Bakıcı ablamız...

bakıcınızın neresi iyi?

Bu kadar rahat biri çocuğunada iyi bakmıyordur .

İşte gerek görmediğiniz bazı şeyler sizi konudan koparabiliyor hanımefendi. Biz baştan böyle anlaşmıştık. Anlatabildim mi?
Ya boş ver gülüm ya..
O kadın makinanın içine ativerse eli mi aşinacak?
Kendi evinin işini yaparken arada hem para kazanıyor hem çocuğa bakmış oluyor.
Oysa asli işi bu çocuk bakımı yani...

siz türkiyenin şartlarında 5 bin tl sadece bir bayan olarak kazanıyorsanız ve eşinizde aynı sekilde memursa kadına verdiğiniz para abartılacak bir meblağ değil. ki her ne olursanız olun ayın yarısından çoğunu çalıştırıyorsanız sigorta ödemek zorundasınız. siz nasıl kendinizi düşünüp üç kuruşu büyütüyorsanız oda kendini düşünmek zorunda..

şimdi okudum 1000 tl veriyormuşsunuz,
istanbulda bile asgari ücretle evinizde bakacak, çocuğun uyku saatlerinde de odasının toparlanması, ütüsü gibi çocuğun kişisel bakımıyla ilgili işleri halledecek bakıcılar bulunuyor. üstelik eve kamera sistemi kurdurup bütün gün neler yaptıklarını da görebilirsiniz.
çocukların başkasının evinde bakılmasını hiç doğru bulmuyorum, evine kim girip çıkıyor belli değil, kadının işi olduğunda evdeki birine bırakıp çıkmadığını, ne yedirip içirdiğini, nasıl davrandığını asla bilemezsiniz.
sizin yerinizde olsam hemen evimde bakacak referanslı bir bakıcı aramaya başlarım, onunla baştan bütün şartları konuşur profesyonel bir iş olarak başlangıcını yaparım, 4 yaşında da kreşe veririm.

20 dk fılan molası olmalı 4 saatte , ancak o 40 saatıde cebe atıp gıdıyor
aman zor ısler y
Hakkaten zor işler ya, benim yüzüm de yumuşak , temizliğe bile düzgün kadın bulamadım, yani bana temizliğe gelen bu kızmaz diye eksik iş yapıyor, aynı kadın kvde de daha iyi çalışıyor.

O kadar veremem canım. O dediğin benim maaşımın yarısı. Olsa dükkan senin yani.
Bakin samimi olarak soyluyorum Turkiye de 5 meslek kapristir isini iyi yapan referansi olan bakici,gundelikci,kuafor overlokcu, ahci biraz ustune gittimi birakir giderler.Burunlarindan kil aldirmazlar.Samimiyet bag falan diye bakmayin olaya guvenilirmi gozden sakiniyir mu dikkatli mi op basina koy kardesim neler neler var Allah esirgesin

Siz daha en basinda ben sana 500 vermeyecegim 1000 vericem ama cocugun yemegi camasiri sana ait 500 bakim 500 de yemegi vs dediyseniz konusun (icinize siniyorsa adam gibi hijyenik besleyici vs ) yapmasini isteyin
Yapmam derse yapacaginiz sey ya yeni bakici en bastann anlasilmis kurallarla ya kres
Yaparim derse yaptirirsiniz bakici olayi ince cizgi insan canini emanet ediyor cok zitlasamaz inanin kimsenin 4*4 luk yok herkes idare ediyor cocuk belli bir yasa gelene kadar
Maalesef genel (yani cogunluk)olarak yatili olmayanlar camasir bulasik yemek isine girmez kendi evinde bakan hic girmiyor bunun yazili bir kurali yok. Ancak profosyonel yerden bulacaksiniz sozlesmeniz olara kurum araci olarak saatini belirleyecek de oda uyacak falan filan
Takilip kendinizi sinir etmeyin derim zaten bir yil sonra sosyallessin diye ya oyun evi ya krese vericeksiniz muhtemelen

Kazancimiza göre mi bakıcı tutacağız ?

Bunun bir piyasası var... Hak olan uygun olan verilir.

Normal mi? Siz okumadınız galiba yazdıklarımı. Bu kadının üst kat komşusu bir kadının evine çocuk bakmaya gidiyordu. Evde temizlik, yemek vs... yapıyordu ve yol parası dahil 400 tl alıyordu.

Bakın 400 lira 1000 lira bunlar komik paralar
Asgari ücret 1300 lira emek hırsızlığı bu.
Kendi evinizde baksa çamaşırı yıkar yıkmasınıda isteyebilirsiniz ( sadece çocuğun ) ama başka birinin makinasında yıkamasını istemeniz bana hijyenik gelmedi.

bakıcınızın neresi iyi?
Neresi iyi? Güzel soru.

Oğlumu sevdiğini hissediyorum bir kere. Tek bir kez bile bakıcıya bırakırken ağlamadı mesela. Onu bakıcıdan almaya gittiğimizde gelmek istemediği bile oluyor.

Bazen hafta sonu görevlerim oluyor o zaman çocuğuma bakıyor. Gerçi bende telafi ediyorum bu durumu izin alıyorum mesela.

Ben yaz döneminde yoğun çalışırım. Hiç izin kullanmadığım olur mesela idare eder. Bunu problem haline getirmez.

