- 4 Ekim 2012
- 16.502
- 32.538
- 798
- Konu Sahibi birdeliningunlugu
-
Açıkçası böyle çok kadın var. Köye çorbalık hamur kesmeye gitmek için izin isteyeni gördü bu gözler. Sanki kadın keyfinden bakıcı tutuyor.. diğerini aradınız mı?Selam kızlar daha önce iki bakıcıdan hangisini seçeyim diye bir soru açıp baya bi linçlenmiştim, bu bayan iş yapmayıp sadece çocukla ilgilenecek olandı herkes de bu kadını canhıraş savunmuştu o sorumda , sonuç olarak bu bakıcıyla anlaştım ama bana son dk golü attı resmen , kadınla anlaştığımız gün işe başlamadan iki üç gün önceden gelirsiniz çocuk alışır dedim pek gönüllü gibi durmasa da tamam demişti yakın zamanda aradım fındığa gittim gelemem diyor ! Üç gün olmasa da bi gün gelin o zaman işten önce dedim peki dedi güya yarın gelecekti şimdi de aradı kolumu kırdım bir ay çalışamam diyor yani ben onu yarı yolda bırakmamak için yaşlı olmasına rağmen tamam demiştim ama resmen bin pişman oldum ya ahlaklı davrandığım için insanlar iyi niyeti falan haketmiyor buna bi kes daha emin oldum okula kalmış bi gün ben yarın kimi bulacağım , kolu gerçekten kırıldıysa da şanssızlığın bu kadarıaceleyle sağa sola haber saldım ama seçme şansım da yok kim çıkarsa kabul edeceğim ve daha 1 yaşında bu çocuk canım çok sıkkın
Evet kadını 2. Görüşme için aradığımda da salça yapıyorum deyip iki gün ertelemişti o gün anlamalıydım aslında tarzını , bi işe başlıyorsan arkasında duracaksın ki bu temizlik işi değil ki hemen başkasına geçeyim zar zor birine karar verip işe alıyorsun bebek bakımı olunca kadın fındık uğruna seni mağdur ediyorAçıkçası böyle çok kadın var. Köye çorbalık hamur kesmeye gitmek için izin isteyeni gördü bu gözler. Sanki kadın keyfinden bakıcı tutuyor.. diğerini aradınız mı?
Diğeri de iş bulmuş ama bugün başkasıyla anlaştım şükürAçıkçası böyle çok kadın var. Köye çorbalık hamur kesmeye gitmek için izin isteyeni gördü bu gözler. Sanki kadın keyfinden bakıcı tutuyor.. diğerini aradınız mı?
Profosyonel şirketler aracılığıyla bulabilirsiniz belki. Bende 2 defa 1 er gün bakıcı ile çalıştım ama dertleri ne bende anlamıyorum herşeye ok deyip ertesi gün bir sorunum var deyip gelmiyorlar. Profosyonel bir firma ile görüşmüştüm eğer memnun kalmazsanız ertesi gün başka birini gönderebileceklerini vaad etmişlerdi. Umarım en kısa sürede bulursunuz.Selam kızlar daha önce iki bakıcıdan hangisini seçeyim diye bir soru açıp baya bi linçlenmiştim, bu bayan iş yapmayıp sadece çocukla ilgilenecek olandı herkes de bu kadını canhıraş savunmuştu o sorumda , sonuç olarak bu bakıcıyla anlaştım ama bana son dk golü attı resmen , kadınla anlaştığımız gün işe başlamadan iki üç gün önceden gelirsiniz çocuk alışır dedim pek gönüllü gibi durmasa da tamam demişti yakın zamanda aradım fındığa gittim gelemem diyor ! Üç gün olmasa da bi gün gelin o zaman işten önce dedim peki dedi güya yarın gelecekti şimdi de aradı kolumu kırdım bir ay çalışamam diyor yani ben onu yarı yolda bırakmamak için yaşlı olmasına rağmen tamam demiştim ama resmen bin pişman oldum ya ahlaklı davrandığım için insanlar iyi niyeti falan haketmiyor buna bi kes daha emin oldum okula kalmış bi gün ben yarın kimi bulacağım , kolu gerçekten kırıldıysa da şanssızlığın bu kadarıaceleyle sağa sola haber saldım ama seçme şansım da yok kim çıkarsa kabul edeceğim ve daha 1 yaşında bu çocuk canım çok sıkkın
niye siz çalışmadığınız 2 aylık süreçte maaş almadınız mı? ücretsiz izinde miydiniz o kısmı kaçırdım. 2 ay zorlasa da 1 ay önceden en azından netleştirilebilirdi. köylük yerin ortamını bilmiyorum ama iş iştir. profesyonel yaklaşmayan kişiyle çalışırsanız daha çok başınız ağrır yolun başındasınız. iyi elektrik almanız kadının az parayla çok iş yaparım demesiyle olmasınYani yaZın burda bile değildik kimse de işten 2 ay önce bakıcı bulup çalıştırmıyor ya el insaf parasını geçtim yaz günü kadınlar salça konserve derdinde herkese metropolde yaşayıp buna profesyonel iş gözüyle bakmıyor sanırım sizler hiç köylük yerlerin ortamını bilmiyorsunuz kadın eşim evdeyken eve bile gelmezdi 2 ay boyunca bana sürekli paradan vurup durmayın , genç olan da iş bulmuş onun adına sevindim elbet bir yol bulacağım
Hadi ablacım başka kaosaniye siz çalışmadığınız 2 aylık süreçte maaş almadınız mı? ücretsiz izinde miydiniz o kısmı kaçırdım. 2 ay zorlasa da 1 ay önceden en azından netleştirilebilirdi. köylük yerin ortamını bilmiyorum ama iş iştir. profesyonel yaklaşmayan kişiyle çalışırsanız daha çok başınız ağrır yolun başındasınız. iyi elektrik almanız kadının az parayla çok iş yaparım demesiyle olmasın
Evet teyzelere mi özgü bilmiyorum ama bakıcı kaprisi denen bişey var onu anladımBurada size yaşlı olan ile anlaşın diyen olmamıştı. Hatta genç daha iyi olur 1 yaş bebesi için ama çok iş yüklüyorsunuz diye açıklamaya çalıştık. Ayrıca hiçkimseye hak vermedeniz ki şimdi gelip buradakileri suçluyorsunuz? Hayatımda hiç sevmediğim kişilik kendi hatasını başkasının üzerine yıkanlardır.
