Bakıcı krizi

Ajanstan baktiysaniz egitimli donanimli biridir,sizin kazanciniza ve bakicinin calisma saatlerine bakilacak olursa makul bir fiyat.Fakat Turkiye de memur maaslari belli,ustelik gelen bakicilarda egitimli olmuyor ve genellikle yarim gun geliniyor,ona ragmen bes alti bin isteniyor.

Deneme sürecini ne şekilde konuştunuz ? Örneğin: "Haftalığınız X tutarında. Bu hafta gelin , birbirimizden memnun kalırsak devam ederiz , kalmazsak haftalığınızı alırsınız , yollarımızı ayırırız." şeklinde net bir konuşma yaptınız mı ?

Asgari vermesi uygun zaten kadın yarım gün çalışıcak 4-5 saat.
Ama onu verecegini soylemiyor asgari verecek olan asgari verecegim der .muhtemelen altinda verecegi icin acik acik yazamiyor .asgariyide aylik mi , gunluk mu ,saatlik mi verecek belli degil . Yani kadinin eline muhtemelen asgarinin cok altinda bir rakam gececek.
Nezaman hangi gün ise baslayacak ,hangi gün deneme suresi hic bisey belli degil karmakarisik .ustelik kadinla anlasip oteki konuda begenmezsen iteki bakiciyla devam edecegim diyor.ama kadina bir deneme yapalim cocuk alismassa 1 haftalik ucretini veririm ama devam etmeyiz demiyor .
Kadinda bunu mu cekicem demis ozetle

Ajanstan almamım tek sebebi ikamet sorunu. Ben yazın ailemin yanına türkiyeye gidiyorum 1 buçuk ay gibi bi süre kalıyorum. Dışardan alınca ikametleri olmadıkları için bizimle beraber yurtdışına çıkamıyolar.

Kadin ajnasta calistigi icin sigortasi yatiriliyordur.burada kadina sigorta fakan yapilmadigi icin daha cok odeniyor .
Ulkenin sartlarini bilmediginiz icin konuyu bir turlu tam oturtamiyorsunuz.kadin normal asgari ucretle ise girse yemek parasi +yol parasi +sigortasi odenecek .ama konu sahibi bunlari yapmiyor ve maasida acikca bile yazamiyor .siz oralarla buralari karsilastirmayin

Bakıcı ücretini nasıl almak isterse öyle verilir isterse her hafta isterse her ay verebilir eğer deneme süresi 1 hafta çalışırsa ve deneme süreci olumsuz olursa bunun ücretini ödemesi gerekir

Bizim burdada dışarıdan normal birini aldığında 7 bin tl gibi bi fiyat ödüyosun tüm gün için (yatılı değil) ve yol parası da dahil bu ücrete 400 dolar oluyor. Benim ajanstan almamın tek sebebi dediğim gibi ikamet sorunu benim için en büyük sıkıntı seyahat. Benimle trye gelebilsin iye ajanstan getirttim.

Bakıcı ücretini nasıl almak isterse öyle verilir isterse her hafta isterse her ay verebilir eğer deneme süresi 1 hafta çalışırsa ve deneme süreci olumsuz olursa bunun ücretini ödemesi gerekir
Hanimefendi ben ucreti ne zamandan ne zamana alacagindna bahsetmiyorum .haftada 45 saat calisma suresinin 1 aylik karsiligi turkiyede 5600 tl . Bununda saatlik ücreti 31 tl gibi bir rakama denk gelir.kinu sahibi hafta 3 gunden 5 saat calistirirsa mesaisi haftada 15 saat eder.
Ayda ise 60 saat eder. Buna karsilik verecegi para 60 x31 tl : 1860 tl midir ?
Yoksa ayda 60 saat calismaya karsilik 5600 tl mi verecektir ?

Konu sahibi bakıcı ücretini hiç paylaşmadı. Bir başka üye yorumunda rakam paylaşmıştı , konu sahibi değil.

Bakici ucretinin konuyla alakasi yok ki,bakici ve konu sahibi demekki ucrette orta yolu bulmuslarki kadin kabul etmis calismayi.Sonra da baska bahanelerle konu sahibini yuz ustu birakmis.Turkiye sartlarinda ogretmenlerin de maasi belli,yuksek ucretle calismak isteyen baska is bulur,bakicilikla tum gun baska yerde calismak arasinda da fark var.

Ürdün'de yaşıyordunuz. Ülkedeki ücret politikası nedir bilmiyorum ancak doğacak ikiz kız bebeklerinize bakacak bakıcıya verdiğiniz 7000 tl düşük bir rakam , yüksek değil. Konu sahibini haklı bulma nedeniniz de , bakıcıdan sizin de olmayacak beklentilere sahip olmanız.

Bakıcı evdeyken 3,5 yaşındaki kızınızla da ilgilenecek mi ? Eşiniz pilottu , bu kadar yüksek gelir bandına sahipken ; bir hizmet alırken aynı hassasiyeti karşı tarafa da göstermeniz gerekir.

