• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahar ve Yaz Aylarında Hamiş Olmak İsteyenler

ben de 2ay önce almıştım onlardan erken gebelik testi dye geçiyordu adetime 5 gün kala çift gördüm adet olana kadar da görmeye devam ettim daha hassaslar kaset tipi olanlardan.Ama ben malesef 2.kez kimyasal gebelik geçirmişim o yüzden de teste yansımış sonra tövbe ettim asla almam onlardan diye çünkü normal gebelik testi alsaydım idrarda çıkmayacktı ben de boşa heveslenmeyecektim
yani her şeye hazırsan sen bilirsin canım ben geçen ay test bile almadım içime doğmuyordu aynen de öyle oldu bu ay da almayacağım gereksiz stres yaratıyor adetim gecikmeden test mest yok gecikirse de doğrudan gidip kan vericem gebelik testi almam daha

Boyle oldugunu bilseydim almazdim bende baktim fiyati uygun 10tane aldim birde saf gibi ama uzuldum simdi adetim gecene kadar umitlenmem bunu soylemen iyi oldu cok tesekkur ederim ben zaten buayda kirmizilari gordum bosuna almis oldum

Boyle oldugunu bilseydim almazdim bende baktim fiyati uygun 10tane aldim birde saf gibi ama uzuldum simdi adetim gecene kadar umitlenmem bunu soylemen iyi oldu cok tesekkur ederim ben zaten buayda kirmizilari gordum bosuna almis oldum
Hayır tatlım boşuna almış değilsin hamileysen gösterecek zaten, problem yok ama benim gibi kimyasal düşük yapıyorsan malesef onu da gösterecek ardın da adet olursan üzülebilirsin.Yani testin güvenilirliğin de bir sorun yok ayrıca senin de benim gibi düşük yapma ihtimalin olduğu ne belli Allah korusun.Umarım diğer adetin gecikir ve testleri yaparak hamile olduğunu görürsün :) ama adetin geçmeden yapma sadece bunu söyleyebilirim.

Hayır tatlım boşuna almış değilsin hamileysen gösterecek zaten, problem yok ama benim gibi kimyasal düşük yapıyorsan malesef onu da gösterecek ardın da adet olursan üzülebilirsin.Yani testin güvenilirliğin de bir sorun yok ayrıca senin de benim gibi düşük yapma ihtimalin olduğu ne belli Allah korusun.Umarım diğer adetin gecikir ve testleri yaparak hamile olduğunu görürsün :) ama adetin geçmeden yapma sadece bunu söyleyebilirim.

Insallah kendime engel olabilirim buarada cok gecmis olsun peki neden oluyor kimyasal gebelik yada yapilabilecek birsey varmi

Insallah kendime engel olabilirim buarada cok gecmis olsun peki neden oluyor kimyasal gebelik yada yapilabilecek birsey varmi
canım özetle sağlıksız başlayan bir gebeliğin vücut tarafından kendi kendine sonlandırılması demek kimyasal gebelik ve malesef yapabilecek bir şey yok yani düşük engellenenmiyor.Yumurta spermle buluşup dölleniyor fakat rahme tutunma aşmasında sorun çıkıyor ve düşük gerçekleşiyor.Kimyasal gebelik bu.İlk gebeliklerin yüzde ellisi bu şekilde oluyormuş ama kimse kan testi yaptırmadığı için haberdar olmuyor tabi zaten 4-5 gün gecikmeyle adet başlıyor kimse farketmiyor.İşte elindeki test böyle erken gebelikleri bazen saptayabiliyor ozaman insan heyecanlanıyor ama 3 güne adet başlayınca da bütün mutluluk bozuluyor.ben ilk mart ayında kaset tipi testle öğrenmiştim gebelik kan testi yaptırdım doktor 4 haftalık dedi ama değer sıkıntılı biraz bekle dedi çünkü hcg 35 çıktı sonraki günler artması gerekirken değer düştü ve gebelik sonlandı.İkinciyi de mayıs ayında elindeki testler sayesinde öğrendim ve hastaneye gittim yine aynı son o yüzden dedim tövbeliyim bir daha test yok diye