Neyse, henüz başlamadan tanışmış oldunuz işte bakıcı dünyası ile. Yaşlı başlı teyzelerle de çalışmanın ne zor olduğunu da lütfen anlayın. Geneli zaten gönülsüz geliyor bu işe, sizin çok çaba sarfetmeniz gerekecek. Hep verici siz olacaksınız, onu el üstünde tutacaksınız ki kaçmasın. Arada yalvaracaksınız böyle şu gün gel bu gün gel diye.. naz kapris havada uçuşuyor. Sizde tüm evin işini yaptıracağınızı sanmaya devam edin.
Bu daha başlangıç. Winter is coming. Çok geçmiş olsun. Sanırım köy yerindesiniz. 1 yaş bebesine bakacak kreşlerde var diyeceğim ama..
Köylük yerdeyim malesef öyle şirketler yok daha çok eşe dosta haber salınıyor biri içinProfosyonel şirketler aracılığıyla bulabilirsiniz belki. Bende 2 defa 1 er gün bakıcı ile çalıştım ama dertleri ne bende anlamıyorum herşeye ok deyip ertesi gün bir sorunum var deyip gelmiyorlar. Profosyonel bir firma ile görüşmüştüm eğer memnun kalmazsanız ertesi gün başka birini gönderebileceklerini vaad etmişlerdi. Umarım en kısa sürede bulursunuz.
Hayır bu gençlerde de var ama yaşlılarda daha da çok. Ayrıca 1 yaşında çocuğun arkasında gezinmesinden gerçekten o yaş için verim alınamaz. Sen ev işi yaptırmayı düşünürken birde bakmışsın ki bakıcıyı hep memnun etmeye çalışmaya başlamışsınEvet teyzelere mi özgü bilmiyorum ama bakıcı kaprisi denen bişey var onu anladım
Hosunuza gitmeyen yorumları okuyunca kaos mu cikariyorsunuz? O da güzel.Hadi ablacım başka kaosa
Ben sizi anlamakta zorluk çekiyorum,diğer konunuzda da o kadar yazıldı,çizildi,insanlar fikirlerini belirtti ama siz işinize gelmeyen bütün yorumcuları bir güzel terslediniz.Bu üslupla bir yere varamazsınız,biraz da kendinizde arayın bazı hataları.Hadi ablacım başka kaosa
Ya bakıcı kadınlar genel olarak mazeret üretiyor biri işe gelemem kaynanam çocuklarına bakmayı kabul etmedi dedi son anda ve bu ikisiyle sonradan görüşmek zorunda kalmıştım benşm işe almadığım genç bayanı ise bir arkadaşıma yönlendirdim o da telefonda ok deyip iki hafta sonra başka iş buldum gelemem demiş e teyze de bana bunları yaptı en son bakıcı işi şans diyorum kısaca insanlar sözüne sadık değil ki iki ay boyunca sürekli birileriyle görüşmek zorunda kaldım , yaşı beni de düşündürüyordu açıkçası böylesi en iyisi olduHayır bu gençlerde de var ama yaşlılarda daha da çok. Ayrıca 1 yaşında çocuğun arkasında gezinmesinden gerçekten o yaş için verim alınamaz. Sen ev işi yaptırmayı düşünürken birde bakmışsın ki bakıcıyı hep memnun etmeye başlamışsıninan bana böyle olacak.
Şöyle söyleyeyim , kadınla enerjim uydu sevdim diyorum ki bu bence bakıcı seçiminde önemli bi detay içinize sinmesi frekanslarınızın uyması önemli değil midir , buna karşılık diyor ki bana ekstra iş yapması iyi enerji almanıza sebep olmasın şimdi siz bu cevaba ne dersinizBen sizi anlamakta zorluk çekiyorum,diğer konunuzda da o kadar yazıldı,çizildi,insanlar fikirlerini belirtti ama siz işinize gelmeyen bütün yorumcuları bir güzel terslediniz.Bu üslupla bir yere varamazsınız,biraz da kendinizde arayın bazı hataları.
