- 22 Ekim 2013
- 4.268
- 7.344
-
- Konu Sahibi The Winchesters
Tibben sanirimYeri değil ama neden anneler cocuklarına hep aylık diyor? Bilmediğimden soruyorum gerçekten. 2.5 yasında neredeyse sürekli ay/12 yapıyorum bu sitedebende 276 aylığım
Bi sebebi var mı bu ay meselesinin? Her ay gelisip degisiyorlar o dönem hızlı büyüdükleri icin mi? Yanlıs anlamayın lütfen cok samimi soruyorum
2 senedir bakıcılardan çekmediğim kalmadı.Canım bir cocugum yok ama cevremde bakiciyla buyuyen tanıdıklarim var. Ben de o zamanlar küçüktüm hatırlıyorum,arkadaşım 6,7,8 yaşlarındaydı anne baba çalışıyor. O bakıcı elinde yemek tabagiyla pesinde dolasiyordu
Hic aktivite maktivite hatirlamiyorum bile,daha gecen gun anaokulu videolari izledim masallah birsuru etkinlik yapıyorlar. Cocuklar cok mutlu. Organik kahvalti vs diye paylaşım yapmislar 4 ogunde yemek veriyorlar. Bence kres cocuk icin cok daha iyi bir yer. Hem icin rahat eder,hem ev temiz kalır. Hem sosyallesir. El becerisi gelisir. Hem de para artırırsan evine temizlik icin yardimci alırsın. Bakici su bardagini bile kaldirmiyor sana daha cok is biniyo
Bence en iyisini yapıyorsun canım,bir insan bir eve geliyorsa artik orası onunda evi sayılır. Tamam temizlik yapmasin ama insan bardagini yedigini içtiğini kaldirmaz mi cok ayıp cok fenalar. Ugrastirmislar bi de seni. Otursun etsin kahvaltı. Ben esimle konusurken çocuğumuz olunca bakıcı makici diyordum ama bu konulari görünce soğudum. Kreste hem cok mutlu olur minnoslar2 senedir bakıcılardan çekmediğim kalmadı.
Evde 2 çocuk vardı, bir de bakıcı ekleniyor.
Kahvaltısı, yemeği, geldi gelmedi yaptı yapmadı derken ben bakıcıların peşinde gezinen hizmetçi.
Bizim ülkede bakıcı tam da kelime anlamıyla sadece bakmakla mükellef çünkü!
Sırasıyla veriyorum bu sene kreşe, çocuk mutlu ben mutlu...
İyi akşamlar hanımlar. Biraz uzun olacak ama yardımınıza ihtiyacım var. Bakıcı ile kreş arasında gidip geliyoruz eşimle.
27 aylık bir oğlum var. Oğlum 16 aylıkken bakıcı bulduk, ben de işe döndüm. Başta bakıcıdan memnunduk ama sonraları çok yüz göz olundu. Kadın sürekli instagram facebook vs gezip duruyordu ve bunu da inkar ediyordu. Her neyse 3 ay kadar önce de gene telefon mevzusundan ipler koptu. İşi bıraktı. 3 hafta önce ise başka bir bakıcı bulduk. Bu kadını tavsiye üzerine buldum ancak pek memnun kalmadık. Sanki akşama kadar öylesine vakit geçirmek istiyormuş, öyle zaman dolduruyormuş gibi geliyor. Çocukla doğru düzgün vakit geçirmiyor, oyun oynamıyor. Biraz bu yaş grubuyla ne yapacağını da bilmiyormuş gibi geliyor. Dağınık, kendi su bardağını bile salonda masada bırakıyor. Çocuğun yağlı elleriyle sağa sola dokunmasına izin veriyor. Geçen çocuğa yemek yaparken taşırmış, öylece bırakmış. başka bir mevzudan dolayı aradım birkaç gün önce, oğluma söz geçiremediğini falan söyledi. (Normalde çok uslu bir çocuk. Ama nedense kadını parmağında oynatıyor)
İşin özeti geçen seferki bakıcıdan sonra bir daha bir süre bakıcı ile haşır neşir olmak istemiyorum. Kreşe mi versem acaba diyorum. Mesleki olarak baktığımda kreş için çok küçük, 3 yaşından sonra verilmesi daha uygun aslında. Öte yandan dil gelişimi çok iyi, kendisini çok rahat ifade eder, isteklerini net bir şekilde belirtebilir, 7-8 kelimelik cümleler kurabilir. Birlikte çalıştığım çocuk ve ergen psikiyatristi 3 yaşında diye düşünüyormuş oğlumu :) o kadar iyi yani. Sosyal zekası yüksek, hemen kavrar, sese aşırı duyarlı. Öte yandan birkaç aydır sosyalleşmede sıkıntı yaşıyor, çocuklardan kaçıyor. Kolay üzülebilen hassas bir yapısı var. Biraz ürkek, yüksek sesten çok korkar (evimizde hiç ses yükselmez çok şükür), kimseye şiddet uygulayamaz, şiddet görürse de ne yapacağını bilemez (kesinlikle şiddet yanlısı değiliz, daha net anlaşılsın diye yazıyorum) ve en önemlisi tuvalet eğitimi yok, bezleniyor. Yemek seçer (beğenmediği şeyi yemez, yemek konusunda önyargılı, görüntüsünü beğenmezse tadına bile bakmaz). Aklıma gelenler bunlar.