Her yeri İstanbul, Ankara , İzmir gibi büyük sanmanız ne hoş. Düşündüğünüz gibi her yerde profesyonel bakıcı falan yok.
Ben konu sahibinin önceki konusunu bilmiyorum. Yalnız yarım gün çalışmaya asgari ücret verip bir de sigorta yaptırsam çocuğuna baktıran herkes kapıma dayanır herhalde piyasayı neden yükseltiyorsun diye.
Burda şu anki piyasa nedir bilmiyorum, ama İstanbulda 5000se burda 3000e bakıyorlardır öyle diyeyim. Hiçbir bakıcı da eve gelip bakmayı kabul etmiyor. Kendi evine istiyor ki çocuğu bir köşeye atıp evinin işini gücünü yapabilsin, misafirini ağırlayabilsin. Çocuk sadece bakıcıyla takılıyor bilmem anlatabiliyor muyum. Benim bakıcılık bir durumum olmadı, bir dönem aradım ama kimse evime gelmeyi kabul etmedi. Şu an yine aynı sebepten yeğenime bakacak birini bulamıyoruz mesela.
Siz herhalde sanıyorsunuz ki bakıcı çocukla montessori aktiviteleri yapıyor. Sabahtan akşama birlikte Müge Anlı izliyorlar Ve bu işin karşığı da asla 6000 falan değil kimse kusura bakmasın.
Kaldı ki burda iş verenle çalışan konuşup anlaşmış, vay sen az veriyorsun diye yüklenmek anlamsız. Beğenmeyen çalışmaz ki kadın da ortadan kaybolmuş zaten.

Ben fazla ücret ödeyemem, ajansın ve bakıcının istediği ücret bu. 70 bin tl gibi bi ücret ödedik zaten en başında. Ne kadar isterlerse onu ödüyoruz az ücret ödemiyoruz yani.

İlk mesaja çok üzülmüştüm
Benimde bebeğim var. Bebek adına üzüldüm. Alışma süreci olmadan bir yabancıyla kalacak diye. Bu çözümğ bulmanıza çok sevindim

Ücrette anlaştık ki belirtmiyorum arkadaşlar size neden bu dert oldu bakıcı hakları sendikası başkanı mısınız hayır herkes memnun bi siz değilsiniz ücretten ve az verdiğime de eminsiniz belirtmek zorundaymışım gibi birisi demiş işte İstanbul’da piyasa 5 ise burada 3 Anadolu’da fiyatlar böyle ne yapayım yok ben 5 vereceğim gene de mi diyeyim ortam belli piyasa belli kimse de zorla gelmiyor 5 isteyen başka işe gidiyor daha ne diyeyim anlamanız için ha gelen de açacak tvyi oturacak çocukla işte hepimiz biliyoruz bu bakma tarzını neyse ben bakıcımı buldum kaos arayanlar gene cevabımdan tatmin olmayacak yazık

gelen de açacak tvyi oturacak çocukla
Bunu bu şekilde anlaşmak zorunda mı kaldınız? Özellikle otizm, konuşmanın gecikmesi vs açısından ben istemezdim iki yaşından önce Tv. Tamam profesyonel bakıcı değil ama çocukla oyun oynayabilir, gezebilir. Oğlum 13 aylık. 13 aydır tv açmadan vakit geçirwbiliyoruz evde.

Hanimlar toplanin konu sahibi zaten bakiciyi yariyolda birakacakmis .onceki konusunda bir hafta deneyecegim begenmezsem otekine gecrim nasilsa kafasinda ortada kalmis
Konu sahibini üslup olarak fazla sert bulduğumu söyleyeyim baştan. Ama deneme süresi bunun için değil midir? İşçi ve/veya işveren uyuşamazsa yollarını daha çok vakit kaybetmeden ayırırlar.

Konu sahibini üslup olarak fazla sert bulduğumu söyleyeyim baştan. Ama deneme süresi bunun için değil midir? İşçi ve/veya işveren uyuşamazsa yollarını daha çok vakit kaybetmeden ayırırlar.
Evet öyledir tabiki , bir de beğenmezsem derken anlaştığımız saatlerde gelmez çocuğa göz kulak olmaz yeterince ya da yemeğini yedirmez mesela bu tip durumları kastediyorum başka neden anlayamayalım ki işe başlayan çalışanını kimse kaybetmek istemez memnundan hele ki sezon ortası yeni Bakıcı arama macerasına kimse girmez ancak gözüme batan içime sinmeyen bir durumda da kusura bakmasın kimse , kadınlar erken gelip denemeye razı olmuyor ki e bu durumda işe başlayınca gözlemleniyor ancak gidişat , bu konuda mahalle teyzeleri gibi koşun koşun dedikodu varmış diyen birine cevap vermek istemezdim sizin aracılığınızla bu konuyu açıklamak istedim , bunh mevzu eden şahsın ne çocuğu olduğunu ne de bakıcı tecrübesi olduğunu sanmıyorum kendisine eğlenecek konu arıyor elbette herkes istediği yorumu yapar ancak konuyu başka noktalara çekip insanları da etkilemeye çalışmak oldukça çiğ görünüyor , herkesin yeterince stresli bir hayatı var zaten bebeleri pistten alalım

Bugüne kadar ben de hiç tv açmadım özellikle bunu da belirttim bakıcıya uzak tutulmasını istedim ancak dikkat eder mi bilemiyorum , eski yerimde çocuk hep tv bakıyordu demişti bu açıklamasından dolayı hassas olmayabilir diye düşünüyorum tabi bu kadınla anlaşmadık zaten son anda dediğim gibi oldu olay

Bakicilardan cok cekmis bir insan olarak sizi cok iyi anliyorum. Ama bu forumda bakici konusu actiysaniz asla hakli olamazsiniz :) bakici basiniza da ciksa haksiz sizsinizdir. Ucret de ucret diye ustelemelerinin sebebi ne verirseniz verin az bulacaklar. Kaos olsun maksat, soylerseniz bir de oradan yuruyecekler. Bosverin. Icinize sinen birini bulduysaniz ne mutlu. Insallah gonlunuze gore olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…