Son düzenleyen: Moderatör:
canım özetle sağlıksız başlayan bir gebeliğin vücut tarafından kendi kendine sonlandırılması demek kimyasal gebelik ve malesef yapabilecek bir şey yok yani düşük engellenenmiyor.Yumurta spermle buluşup dölleniyor fakat rahme tutunma aşmasında sorun çıkıyor ve düşük gerçekleşiyor.Kimyasal gebelik bu.İlk gebeliklerin yüzde ellisi bu şekilde oluyormuş ama kimse kan testi yaptırmadığı için haberdar olmuyor tabi zaten 4-5 gün gecikmeyle adet başlıyor kimse farketmiyor.İşte elindeki test böyle erken gebelikleri bazen saptayabiliyor ozaman insan heyecanlanıyor ama 3 güne adet başlayınca da bütün mutluluk bozuluyor.ben ilk mart ayında kaset tipi testle öğrenmiştim gebelik kan testi yaptırdım doktor 4 haftalık dedi ama değer sıkıntılı biraz bekle dedi çünkü hcg 35 çıktı sonraki günler artması gerekirken değer düştü ve gebelik sonlandı.İkinciyi de mayıs ayında elindeki testler sayesinde öğrendim ve hastaneye gittim yine aynı son o yüzden dedim tövbeliyim bir daha test yok diye

Ayy cok gecmis olsun Rabbim yasatmasin birdaha insallah hayirlisiyla guzel haberlerini aliriz bizde esime sperm testi yaptirmaya karar verdik bu bizim ikinci denememizdi ama yinede yaptiralim birsey varsa vakit kaybetmeyelim dedim simdi onu arastiriyordum hangi bolum ve nerelerde yapiliyor diye Allahim isteyen herkeze hayirlisiyla nasip etsin bu guzel duygu

sevgili pufböreği senin adına çooookkkk sevindim 20 temmuz büyük gün desene inşallah kalp atışlarını duyar ve sağlıkla sonunda kucağına alırsın buarada benim sat 27 haziran deneme 11 bat 23 temmuz

kızlar selamlar,

Uzun bi tatilden sonra haziran sonunda evime döndüm. Haziran ayında eşimin kardeşinin kınasında adet oldum(7 Haziran)
Daha sonra eşimle haziran denemesinin son olduğuna, KPSS'ye çalışmam gerektiğine karar verdik. Ovulasyon dönemimde Antalya'daydım. Aklımda artık bebeği bitirmiştim. Çünkü önümde kazanmam gereken bir sınav vardı. Ben de ya da eşimde bir sorun olduğunu düşünmeye başlayıp, temmuzda rahim filmi çektirmeye ve eşim için de sperm testi yaptırmaya karar vermiştik. O yüzden 3 aydır içtiğim folik asiti bıraktım. Kilo almıştım çünkü, nasılsa bebek gelmiyordu. Tatilde ne bacaklarımı diktim ne günaşırıya dikkat ettim. Hatta günde 2 kez bile mikmik oldu. Umursamadık. Yiyeceklerime hiç dikkat etmedim. Hatta kaç kez içki bile içtim. 10 a kiloluk karpuzlar taşıdım çok sonrasında. Bebek sahibi arkadaşlarımın eşyalarını da. Çünkü hamile gibi hissetmiyordum. Temmuz başı evime gelmiştim. Ben de hiçbir belirti yoktu sadece karnım gazdan acayip şişti. Dedim belirti arama pufff, hepsi boş bunların. Hatta Metsil içtim gazı gidermek için. Ama nafile.Akşam resmen 7 aylık hamile gibi şişiyordum. 5 Temmuz BAT günümdü. Ben de hiçbir adet belirtisi yoktu. Ne göğüslerim şişti, ne kasık ağrısı... 3 Temmuzda sadece ağrılarımdan şüphelenip, evde hali hazırda var olan ovulasyon testimi denedim. İlk kez çift koyu çizgi çıktı! Aynı ovulasyonda olduğu gibi. Daha önceleri hep silik çıkardı ikincisi oysa. O an heyecanlanmaya başladım. Kalbim yerinden çıkcaktı. Koşup eczaneye hamilelik testi aldım. Ve tek çizgiyi gördüm. Dedim işte boşu boşuna heves ettin. Neyse erken dedim belli olmaz. Kenara attım testi. Sonra 10 dk daha geçti üstünden. Dedim şu testi atayım eşim gelecek birazdan, napıosun dicek. Elime bi aldım çizgiler çift!!! O an nasıl hissettiğimi anlatamam. Titredim, gözlerim karardı. Yerime oturdum tekrar. Dedim test yanlış olabilir mi? Sonuçta 25 dk geçti ve genelde 15 dk sonrasını dikkate almayın diyorlar. Arkadaşımı aradım. Sağolsun 10 dkya gelip beni kan testine götürdü. Değer 37! Hamileydim ama henüz minicikti. Gözyaşlarıma engel olamadım. Sonra eşime söyledim bağırmaya başladı :)
8 Temmuzda değerin artıp artmadığına baktırdık. 311 olmuş. Bi rahatladım. Ama hala doktora gitmedim. Ne kese görmüşlüğüm, ne kalp atışı duymuşluğum var... Korkuyorum..20 temmuz kontrol günü.. Hala hayal bnm için...

