Ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim :) maşallah kızınızaKesinlikle kv,kayınvalidenin varsa gıcıklığı sizedir emin olun torununu gözünden sakınır o,biz kv ile zaman zaman gerildik küstük neler neler ama kızıma gözü gibi baktı hala kızımın üstüne titrer,ararız eve yolla anne deriz “Ben eve git diyemem keyfi çok yerinde kırılır bana,siz gelin alın” der,çikolatalı ekmek verdiği oldu kahvaltıda,ana öğünde patates kızartması yedirdiği oldu,iki gün komşularda fink attıkları oldu yani tabi ki bana göre kusurları oldu ama eminim ki çok sevdi her an peşinde dolaştı. Sizin dışınızda kim olursa olsun bakmasını beğenmeyeceksiniz zaten anneniz olsun kv olsun bakıcı olsun,benim ölçütüm şu oldu,istismara uğramasın,azarlanmasın,bol insan görsün yoksa bi öğün patates kızartması bi öğün sadece yoğurtlu pilav yesin önemli değil. Baktım kv yeme işini beceremiyor köfte yaptım beşer beşer buzluğa attım verdim,sebze çorbası yaptım verdim,tavuk alıp bıraktım yapacağı yemeği tarif ettim vs vs. Yani işin oluruna gittim ,şimdi güler yüzlü ,mutlu ,sürekli bizi sarılıp öpen yeni şeyleri öğrenmeye hevesli, uyumlu ,verdiği sözleri tutan okulda her öğretmenin övdüğü sorumluluk sahibi bi minik hanımım var,dibimde de bi adet kayınvalide varkızım için değer diyorum
Evet ben mulu olursam bebeğim de mutlu olmaz mı kayınvalidem yüzünden sütüm kesliyordu bi de bu açıdan bakın olayaşakamısınız siz ya.? 6 aylık bebekten bahsediyosunuz.!!! ve hala kayinvalidemi bakicimi diye teredduttesiniz.!!! size karşı nekadar kötü olursa olsun o kadın onun babanesi. elbetteki en iyi bakicıdan daha iyi bakar torununa!!! siz bence bebeği değil kendi rahatınızı düşünüyorsunuz!!!!
Haklısınız ama reçelAfedersiniz kayınvalidemin ağzıma ş....ni bilsem yine de ona baktiririm bakiciya baktiracagima. Sonuçta canının bir parçası torunu, evlattan önce gelir derler.
Ben oğlum için 2 bakıcı degistirmistim zamanında, ikisi de referansıydı sözde.
En son anneme yalvardım bakıcı yanında baksın diye, annem çok yaşlı ve hasta çünkü. Annemin yanında bakan bakıcı çocuğumu parka çıkarıyordu hergun. Birgün tesadüfen isten erken geldim. Bi baktım oğlumu arabanın arkasına oturtmuş oğlum içeride ağlarken kendisi dışarıda telefonla sohpet ediyor. Içim çok acımıştı.
Anneler bile bazen ya sabır çekiyorken, bakıcı çok mu takacak sanıyorsunuz yavrunuzu. Siz koca kadınsınız kv yi idare edebilirsiniz. Ama o yavru bakıcı ne verirse onu yemek, nasıl davranırsa onu çekmek zorunda. Hic kiyamiyorum bebeklere. Onu once Allaha sonra emin ellere emanet edin lutfen.
Haklısınız ama reçel
Haklısınız ama reçel
Çok teşekkür ederim böyle pozitif insanlara ihtiyacım var <3çok hoşsunuz... zannediyorsunuz ki bakıcı hiç istemediğiniz şeyleri yapmayacak..
bir kere verilen reçelle çocuğunuza bir şey olmaz. söylersiniz yapmaz bir daha. ki yapmıyormuş artık.
güvenilir bir adayınız yok, kendinizi boş yere doldurmayın.
babaannesi sonuçta, ve bebeğiniz çok küçük.
kayınvalidenizin gönlünü hoş tutun, isteklerinizi tatlı tatlı söyleyin, arada hediye falan alın. oldu bitti.
kadın sizin için düzenini bozup 2 ayda bir geliyor demekki en azından torunu için fedakarlık yapabilen biri. iyi yönlerini görmeye bakın
İnşallah çok sağol :*Anneliğimin ilk zamanlarında ben de senin gibi düşünüyordum. Oğlum şu anda 19 aylık. Biraz daha yumuşak pencereden bakabiliyorum artık. Onların zamanında ilk 6 ay sadece anne sütü diye bir şey yoktu. Onlar az az her şeyden verirlerdi. Tabii ki yaptığı doğru değil ama onun ‘doğrusu’ o. Kendince kendini kanıtlamak bir şeyler yapmak istemiş olabilir. (Yaptığını haklı çıkarmaz tabii orası ayrı) öte yandan vicdanlı, temiz, iyi bir bakıcı bulabilmek gerçekten çok zor. O yüzden mümkünse kayınvalide ile idare etmeye çalış. O arada da bakıcı aramaya devam et tabii. Bebeğin daha çok ufak. Yolun açık olsun inşallah.
Eşim her konuda olduğu gibi bunda da sen bilirsin diyor...Eşiniz ne diyor?
Bence kayınvalide bu devirde kayınvalidenin bakma şansı varsa her ne şartlarda olursa olsun dışarıdaki insana güvenilmiyor kayınvalide daha iyidir Sonuçta oğlunun çocuğu hem belli bir ücreti ödememiş olursunuz yani sonuçta bir şeylere katkınız olsun ya da Mesleğiniz devam etsin diye çalışıyorsunuz kazancınıza değilsin O da önemli kişisel problemler yüzünden kayınvalide ile bebeğin arası da açılmamalı bence kayınvalide baksın Karlı olan Siz olursunuz Eğer o da bakmaya gönüllü iseMerhaba bebeğim 6 aylık çalışıyorum doğudayım annem venkayınvalidem ayda bir gelip oğluma bakıyorlar. Şu an annem var kayınvalidem benim her yerde dedikodumu yapan annemle kavga eden iftira atan yalan söyleyen sonra da pişman olup özür dileyen bi insan. Sinirlendiğinde gözü hiçbir şey görmüyor oğlunun bile dedikodusunu yapıyor. Ona rağmen bize geldiğinde bir sıkıntı olmadı aramızda ben sustum o da sustu. Tek sinirlenip gerildiğimiz konu 4 aylıkken işaret parmağının ucuyla oğlumun ağzına reçel vermeye çalışması oldu. Eşim uyardı ben uyardım derken bi daha yapmadı .bunun dışında sürekli herşeuyi kendi biliyırmuş havası ve laf sokması sinirimiz bozuyor. Yaptıklarını unutamıyorum
Şimdi sıra yine ona geldi. Doğudayız ve bakıcı bulamıyoruz. Bi bayanla görüştüm ama içime sinmiyor ne yapsam bilmiyorum bakıcı mı kayınvalide mi
Cok tatlisiniz. Recel yerse birsey olmaz yavrucuga, sevgisiz büyürse ruhunda yarakar acilir. Varsın kendisini çok seven biriyle azıcık reçel yiyerek büyüsün. Ben bebekken tuttum da ne oldu çocuklarımı, simdi markete girdiklerinde çikolata reyonunu komple mideye indirecekler utanmasalar. Çocuk bunlar. Asıl besinleri sevgi...Haklısınız ama reçel