kızlar selamlar,
Uzun bi tatilden sonra haziran sonunda evime döndüm. Haziran ayında eşimin kardeşinin kınasında adet oldum(7 Haziran)
Daha sonra eşimle haziran denemesinin son olduğuna, KPSS'ye çalışmam gerektiğine karar verdik. Ovulasyon dönemimde Antalya'daydım. Aklımda artık bebeği bitirmiştim. Çünkü önümde kazanmam gereken bir sınav vardı. Ben de ya da eşimde bir sorun olduğunu düşünmeye başlayıp, temmuzda rahim filmi çektirmeye ve eşim için de sperm testi yaptırmaya karar vermiştik. O yüzden 3 aydır içtiğim folik asiti bıraktım. Kilo almıştım çünkü, nasılsa bebek gelmiyordu. Tatilde ne bacaklarımı diktim ne günaşırıya dikkat ettim. Hatta günde 2 kez bile mikmik oldu. Umursamadık. Yiyeceklerime hiç dikkat etmedim. Hatta kaç kez içki bile içtim. 10 a kiloluk karpuzlar taşıdım çok sonrasında. Bebek sahibi arkadaşlarımın eşyalarını da. Çünkü hamile gibi hissetmiyordum. Temmuz başı evime gelmiştim. Ben de hiçbir belirti yoktu sadece karnım gazdan acayip şişti. Dedim belirti arama pufff, hepsi boş bunların. Hatta Metsil içtim gazı gidermek için. Ama nafile.Akşam resmen 7 aylık hamile gibi şişiyordum. 5 Temmuz BAT günümdü. Ben de hiçbir adet belirtisi yoktu. Ne göğüslerim şişti, ne kasık ağrısı... 3 Temmuzda sadece ağrılarımdan şüphelenip, evde hali hazırda var olan ovulasyon testimi denedim. İlk kez çift koyu çizgi çıktı! Aynı ovulasyonda olduğu gibi. Daha önceleri hep silik çıkardı ikincisi oysa. O an heyecanlanmaya başladım. Kalbim yerinden çıkcaktı. Koşup eczaneye hamilelik testi aldım. Ve tek çizgiyi gördüm. Dedim işte boşu boşuna heves ettin. Neyse erken dedim belli olmaz. Kenara attım testi. Sonra 10 dk daha geçti üstünden. Dedim şu testi atayım eşim gelecek birazdan, napıosun dicek. Elime bi aldım çizgiler çift!!! O an nasıl hissettiğimi anlatamam. Titredim, gözlerim karardı. Yerime oturdum tekrar. Dedim test yanlış olabilir mi? Sonuçta 25 dk geçti ve genelde 15 dk sonrasını dikkate almayın diyorlar. Arkadaşımı aradım. Sağolsun 10 dkya gelip beni kan testine götürdü. Değer 37! Hamileydim ama henüz minicikti. Gözyaşlarıma engel olamadım. Sonra eşime söyledim bağırmaya başladı :)
8 Temmuzda değerin artıp artmadığına baktırdık. 311 olmuş. Bi rahatladım. Ama hala doktora gitmedim. Ne kese görmüşlüğüm, ne kalp atışı duymuşluğum var... Korkuyorum..20 temmuz kontrol günü.. Hala hayal bnm için...
Kendi topiğime yazmaya çok çekindim... Geçen ay öyle kötü haberle aldım ki topiğimden. Uğurlu dediğim topiğimde çileğim 3 kez üzüntü yaşamıştı... Ya diğer arkadaşlarım... Kalbi duranlar, kimyasal geçirenler... Haziranda öyle üzüldüm ki, özellikle bu arkadaşlarıma bu haberi verebilmeyi haksızlık saydım. Onlar kayıplarını yaşamışken, ben mutlu olamazdım. Nasıl söyleyebilirdim ki...
Ama sizlerden yine de saklanamazdım... Hepiniz dualarımdasınız. İnşallah hepinizin mutlu haberlerini alacağım. aklımda olduğunuzu bilin...
Bu arada bana internet yasak. Eşim kızıyor. Gizli giriyorum arada. O yüzden topiğin başında pek bulunamıcam üzgünüm.
Sizlere söyleyebileceğim bazı şeyler var. Belki her kadında değişiyordur ama, ben de gaz hariç bi belirti olmadı. Bu gaz regl habercisi de olurmuş hatta bende de olur ama 4-5 gün öncesinden başlar. Oysa bu ay 10 gün önce başladı. Ve davul gibi şiştim. Öyle böyle değil. Hala da devam ediyor.
Göğüslerin renk değiştirmesi ve halkalarının büyümesi hamileliğin çok çok sonrasında oluyormuş. Bu sebeple bunu belirti olarak aramayın kendinizde. Benim göğüsler hala aynı.
İlk kez regli öncesinde çıkan sivilcelerim çıkmadı. O yüzden sivilce de gebelik belirtisi değil. Ben de hala yok. Oysa sırtım komple sivilce olur yüzüm de de bir iki tane çıkardı.
Adet olacağım zaman olan karın ağrıları olmadı bende. Mide bulantısı da çok az ama o da hep olur. Onu saymıyorum. Ztn 6. haftadan sonra başlarmış. O da belirti değil.
Daha önce yazmış mıydım bilmiyorum ama milletin stres bebeğin gelmesini engelliyor efsanesi doğru. Bilimsel olarak açıklanmış. Stres prolaktini yükseltip, spermlerle yumurta arasına duvar örüyormuş. Böylece buluşmalarını engelliyormuş. Prolaktininiz testlerde yüksek çıkmayabilir ama unutmayın onu regl zamanında yaptırıyoruz. Benim dediğim döllenme zamanı. Yükseliyormuş işte doktorlar diyor bilemicem. Bu teori benim gebeliğimde kanıtlanmış oldu. Kafa tatil kafasıydı, sınavdan başka bişi düşünmedim. Hatta dukan diyeti planı yaptım. Ona başlıcaktım. Spor salonuna yazılcaktım reglim bitsin diye bekledim. Ben başka planlar yaptım, bebek geldi. Yani inşallah gelmiştir...20 sinde görcez teyzeleri...
Sevgiyle kalın..