13 yaşında bir kızı var oğlumla oynuyor ona bir çok şey öğretiyor. Mesela renkleri biliyor. Birden ona kadar sayabiliyor.

Günde 10 kere arasam neden aradın demez.

En önemlisi ona burada bulacağım herhangi birisinden çok daha fazla güveniyorum. Kendi itibarını düşünmese eşininkini düşünmek zorunda.

Merhaba ,

Benim nacizane fikrim 1000 Tl çok fazla bir rakam değil.Ayrıca bence yemeğini siz yapmalı ve çamaşırlarını siz yıkamalısınız,bu bakıcının görevi değildir.Çocuğu ev gezmesine götürmesi ve çamaşır suyu durumu hoş değil.

Komik mi? Adamlar yeni mezun mühendisleri 800 liraya çalıştırıyorlar.

Ben o parayı kazanabilmek için 23 senedir okuyorum yalnız.

bakın surekli iki kat maaş veriyorum diyerek tepkileri üzerinize çeken sizsiniz.olaya maddiyattan girdiğiniz için tepkileri üzerinize çekmeniz normal.
ayrıca o üst komşunun 400 tl ye tüm gün bakması sizin ödediğiniz paranın fazla olduğununu göstermez.
bir çocuğu tüm gün baktırıp 400 tl vermek BANA GÖRE sömürüdür.
ha alan razı veren razı...ne yazık ki insan ihtiyacı olunca böyle küçük ücretlere çalışıyor.
onun bu şekilde çalışması standartların bu olduğunu göstermez.
hatta o muhitte herkes bu ücrete çalışıyor olsa d göstermez.

madem böyle bir gerçeğiniz var,kadının üst komşusu 400 e bakıyorsa siz neden 1000 verdiniz?
verirken şrtları konuşmadınız mı?yani bak ben 1000 lira veriyorum.bu yüzden şunu şunu da bekliyorum senden diye?

asıl meseleyi zaten belirttim.kadın belli ki çok lakayt.kreşe verin yorumları geliyor onu da istemiyorsunuz.
e o zaman o çok bahsettiğiniz 400 tl ye olan uygun bakıcılarla anlaşın.

bende bunu anlatmaya çalışıyorum deminden beri ama işine gelmediği için cevap vermiyor arkadaş

ben olsam cocugumun camasırlarını kımseye yıkatmam yemegını kendım yaparım baska turlusu ıcıme sınmez
aynen dedıgınız gıbı cocugun yıyecegı gıyecegı ne kı sızın bıle yıkamakta zorlanıp yardımcı ablanıza yıkattırmak ısteyecek kadar ?

:)

sebzeyı elını yıkadımı yemek yaparken gormeden cocugum o yemegı yesın ıstemem ben acıkcası... amaa o cocugunuzu alıp baska yerlere gıtmesı mevzusu varya o kesınlıkle affedılemez

bence son kez cıddı sekılde konusun evın kurallarından bahsedın

Ben tüm gün çocuğuma bakacak bir kadına 400 lira verecek kadar vicdansız değilim. Üstelik bu kadar düşük bir maaşla kadının emeğine haksızlık edersem bu bir şekilde benim çocuğuma yansır.

Bende çocuğumu 1 yaşından 2.5 yaşına kadar bakıcıya verdim ve aynı sıkıntıları bende yaşadım o yüzden size hak veriyorum cogu konuda. En başta anlattığıniz için çamaşırlarını yıkaması gerekiyor evet ama bu çok önemli bir sorun değil. Cmasir suyu meselesi daha önemlii bence. Çocuğun çamaşır suyunun olduğu yerde ne işi var çok daha ciddi sıkıntılar cikabilirdi. Çocuğu alip gezmeye gitme benim bakicimda da çok karşılaştığım bi olaydı kışın soğukta bile çocuğu alip giderdi. En son bir kere işten erken çıktım kadının evine gittim çocuğumu almaya kapı duvar. Kadını arıyorum açmıyor. Kaynanasının evine gittim yok kardeşinin evine gittim yok kimse de bilmiyor gözüm döndü sinirden. En sonunda bi dükkanda buldum oğlumu da aldığım gibi çıktım bir daha da goturmedim. O sinirle apar topar ev aldık tasindik kış günü. oğlumu da krese verdim çok rahatim şimdi çok memnunum insanlarin kaprisleriyle uğraşmak zor gerçekten. kadını iyi izleyin bence guvenemiyorsaniz emanet etmeyin çocuğunuzu. Bazi şeylerin geri dönüşü olmuyor maalesef..

Komik mi? Adamlar yeni mezun mühendisleri 800 liraya çalıştırıyorlar.

Nerde hangi mühendis 800 liraya çalışıyo ?
Ona buna gğvenemem diyene kadar çalıştığınız yerde haber salarsınız internette ilan verşrdiniz evinize alır kamera kurar ve söylerdiniz.
çSadece bu kadın yok hadi yarın bişey oldu kadına neolucak ? İşi mi bırakıcaksınız.

Dizinin çamaşır suyu olmasına takılıyosunuzda neden o kadının yaptığı yemekleri yemesini istiyosunuz ?

Madem oranın piyasası düşük 1000 liraya hem sizin çamaşırınızı yıkıyacak hem evi temizleyecek hem çocuğa bakacak birini rahatlıkla bulursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…