Bakıcı Hakkında - bakıcısı olanlar bakabilir mi?

Başta öyle konuştuk yardım ederim dedi.
Ama görüyorum ki "nasılsa bu kadın işini yapıyor" modunda.
Diyorum ya saldı iyice, ne denir nasıl davranılır ben de bilemiyorum.
Çekiniyorum da.

Daha yeni aslında, ay başından beri bizimle.
Ama 2 sefer 1'er günlük izin kullandı.
Kadının durumu iyi değil diye avansta verdik, bizim de durumumuz şahane değil ama ihtiyacı vardır motive olsun dedik.
Bugün yok mesela, sebebi ise oğlunu doktora kontrole götürecek (oğlu 15 yaşında).
1-2 bilemedin 3 saatte halledebileceği işi tam güne yayıyor.
Ben sıkmamaya çalışıyorum, anlayışlı olmaya çalışıyorum ama bizlerde çalışanız.
Haber vermeden yarım gün iş yerinden uzaklaşsak arayıp sorarlar neredeydin niye yoksun diye vs.
Haksız mı düşünüyorum acaba? Bende bilemiyorum ki...
Valla ben sizi haklı gördüm .sonucta kimse ondan cam silmesini yada perde yıkamasını istemiyor .kendinin de kaç saatinin yaşadığı rutin bir alanın derlenip toparlanmasından sorumlu olacak .ayrıca eline de yapışmaz bir kere makina boşaltmak yada yediği tabagı kaldırmak .

Gözünüz korkmasın ve gözünüzü korkutmasına izin vermeyin.
Gerçekten bunlar çok fena...
"Aman cocuğumu bırakacakta ben de ortada kalıcam" psikolojisi yaşatıyorlar insana.
O yüzden böyle abuk subuk davranışlar sergiliyor.

Başta ne konuştuysanız onu hatırlatın muhakkak.
Siz ses çıkartmadıkça tepeye binip bir de laf dinlemiyorlar.

İşini düzgün yapana saygım sonsuz.
Fakat insanın ihtiyaçları doğrultusunda da böyle ömürülmez.
1300 az bir ücret değil, insan onu kendinden nasıl arttırıp veriyor ben bilirim.
Tabii ki "bakıcı" diyerek ezmek doğru değil, ama sonuçta bir emek sonucu alacak ücretini.

Kalkıpta kimse zaten bir bakıcıdan dip temizlik beklemez.
Fakat yaşadığı alanı günlük anlamda derli - toplu - temiz tutması beklenir.
Aldığını aldığı yere koymak gibi, döküleni toparlamak gibi...
Tabiri pek hoş olmayacak ama, nasıl tuvalete girince sifon çekiyorsak o hesap, evdeki durumda bu aslında.
Yapılan her işin ardından gerekeni yapmak sadece.
Yoksa kalkıp sil - süpür - yemek yap - ütü yap değil mevzu...
Haklısınız ama işte insan korkuyor
Bide benim eş vardiyalı çalışıyor bazı zamanlar evde uyuyor oma da her kadın gelemiyor
Allah için çocuğuma güzel bakıyor yemekleri de güzel
Artık hayırlısı diyorum gittiği yere kadar

Ne desem konuya nereden girsem bilemedim.

2. çocuğum süpriz olarak geldi ailemize, iyi ki de geldi...
Ancak çalıştığım için normalde 4 ay ücretli 6 ay ücretsiz izin kullanacağıma karar vermiştik, fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.
Yerime başlayan kız, işleri doğru yönetemediği için 4 ay ücretli, 2 ay ücretsiz izin kullanabildim.
Annem ben hamileyken "sen işine devam et, aman işinden olma, ben bakarım ikisine de" dedi.
Yine de ben büyük oğlumu kreşe yazdırdım, annem ikisine birden bakamaz kadın rahatlasın diye.
Hem de oğlumun kreşe ihtiyacı vardı, gelişimi açısından daha doğru olduğunu düşündüm.

Lakin işe başlamama 2 hafta kala annem "ben bakmayacağım" dedi...

