• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı ikilemi

birdeliningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
328
103
23
Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim

Çocuğun da sizin de kanınız ikinci kişiye kaynamış,onunla devam edin. Bence geç olmadan arayın söyleyin diğer arkadaşa .
Ev işi meselesine gelince sadece çocuğun işlerini yapması doğru olur..çocuğun kirli sepetini yıkar asar,onları katlar. Elin kadını neden kocanizin donunu gömleğini ütulesin? Bir evin ütusunu ben yapsam çocuksuz gencecik kadınım iki seksen yatıyorum, tüm enerjim gidiyor. Bebek bakan insandan hem ütü hem bebeğe ilgi istemek bence haksız bir istek

Selamlar kızlar , 1 yaşında çocuğum için bakıcı arıyordum yaklaşık bir ay önce tavsiye üzerine bir bayana yazdım şehir dışındaydım ve sizinle gelince görüşelim dedim geldğimde görüştük kadın 55 yaşlarında bakıcılık tecrübesi ve iyi referansı var fakat sadece çocuğa bakarım başka şey yapmam dedi ben de zaten çocuk uyanıkken sadece ona baksın uyurken de ütü ya da bi çeşit yemek çamaşır katlama vs gibi şeyleri yapmasını isterdim çünkü ortalama 2 saat uyuyor bebeğim kadın bu sürede bunları rahatlıkla yapıp kendi de dinlenebilir , bir de o gün oğlum bu kadına hiç ısınmadı yanına gitmek istemedi falan ancak kadın iyi biri gibi bilmiyorum çocuğun tepkisi bir şey iadede etmeli mi ilk defa bakıcıyla çalışacağım, ben bu ekstra işler konusunda anlaşamasam da başka seçenek olmadığından bu kadına fiyat teklif ettim o da kabul etti ve telefonda anlaştık gibi bişi oldu. Dün daha önceden haber salmasını istediğim yerden haber geldi bir kadın var diye bu haberi de bakıcıyla görüşmeden önce saldırmıştım ancak yeni biri çıkmış onunla da bugün konuştum ve aynı ücrete okey ekstradan uyurken iş de yaparım dedi yaşı da 36 daha genç ve enerjik biri aklım tabi ki buna daha çok yattı ama diğerini mağdur etmiş mi olacağım hakka girmek de istemiyorum nasıl karar vermeliyim
Bakıcı ev işi yapmaz,yapan olursa da çocuğunuzla düzgün ilgilenmez.

Bakıcı ev işi yapmaz,yapan olursa da çocuğunuzla düzgün ilgilenmez.
Bizim insanımız cebinden para çıkacak ya, portakal suyu gibi, tüm posasina kadar sıkmak istiyor 😂 küçük büyük bütün işverenlerin arzusu bu neredeyse

Bizim insanımız cebinden para çıkacak ya, portakal suyu gibi, tüm posasina kadar sıkmak istiyor 😂 küçük büyük bütün işverenlerin arzusu bu neredeyse
İkinci kadın ev işleri yaparım dediği için kanı kaynamıştır.

1 yaşındaki bebeğe bakmak zaten cok zor .
Kadın ne ara dinlenip yemek yesin de bir de iş yapsın ?

O yaştaki çocuk büyük sorumluluk ve enerji istiyor. Bırakında 2 saatte dinlensin o da enerji depolasin sonra yine kaliteli bir şekilde ilgilenebilsin. Ayrıca sizin evin utulerini çocuğunuzun bakıcısı neden yapsın ki hak bu ya cidden. Sırf para veriyorsunuz diye etinden sütünden yararlanmak istiyorsunuz. Ben kendi çocuklarıma bakıyorum öğlen onlar uyudularsa bende uyuyorum ancak dinleniyor insan. Ne sanıyorsunuz ben anlamiyorum ki. Kolay mı çocuk bakmak? O iş yaparım diyen 2 ay sonra çok yoruluyorum da diyebilir ayrıca.

Valla bir yaşında çocuk zaten çok büyük sorumluluk,bir de ev işi yapacak,zor iş😕.

Bir de ütü istiyor. Biz kedili evde ütü acamiyoruz kediyi bir odaya kitlemeden. zıplıyor kendini bilmeden,biyerini yakar diye korkudan. Bir - iki yaşında bebek olan evde - hele ki haylaz bir bebekse nasıl o sorumluluğu alacak ki kadın? Bir anlık boşluktan çocuk pekala yakabilir kendisini.
Ütü yaparken çocuk uyandı diye fişi çekip mutfağa iki dakikalığına gitse mesela haylaz bebek o arada kabloyu çekip ütüyü devirebilir, sandalyeye çıkıp kendini yakabilir ..çok olağan şeyler.
Neden böyle bir risk alsın ki kadın? Ev kazalarını küçümsememek lazım

Bakıcı öğlen de gelecek çocuk öğlende uyuyacak 2 saat yani zaten yarım gün geldiği evde iki saat de boş duracak posa portakal meselesi değil iki çalışan olarak eve geldiğimizde bir tencere yemek görmek iyi olurdu , çocuk uyanıkken zaten asla beklemem , kocamın donunu ben bile ütülemiyorum bu arada önüne deste deste çamaşır yıkmaktan değişi o hafta giyilecek üç dört parça giysiden bahsediyorum ha ütü yapmak istemez de evi derleyip toplayayım der geldiğimde direkt oturacağım bir ev olur diğer kadın hiç bir işe yanaşmadığı için tabi ki aynı ücrette bubları yapmaya sıcak bakan biri avantajlı geliyor maksadım kimseyi öldüresiye çalıştırmak değil

