Biraz oğlumla yalnız kalsınlar diye çamaşır toplama bahanesiyle üst kata çıktım bir saat kadar önce. Aşağı indiğimde baktım minik kedi ortada yok (bebek bir kedimiz var), kedi nerede dedim, aaa kedi mi falan yaptı. Salondaki balkon kapısı da açık, balkona çıkabilirdi. Üst katta odalardan birinde uyurken buldum. İki gün önce birlikte oynarlarken kaka yapmış oğlum, söylemedi bile bana, hemen pişik olduğunu da biliyor üstelik.
biraz bizim patronlar gibi yazmışsınız. boş boş oturmayacak, bütün gün çocuğunuza bakacak. parayı babanızın hayrına vermeyeceksiniz.
diğer konularda haklı olabilirsiniz ama çalışanınız hakkında ki boş boş oturma düşüncesi bence biraz fazla çirkin..
Ben çirkin olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü yaptığı o, yaptığını söyledim. Yani öyle yapmasın derken öyle yaptığı için dedim. Yoksa tabii ki dinlenmek herkesin hakkı, molası vs. Para veriyoruz diye köle almıyoruz sonuçta. Öğle arası bizim olduğumuz zamanı çıkarınca 6.5 saat çalışıyor, bu 6.5 saatin de 4 saatinde ve bazen daha fazlasında oğlum uyuyor oluyor, ki kolay bir çocuk olduğunu, yormadığını da özellikle belirttim. E geriye zaten az bir zaman kalıyor. Dinlenecek de bol bol zamanı olur bu 4 saatte diye düşünüyorum... Ayrıca dediğim gibi dinlensin tabii ki, en doğal hakkı.
Bu dediğiniz kısmı bende düşündüm çocuk uzun uzun uyuyor ama çocuk uyurken temizlik nasıl yürüyebilir? Uyanması, rahatsız olması, rahat edememesi var bunun. Eğer fikrime bakacak olursanız bence siz bakıcıya ütü gibi ses yaptırmayacak görevler verebilirsiniz. Çocuğun uyuduğu saatlerde ütü yapsın, çamaşırlar katlanabilir, mutfak toplanabilir temiz tutulabilir. Hafif hafif yeri de silebilir çocuğa mama hazırlamayla meşgul olabilir. Misal varsayım yapalım, temizlik esnasında çocuk uyanacak hemen ilgi isteyecek ama temizlik bitmeyecek o anın paniklemesiyle kadın temizlik haliyle yemek hazırlama derdine düşebilir.
Makinem silence force'lardan baya az ses çıkarıyor. Yan odadan duyulmuyor sesi, o kadar diyim size :) çamaşır katlama, ütü yapma vs de ne bileyim ben yaptırmak istemedim. Çocuğuma iyi baksın, onun uyuduğu zamanlarda da evi düzenli tutsun yeter diye düşündüm aslında. Şimdi mesela 40 dkda üst katı süpürdüm(2 banyo, 3 oda) iki odayı topladım (oğlumun odası baya dağınıktı, çamaşır katlanacaktı, oyuncakları toplanacaktı vs). Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama azar azar yapınca hem yormuyor hem de uzun sürmüyor sanki. Bilemedim.
En baştan disiplinli olmadığınız için rahat davranmış. Her gün farklı bi saatte gelince, istediğim saatte gitsem olur diye algı oluşmuş. 8 diye anlaştıysanız ihtiyacanız yoksa bile 8 de gelsin. Gerekirse boş boş çocuğun uyanmasını beklesin böylece iyi niyeti suistimal etmemesi,gerektiğini de anlar.
Temizlik işine gelince herkes sizin beklentinizde iş yapamaz, ya ufak uyarılarla böyle idare edeceksiniz yada iki ayıracaksınız, ücreti de baştan konuşursunuz.
Keşke yapmasaymışım zaten. Vakitlice gelseymiş, pişman oldum. Bana da biraz suistimal gibi geldi ama kabullenmek istemedim sanırım. Ben suistimal etmem, herkes öyle diye düşünüyorum sanırım. (Olmadığını biliyorum tabii ki) ücreti de temizlikli ve temizliksiz şekilde söyledim, kendisi temizlik ve yemek olsun dedi. Ama sanki hiçbirini yapamayacak gibi geliyor.