Bakıcı ablamız...

sımdı daha ıyı anladım kendı evınızde bakmıyor ablanın evınde kalıyor cocugunuz degılmı sız ısten donene kadar
kadın haklı yemegını sız yapıp camasırını tabıkı sız yıkayacaksınız
baskasının camasır makınasında ne munasebet evladınızın kıyafetı yıkanıyor
elektrık su ve deterjan parasıyla meyve sebze yemek ıcın parasınıda verıyormusunuz ?

İşe başlamadan önce bir ay her gün çocuğumla o kadının evine gittim, yemeğini yedim, ev düzenini gördüm. Çok titiz bir kadın o konuda endişem yok. Son yazdığınızı en az 10 kez açıkladım. İlk sayfadaki güncel kısmında da yazıyor.

bakıcınız bakıcıma benziyor bende evine bırakıyorum bir küçük kızı var oğluma aşık iki de oğlu var biri üniversitede başka şehirde biri lisede o da akşam geliyor oğlumu gördüğü yok ama yusufu göreceğim diye koşa koşa geliyor. bende çok tedirginim ama aşırı dikkat ettiğini düşünüyorum..

Her hafta kıyma, meyve, sebze, yoğurt, peynir, tereyağı, yumurta vs... alışverişi yapılıyor oğlumun. Çamaşırını da ben yıkıyorum zaten. Ayrıca baştan kabul etmişti.

sizin evinizde bakılmasını talep edemez misiniz madem iyi yönleri de var ve bir şekilde güveniyorsunuz? ayrıca 23 yıldır okuyorum bu parayı kazanmak için demişsiniz de malesef herkes sizin gibi emeğinin karşılığını alamıyor.. maddiyat açısından siz çok üstüne basa basa fazla veriyorum dediğiniz için bu kadar üstünüze gelindiğini düşünüyorum.

Normal mi? Siz okumadınız galiba yazdıklarımı. Bu kadının üst kat komşusu bir kadının evine çocuk bakmaya gidiyordu. Evde temizlik, yemek vs... yapıyordu ve yol parası dahil 400 tl alıyordu.
400 tl mı
yol parası 400 tl tutar yahu
yanlıslıklar var

Ya ben durumu izah etmek için öyle bir açıklama yaptım. Herkes o noktaya odaklandı. Benlik bir durum değil bu.

Bakın bu konuyu neden açtınız?
Çözüm yolu belli ya kreşe vericeksiniz ya başka bakıcı ama hiçbirine yanaşmazsanız siz 10 kere söylersiniz bizde.

Kadın titiz olabilir ama siz değilsiniz .
Wvde kadın eşi ve çocuğu var bunların çamaşırları makinada yıkanıyo pisliklerde makinada kalıyo.
Çamaşır sepetinde onların çamaşırları var siz nasıl çocuğunuzun çamaşırlarının o sepete atılmasını ister o makinada yıkanmasını istersiniz ?

Ben tüm gün çocuğuma bakacak bir kadına 400 lira verecek kadar vicdansız değilim. Üstelik bu kadar düşük bir maaşla kadının emeğine haksızlık edersem bu bir şekilde benim çocuğuma yansır.

o zaman neden kıyaslıyorsunuz 400 lira alan kadınla?
vurguluyorum,siz normal olanı veriyorsunuz.ne eksik ne fazla.
bu yüzden maaş konusu kapansın artık.
dediğim gibi siz ne şartlarda bu paraya anlaştıysanız ona odaklanın.
yani 1000 liraya sizin taleplerinizi de kabul ettiyse ve buna rağmen yapmıyorsa bunu karşınıza alıp konuşarak çözebilirsiniz.
ima rica vs tabiri caizse sökmez.
ha siz kadının şuan yürüttüğü şekilde anlaştıysanız malesef ki maaşını artırmadan da ekstra talep kabul etmez normal olarak.

Biz pisiz demek ki ailece ne diyim yani?

Ben bu konuyu dertleşmek benimle aynı durumda olan hanımlarla konuşmak için açtım. Canım sıkıldı, moralim bozuldu. Konuşmak istedim çünkü "Bir Derdim Var" dı.

Beni anladığını düşündüğüm birkaç kişide bana destek oldu sağ olsunlar. Birazdan da konum kapanır zaten. Durum bu yani.

Her hafta kıyma, meyve, sebze, yoğurt, peynir, tereyağı, yumurta vs... alışverişi yapılıyor oğlumun. Çamaşırını da ben yıkıyorum zaten. Ayrıca baştan kabul etmişti.
Aldıklarının hepsini yiyorsa oğlun o hafta...
Şimdi 40 kg olmuş olmalıydı...

Bir çift çamaşır için ne deterjan gider onu da anlamadım.

Çamaşır suyu meselesinin üzerine düş

Çamaşırlari zaten sen yikiyorsun hala neyin yorumu bu

iyi özelliklerini ve kötü özelliklerini kıyasladığında sanırım bakıcından vazgeçmek istemezssin.
anlaşılan bu.
bir yerde bazı huylarını da tolore edebilmelisin.
sana kolaylık sağladığı hususlar da varmış.
kalanını da konuşabilirdin şimdiye kadar.
halledilmeyecek mevzular değil.
yemeğini yapsın mesela.
ama çamaşır yıkamasını istemen abes biraz.
sonuçta senin evinde değiller.
eğer bu kadını kaybetmekten korkuyorsan güzelce yavaştan bazı şeyleri istediğin çizgiye çekmeye bakacaksın.
yok kadını gözden çıkardım diyorsan da işine son verirsin.
ama o zaman içinde isteklerini artırdıkca sen sessiz kalmışssın sanırım.
evine gelemez mi bundan sonrasında.?

Aynen

Herkes bir saldırı bir saldırı
Bir kadının yerine koyun kendinizi
Derdim var demiş derdini açmış
Size derdini anlatan kişiye böyle mi davranirsiniz
Herşeyin bir üslubu var.
Konunu kapatma belki çoğu bakıcı arayan kişiye yardımın olur gülüm

:)

250 g bebek kıyması (Günde 50 g)
5 adet yumurta
5' er tane mevsim meyvesi
Peynir
1 kg yoğurt (Hergün yemiyor ama ben koyuyorum)
Çerez(Gün içinde atıştırıyor)

Kalanda kalsın zaten. Kadınla onun davasını görmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…