Bakıcı mı, aneanne mi, karar veremiyorum.

Anneanne -bakıcı kreş- dersen kreş derim ama bakıcı- anneanne dersen tabiki anane derim. Birine baktırmak istiyorsan kreş tarzı yerler tanımadığın etmediğin birinin tek başına bakmasından çok daha iyi bence. Ama annen ve bakıcı arasında kaldysan annen torununu kendi evladından farksız göreceği için iyi bakmasından kesinle şüphe etmemelisin. sadece biraz yaş ve nesil farkı ile geri kaldığı konular olabilir. eğitimi açısından o boşluklarıda akşam sen doldurmaya çalışırsn hem senin içinde bebeğin içinde akşam kaliteli vakit geçirmiş olursunuz. Yada annenin yaşı genç ve onun eğitimine yardım edebilecek durumdaysa sen birkaç bişiyi not edersin onları yapmaya veya yaptrmaya çalışır.. Benim tavsiyem bu şekilde..

bence de anneanne
önce anneanne çağırılır.2-3 ay beraber yaşayabiliyomusunuz diye deneme yapılır.( bende annem yada kayınvalidem ile yaşamak istemem,çünkü çekirdek aile olamıyosun )
olmadı böyle heppimize eziyet size yakından bi ev tutalım eşyanızı da getirin rahat rahat akşamları evinize geçip dinlenin
bahanesiyle durum kurtarılır gibi.
bakıcıya verilecek para eve verilir.

Tabiki anane derim.elin kadiniyla kıyaslanamaz bile.benim kizima da babannesi bakıyor içim çok rahat kızım da mutlu.sabah götürüp bırakıyorum eve bakıcı gelmesi benim için daha kolay olurdu ama ben zorluga raziyim yeter ki baksın babannesi.
Sizinle kalacak olmaları da sorun olmamali baş taci edip misafir değil evin hanimi yapin annenizi.çünkü ayaklarını uzatip rahat etmek varken duzenlerini bozup gelecekler.büyük bir nimet bu.

Son düzenleme:
Benim bir sorunum var ve çok acil fikre ihtiyacım var.Öğretmenim ve 2 eylülde işe başlamam lazım.Oğlumda tam 5 aylık oluyor. Annem kayınvalidem şehir dışında.Burda kimsemiz yok.Bebeğime bakıcı mı bulsam, yoksa anneme mi baktırsam çok kararsızım.Annem babam dünden razılar.Gelin desem hemen gelecekler.Ama tabi şehir dışında olduklarından bizimle birlikte yaşayacaklar.Acaba bu bizim aile yaşantımız için sorun olur mu.Bakıcı ile daha mı rahat ederim.Bu arada tanıdığım bir bakıcı adayı da yok.Bulabilirsem tanımadığım biri bakacak kuzuma.Çok da küçük, güvenemiyorumda.Kimi bakıcı bul diyor, kimi annene baktır.Çok kararsızım.Bize ne bu senin bileceğin iş diyebilirsiniz(demeyin ama nolur) karar veremiyorum işte.Tabi 2 hafta içinde bir karar vermiş olmam gerekiyor.Ama siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız??

bencede annene veya kayınvaldene baktır.eger aynı evde yaşamak cok sıkıntı olur dıyorsan onlara küçük bır ev tutabılırsın sonuçta bakıcıyada para verecektın aylık verecegın 500-600 tl ile annenlerın ev kırasını verırısın. bır fikir aklında bulunsun

Eşimle karar vermiştik sonunda oğlumuza annemlerin bakmasına.Annemlede görüştüm o da seve seve bakabileceğini söyledi.Onunda gönlü razı değilmiş bakıcıya.12 gündür birlikteyiz. Geçen hafta işe başladım.zaten bir ay 3 saat sonrada 4 buçuk saat gideceğim.Ve ilk gün oğlumu bırakırken hiiç zorlanmadım.Annem benden iyi bakıyor oğluma.Geçen hafta sağlık sorunlarımın baş göstermesiyle birlikte annemleri çağırmakta ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım.Çünkü evde de oğlumla zaman zaman ilgilenemeyecek kadar halsiz, yorgun ve hasta hissediyorum.Ama bakıcı olsaydı ne yapardım bilmiyorum çünkü kadın saati dolunca evine gidecekti.Şu ana kadar bir problem yaşamadık.Belkide daha yeni diye.Birde oğluma bakıyor olmalarını büyük bir nimet olarak gördüğümden daha hoşgörülüyüm sanırım.Dediğiniz gibi çok sıkılırsak bir ev tutarız yakınlarda onlara.Yardımcı olmak için düşüncelerini yazan herkese teşekkür ederim.İleriki günler neler getirecek bakalım...

Back