Bahar ve Yaz Aylarında Hamiş Olmak İsteyenler

Ay ne demek aşkolsun.. Herkes burda aynı dertleri yaşıyor ama farklı durumlarda ve zamanlarda.. Ailelerimze anlatamadıklarımızı paylaşıyoruz burda hep.

bırbırlerımız tanımadan gormeden arkadas oluyoruz bırbırlerımızn sevıncıyle multu olup uzuntusuyle uzuluyoruz dertlesıyoruz nekadar guzel ıyıkı kk uye olmusum ıyıkı sızler varsınız :16::16::16:

Kızlaaaaarrrr sabah evde test yaptım pozitif çıktı :46::46: Sadece ikinci çizgi biraz silik ama belli oluyor yinede... Hala şoktayımmm.. Hamileyimdir dimi doğrudur test... Hala inanamıyorumm.. :1:

gunaydınn kızlar cevaplar için teşşkür ederimm batı satı anladım sonunda :46: iltihap için antibiyotik kullandım 3 tane ıgne verdi ancak vurunamadım cunku gecıktı 8 gun ne olur ne olmaz dedım ama yıne bebıs olmadı :( taş düşürüyordum sanırım ondan oldu iltihap. bu ay denemek istiyorum ve bugun sanırım son günüm. :) bu konulardada cok bilgim yok sizleri takip ediyorum.ama birazda kilom var bebek için onuda düşünüyorum nasıl olur diye :(

Kızlaaaaarrrr sabah evde test yaptım pozitif çıktı :46::46: Sadece ikinci çizgi biraz silik ama belli oluyor yinede... Hala şoktayımmm.. Hamileyimdir dimi doğrudur test... Hala inanamıyorumm.. :1:

ayyyyyyyyyyyy prensesimmmmmmm :) şu an okudum ve şokkkk:nazar:

Çok mutlu oldummmmmm. Kan testine git hemennnnnnn koşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:52:

ÜYE SAT DENEME BAT DURUM
Eslaa 5 Şubat 13 2 7 Mart 13 :49:
Suslu_emos 18 Şubat 13 ? 18 Mart 13 :49:
Hira2010 25 Şubat 13 ? 25 Mart 13 :49:
Hayat_ask 28 Şubat 13 2 28 Mart 13 :49:
Alnaok 1 Mart 13 6 2 Nisan 13 :49:
Diilekkkk 6 Mart 13 ? 3 Nisan 13 :49:
Cordelia81 6 Mart 13 ? 5 Nisan 13 :49:
Ayfer_2745 6 Mart 13 ? 6 Nisan 13 :49:
Ayshes 6 Mart 13 3 6 Nisan 13 :49:
Hilbar 7 Mart 13 ? 8 Nisan 13 :49:
Bafs32 7 Mart 13 1 8 Nisan 13 :49:
5561TM 8 Mart 13 ? 8 Nisan 13 :49:
Betulerkan 8 Mart 13 ? 8 Nisan 13 :49:
Sult@n 9 Mart 13 ? 9 Nisan 13 :49:
Breeze85 18 Mart 13 2 12 Nisan 13 :49:
Lovelylady 15 Mart 13 1 12 Nisan 13 :49:
Minnoscu 13 Mart 13 3 13 Nisan 13 :49:
berath 17 Mart 13 ? 15 Nisan 13 :49:
Asyamca 21 Mart 13 ? 20 Nisan 13 :49:
Ezrakuleyl 30 Mart 13 1 27 Nisan 13 :49:
Evli_Mutlu_Huzurlu 4 Nisan 13 3 1 Mayıs 13 :49:
gökceorhan 3 Nisan 13 12 3 Mayıs 13 :49:
Cileksurat 7 Nisan 13 3 7 Mayıs 13 :49:
_Bambu_ 18 Nisan 13 1 20 Mayıs 13 :49:

Esbayar 30 Mart 13 1 30 Nisan 13 :18:
lewoirm 6 Nisan 13 2 2 Mayıs 13 :18:
New123 3 Nisan 13 11 6 Mayıs 13 :18:
Aysemelek35 8 Nisan 13 ? 8 Mayıs 13 :18:
Alya2013 9 Nisan 13 2 9 Mayıs 13 :18:
Bulbingul 9 Nisan 13 18 9 Mayıs 13 :18:
kocaoz 10 Nisan 13 18 10 Mayıs 13 :18:
Prenses_0610 17 Nisan 13 8 12 Mayıs 13 :18:
bilgus 14 Nisan 13 5 12 Mayıs 13 :18:
AzraNur68 16 Nisan 13 ? 14 Mayıs 13 :18:
Seremcem 16 Nisan 13 8 15 Mayıs 13 :18:

