• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahşiş vermek istemeyen damat

streshanim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2016
713
1.514
113
Sevgilimle nişan düğün planları yapıyorduk. Şu damattan para koparma muhabbetine geldi konu. Hani nişanlanırken makas kesmiyor derler, gelini almaya geldiğinde kapıyı tutup para isterler ya, benimki bana bunları yapmasınlar sinirlenirim diyo. Ya dedim ben insanlara nasıl müdahale edebilirim. Konuşursun yapmazlar diyor. Kapıyı tutmayın eşimden para istemeyin mi dicem ben dedim ya millete. Gelin halimle o duruma mi düşüreceksin beni dedim 50 100 lira icin. Ben sevmiyorum yapmasınlar diyor yapan olursa da bozarsam şaşırma diyor. Bu arada sevgilim cimriliginden söylemiyor aksine eli çok acıktır. Akrabandan para isteyen olursa söyle ben sana vereyim ama bana bunu yapmasınlar diyor. Yani bu olayları saçma bulduğu için tepki gösteriyor. Şakayla karışık bak ısrar ederlerse döner giderim bile dedi. Iyice sinirlerim bozuldu. Dedim böyle biseyde beni yarı yolda bırakıp gideceksen hiç evlenmeyelim zaten. Iyice gerildim ya o günlerde başıma neler gelecek acaba diye. Her damadın başına gelen bi olayı neden bu kadar abartıyor anlamıyorum. Böyle durumlarda ters tepki veren eşi olanlar var mı aramızda? Ben bu olayda ne yapabilirim?

Sevgilin haklı. Bizimkiler benden korkularına yapmayı akıllarından bile geçirmediler böyle şeyler. "Ay ben aileme ne diyebilirim ki" en pasif cevap ikili iliskilerde. Erkekler icin de gecerli bu.Ayrıca zurnanın son deliği olan bir konuya gelmişsiniz henüz sevgiliyken.

Annem babam kardesim hadi yapmaz da akrabalara tek tek anlatayim mi ne yapabilirim deyin. Evet bunlar bizdeki bazi gereksiz sacma “adetler” güya ama gerekirse giderim falan demek de olmamis.

Valla ben kadın olduğum halde çok gıcık oluyorum.
Eşime asla yaptırmadım.
Ne öyle yok berberin makası kesmez, kapı açılmaz vs vs saçmalıktan öte bişey değil bence.
Tembihleyin yapmasınlar.
Ben söyledim kesinlikle bu tarz bişey istemiyoruz dedim. Kimse de neden demedi.

Yapan olursa bozarsam şaşırma mı dedi gerçekten? Bence sevgilinizle nişan düğün planları yaparken bir kere daha düşünün. Nerede nasıl davranacağını bilmeyen, saygısız biri gibi duruyor çünkü. Bu adetlerden kimse hoşlanmıyordur. Siz uyarınızı yaparsınız ama olur da biri densizlik ederse peşin peşin bozarım demesi bana doğru gelmedi.

seninki en azından önceden uyarmış😊benim eşim çeyizimi alırken apar topar götürdü bahşiş vermemek için.gelin almaya gelirken kapıyı açmazlar ya bahşiş almadan onuda 50 tlye bağladı.kuaför bahşiş istedi vermedi zaten paranızı verdim dedi.asla cimri değildir ama düğün zamannı maddi olarak çok zorlandı kocişim😀

Bizde böyle adetler yok o yüzden yaşamadım böyle durumlar fakat istemiyorum diyorsa istemiyordur. Haklı bence damat bey.

Yapan olursa bozarsam şaşırma mı dedi gerçekten? Bence sevgilinizle nişan düğün planları yaparken bir kere daha düşünün. Nerede nasıl davranacağını bilmeyen, saygısız biri gibi duruyor çünkü. Bu adetlerden kimse hoşlanmıyordur. Siz uyarınızı yaparsınız ama olur da biri densizlik ederse peşin peşin bozarım demesi bana doğru gelmedi.
Ben sinirliyim diyor. Sinirlendigimde elimde degil bu beni sinirlendirir diyor. Ben de en mutlu günümde gerilmek istemiyorum sinirlerine hakim olacaksin dedim.

