecanla ama annemin aklına takılan ciddi şeyler var.bu hafta tekrar gidip
iyice bir gezmek ve konuşmak istiyorum.tabii bir taraftanda bakıcı arayışım devam ediyor.eylüle kadar karar vermem lazım.kafam allak-bullak.

Hadi hayirlisi canim.
Peki parasal nasil? Krese vermekmi uygun yoksa bakici tutmakmi?
Merak ettim simdi.

O anne ben oluyorum tabi... Son derecede memnunum...Yaptıkları faaliyetleri görüyorsun face de koyduğumda...Benim bulunduğum şehir de deprem sonrası il olmuş bir yerleşim yeri...Kreşe vermek için illa Almanya ya taşın demek komik geldi bana..Sevgiyi de çok güzel veriyorlar..Devlet kreşleri zaten 3 yaş öncesi almıyorlar..Şu an gayet sosyal,neşeli,sağlıklı,zeki,mutlu 2 yavrukuşum var....

Son düzenleme:
Öğretmenimiz 2 hafta tatildeydi...Az evvel face de öğretmenimizle konuştuk..Oğlum çok özlemiş öğretmenini..Gidip gidip dizlerine yatmış,yanağını okşamış öğretmeninin..Kızım da hayran hayran bakmış öğretmenine.....:)

Hadi hayirlisi canim.
Peki parasal nasil? Krese vermekmi uygun yoksa bakici tutmakmi?
Merak ettim simdi.

parasal olarak tabii kreş daha pahalı.dediğim gibi burası küçük bir şehir ve bakıcıya en fazla 600 L.veririrsiniz.ama kreş ikiz oldukalrı için 700 L.(en az)tabii kreşin ek masraflarıda var.

evet,bidiniz:)hemen nasıl anladın sen olduğunu canımcım:)..sizinkilerin yaptığı faaliyetlere bayılıyorum zaten.

benim de bir kızım var ve inşallah 2 yaşında kreşe vericem. daha küçük yaşta alan yakın bi yer olsa veriridim kreşe. daha emniyetli olduğunu düşünüyorum. iyi bir bakıcı bulursan ne ala tabi ama onunda gerekli şevkati vereceğinden emin olamazsın. bende güvenebileceğim bir bakıcı arıyorum. tek sorunum kızıma iyi davranması. ama 1 yaşını geçmiş olsa kreşi kesinlşkle düşünürdüm. Hagisi olursa olsunda Allah bebişlerimizi korusun...

nerde oturuosunuz ben bebginize bakmak isterim yakınsanız halkalıda oturuom polis eşiyim 2,5 yasında benimde oğlum var

Ben bi çocuk gelişimci olarak kreşi öneririm ama çok iyi araştırmanız lazım benim miniklerimde 0-2 yaş grubu hem bakım hem eğitim eğlenerek öğreniyorlar herşeyi mesleğini en güzel şekilde yerine getiren biri için bu mükemmel bir duygu ben miniklerimi çok seviyorum artık onlar benimde bir parçam..

Shakila ve Cixözge yorumlarınız için çok teşekkürler..yarın kreşle görüşmeye gideceğiz.sanırım kayıt yaptırırız.Hayırlısı olsun ne diyim..

benim de ikiz kızlarım var 22 aylık.ev yetmiyor ve çok sıkılıyorlar arık.bu zaman kadar yardımcımla baktık.o ayrılınca 2 aydır yalnızım ve kreşe verecem bu ay.denemeye götürdüğüm gün bayıldılar.çevremdeki herkes erken diyor ama ben don kişot gibi tek başıma savaşıyorum,bu konuda.eminim zaman beni haklı çıkaracak.bence kreş zamanı çocuğa göre değişir.evde tv başında zaman geçirmesinden ise, ki anne iş yaparken oyuncakla sürekli oynamıyor benim kızlarım,kreşte yaşıtlarıyla oynayıp,aktivite yapması çok daha mantıklı bence.

demek sizin de ikizleriniz var,Allah bağışlasın.sizinkiler büyümüş,aramızda 7 ay var.15 aylık benimkiler.bende geçen sene yardımcı tuttum,annemle birlikte baktılar ama çok zorluk yaşadım.bu sene bu konuyu açtıktan 1 ay sonra kreşe vermeye karar verdik.ilk 2 gün bebeklerim zorlandılar ama şimdi memnunuz.2 hafta oldu başlayalı.banada erken dediler ve daha neler neler..yaşamadıkları ve bilgi sahibi olmadıkları için ön yargılılar.ben 1 yaştan sonra kreşin daha olumlu olduğunu düşünüyorum.şimdi ben ve bebeklerim mutluyuz,rahatız.İnşallah böyle devam eder.iyi bir kreş bulursanız hiç tereddüt etmeyin bence.

Son düzenleme:
kesinlikle kreş diyorum. ülkemizde bakıcılar sertifikalı değil hatta eğitimli bile olmuyorlar. çocuğun konuşması bile düzgün olmuyor. Ben önce bakıcıya verdim ve ansızın ne zaman eve gelsem hanımı tv açmış bebeğimi karşısına oturtmuş, eline el işini alıp oturmuş şekilde buluyordum. Bebeğim bana "anne tez gel" deyince de moralim bozuldu. kısacası kreş diyorum ben. Ayrıca bazı şehirlerde bakıcı kreşten pahalı oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…