Annemin üstüne gitmedim zaten bakmak zorunda değil, ancak tek kızdığım nokta, keşke bunu taaa en başından söyleseydi. Ben evi annem çocuğa bakacağı için sevdiğim muhitten anneme yakın yere taşıdım. Boş yere o kadar masrafa girmişiz ve boş yere daha yüksek bir kiraya çıkmışız. Üzüldüğüm bir diğer nokta ise beni eşime ve ailesine karşı zor durumda bırakmış olması...

Şimdi masraflarım da arttı, hem kira, hem kreş, hem de bakıcı ödemek zorundayız.
Haliyle bu da bizim canımızı sıkmıyor değil.
Apar topar internete ilan verdik.

Gelelim derdime, bakıcı buldum.
Çocuğa fena bakmıyor. Bi de masraf üstüne masraf ekleyip (içimiz rahat etmediği için) eve kamera döşedik.
Hoş 1 sefer verilen bir ücret ama yine de masraf mı masraf...

Bakıcı değiştirmeyi düşünüyorum. Sebebine gelince, çocuğa fena bakmıyor.
Fakat çocuk uyuduğu zamanlar (kameradan gördüğüm kadarı ile) devamlı oturuyor, cep telefonu ile oynuyor, uyuyor vs.
Evin bütün yükü hala bende, hem işe gel sabah erken kalk, geceden çoğu zaman uykusuzum çünkü hala emziriyorum...
Evi yemeksiz bırakamıyorum 3 yaşında oğlum var, onu da düşünmek zorundayım.
2 günde bir ufaklık katı gıdaya başladığı için onun çorbasını hazırlıyorum.
En fazla 2 günlük tutuyorum ki taze yesin.

Yani durum böyle, benim de size sormak istediğim bakıcısı olan bayanlar, nasıl idare ediyorsunuz?
Ne gibi durumlar için yardım alıyorsunuz?
Sadece bebeğinize mi bakııyor?
Benim verdiğim ücret mi düşük sizce?
Bu hususta hiç bi bilgim yok ama bakıcı değiştirmeniz çocuğunuz açısından zor olur :KK43:

Bayramda vs ücretini kesmedim demek de komik. Lütfetmişsiniz gibi. Bizlerin de bayramda ücreti kesilmiyor işveren dese maaşını kesmiyorum ne alaka deriz gücümüze gider yani. Onun dışında bakıcıdan iş beklemek de yanlış ben beklemedim yani. Yalnız o inatla yemek hariç yapıyordu boş zamanında. Aileden biri gibi olmuştu. Benim iki tane akrabamın çocuğu 18 yaşında teki hala yazları bakıcısına kalmaya gider..biri daha büyük o da gitti hep. Ayrı memleketteler bu arada bildiğin otobüse binip gidiyor. O kadar iyi sevilen bakıcılar var yani ama sanırım onlar aileden biri gibi kabul ederseniz denk geliyor insanlara.

Tanıyıp bilmeden bu kadar yanlı bir şekilde yazmanız beni şaşırttı.
Siz konunun tamamını okumadan bir kaç cümle ile yargılıyorsunuz.
Neyse, herkes ne yaşadığını kendisi bilir...
İnsanları yargılamadan önce konuyu tartmanızda fayda var...

Kadının kendi yiyip içtiğinin kirli kabını ortada bırakıp gitmesi bence önceden konuşmayla, ekstra parayla falan alakalı bir iş değil. Hangimiz kimin evinde yiyip içip kirlisini öylece bırakıp gidiyoruz ki misafirken bile? Bence sizin bakıcı tembel bildiğin. Çocuğa kötü davranmıyor olması iyi ama daha iyisini bulabilirsiniz.
Annenize de çok kızdım.

Ben de anneme kızmadım değil fakat zorlamadım annemi, haklı kadın.
Yaşı genç olsa da bakmak zorunda değil sonuçta çocuklar benim çocuklarım.
Nasıl doğurmayı bildiysek bakmaya da çözüm ürettik neticede.
Fakat annem de gördü yaşananları, yaşadığım stresleri o yüzden artık o bakıyor sağolsun.
Ne de olsa anne, hakkı ödenmiyor işte.
İyi ki var.

