- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 598
- 37
- Konu Sahibi zodyak2411
-
bakıcınızın neresi iyi?Selam hanımlar;
Hepinize güzel bir gün geçirmenizi dilerim öncelikle.
İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.
İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.
Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.
Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...
Son olayı anlatmak istiyorum esasen.
Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.
1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.
2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?
Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?
Ne biliyim yahu? Ben olsam kendimi kötü hissederdim mesela.
Abartmışmıyım sizce?
Bu kadar rahat biri çocuğunada iyi bakmıyordur .Selam hanımlar;
İki yaşını yeni bitirmiş bir oğlum var. Çalışan bir anne olduğum için bir ablamızdan yardım alıyoruz. Her sabah evine bırakıyorum oğlumu. Piyasanın üzerinde bir maaş alıyor bizden. Elimizden geleni de yapmaya çalışıyoruz onu memnun etmek için. Oda iyidir Allah' ı var. İki yıldır bakıyor oğluma.
İlk etapta çocuğun yemeklerini de ben götürüyordum ama artık yemeklerini değilde mesela yoğurdunu, kıymasını, meyve ve yumurtasını vs... götürüyorum. Yemekleri benim yapmam konusunda bir dönem üzerimde baskı kurmaya çalıştı ama yumuşak adımlarla bu işten uzaklaştım.
Oğlumun çamaşırlarını yıkamasını istemiştim onuda kabul etmedi. Üzüldüm açıkçası o dönem. Nedir yani? İki yaşında bir çocuğun yediği içitiği ne olacak ki? Birde çamaşırını elinde bile yıkayabilir ama o dönem ısrarla elime tutuşturuyordu her akşam. Yani insan ablalık bekliyor ama yok işte.
Konuyu uzatmak istemiyorum bunlar sadece birkaç örnek. Çocukla birlikte başkalarının evine oturmaya gitti bir kaç kez. Ben bu durumu kabul etmeyince bu koşullarda bakamayacağım falan demişliği var. Biraz rahatına düşkün yani...
Çocuk bu hızlı büyüyor tabi. Geçen yıl aldığımız kıyafetler yetersiz kalınca oğluma birkaç eşofman takımı aldım, giydirdim. Bu hafta sonu fark ettim ki çocuğun dizi çamaşır suyu olmuş. Aşırı derecede canım sıkıldı.
1. ve en önemlisi o çocuğun çamaşır suyu olan bir zeminde ne işi var? O ortam muhtemelen kaygan, çamaşır suyu ağır bir kimyasal. Çocuk belkide düştü benim haberim yok.
2. si o eşofman takımı sadece bir kez yıkandı ve 55 liraydı. Yazık günah değil mi?
Biraz önce ablayla konuştum. Yukarıda yazdığım endişelerimi dile getirdim birde iki arada şu yeni kıyafet mevzusunu da söyledim. Amaaaan ablam ben hiç takılmam öyle şeylere demesin mi? Yani sen takılmazsın bellide benim takılıp takılmamam da mı önemli değil senin için?
Abartmışmıyım sizce?
Ya boş ver gülüm ya..İşte gerek görmediğiniz bazı şeyler sizi konudan koparabiliyor hanımefendi. Biz baştan böyle anlaşmıştık. Anlatabildim mi?
Hakkaten zor işler ya, benim yüzüm de yumuşak , temizliğe bile düzgün kadın bulamadım, yani bana temizliğe gelen bu kızmaz diye eksik iş yapıyor, aynı kadın kvde de daha iyi çalışıyor.20 dk fılan molası olmalı 4 saatte , ancak o 40 saatıde cebe atıp gıdıyor
aman zor ısler y
Bakin samimi olarak soyluyorum Turkiye de 5 meslek kapristir isini iyi yapan referansi olan bakici,gundelikci,kuafor overlokcu, ahci biraz ustune gittimi birakir giderler.Burunlarindan kil aldirmazlar.Samimiyet bag falan diye bakmayin olaya guvenilirmi gozden sakiniyir mu dikkatli mi op basina koy kardesim neler neler var Allah esirgesinO kadar veremem canım. O dediğin benim maaşımın yarısı. Olsa dükkan senin yani.
siz türkiyenin şartlarında 5 bin tl sadece bir bayan olarak kazanıyorsanız ve eşinizde aynı sekilde memursa kadına verdiğiniz para abartılacak bir meblağ değil. ki her ne olursanız olun ayın yarısından çoğunu çalıştırıyorsanız sigorta ödemek zorundasınız. siz nasıl kendinizi düşünüp üç kuruşu büyütüyorsanız oda kendini düşünmek zorunda..
Ya boş ver gülüm ya..
O kadın makinanın içine ativerse eli mi aşinacak?
Kendi evinin işini yaparken arada hem para kazanıyor hem çocuğa bakmış oluyor.
Oysa asli işi bu çocuk bakımı yani...
Normal mi? Siz okumadınız galiba yazdıklarımı. Bu kadının üst kat komşusu bir kadının evine çocuk bakmaya gidiyordu. Evde temizlik, yemek vs... yapıyordu ve yol parası dahil 400 tl alıyordu.