Kendi topiğime yazmaya çok çekindim... Geçen ay öyle kötü haberle aldım ki topiğimden. Uğurlu dediğim topiğimde çileğim 3 kez üzüntü yaşamıştı... Ya diğer arkadaşlarım... Kalbi duranlar, kimyasal geçirenler... Haziranda öyle üzüldüm ki, özellikle bu arkadaşlarıma bu haberi verebilmeyi haksızlık saydım. Onlar kayıplarını yaşamışken, ben mutlu olamazdım. Nasıl söyleyebilirdim ki...

Ama sizlerden yine de saklanamazdım... Hepiniz dualarımdasınız. İnşallah hepinizin mutlu haberlerini alacağım. aklımda olduğunuzu bilin...

Bu arada bana internet yasak. Eşim kızıyor. Gizli giriyorum arada. O yüzden topiğin başında pek bulunamıcam üzgünüm.

Sizlere söyleyebileceğim bazı şeyler var. Belki her kadında değişiyordur ama, ben de gaz hariç bi belirti olmadı. Bu gaz regl habercisi de olurmuş hatta bende de olur ama 4-5 gün öncesinden başlar. Oysa bu ay 10 gün önce başladı. Ve davul gibi şiştim. Öyle böyle değil. Hala da devam ediyor.

Göğüslerin renk değiştirmesi ve halkalarının büyümesi hamileliğin çok çok sonrasında oluyormuş. Bu sebeple bunu belirti olarak aramayın kendinizde. Benim göğüsler hala aynı.

İlk kez regli öncesinde çıkan sivilcelerim çıkmadı. O yüzden sivilce de gebelik belirtisi değil. Ben de hala yok. Oysa sırtım komple sivilce olur yüzüm de de bir iki tane çıkardı.

Adet olacağım zaman olan karın ağrıları olmadı bende. Mide bulantısı da çok az ama o da hep olur. Onu saymıyorum. Ztn 6. haftadan sonra başlarmış. O da belirti değil.

Daha önce yazmış mıydım bilmiyorum ama milletin stres bebeğin gelmesini engelliyor efsanesi doğru. Bilimsel olarak açıklanmış. Stres prolaktini yükseltip, spermlerle yumurta arasına duvar örüyormuş. Böylece buluşmalarını engelliyormuş. Prolaktininiz testlerde yüksek çıkmayabilir ama unutmayın onu regl zamanında yaptırıyoruz. Benim dediğim döllenme zamanı. Yükseliyormuş işte doktorlar diyor bilemicem. Bu teori benim gebeliğimde kanıtlanmış oldu. Kafa tatil kafasıydı, sınavdan başka bişi düşünmedim. Hatta dukan diyeti planı yaptım. Ona başlıcaktım. Spor salonuna yazılcaktım reglim bitsin diye bekledim. Ben başka planlar yaptım, bebek geldi. Yani inşallah gelmiştir...20 sinde görcez teyzeleri...

Sevgiyle kalın..

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Merhabalar puf böreği..
çok sevindim ve hayrılısıyla allah kucağına almayı nasip etsin.Bende dün öğrendim hamile olduğumu ve seninle günlerimiz aynı benimde Sat 7 haziran Bat 5 Temmuz idi bende ayın 7 sinde evde test yaptım tek çicgi çıktı 9 unda kan testi yaptırdım ve sonuç pozitif ...Benim dr randevum ayın 13 ünde acaba çok mu erken ? ama mecbur gitmeliyim çünki başka rahatsızlığımdan dolayı ilaçölar kullanıyorum ..