Bakıcı temizlikçi değildir diyoruz ama bu durumda siz bakıcınızın temizlikçisi olmuşsunuz yani. Kesinlikle değiştirin derim. Kendi temizliyor olsa asla yapmaz böyle bir şeyi.

Kadın işi bıraktı ben evi 1 hafta sonrasında anca paklayabildim.
Evin içinde minik sinekler mi türememiş, ufacık böcekler mi....
Tam çıldırmalık bir durumdu... Neyseki temizlendi evim.
Evet, kendisi temizliyor olsaydı kesinlikle böyle yapmazdı.
Ama işte, insan var insan var, yapacak birşey yok...

Sonra da "kendisini aileden biri olarak kabul eden kişilere iyiler denk" gelir diye cevap yapıştırıyorlar.
Ben sanki sokak kedisi gibi davrandım... Tövbe tövbe...
Neyse, Allah bilsin ne diyeyim...

Fakat annem de gördü yaşananları, yaşadığım stresleri o yüzden artık o bakıyor sağolsun.
İyi ki var.

Sonra da "kendisini aileden biri olarak kabul eden kişilere iyiler denk" gelir diye cevap yapıştırıyorlar.
Neyse artık anneniz idare etsin biraz da sonra kreş falan düşünürsünüz yaşı gelince. Ama siz yine de bakıcı aramaya devam edin derim. Belki denk gelir iyi birisi bu arada. Anneniz her an ben yoruldum da diyebilir.

Valla ben sizi haklı gördüm .sonucta kimse ondan cam silmesini yada perde yıkamasını istemiyor .kendinin de kaç saatinin yaşadığı rutin bir alanın derlenip toparlanmasından sorumlu olacak .ayrıca eline de yapışmaz bir kere makina boşaltmak yada yediği tabagı kaldırmak .

Ya işin gereklilikleri denilen birşey var iş hayatında.
Çalışılan bir otamdan bahsediyorsak, bu ev olsun veya ofis olsun ne fark eder ki??
Ben asistan olarak çalışıyorum, çalıştığım firmada çaycımız var.
Fakat kendi bulunduğum alanda düzeni sağlamak zorundayım.
Mesela kargoların gönderim yapıldığı bir bölüm var, gelen geçen oradan poşet, zarf vs. aldıkça dağılıyor.
Düzenli olarak orayı toparlarım.
Benim görev listemde olan birşey mi? Hayır.
Fakat ben de kullanıyorum o alanı ve düzensizlik hoşuma gitmiyor.

Nasılsa temizlikçi geliyor bizim ofise diyerek, bulunduğum alanı kirletip bırakmam mantıklı birşey olur mu?
Masamı kirli bırakmam, yediğim içtiğim döküldüğünde "amaaannn nasılsa silecekler akşama" diyerek akşama kadar leş gibi bırakmak doğru mu?
Hangi çalışan bunu yapıyor ofiste?

Bu sadece örnek....
İstenilen de buydu zaten.
Bu bile karşılanamadı, işine son verildi zaten.

Ücret ne kadar? Yazdınız ama sildiniz mi ben göremedim?
Konuya gelince... Bakıcılık için maaş alıyorsa bakıcılık yapar. Ev işi de yapsın istiyorsanız ev işi için ücret de vereceksiniz, olay bu kadar basit.

Evet ama yakınımda böyle bir yer yok.
Arkadaşım bir yere gönderiyor kendi oğlunu ama malesef benim gönderebileceğim bir mesafede değil.
Biz de gönderdiğim kreş ile anlaşmış bulunduk zaten, hem alıştı da şimdi 2 aydır gidiyor, başka yere vererek onun da düzenini bozmak istemem.