Özetle, özellikle hassas ve ürkek bir yapısı olduğu için kreş olumsuz etkiler mi diye düşünüyorum. Eşimse oğlumuzun evde mutlu olduğunu, mutluluğunu bozmak istemediğini, başka bir bakıcı ile devam etmenin daha iyi olacağını söylüyor. Ona da hak veriyorum ama evde oğlumuzla güzelce ilgilenecek bir insan bulmak da burada çok zor. Millet çocuk bakmakla çocuk eylemeyi ayırt edemiyor.
Hani kreşe gitse evimizin de düzeni oturur, daha az kirlenir, daha toplu kalır diye de düşünüyorum bir yandan. Bir türlü ev düzenini oturtamadık, her iş yığılıyor, iş asla azalmıyor, asla bitmiyor. Çok yoruldum artık. Fikirlerinizi bekliyorumbu kadar uzun olduğu için de özür diliyorum sizlerden, okuyan gözlerinize ve dillerinize sağlık.
Ben de anlamıyorum 1 yaşa kadar anlıyorum da sonrasını bilmiyorum:)Yeri değil ama neden anneler cocuklarına hep aylık diyor? Bilmediğimden soruyorum gerçekten. 2.5 yasında neredeyse sürekli ay/12 yapıyorum bu sitedebende 276 aylığım
Bi sebebi var mı bu ay meselesinin? Her ay gelisip degisiyorlar o dönem hızlı büyüdükleri icin mi? Yanlıs anlamayın lütfen cok samimi soruyorum
kesinlikle bakıcı. merak ediyorum kreşe gönder diyen arkadaşlar arasında o aylarda evladını kreşe gönderen var mi...ben 26 aylıkken kreşe verip 2 ayda bozulmuş psikolojiyle geri aldım yavrumu..sabah erken kaldır giydir götur okula akşam al..nasilda haksızlık ediyoruz yavrularımıza elimizde olmadan....kres için çok küçük gönderme arkadaşım....varsin bakıcı dört dörtlük olmasın onu sevsin çocukları sevsin yeter...evinde mutlu olsun çocuğun. zaten eğitimi her türlü alacak. üstelik sessiz bir çocuk diyorsun. bir gün yanağında dış izleriyle gelirse eve anlarsın ne demek istedigimi
AL benden de o kadar canım. Çocuğum 4,5 aylık ben kaç haftalık bilmiyorum sorduklarında takvime bakıp her seferinde sayıyorumYeri değil ama neden anneler cocuklarına hep aylık diyor? Bilmediğimden soruyorum gerçekten. 2.5 yasında neredeyse sürekli ay/12 yapıyorum bu sitedebende 276 aylığım
İlk yıl çok hasta olacak kreşe verirsen bunu belirteyim. Evin toplu ve temiz kalması kreşe verme sebebi olabilir mi hayret ettim. Biri 5.5 biri 1 yaşında iki çocuğum var ev dağınık. Canım isterse toplarım. Titizliği bir kenara bırakın derim, o evde bir çocuk büyüyor