Kayra_bebek 18 Nisan 13 4 17 Mayıs 13 :18:
sentimental 13 Nisan 13 3 20 Mayıs 13 :18:
ilayk 22 Nisan 13 1 21 Mayıs 13 :18:
Keser84 22 Nisan 13 8 21 Mayıs 13 :18:
Melekim03 21 Nisan 13 6 21 Mayıs 13 :18:
Cerencakko79 22 Nisan 13 2 22 Mayıs 13 :97:
bebekkuu 22 Nisan 13 2 22 Mayıs 13 :97:
HICRAN4242 25 Nisan 13 6 23 Mayıs 13 :97:
OLSUNARTIK 24 Nisan 13 4 24 Mayıs 13 :97:
Asistan27 25 Nisan 13 2 24 Mayıs 13 :97:
Aybuke07 28 Nisan 13 2 25 Mayıs 13 :97:
kutuktupense 27 Nisan 13 6 26 Mayıs 13 :97:
Melek_umut 28 Nisan 13 2 28 Mayıs 13 :97:
Ayse4664 05 Mayıs 13 ? 30 Mayıs 13 :97:
Janvaljan 30 Nisan 13 3 sene 30 Mayıs 13 :97:
Bulutefe 3 Mayıs 13 3 30 Mayıs 13 :97:
melbes 1 Mayıs 13 ? 30 Mayıs 13 :97:
_peri_18_ 1 Mayıs 13 1 1 Haziran 13 :97:
Pufboregi 9 Mayıs 13 3 5 Haziran 13 :97:
mercanfen 4 Mayıs 13 3 5 Haziran 13 :97:
bidiqperge 9 Mayıs 13 ? 8 Haziran 13 :97:
Y2013 13 Mayıs 13 1 9 Haziran 13 :97:
caydin 14 Mayıs 13 2 9 Haziran 13 :97:
Aysula 7 Mayıs 13 3 11 Haziran 13 :97:
Ceylinnila 15 Mayıs13 3 11 Haziran 13 :97:

saolun kızlarr bata 4 gün var 72 çıktı değerimm

tebrik ederim.. bambu allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin...maşallahhh

esıme kızdım evlıklık bumu dıyorum bazen evlılıkten pek bısey anlamadım kocamı coksevoyorum onunla evlendıgım ıcın mutluyum ama cok bunaldım daraldım cıddı cıddı antıdeprasana baslayım dıyorum hayattan neler umarsın oneler yasatır ınsana hayat cok zor :43::43::43:

bulutum...maalesef bazen geçim derdi iş derdi insana yaşamayı unutturuyor.. bende bir bakıyorum saat 8 eve gelmişim yemek yap ye toparla yat uyu... :( ama napalım.. sağlık olsunda inşallah daha çok sana vakit ayıracak zamanı bulur eşinde... sende bunalma antidepresan falan kullanma lütfen... bir uğraş bulmaya çalış kendine..

mrb cnm ilk değil üçünü meleğim olcak kısmet olursa bir kızım var birde oğlum ama oğlumu kaybettim korunma sürem bitti 7 ay olcak kısmetse başladık yaralarım acım biraz hafifler belki

Başın saolsun canım... allah acılarını unutturacak bir kız evlat vermiş inşallah ikincisinide verir... iyi dileklerimiz seninle..

günaydın canım bebeğin hayırlı olsun yeni gördüm sağlıkla kucağına al inş....
benimde bugün bat bakalım hakkımızda hayırlısı bat öncesi belirtilerin nelerdi canım....

inşallah kayracımmm çift çizgiyi görürüz yada kan testinde iyi değerlerini görürüz canım...maşallah diyelim nazar değmesin..

prensesssssssssss... yuppi... maşallahhhhhhhhh..... çokkkk sevindim...darısı diğer arkadaşlarımızın başşına... sağlıkla kucağına almak nasip etsin allahım...maşallahhhhhh

Son düzenleme:
ayyyyyyyyyyyy prensesimmmmmmm :) şu an okudum ve şokkkk:nazar:

Çok mutlu oldummmmmm. Kan testine git hemennnnnnn koşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş:52:

Gittim pufboregimmm gittim sonucu bekliyorum akşama çıkıcakmış ancak makinaları bozukmuş =)) çok sağol canımm inşallah darısı senin ve isteyen herkesin başınaa =))

Gittim pufboregimmm gittim sonucu bekliyorum akşama çıkıcakmış ancak makinaları bozukmuş =)) çok sağol canımm inşallah darısı senin ve isteyen herkesin başınaa =))

prensessim.. çok sevindik yahu ..maşallah diyelim inşallah test sonuçlarında iyi gelir.. allahım ya ne güzel birgün oldu sabah sabah güzle haberler :)

Günaydın arkadaşlar tebrik ederim bambu ve prenses :) çok güzel haberler gelmiş foruma.
Bu arada hepinizin kandili mübarek olsun arkadaşlar

hay ben bu makinalaraaaaa:41:

tam zamanında bozulmuş. heyecan tavannnnnnnn :52:

amin cnm inşallahhhhh hepimiz hamiş oluruz

Son düzenleme:
İlk üç aydaki değişimler
Gebeliğin başlaması ile beraber yükselen hormonlar nedeni ile tüm vücutta değişiklikler ortaya çıkabilmektedir.
Aşağıdaki başlıklara tıklayarak gebeliğin ilk üç ayı içerisinde ortaya çıkan bu değişikliklerin neler olduğu ve neden kaynaklandığını öğrenebilirsiniz.