E.G.E ciğim hayırlı uğurlu olsun tatlıımm
:48::118::124::64::62::64::52::64:
darısı başımızaaa :21:

puffçuğum önceki akşam senden cesaret alarak ben de ovü. testi yaptım ama belirgin silik çıktı. işin tuhaf yanı benm bu ay hep öyle çıktı :26: hiç tam koyu iki eşit çizgi yakalayamadım. çok silik oldu ara ara ama neyse BATa 1 günkaldı.. bekleyip görüces. bi de sen bisey demişsin ki bnm için dikkate şayan, her ay olan göğüs ağrının bu sefer olmadığından söz etmişsin tatlım. ilk kez bnm de regl belirtilerim yok, adete 15 kala başlayan şiddetli sendromlarım yerini adet öncesi dinginliğe bıraktı sanki ve adet bitiminden beri böyle:26:yarın regl olacak kişi ben değilim sanki.. (BAT 13 temmuz diyelim, takvimler farklı gösteriyo)

amin, inşallah, sağ ol. ne kadarlık evlisin cnm? senin öğrenme hikayen nasıl oldu gebeliği, puf ne güzel anlatmış, sende neler oldu bu son ay?

Sevgili pufböreği, çok sevindim mutlu haberine. Sağlıklı, rahat bir hamilelik olsun inşallah. Bu arada herhalde aynı zamanlarda almışız haberi :) Ben de 5 haftalığım :) Bende de öyle çok bir belirti yok şu an hatta dediğin gibi bu ay hiiç beklemiyordum, herkese tavsiyem sakın çok plan yapıp kafanıza takmayın, en beklemediğiniz anda çıkıyor. Görüşmek üzere,

cnmmm tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.:nazar::nazar::nazar::nazar:

Evet tatlım 2 gün arayla doğum görünüyor bize kısmetse :)

pufboregı tebrık ederım canım saglıcakla kucagına al meegını :46::46::46::46::46::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar:
pufböreği çoooooook ama çokkkkkkkk sevindimmm.Allah sağlıklı sıhhatli bir gbeik nesip etsin inşallah.Bana da bu ay uğurlu gel nolur :) bu ay 24 temmuz evlilik yıldönümümüz 3 yıl doluyorr...
sat 24 haziran deneme 5 bat 29 temmuz
pufcum çok sevindim senin adına darısı bizlere olsun
ben 26 haziranda regl oldum sanırım 27 temmuzda bat olacak 4. denemedeyiz, ay şu oruç ağzımla inşallah bu ay alırım mutlu haber, ben ve tüm isteyenler Rabbim bizede tattırsın:31:
tebrik ederim pufböreği Allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin çok sevindim maşaallah diyeyim nazar değmesin:nazar:
bu arada bende dün çatlatma iğnemi oldum çalışmalara devam ediyoruz hayırlısı
Pufböreği çok mutlu oldum senin için.Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.Darısı başımıza. Benim sat 25 Haziran,bat 23 Temmuz,4.deneme. Şu hamiş resminin adımın yanında olduğu günleri görür müyüm acaba :((
sevgili pufböreği senin adına çooookkkk sevindim 20 temmuz büyük gün desene inşallah kalp atışlarını duyar ve sağlıkla sonunda kucağına alırsın buarada benim sat 27 haziran deneme 11 bat 23 temmuz
Merhabalar puf böreği..
çok sevindim ve hayrılısıyla allah kucağına almayı nasip etsin.Bende dün öğrendim hamile olduğumu ve seninle günlerimiz aynı benimde Sat 7 haziran Bat 5 Temmuz idi bende ayın 7 sinde evde test yaptım tek çicgi çıktı 9 unda kan testi yaptırdım ve sonuç pozitif ...Benim dr randevum ayın 13 ünde acaba çok mu erken ? ama mecbur gitmeliyim çünki başka rahatsızlığımdan dolayı ilaçölar kullanıyorum ..

kızlar hepinize çok çokkkk teşekkür ederim. İnşallah sağlıkla devam eder gebeliğim.:nazar: Öpüyorum hepinizi

cnmmm tebrik ederim. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.:nazar::nazar::nazar::nazar:

Evet tatlım 2 gün arayla doğum görünüyor bize kısmetse :)

cnm tebrik edrim sağ salim kucağına al inşşah bişey sorucam cvp verirsen sevinirim bnm bat bir gün geçti ama belim ağrıyo adet olcakmışım gibi sennde adet belirtilerin var mıydı bugün test yapsam çıkar mı

Arkadaşlar merhaba
pazar günü test yapmıştım çıkmamıştı dün kan verdim ve bugün güzel haberi aldım artık bende anne adayıyım...

cnmmm tebrikler. Ben ztn nasıl bekledin bu kdr şaşırmıştım heheehhe :)

Güzel ve sağlıklı bir hamilelik diliyorum arkadaşım. doğumumuz aynı gün evet :)

