Benim bir sorunum var ve çok acil fikre ihtiyacım var.Öğretmenim ve 2 eylülde işe başlamam lazım.Oğlumda tam 5 aylık oluyor. Annem kayınvalidem şehir dışında.Burda kimsemiz yok.Bebeğime bakıcı mı bulsam, yoksa anneme mi baktırsam çok kararsızım.Annem babam dünden razılar.Gelin desem hemen gelecekler.Ama tabi şehir dışında olduklarından bizimle birlikte yaşayacaklar.Acaba bu bizim aile yaşantımız için sorun olur mu.Bakıcı ile daha mı rahat ederim.Bu arada tanıdığım bir bakıcı adayı da yok.Bulabilirsem tanımadığım biri bakacak kuzuma.Çok da küçük, güvenemiyorumda.Kimi bakıcı bul diyor, kimi annene baktır.Çok kararsızım.Bize ne bu senin bileceğin iş diyebilirsiniz(demeyin ama nolur) karar veremiyorum işte.Tabi 2 hafta içinde bir karar vermiş olmam gerekiyor.Ama siz olsaydınız benim yerimde ne yapardınız??
"en kötü anneanne en iyi bakıcıdan iyidir"
benim de aynı durum başıma gelmişti hatta bakıcı aramaya başlamıştım. annem çok kötü bir anneydi. bebeğim doğduğunda bana yardım etmesini beklerken, bebeği nasıl banyo yaptırdığımı anlatırken buldum kendimi. bebek bakımına o kadar uzak ve şefkat tarafı biraz zayıftı. aklım o kadar karışıktı ki gece gözüme uyku girmiyordu. anneme bıraktığımda gözüm mutlaka arkada kalacaktı.
sonra... annem geldi.ilk 2-3 gün zorlandıktan sonra bir baktım nine-torun öyle bir ilişkileri var ki, kıskandım
![KK17 :17: :17:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk17.gif)
belki annem alt bağlarken bantları gözü pek seçemiyor, çorbayı ısıttığı cezveyi yıkamadan bırakıyor, bebeği çok komik kombinlerle giydiriyordu ama oğluma verdiği sevgi-şefkat o kadar güzeldi ki... yavrum hiç huysuzlanmadı, arkamdan ağlamadı, yemeklerinde sorun çıkarmadı çünkü anneannesine çok güzel bağlanmış ve sevmiş. annem de benim bütün şüphelerimi boşa çıkardı ve çok güzel baktı.
anneniz sizinle yaşayacak, ailecek alışmanız zaman alır ama en fazla 1-2 hafta sonra o sorun da ortadan kalkar. ev işlerinde de size yardımcı olur. benim annem ev işlerine elini sürmezken, bebek bakımını 30 yıl öncesinde bırakıp unutmuşken, bebeğe dokunamıyorken teslim ettim ve çok rahat ettim. gözünüz kapalı teslim edin ve şükredin bakmayı kabul etmelerine. gelemeyiz, başının çaresine bak da diyebilirlerdi.
bugünden tezi yok, annenizi çağırın çünkü bebeğinizin anneanneye alışması zaman alacaktır. önce beraber bakarsınız, sonra 1'er saatlik zaman dilimlerinde siz markete yada biryerlere gidin. anneanneyle başbaşa kalmaya alışsın. birkaç gün de, yarım gün bırakın.. sonra tam güne alışır. ben işe başlamadan 1 ay evvel annem gelmişti. yavaş yavaş, üreyi uzata uzata bırakmıştım ki yavaş yavaş alışsınlar. çok güzel alıştılar.
size de kolay gelsin diyorum, kesinlikle anneanne diyorum...