Ne desem konuya nereden girsem bilemedim.
2. çocuğum süpriz olarak geldi ailemize, iyi ki de geldi...
Ancak çalıştığım için normalde 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin kullanacağıma karar vermiştik, fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.
Yerime başlayan kız, işleri doğru yönetemediği için 4 ay ücretli, 2 ay ücretsiz izin kullanabildim.
Annem ben hamileyken "sen işine devam et, aman işinden olma, ben bakarım ikisine de" dedi.
Yine de ben büyük oğlumu kreşe yazdırdım, annem ikisine birden bakamaz kadın rahatlasın diye.
Hem de oğlumun kreşe ihtiyacı vardı, gelişimi açısından daha doğru olduğunu düşündüm.
Lakin işe başlamama 2 hafta kala annem "ben bakmayacağım" dedi...
Annemin üstüne gitmedim zaten bakmak zorunda değil, ancak tek kızdığım nokta, keşke bunu taaa en başından söyleseydi. Ben evi annem çocuğa bakacağı için sevdiğim muhitten anneme yakın yere taşıdım. Boş yere o kadar masrafa girmişiz ve boş yere daha yüksek bir kiraya çıkmışız. Üzüldüğüm bir diğer nokta ise beni eşime ve ailesine karşı zor durumda bırakmış olması...
Şimdi masraflarım da arttı, hem kira, hem kreş, hem de bakıcı ödemek zorundayız.
Haliyle bu da bizim canımızı sıkmıyor değil.
Apar topar internete ilan verdik.
Gelelim derdime, bakıcı buldum.
Çocuğa fena bakmıyor. Bi de masraf üstüne masraf ekleyip (içimiz rahat etmediği için) eve kamera döşedik.
Hoş 1 sefer verilen bir ücret ama yine de masraf mı masraf...
Bakıcı değiştirmeyi düşünüyorum. Sebebine gelince, çocuğa fena bakmıyor.
Fakat çocuk uyuduğu zamanlar (kameradan gördüğüm kadarı ile) devamlı oturuyor, cep telefonu ile oynuyor, uyuyor vs.
Evin bütün yükü hala bende, hem işe gel sabah erken kalk, geceden çoğu zaman uykusuzum çünkü hala emziriyorum...
Evi yemeksiz bırakamıyorum 3 yaşında oğlum var, onu da düşünmek zorundayım.
2 günde bir ufaklık katı gıdaya başladığı için onun çorbasını hazırlıyorum.
En fazla 2 günlük tutuyorum ki taze yesin.
Yani durum böyle, benim de size sormak istediğim bakıcısı olan bayanlar, nasıl idare ediyorsunuz?
Ne gibi durumlar için yardım alıyorsunuz?
Sadece bebeğinize mi bakııyor?
Benim verdiğim ücret mi düşük sizce?