Siz bebeğiniz uyuyunca ne yapıyorsunuz?
Kendiniz de oturup dinlenmiyor musunuz?
Köle mi almak smacındasınız.
Paydos yapmak, bir yemek yemek haktır. Bu kadının tek yemek yiyeceği saat k iki saat.
Sizin işyerinizde öğlen aranız yok mu?
Çok kınadım sizi

Bir de ütü istiyor. Biz kedili evde ütü acamiyoruz kediyi bir odaya kitlemeden. zıplıyor kendini bilmeden,biyerini yakar diye korkudan. Bir - iki yaşında bebek olan evde - hele ki haylaz bir bebekse nasıl o sorumluluğu alacak ki kadın? Bir anlık boşluktan çocuk pekala yakabilir kendisini.
Ütü yaparken çocuk uyandı diye fişi çekip mutfağa iki dakikalığına gitse mesela haylaz bebek o arada kabloyu çekip ütüyü devirebilir, sandalyeye çıkıp kendini yakabilir ..çok olağan şeyler.
Neden böyle bir risk alsın ki kadın? Ev kazalarını küçümsememek lazım
Tabi ki,adı üstünde çocuk bakıcısı,ohh ütü de yapsın,yemekte yapsın 1 yaşında bebeyle🙂.

Bakıcı öğlen de gelecek çocuk öğlende uyuyacak 2 saat yani zaten yarım gün geldiği evde iki saat de boş duracak posa portakal meselesi değil iki çalışan olarak eve geldiğimizde bir tencere yemek görmek iyi olurdu , çocuk uyanıkken zaten asla beklemem , kocamın donunu ben bile ütülemiyorum bu arada önüne deste deste çamaşır yıkmaktan değişi o hafta giyilecek üç dört parça giysiden bahsediyorum ha ütü yapmak istemez de evi derleyip toplayayım der geldiğimde direkt oturacağım bir ev olur diğer kadın hiç bir işe yanaşmadığı için tabi ki aynı ücrette bubları yapmaya sıcak bakan biri avantajlı geliyor maksadım kimseyi öldüresiye çalıştırmak değil
İki çalışan olarak eve geldiginizde yemek görmek istiyorsanız onu ayrıca yemekci biriyle konuşun. Ne güzel hem karnım doysun hem pastam dursun. Yemek yapsın, ütü yapsın, çocuğa baksın başka ne istersiniz :))

Tabi ki,adı üstünde çocuk bakıcısı,ohh ütü de yapsın,yemekte yapsın 1 yaşında bebeyle🙂.
Siz bebeğiniz uyuyunca ne yapıyorsunuz?
Kendiniz de oturup dinlenmiyor musunuz?
Köle mi almak smacındasınız.
Paydos yapmak, bir yemek yemek haktır. Bu kadının tek yemek yiyeceği saat k iki saat.
Sizin işyerinizde öğlen aranız yok mu?
Çok kınadım sizi
Arkadaşlar anlama sorunu mu var yarım gün öğlen evinden gelecek ve 4 de ayrılacak öğlen de bebek uykuya geçiyor o uyurken beklentimi söyledim ha sana uymaz anlarım da kınamak abartı değil mi

Bakıcılar ev işi yapmaz hanımefendi.

“Tamam “ diyen de zaten 2 ay sonra der ki ben sadece cocuk makmuyorum ev işi de yapıyorum der ona göre pazarlığı tekrar yapar.

Kusura bakmayın da bakıcılar sizin o hafta giyeceğiniz kıyafeti neden ütülesin ?

Siz ne iş yapıyorsunuz , mesleğiniz nedir ?

Arkadaşlar anlama sorunu mu var yarım gün öğlen evinden gelecek ve 4 de ayrılacak öğlen de bebek uykuya geçiyor o uyurken beklentimi söyledim ha sana uymaz anlarım da kınamak abartı değil mi
Ücreti ona göre ayarlarınız siz de,o çocuk hergün deliksiz iki saat uyuyacak zaten😃.

He ütü yapmak istemezse evide toplayabilir geldiğimizde toplu ev görmekte iyi olur yazmışsınız bide. Şaka misiniz siz cidden :))) evi toplamak istemezse ne yapsın istersiniz? Tuvalet banyo falanda yıkasin mi? Nasılsa amaç boş durmaması siz bulursunuz eminim bir iş onu da yapmak istemezse diğer alternatifler neler? Siz iş yerinizde molalarda falan ne yapıyorsunuz yemek yiyip hemen hiç dinlenmeden işinize geri dönüyorsunuz sanırım boş durmamak lazim ya hani.

İstediğinizi düşünün sizi inandırmak mecburiyetinde değilim çpcuk direkt ona gülüp gitti kadın iş yapmasa da daha ılımlı geldi diğerine göre enerji meselesi anlamak zorunda değilsiniz ben zaten diğerini iptal etmek etik mi diye sordum neden gönüllü olarak iş yapmasına bu kadar yükseldiniz kimseyi zorlamıyorum

Back