:49: ikonunu koydum :) :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
cnm tebrik edrim sağ salim kucağına al inşşah bişey sorucam cvp verirsen sevinirim bnm bat bir gün geçti ama belim ağrıyo adet olcakmışım gibi sennde adet belirtilerin var mıydı bugün test yapsam çıkar mı

teşekkür ederim cnm. uzuuuun uzadıya maceramı yazmıştım ama yine anlatayım :)

bel ağrım oldu evet ama adet zamanı da olurdu. o yüzden kaale almadım. benim farklı olan tek belirtim 10 gün önceden başlayan gaz sıkıntısıydı. ama öyle böyle değil, akşamları karnım 7 aylık hamile gibi şişiyordu. bu kadarını ilk kez yaşadım. Adet belirtim olan göğüslerimin şişmesi, karın ağrıları, sivilce çıkması hiç yaşamadım ilk kez.
ben gebeliğimi adet tarihimden 2 gün önce öğrendim. eğer senin hiç gecikmelerin olmuyorsa bugün yaptığında çıkar diye düşünüyorum. ama bir çok kişinin ilk başta çıkmayıp, 1 hafta gecikince de çıkabiliyor, o yüzden negatifi görürsen üzülme derim

puffçuğum önceki akşam senden cesaret alarak ben de ovü. testi yaptım ama belirgin silik çıktı. işin tuhaf yanı benm bu ay hep öyle çıktı :26: hiç tam koyu iki eşit çizgi yakalayamadım. çok silik oldu ara ara ama neyse BATa 1 günkaldı.. bekleyip görüces. bi de sen bisey demişsin ki bnm için dikkate şayan, her ay olan göğüs ağrının bu sefer olmadığından söz etmişsin tatlım. ilk kez bnm de regl belirtilerim yok, adete 15 kala başlayan şiddetli sendromlarım yerini adet öncesi dinginliğe bıraktı sanki ve adet bitiminden beri böyle:26:yarın regl olacak kişi ben değilim sanki.. (BAT 13 temmuz diyelim, takvimler farklı gösteriyo)

cnm ovulasyon testlerini düzgün kullandın mı? yani eğer yumurtlaman gerçekleştiyse mutlaka ay içinde iki gün üstüste çift koyu çizgiyi görmen gerekiyordu.

sabah erken saatlerde yapılmamalı, mümkünse 16.00 civarı çok uygun. ben hep o saatte yaptım. 4 saat sıvı alımı olmamalı. ben 12 den 16 ya dek bişi içmiyordum ve tuvalete de gitmiyordum. bu şekilde yapmalısın. yoksa hep silik çıkar. ya da 2. bi ihtimal bu ay yumyum olmadı sende. yılda 1-2 kez yumurtlamayabiliyormuşuz çünkü.

ateş ölçüyor musun? ordan da iyi anlaşılır yumyum. ben hepsini birden yaptım

Merhabalar puf böreği..

Egecim erken gitmiyorsun bence çok mantıklı. Benim 20 sinde gitme sebebim doktordan o güne randevu bulabilmemin yanı sıra korku :) Kese ve kalbi birarada çıkarayım dedim, aynı stresi 10 kere yaşayamıcam. ama sen ilaç kullanıyorsun o yüzden mümkün olan en yakın zamanda gitmelisin. Hayırlı haberlerle gel inşallah

Değerlerin kaç çıktı? eğer bir kez yaptırdıysan 2. kere isteyebilir doktor. Artış önemli. Benim 3 Temmuz'da 37, 8 Temmuz'da 311 çıktı

Egecim erken gitmiyorsun bence çok mantıklı. Benim 20 sinde gitme sebebim doktordan o güne randevu bulabilmemin yanı sıra korku :) Kese ve kalbi birarada çıkarayım dedim, aynı stresi 10 kere yaşayamıcam. ama sen ilaç kullanıyorsun o yüzden mümkün olan en yakın zamanda gitmelisin. Hayırlı haberlerle gel inşallah

Değerlerin kaç çıktı? eğer bir kez yaptırdıysan 2. kere isteyebilir doktor. Artış önemli. Benim 3 Temmuz'da 37, 8 Temmuz'da 311 çıktı

canım değerleri bilmiyorum çünki telefonla öğrendim bugün eşim alıcaktı sonuçları alır almaz seninle paylaşırım:)) beraber güzel bir serüvene başlıyoruz inşallah:)))

Back