- 9 Ocak 2015
- 12.843
- 29.165
- 798
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Ajanstan baktiysaniz egitimli donanimli biridir,sizin kazanciniza ve bakicinin calisma saatlerine bakilacak olursa makul bir fiyat.Fakat Turkiye de memur maaslari belli,ustelik gelen bakicilarda egitimli olmuyor ve genellikle yarim gun geliniyor,ona ragmen bes alti bin isteniyor.Yurtdışındayım ve bir ajanstan bakıcım var. Ajansla 2 senelik antlaşma yaptık ve türk parasıyla 70 bin tl ödedik ajanss her ay da 7 bin tl gibi bir ücret ödüyoruz bakıcıya. Ama 2 sene ve sabah akşam bizim evde yatılı şekilde kalıyor. Yani bakıcı fiyatları çok uçuk, trde bundan kalır yanı yok.
Dediğim gibi kolunu kırdığından şüpheliyim öğreneceğim bunu zaten her halükarda yoluma başkası ile devam edeceğim de gerçekten merak ediyorum , kadının genel olarak deneme sürecine de soğuk bakması falan bana isteksiz havası vermişti ikisi birleşince inanasım gelmedi umarım yanılırım
Ama onu verecegini soylemiyor asgari verecek olan asgari verecegim der .muhtemelen altinda verecegi icin acik acik yazamiyor .asgariyide aylik mi , gunluk mu ,saatlik mi verecek belli degil . Yani kadinin eline muhtemelen asgarinin cok altinda bir rakam gececek.Asgari vermesi uygun zaten kadın yarım gün çalışıcak 4-5 saat.
Ajanstan almamım tek sebebi ikamet sorunu. Ben yazın ailemin yanına türkiyeye gidiyorum 1 buçuk ay gibi bi süre kalıyorum. Dışardan alınca ikametleri olmadıkları için bizimle beraber yurtdışına çıkamıyolar.Ajanstan baktiysaniz egitimli donanimli biridir,sizin kazanciniza ve bakicinin calisma saatlerine bakilacak olursa makul bir fiyat.Fakat Turkiye de memur maaslari belli,ustelik gelen bakicilarda egitimli olmuyor ve genellikle yarim gun geliniyor,ona ragmen bes alti bin isteniyor.
Kadin ajnasta calistigi icin sigortasi yatiriliyordur.burada kadina sigorta fakan yapilmadigi icin daha cok odeniyor .Yurtdışındayım ve bir ajanstan bakıcım var. Ajansla 2 senelik antlaşma yaptık ve türk parasıyla 70 bin tl ödedik ajanss her ay da 7 bin tl gibi bir ücret ödüyoruz bakıcıya. Ama 2 sene ve sabah akşam bizim evde yatılı şekilde kalıyor. Yani bakıcı fiyatları çok uçuk, trde bundan kalır yanı yok.
Bakıcı ücretini nasıl almak isterse öyle verilir isterse her hafta isterse her ay verebilir eğer deneme süresi 1 hafta çalışırsa ve deneme süreci olumsuz olursa bunun ücretini ödemesi gerekirAma onu verecegini soylemiyor asgari verecek olan asgari verecegim der .muhtemelen altinda verecegi icin acik acik yazamiyor .asgariyide aylik mi , gunluk mu ,saatlik mi verecek belli degil . Yani kadinin eline muhtemelen asgarinin cok altinda bir rakam gececek.
Nezaman hangi gün ise baslayacak ,hangi gün deneme suresi hic bisey belli degil karmakarisik .ustelik kadinla anlasip oteki konuda begenmezsen iteki bakiciyla devam edecegim diyor.ama kadina bir deneme yapalim cocuk alismassa 1 haftalik ucretini veririm ama devam etmeyiz demiyor .
Kadinda bunu mu cekicem demis ozetle
Bizim burdada dışarıdan normal birini aldığında 7 bin tl gibi bi fiyat ödüyosun tüm gün için (yatılı değil) ve yol parası da dahil bu ücrete 400 dolar oluyor. Benim ajanstan almamın tek sebebi dediğim gibi ikamet sorunu benim için en büyük sıkıntı seyahat. Benimle trye gelebilsin iye ajanstan getirttim.Kadin ajnasta calistigi icin sigortasi yatiriliyordur.burada kadina sigorta fakan yapilmadigi icin daha cok odeniyor .
Ulkenin sartlarini bilmediginiz icin konuyu bir turlu tam oturtamiyorsunuz.kadin normal asgari ucretle ise girse yemek parasi +yol parasi +sigortasi odenecek .ama konu sahibi bunlari yapmiyor ve maasida acikca bile yazamiyor .siz oralarla buralari karsilastirmayin
Hanimefendi ben ucreti ne zamandan ne zamana alacagindna bahsetmiyorumBakıcı ücretini nasıl almak isterse öyle verilir isterse her hafta isterse her ay verebilir eğer deneme süresi 1 hafta çalışırsa ve deneme süreci olumsuz olursa bunun ücretini ödemesi gerekir
Verdiği ücret aksine daha yüksekti olması gerekenden ve bakıcı sadece 5 saat gibi bi süre durucak 5 saatin 2 saati dinlensin mi? Zaten yarım gün evine gittiğinde dinlensin, birtek yemek molasında 30 dakika izni olması lazım.