Bakın,ilk konunuzda çok tepki aldınız ve ben de tepki gösterenlerden biriydim size,bugün gerçekten üzüldüm çünkü zor bir durum yaşıyorsunuz.Elbet eleştiriler olacak ki siz de bunu göze alarak konu açıyorsunuz ama tavrınız ve üslubunuz biraz agresif geldi bana.Ama inşallah gönlünüze göre birini bulursunuz biran önce.Şöyle söyleyeyim , kadınla enerjim uydu sevdim diyorum ki bu bence bakıcı seçiminde önemli bi detay içinize sinmesi frekanslarınızın uyması önemli değil midir , buna karşılık diyor ki bana ekstra iş yapması iyi enerji almanıza sebep olmasın şimdi siz bu cevaba ne dersiniz
Bakici "krizi" yaratan aslında kendisi. Ise baslayacagi tarih belli. Insan evde olduğu günlerde, en az bir kaç hafta veya bir ay öncesinden kadını başlatip kendi de evdeyken denemez mi? Ama tabii maasini başlatmak gerek. Ben evdeyken cebimden para cikmasin diyor sonra saçma sapan insanların sozlerine güvenip ortada kalıyor böyle. İlk kadından da iyi enerji almisti sozde ama lafta kalmis haliyleBen sizi anlamakta zorluk çekiyorum,diğer konunuzda da o kadar yazıldı,çizildi,insanlar fikirlerini belirtti ama siz işinize gelmeyen bütün yorumcuları bir güzel terslediniz.Bu üslupla bir yere varamazsınız,biraz da kendinizde arayın bazı hataları.
Ablacım anlamıyor musun seni muhatap almıyorum ona mı üzüldün bu kadar cevapsız kaldıkça daha da sertleşerek yazıyorsunBakici "krizi" yaratan aslında kendisi. Ise baslayacagi tarih belli. Insan evde olduğu günlerde, en az bir kaç hafta veya bir ay öncesinden kadını başlatip kendi de evdeyken denemez mi? Ama tabii maasini başlatmak gerek. Ben evdeyken cebimden para cikmasin diyor sonra saçma sapan insanların sozlerine güvenip ortada kalıyor böyle. İlk kadından da iyi enerji almisti sozde ama lafta kalmis haliyle
buldum birini bugün , ılımlı üslubunuz ve halden anlayan tavrınızdan dolayı teşekkür ederim , forumun sizin gibi sağduyulu kadınlara ihtiyacı var eleştirinin de bir üslubu olurBakın,ilk konunuzda çok tepki aldınız ve ben de tepki gösterenlerden biriydim size,bugün gerçekten üzüldüm çünkü zor bir durum yaşıyorsunuz.Elbet eleştiriler olacak ki siz de bunu göze alarak konu açıyorsunuz ama tavrınız ve üslubunuz biraz agresif geldi bana.Ama inşallah gönlünüze göre birini bulursunuz biran önce.
Konu sahibi mağdur olmuş siz neyi savunuyorsunuz tam olarak? Ne zaman isterse başlatır. Ben erken başlamak istiyorum ağustosu ayını boş geçirmek istemiyorum deseymiş bakıcı da. Öyle bir şey dememiş son anda çark etmiş. Kendimizi bırakıp bakıcıyı düşüneceğiz, niyet okuyacağız bir de ya hayret bir şeyBakici "krizi" yaratan aslında kendisi. Ise baslayacagi tarih belli. Insan evde olduğu günlerde, en az bir kaç hafta veya bir ay öncesinden kadını başlatip kendi de evdeyken denemez mi? Ama tabii maasini başlatmak gerek. Ben evdeyken cebimden para cikmasin diyor sonra saçma sapan insanların sozlerine güvenip ortada kalıyor böyle. İlk kadından da iyi enerji almisti sozde ama lafta kalmis haliyle
Bakiciyi düşünsun diye bir laf mi ettim? Bu kendini düşünmek, on görülü olmaktir. Ise baslayacagi tarih belli, uygun gördüğü adayla ise başlama tarihinden bir ay oncesinde ücreti karsiligi deneme süresi yapar, kendi de başında olur, isler yolunda gitmezse başka birini arar. Bu is boyledir, isini sağlama almaktir. Lafla sozle peynir gemisi yurumez. O çok iyi enerji aldığı kadin yari yolda birakmis iste, ise başlama tarihi de geldi.Konu sahibi mağdur olmuş siz neyi savunuyorsunuz tam olarak? Ne zaman isterse başlatır. Ben erken başlamak istiyorum ağustosu ayını boş geçirmek istemiyorum deseymiş bakıcı da. Öyle bir şey dememiş son anda çark etmiş. Kendimizi bırakıp bakıcıyı düşüneceğiz, niyet okuyacağız bir de ya hayret bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?