Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı mı kreş mi?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Tibben sanirim gelisim acisindan cocuklar aya gore takip edilir ve aya gore okul kaydi yapilir 1 ayla okula kayit yapilamayan minişler var kuzum,ben kendi ayimi bilmiyorum ama epeyce 3 onluk diyelim matematigimi zorladim ehem ehem :) bu arada *kreş* diyorum net ya da eve kamera ile bir bakici olmali

Küçük oğlum tam da 27 aylık olduğunda kreşe vereceğim, şuan 23 aylık.
Gerçi gelişim uzmanı şuan bile verebileceğimi söyledi ama abisi sebebiyle hiç yalnız vakit geçiremediğimden, birkaç ay başbaşa olalım dedik.
Sizin yerinizde olsam saniye düşünmem, hemen iyi bir kreşe kayıt yaptırırım.

Canım bir cocugum yok ama cevremde bakiciyla buyuyen tanıdıklarim var. Ben de o zamanlar küçüktüm hatırlıyorum,arkadaşım 6,7,8 yaşlarındaydı anne baba çalışıyor. O bakıcı elinde yemek tabagiyla pesinde dolasiyordu
Hic aktivite maktivite hatirlamiyorum bile,daha gecen gun anaokulu videolari izledim masallah birsuru etkinlik yapıyorlar. Cocuklar cok mutlu. Organik kahvalti vs diye paylaşım yapmislar 4 ogunde yemek veriyorlar. Bence kres cocuk icin cok daha iyi bir yer. Hem icin rahat eder,hem ev temiz kalır. Hem sosyallesir. El becerisi gelisir. Hem de para artırırsan evine temizlik icin yardimci alırsın. Bakici su bardagini bile kaldirmiyor sana daha cok is biniyo

2 senedir bakıcılardan çekmediğim kalmadı.
Evde 2 çocuk vardı, bir de bakıcı ekleniyor.
Kahvaltısı, yemeği, geldi gelmedi yaptı yapmadı derken ben bakıcıların peşinde gezinen hizmetçi.
Bizim ülkede bakıcı tam da kelime anlamıyla sadece bakmakla mükellef çünkü!
Sırasıyla veriyorum bu sene kreşe, çocuk mutlu ben mutlu...

Bence en iyisini yapıyorsun canım,bir insan bir eve geliyorsa artik orası onunda evi sayılır. Tamam temizlik yapmasin ama insan bardagini yedigini içtiğini kaldirmaz mi cok ayıp cok fenalar. Ugrastirmislar bi de seni. Otursun etsin kahvaltı. Ben esimle konusurken çocuğumuz olunca bakıcı makici diyordum ama bu konulari görünce soğudum. Kreste hem cok mutlu olur minnoslar

3 yaşındaki kızım İçin ayni ikilemde kaldım, daha detaylı düşününce, bakıcı tutarsam muhtemelen samimi bir komşum olacaktı bu kişi ve ilerleyen zamanlarda yüzgöz olacaktık. Kadın kendi evinde bakacaktı ve çocuğumu bir kenara bırakıp ev işi, yemek yapıp günü dolduracaktı.

Kreşle konuştum (evime yaklaşık 100 mt mesafede), sabah-öğle- ikindi yemeği var. 3-4 yaş grubundan sorumlu 1 öğretmen 2 anne var. Uyku saatleride olunca bana çok daha cazip geldi. Fiyat olarak da bakıcıdan daha uygun buradaki kreş.