Adam haklı. Saçma sapan işler.
Önceden uyarmak gereksiz ama nişanlım bunları yapan kişiyi bozsa hiç umurumda olmaz açıkçası.
Çünkü en yakınlarım böyle saçmalıklar yapmaz, gerisi de umurumda değil. Sabaha kadar az ötede ağlayabilirler :KK53:

Şimdiden bunun için tartışmak da garip geldi bana. Her şey bitti de bir bu mu kaldı?

Cogu kisi hoslanmiyor zaten. Ama o tarz konular zaten sakayla yapilir gülüp gecilir. Biraz ortam yumusar.

Tabi bir dengesiz cikip isi ciddiye bindirip daha ver veya illa vereceksin diye ortami germedikce :KK70:

Öyle yapan olursa kisa ve net sessizce o kisiyi bozabilir sevgilin bence..

Ortaligi ayagi kaldirmadiktan sonra birsey olmaz

Valla bence inanılmaz çirkin bayağı bir muhabbet bu. Adam haklı. Bana kalırsa evden gelin alma zaten gereksiz ve çok ataerkil bi olay. Olsaydı da benim ailemden kimse böyle bi şey yapmazdı, yapan olursa da tepki gösterirdim. Çok çirkin muhabbetler oluyor sırnaşık sırnaşık para istemek nedir ya? Siz bence söyleyin böyle basit hareketler istemiyoruz eşim de hoşlanmıyor ben de deyin.

Ben sinirliyim diyor. Sinirlendigimde elimde degil bu beni sinirlendirir diyor. Ben de en mutlu günümde gerilmek istemiyorum sinirlerine hakim olacaksin dedim.

Yetişkin bir insan sinirini kontrol edebilir. Eğer edemiyorsa bu tedaviye ihtiyacı olduğunu gösterir. En mutlu gününüzde değil sadece hayatınız boyunca sinirlerine hakim olmalı. Allah esirgesin orda böyle bir durum olsa diyelim kuzeniniz yaptı bunu herkesin içinde kuzeninize bağırıp çağırsa ortamı gerse sadece sizi değil kendini de rezil eder. Bütün hayatınızı diken üstünde acaba birine bir yerde patlar mı diye geçirmek istiyor musunuz gerçekten?

Valla benim eşim de hiç sevmez böyle muhabbetleri.... zaten son yıllarda da abartılan bir adet hatta adetlikten çıktı .... eskisi gibi 1-2 şey yapılsa kimse sinirlenmez de kazalara vs neden olduğu bile oluyor ısrarcı mahalle çocukları(düğündeki yol kesmeler filan) vs .... benim eşim de bazı yerlerde sinirini belli eder .... çok şükür ki biz böyle birsey yaşamadık.... ama gerektiği yerde de bonkördür... bence son yıllarda sıkıntılı oldu bu adetler .... ülkedeki hersey gibi kötüye kullanılıyor ....

Yetişkin bir insan sinirini kontrol edebilir. Eğer edemiyorsa bu tedaviye ihtiyacı olduğunu gösterir. En mutlu gününüzde değil sadece hayatınız boyunca sinirlerine hakim olmalı. Allah esirgesin orda böyle bir durum olsa diyelim kuzeniniz yaptı bunu herkesin içinde kuzeninize bağırıp çağırsa ortamı gerse sadece sizi değil kendini de rezil eder. Bütün hayatınızı diken üstünde acaba birine bir yerde patlar mı diye geçirmek istiyor musunuz gerçekten?
Ben de aynısını söyledim. Benim annem babam zaten yapmaz. Ama orda akrabadan biri çıkar kuzen gecer yakin arkadaşım geçerse ben ne yapabilirim dedim. Onlardan birini de bozup kırmanı istemiyorum sonra arkandan damada bak derler. Annem de kahrolur dedim boyle bisey görse. Ya inanın onun dışında çok iyi bi sevgilim var. Sinirlendigi zamanları gördüm ama asla şiddet yanlısı olarak da gormedim. Şu ana kadar hiçbir akrabama da saygısızlık yapmadı. Evlenince nasıl olur bilemiyorum tabi.

En sevmedigim adetler. Damadi yolunacak kaz gibi gormek bence. Sadece akrabalar yapmiyor ki.. Gelin arabasinin da onunu kesiyorlar ya. Dugun salonunda pasta geldiginde, her seyde her goren damattan para istiyor. Hakikaten sinir bozucu bir durum. Ben cok utanmistim. Insan anını yasayamiyor. Surekli etrafinda para isteyen birileri...

Back