doğru diyorsunuz ama bakıcının çalışma saatleri 08:00 - 17:00 ben erken çıkıyorum işten, çocuğu kreşten alıp eve geçiyorum. Hafta sonları ve resmi tatiller zaten yok.
2ye ayriliyorlar kimi sadece cocuk bakip cocukla ilgileniyor (ki cocugun iside kendine ait oluyor yani corbasini yapar cocugu yikar cocugun odasini kiyafetlerini duzenler baska biseye karismaz gibi dusunun ) 2. Bos zamanlarinda cocuk uyudugunda hafif ev islerinide yapar utu toz alma ortalik toplama vs ikisinin farkini tamamen ise alim sirasinda karsilikli belirliyorsunuz tabiki ucretleride farkli oluyor eksta is yapan bakima o isler icin istediginide ekliyor bu noktada siz suanki bakicinizla ne konustunuz o nokta baz alinabilir eger boslukta ev isi anlastiniz oda ucretini ona gore talep ettiyse ve yapmiyorsa uyarabilirsiniz sadece cocuk bakimi icin anlastiysaniz ve ucret ona gore ise diger beklentilerinizi karsilamamasi noktasinda pek beklentiye giremiyorsunuz kimi kendinden yapar ki oda sans karakter iyi birine denk gelme ile alakali oluyor ama normalde isler boyle yuruyor bildigim

Kaçırdığım birsey var mı bilmiyorum ama okuduklarım kadarıyla yorum yapayım. Çoktan başka bir bakıcı arayışına girmiş olurdum. Koltuğum da kırıntılar, dökerek mama yedirmeler, içtiğini yediğini ortalıkta bırakmak gibi bu tarz şeylere iyi tahammül etmişsiniz. Daha anaç, iyimser ve düşünceli birini bulmalısınız.

Bende artık çalışmak istediğimden kızıma bakıcı arayışına girdim
Bi kaç gün önce internet üzerinden araştırırken ilanlar fazla beklentiliydi .
600, 700 lira verip " evimin işini yapsın , döndüğümde sıcak yemeğim olsun, ütü yapsın
7 de burda olsun " gibi bir sürü saçma şeylerle doluydu .
Yani bakıcı arayışından çok hizmetçi arayışındalar
Bazı ilanlarda çocuğun yaşı hariç çocuk lafı bile edilmemiş
Evet ortalığı toplayabilir ama bana sıcak yemek yapıp ütümü vs yapmak zorunda değil.
Haa anlaşırım iki işide bir arada götüreceğine inanıyorsa kendi hakkı neyse onu veriririm halleder

Bakıcı işi kişisel bir anlaşmadır, ne için anlaştıysanız, ne kadar ücrete anlaştıysanız ona uyulur...örnek biri sadece bebegime iyi baksın onun dışında otursun dinlensin ister iyi bir ücret verir,, diğer ailenin ekstra evişi anlaşmasıda vardır daha düşük bir ücret verebilir..bu çalışılan bölgeye, aileye,bakıcının tecrübe ve egitimine göre değişebilir.. Kısa ve öz baştaki anlaşma önemlidir..

Tanıyıp bilmeden bu kadar yanlı bir şekilde yazmanız beni şaşırttı.
Siz konunun tamamını okumadan bir kaç cümle ile yargılıyorsunuz.
Neyse, herkes ne yaşadığını kendisi bilir...
İnsanları yargılamadan önce konuyu tartmanızda fayda var...
Valla benim fikrim de kadrolu işçi değil bu , bayramda va tabi ki maaşı kesilecek . Özel ders veren öğretmenler tatillerde para mı alıyor ? Yada ücretli ders verenler ? Bu da öyle bişey . Sonuçta güvencesi Yok, olmadık zamanda bakıcı sizi ortada da bırakabilir

İyi ki var.

benimde bakıcım yeni başladı sayılır. başta temizlik için anaşmadık sadece yemek rica ettim. yemek de yapıyor çocuğa ayrı da yapıyor ufak tefek ortalığı toplama olsun çocuğun kıyafetlerini yıkama asma yerleştirme olsun, benim çarşafımı bile değiştiriyor ben özellikle istemiyorum ama yapyiim mi diyo olur diyorum zahmet etme akşam yaparım diyorum kendi yapıyo isteyerek sağolsun . kesinlikle siz haklsınız dip köşe temizlik yapmasın da ortalığı toplayabilir yani

X