Bugün ilk günümüz olacak inşallah kolay geçer

kesinlikle bakıcı. merak ediyorum kreşe gönder diyen arkadaşlar arasında o aylarda evladını kreşe gönderen var mi...ben 26 aylıkken kreşe verip 2 ayda bozulmuş psikolojiyle geri aldım yavrumu..sabah erken kaldır giydir götur okula akşam al..nasilda haksızlık ediyoruz yavrularımıza elimizde olmadan....kres için çok küçük gönderme arkadaşım....varsin bakıcı dört dörtlük olmasın onu sevsin çocukları sevsin yeter...evinde mutlu olsun çocuğun. zaten eğitimi her türlü alacak. üstelik sessiz bir çocuk diyorsun. bir gün yanağında dış izleriyle gelirse eve anlarsın ne demek istedigimi

Ben de anlamıyorum 1 yaşa kadar anlıyorum da sonrasını bilmiyorum:)

Benim için bu konu tartışmasız kreş.. elin kadını niye benim çocuğumu tam da beyninin bilgisayar gibi kaydedici , zihninin alıcı olduğu bir yaş grubunda kendi istediği gibi eğitsin büyütsün.

Bence siz kötü bir tecrübe yaşamışsınız maalesef . Keşke olmasaymış ama olmuş . Her kreş böyle değil . Fakat bir anne çalışmak zorunda ise çocuğu emanet edebileceği ‘en’ güvenli yer kreş benim fikrime göre . Hem sosyalleşme açısından , hem de bir şeyler öğrenme açısından ... o yaşta bir çocuk , bakıcı ile bir evde durduğunda o bakıcının huyunu suyunu alacak ya da siz bakıcının çocuğunuza nasıl davrandığını bilemeyeceksiniz . Tabii ki bunlar benim fikrim , herkes kendi çocuğu için en iyisini ister

AL benden de o kadar canım. Çocuğum 4,5 aylık ben kaç haftalık bilmiyorum sorduklarında takvime bakıp her seferinde sayıyorum biz küçükken hep şu kadar aylık bu kadar aylık denirdi şimdi 5-6 yaşında çocuklara neredeyse aylık deniyor

Oğlum 25 aylık, yılbaşında krese vereceğim.
1 yıldır yanımızda olan bakıcı çocuklar küçük ve nasıl olsa alıştılar diye 2. Kez zam istedi,
Bunu da zorunda kalayım diye ise başladığım ve taşınacağım hafta yaptı :)
Eyvallah etmedim, cünkü bıktım.
Derdi bitmiyor. Insanla uğraşmak gercekten çok zor.
Bence hiç kendinizi tuketmeyin ki iyi birine denk gelmeniz için kaç tane daha değişecek belli değil.
Çocuğunuz için de çok daha keyifli olacaktır.

İlk yıl çok hasta olacak kreşe verirsen bunu belirteyim. Evin toplu ve temiz kalması kreşe verme sebebi olabilir mi hayret ettim. Biri 5.5 biri 1 yaşında iki çocuğum var ev dağınık. Canım isterse toplarım. Titizliği bir kenara bırakın derim, o evde bir çocuk büyüyor

Kreş bence benimkine anneanne babanne bakıyo ama yetmiyo tabi iki senedir yarım gün kreşe yazdırdım 11 de gidiyo 4 de alıyo annemgil, bakanım var bak herkes peşinde pervane ama yetemiyo arkadaş istiyo çocuk yaşıda uygun

Yalnız titiz olduğumu belirtmedim. Evin toplu kalması bahanesiyle de kreşe vereceğim demedim. Bence bir daha okuyun.

Bnm büyük.oglan 4 yaşındayken kreşe vermistim hıc güzel tecrübe yaşamadık. Şimdi ucuzler 3 yaşını geçti halen bakıcıların nazlariyla oynuyorum o sebepten. 40 katır mi 40 satır mi gibi konu benim icin

1 yasim daha dolmadan annemin is yerinin ( fabrika) kresindeydim 6yasa kadar cok guzel buyudum aksamlari annem alip servisler eve giderdik devletindi hemde ozel falanda deil.Biraz buyudum okul baslayacagi zaman evde tek kalmayim.diye bir abla almislar di eve hic unutmam beni bulusmalarina goturmustu pastanelerde az pasta limonata yemedik :)) en son birgun bizden evlenmek uzere kacmsti bende boyle bir etkisi var trajikomik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…