Yurtdışındayım ve bir ajanstan bakıcım var. Ajansla 2 senelik antlaşma yaptık ve türk parasıyla 70 bin tl ödedik ajanss her ay da 7 bin tl gibi bir ücret ödüyoruz bakıcıya. Ama 2 sene ve sabah akşam bizim evde yatılı şekilde kalıyor. Yani bakıcı fiyatları çok uçuk, trde bundan kalır yanı yok.
Ben yatılı bakıcı ile anlaştım 2 seneliğine peşin ödedik fakat benim bakıcımdan isteğim ikizlere bakması ve ev işi, ütü vs yapması. Gece ikizlere bakmıcak mesela onun için 2 bakıcı gerekiyor. Gündüzleri saat 7de uyanıp bebeklere bakıcak bebekler uyurkende ev işlerini yapıcak veya bazı günler tüm ev işini yapıcak bebeklere ben bakıcam. Yani siz eğer bebek bakıcısı ile anlaşıcaksanız onlar ekstra iş yapmıyor, başından söylemeniz lazım.
Ben fazla ücret ödeyemem, ajansın ve bakıcının istediği ücret bu. 70 bin tl gibi bi ücret ödedik zaten en başında. Ne kadar isterlerse onu ödüyoruz az ücret ödemiyoruz yani.Ürdün'de yaşıyordunuz. Ülkedeki ücret politikası nedir bilmiyorum ancak doğacak ikiz kız bebeklerinize bakacak bakıcıya verdiğiniz 7000 tl düşük bir rakam , yüksek değil. Konu sahibini haklı bulma nedeniniz de , bakıcıdan sizin de olmayacak beklentilere sahip olmanız.
Bakıcı evdeyken 3,5 yaşındaki kızınızla da ilgilenecek mi ? Eşiniz pilottu , bu kadar yüksek gelir bandına sahipken ; bir hizmet alırken aynı hassasiyeti karşı tarafa da göstermeniz gerekir.
İlk mesaja çok üzülmüştümBu arada az önce bir bayanla görüştüm çok iyi bi enerji aldım olgun makul biri ve endişelerimi anlayıp birlikte çalışalım bir hafta dedi bu hafta için rapor alacağım beraber evde olacağız haftaya tam bırakacağım ona , sanırım şimdiye kadar görüştüğüm en içime sinen kişiydi , mutluyum
Bunu bu şekilde anlaşmak zorunda mı kaldınız? Özellikle otizm, konuşmanın gecikmesi vs açısından ben istemezdim iki yaşından önce Tv. Tamam profesyonel bakıcı değil ama çocukla oyun oynayabilir, gezebilir. Oğlum 13 aylık. 13 aydır tv açmadan vakit geçirwbiliyoruz evde.gelen de açacak tvyi oturacak çocukla
Konu sahibini üslup olarak fazla sert bulduğumu söyleyeyim baştan. Ama deneme süresi bunun için değil midir? İşçi ve/veya işveren uyuşamazsa yollarını daha çok vakit kaybetmeden ayırırlar.Hanimlar toplanin konu sahibi zaten bakiciyi yariyolda birakacakmis .onceki konusunda bir hafta deneyecegim begenmezsem otekine gecrim nasilsa kafasinda ortada kalmis
Evet öyledir tabiki , bir de beğenmezsem derken anlaştığımız saatlerde gelmez çocuğa göz kulak olmaz yeterince ya da yemeğini yedirmez mesela bu tip durumları kastediyorum başka neden anlayamayalım ki işe başlayan çalışanını kimse kaybetmek istemez memnundan hele ki sezon ortası yeni Bakıcı arama macerasına kimse girmez ancak gözüme batan içime sinmeyen bir durumda da kusura bakmasın kimse , kadınlar erken gelip denemeye razı olmuyor ki e bu durumda işe başlayınca gözlemleniyor ancak gidişat , bu konuda mahalle teyzeleri gibi koşun koşun dedikodu varmış diyen birine cevap vermek istemezdim sizin aracılığınızla bu konuyu açıklamak istedim , bunh mevzu eden şahsın ne çocuğu olduğunu ne de bakıcı tecrübesi olduğunu sanmıyorum kendisine eğlenecek konu arıyor elbette herkes istediği yorumu yapar ancak konuyu başka noktalara çekip insanları da etkilemeye çalışmak oldukça çiğ görünüyor , herkesin yeterince stresli bir hayatı var zaten bebeleri pistten alalımKonu sahibini üslup olarak fazla sert bulduğumu söyleyeyim baştan. Ama deneme süresi bunun için değil midir? İşçi ve/veya işveren uyuşamazsa yollarını daha çok vakit kaybetmeden ayırırlar.
Bugüne kadar ben de hiç tv açmadım özellikle bunu da belirttim bakıcıya uzak tutulmasını istedim ancak dikkat eder mi bilemiyorum , eski yerimde çocuk hep tv bakıyordu demişti bu açıklamasından dolayı hassas olmayabilir diye düşünüyorum tabi bu kadınla anlaşmadık zaten son anda dediğim gibi oldu olayBunu bu şekilde anlaşmak zorunda mı kaldınız? Özellikle otizm, konuşmanın gecikmesi vs açısından ben istemezdim iki yaşından önce Tv. Tamam profesyonel bakıcı değil ama çocukla oyun oynayabilir, gezebilir. Oğlum 13 aylık. 13 aydır tv açmadan vakit geçirwbiliyoruz evde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?