Neresi iyi? Güzel soru.bakıcınızın neresi iyi?
Komik mi? Adamlar yeni mezun mühendisleri 800 liraya çalıştırıyorlar.Bakın 400 lira 1000 lira bunlar komik paralar
Asgari ücret 1300 lira emek hırsızlığı bu.
Kendi evinizde baksa çamaşırı yıkar yıkmasınıda isteyebilirsiniz ( sadece çocuğun ) ama başka birinin makinasında yıkamasını istemeniz bana hijyenik gelmedi.
Ben o parayı kazanabilmek için 23 senedir okuyorum yalnız.siz türkiyenin şartlarında 5 bin tl sadece bir bayan olarak kazanıyorsanız ve eşinizde aynı sekilde memursa kadına verdiğiniz para abartılacak bir meblağ değil. ki her ne olursanız olun ayın yarısından çoğunu çalıştırıyorsanız sigorta ödemek zorundasınız. siz nasıl kendinizi düşünüp üç kuruşu büyütüyorsanız oda kendini düşünmek zorunda..
Aynen. İnanamıyorum şu anda. Başka bir konuda sen nasıl annesin bilmem ne vs... yorum yapan kadınlar burada 40 yaşındaki kadının 2 yaşındaki bir çocuğun çamaşırını yıkamasına takılıp kadını mağdur ettiler. Üstelik şu anda ben yıkıyorum çamaşırları da.
bende bunu anlatmaya çalışıyorum deminden beri ama işine gelmediği için cevap vermiyor arkadaşBakın 400 lira 1000 lira bunlar komik paralar
Asgari ücret 1300 lira emek hırsızlığı bu.
Kendi evinizde baksa çamaşırı yıkar yıkmasınıda isteyebilirsiniz ( sadece çocuğun ) ama başka birinin makinasında yıkamasını istemeniz bana hijyenik gelmedi.
Ben tüm gün çocuğuma bakacak bir kadına 400 lira verecek kadar vicdansız değilim. Üstelik bu kadar düşük bir maaşla kadının emeğine haksızlık edersem bu bir şekilde benim çocuğuma yansır.bakın surekli iki kat maaş veriyorum diyerek tepkileri üzerinize çeken sizsiniz.olaya maddiyattan girdiğiniz için tepkileri üzerinize çekmeniz normal.
ayrıca o üst komşunun 400 tl ye tüm gün bakması sizin ödediğiniz paranın fazla olduğununu göstermez.
bir çocuğu tüm gün baktırıp 400 tl vermek BANA GÖRE sömürüdür.
ha alan razı veren razı...ne yazık ki insan ihtiyacı olunca böyle küçük ücretlere çalışıyor.
onun bu şekilde çalışması standartların bu olduğunu göstermez.
hatta o muhitte herkes bu ücrete çalışıyor olsa d göstermez.
madem böyle bir gerçeğiniz var,kadının üst komşusu 400 e bakıyorsa siz neden 1000 verdiniz?
verirken şrtları konuşmadınız mı?yani bak ben 1000 lira veriyorum.bu yüzden şunu şunu da bekliyorum senden diye?
asıl meseleyi zaten belirttim.kadın belli ki çok lakayt.kreşe verin yorumları geliyor onu da istemiyorsunuz.
e o zaman o çok bahsettiğiniz 400 tl ye olan uygun bakıcılarla anlaşın.
GÜNCEL!!!
Sevgili hanımlar;
Konuma yorum yazan herkese çok teşekkür ederim.
1. Bakıcım oğlumun çamaşırlarını yıkamıyor. Ben yıkıyorum.
2. İlk etapta oğlumun yemek, çamaşır vs... gibi ihtiyaçlarının tümünü karşılayacağı şeklinde anlaşmıştık. Hatta sabah 07:00 akşam 18:00 olarak belirlemiştik çalışma saatlerimizi ancak süt iznim dolayısıyla erken çıkmama alıştığından sonradan çalışma saatlerini dahi yeniden düzenlemek istedi.
3. Kendisi eşimin iş yerinden bir arkadaşının hanımı. Kurum lojmanlarında oturuyorlar. Herkes birbirini tanıyor bu nedenle hata yapma ihtimalinin düşük olduğunu düşünüyorum. Yaşadığımız yerde hiç akrabamız vs... yok. Hiçbir bağım olmayan birisine çocuğumu emanet etme ihtimalinden daha makul geliyor bana çocuğumu ona emanet etmek.
4. 40 küsur yaşındaki bir kadını çocuğumun birkaç parça kıyafetini makinaya atacağı için mağdur ilan ettiniz ya pes wallahi.
5. Oğlum 24 aylık tam olarak konuşamıyor bile.
Biraz önce bakıcıyla konuştum. Konuyla ilgili endişemi dile getirdim. Israrla dikkatli olmasını tembih ettim. Tamam dedi. Dikkatle gözlemleyeceğim. Bağışıklığı biraz daha güçlensin kreşe vermeyi düşünüyorum.
Selam hanımlar;
Abartmışmıyım sizce?[/QUOTE
Komik mi? Adamlar yeni mezun mühendisleri 800 liraya çalıştırıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?