Benim bir sorunum var ve çok acil fikre ihtiyacım var.Öğretmenim ve 2 eylülde işe başlamam lazım.Oğlumda tam 5 aylık oluyor. Annem kayınvalidem şehir dışında.Burda kimsemiz yok.Bebeğime bakıcı mı bulsam, yoksa anneme mi baktırsam çok kararsızım.Annem babam dünden razılar.Gelin desem hemen gelecekler.Ama tabi şehir dışında olduklarından bizimle birlikte yaşayacaklar.Acaba bu bizim aile yaşantımız için sorun olur mu.Bakıcı ile daha mı rahat ederim.Bu arada tanıdığım bir bakıcı adayı da yok.Bulabilirsem tanımadığım biri bakacak kuzuma.Çok da küçük, güvenemiyorumda.Kimi bakıcı bul diyor, kimi annene baktır.Çok kararsızım.Bize ne bu senin bileceğin iş diyebilirsiniz(demeyin ama nolur) karar veremiyorum işte.Tabi 2 hafta içinde bir karar vermiş olmam gerekiyor.Ama siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız??
Benim bir sorunum var ve çok acil fikre ihtiyacım var.Öğretmenim ve 2 eylülde işe başlamam lazım.Oğlumda tam 5 aylık oluyor. Annem kayınvalidem şehir dışında.Burda kimsemiz yok.Bebeğime bakıcı mı bulsam, yoksa anneme mi baktırsam çok kararsızım.Annem babam dünden razılar.Gelin desem hemen gelecekler.Ama tabi şehir dışında olduklarından bizimle birlikte yaşayacaklar.Acaba bu bizim aile yaşantımız için sorun olur mu.Bakıcı ile daha mı rahat ederim.Bu arada tanıdığım bir bakıcı adayı da yok.Bulabilirsem tanımadığım biri bakacak kuzuma.Çok da küçük, güvenemiyorumda.Kimi bakıcı bul diyor, kimi annene baktır.Çok kararsızım.Bize ne bu senin bileceğin iş diyebilirsiniz(demeyin ama nolur) karar veremiyorum işte.Tabi 2 hafta içinde bir karar vermiş olmam gerekiyor.Ama siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız??
Hepinize çok teşekkür ederim.Vakit ayırıp fikirlerinizi yazmışsınız.Ortak görüş anneannenin bakması.Aslında bende öyle istiyorum ama annemlede pek anlaşamıyoruz o yüzden sorun yaşarmıyım acaba, bu sorunlarla eşimi de bunaltırmıyım yada eşim onlardan sıkılırsa gibi düşüncelerde geçmiyo değil kafamdan.Eşimle konuştum o idare edebileceğini kendisi için problem olmayacağını söyledi.Ama tabi aylarca birlikte yaşam onu bunaltabilirde.Aslında annem bakarsa eşimle arasıra yalnız yemeğe, sinemaya falan da gidebiliriz.Bakıcı olursa gidemeyiz çünkü bu şehirde bebeğimi bırakabileceğim hiç kimse yok. Hem annemle sorun yaşasakta oğlum için katlanmalıyım sanırım.Onun için nelerden vazgeçtim, buna da katlanabilirim gibi geliyor.Ama bu kararımdan pişman olursam git de denmez(Bir arkadaş yazmıştı sanırım)Galiba en sonunda annemi çağıracağım gibi görünüyor.Kafa karışıklığımı giderip son kararı vermeliyim artık.
Yanlış anlamayın kızmayın lütfen ama düşüncelerinizi yanlış buldum. Annenizle neden anlaşamıyorsunuz öz anneniz değil mi? kadın memleketini, düzenini bırakıp sizin çocuğunuza bakmaya gelecek siz ona katlanıcam diyorsunuz bu nankörlük olmaz mı ? sadece menfaat için mi kullanıcaksınız annenizi.. tam tersi minnettar olup el üstünde misafir etmeniz gerekirken neler düşünüyorsunuz.... :26:
kesinlikle anneanne benim kızmada annem bakıyor, akşamları eve gelmemek için ağlıyor kızım, anneanne dede o kadar üstüne düşüyor ki ağlarken bile dede diye ağlıyor kızım, siz aynı evi sorun ediyorsanız bakıcıya vereceğiniz parayla çok yakınınızda ev kiralayın onlara kırılmayacakları dille de aynı evde rahat edemeyiz derseniz size ev tutalım diyin sabah bırakın akşam alın hem aklınız geride kalmaz hem gece onlarda dinlenmiş olur, zaten bakıcı tutarsanız o parayı vereceksiniz, ama olmaz derseniz herşeyi görmeyin duymayın bi süre sonra alışırsınız birbirinize, sonuçta aileniz kendi evini barkını bırakıp gelecek ve onlarda sizden çakinecektir..
Şimdi anladım...Hayırlısı olsun hakkında canım..Yok kızmadım.Haklısınız yazdıklarımı yadırgamakta.Bazen bende kızıyorum kendime.Annemle anlaşamama nedenim annemin sürekli bana karışması, evimi kendi evi gibi düzenlemeye çalışması, eşimi benim isteklerimi yerine getirmek zorunda olan biri gibi görmesi, herşeyde onun sözü geçmesini istemesi gibi sebepler.En ufak bir olayda alınıp küsüyor birde.Asla özeleştiri yapmaz.Aslında belli bir yaşı geçtikten sonraki klasik davranışlar.Bende biraz başına buyruğum galiba.Neyse.Dediğiniz gibi gelmek istemesi zaten onun ne kadar özverili olduğunu gösteriyor.Zaten o bakmak istemeseydi ben asla onlardan böyle bir özveriyi beklemezdim.Bu çok bencilce olurdu.Anneminde babamında başımın üstünde yeri var.Bize zaten sık sık gelip kalırlar.Biz onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışırız.Benim katlanacağım onların varlığı değilde yaşayabileceğimiz muhtemel sorunlar.Yoksa Allah'a şükür hayattalar, sağlıklılar.Hep yanımdalar.Allah başımızdan eksik etmesin, Herkesin annesi babasına uzun ömürler versin.
valla ben iki tarafa da vermedim ayrıca bakıcıyada ,1 yaşında kreşe gitti çünkü sadece bebek dönemi önemli değil,önemli olan çocuğa bakan kişininde çocuk büyüdüğünde üzerinde bıraktığı etki.mesela benim eltim 1 çocuğunu kreşe verdi diğerini kv büyüttü.kv sürekli çocuğu yüzledi yanlışı bile olsa şuan çok saygısız ve okumadı.eltim okadar pişmanki anlatamam.çocuk ilk 3 yaş kim bakıyorsa onun herşeyini kapıyor iyisiylede kötüsüylede.belki annenle anlaşamıyacaksınız çocuk annene alışmışken başka bir arayışa giriceksin.anlaşamadığınıda söylüyorsun bence işin zor.çok iyi düşünmek gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?