Kasık ağrılarınız olacak

Gebeliğin başlangıç aylarında büyüyen bebeğin ve rahimin neden olacağı kasık ağrıları oldukça sık karşılaşılan bir durumdur.
Buradaki ağrı, normalde adet dönemlerinde ortaya çıkan ağrılara benzer tabiatta ise normaldir.
Ağrının nedeni büyüyen uterusun neden olduğu çekilmelerdir ve tamamen normaldir.
Ancak bunu dışında, şiddetli ve geçmeyen bir ağrı varsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Sık idrara çıkacaksınız
Sık sık idrara çıkma aslında gebeliğin 5. Ayından sonra ortaya çıkan bir durumdur.
Ancak gebeliğin başlangıç aylarında da bu durum ortaya çıkabilecektir.
Nedeni ise büyüyen ana rahminin idrar torbasını sıkıştırması ve bunun sonucunda daha az miktarda idrar dolunca sıkışma hissinin ortaya çıkmasıdır.
Burada önemli olan idrar yaparken yanma ve acıma gibi ek herhangi bir şikayetin olmamasıdır.
Bu şikayetleriniz varsa mutlaka doktorunuza başvurunuz.

Her yerde uyuyabileceksiniz
Progesteron denen hormon gebeliğin ilk aylarından itibaren yükselmeye başlar ve anneyi gebeliğe hazırlar.
Bu hormonun bir çok etkisi vardır. Bunlardan biride annede meydana gelen uyuma isteği ve yorgunluktur.

Bu durum bazen anne adaylarının hayatını zorlaştıracak seviyeye getirebilecektir. Hemen her yerde uyuma isteği olacaktır. Baba adaylarının bu dönemde eşlerine maksimum desteği vermesi gerekmektedir.
Yapacak hiçbir şey yok, zaten anormal bir durumda değildir.

Şişkinlikler yaşayacaksınız
Özellikle göğüslerde, ilk aylarda şişkinlik ve ağrı olması normaldir.
Ancak ayaklarda meydana gelen şişlikler gebeliğin ilk aylarında olması beklenen durumlardan değildir. Birde bu ayaklardan bir tanesi öbüründen daha fazla şişiyor ve ağrı yapıyorsa ciddi bir durum olabilir. Bu durumda derhal doktorunuza başvurunuz.

Bulantı kusmanız olacak
Bu durum gebeliğin belki de bilinen en eski bulgusudur. Özellikle erken gebelik haftalarında sabahları ortaya çıkan sadece bulantı olması ve bazen buna kusmanın da eşlik etmesi normal gebelik bulgularındandır.
Ancak bu kusmalar şiddetli olursa ve annenin yemek yemesinin önüne geçerse, hem anne hem de bebek hayatı tehlikeye girebilecektir.

Bu nedenle bu durumlarda hemen doktora başvurulmalıdır.
Normalde bulantı kusmalar 12-14. Gebelik haftasına kadar devam edebilir bazen de gebelikte hiçbir şekilde bulantı kusma olmamaktadır bu da anormal bir durum değildir.
Ancak 20. gebelik haftası ve sonrasında bulantı kusma olması ise anormalliğe işaret eder ve mutlaka doktor kontrolüne gidilmeli ve gerekli testler yapılmalıdır.

İştahınız kapanacak
Bazı anne adayların gebeliğin ilk üç ayında, iştahlarında bir azalma ve yemek yeme isteklerinde azalma ortaya çıkmaktadır.
Eğer az da olsa yemek yiyebiliyorlarsa gebeliğin ilk üç ayında kilo alınması şart ve gerekli olmaması nedeni ile hiçbir müdahale yapılmamalıdır.
Bebeğin gelişimi bu sürede annenin beslenmesine çok bağlı değildir.
Ancak hiçbir şey yenilemiyorsa mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

Şekeriniz ve tansiyonunuz düşecek
Gebeliğin başlangıcı ile beraber annenin hem kan dolaşımından hem de besininden bir miktar alan bebek ortaya çıkmıştır.
Bu nedenle özellikle başlangıç aylarında tansiyonlarda düşme ve kan şekerinde azalma ortaya çıkabilecektir.
Önlem olarak anne adaylarının öğün sayısını 3’ten altıya çıkarmaları (az, az ve sık sık yemek yemek), yanlarında şeker, çikolata veya bisküvi taşımaları ve su bulundurmaları gerekmektedir.

Tuhaf şeyler yemek isteyeceksiniz (aşerme)
Halk arasında aşerme olarak bilinen bu durum herhangi bir anormalliğe işaret etmemektedir.
Anne adayları aşırı bir şekilde tatlı, tuzlu ve ekşi şeyler yeme isteği duyabileceklerdir.
Bu türden yiyecekler çok aşırı tüketilmediği sürece anne ve bebek için herhangi bir tehlike oluşturmaz.
Yanlış bir inanış olarak halk arasında tatlı veya ekşi şeylerin yenmesi ile bebeğin cinsiyeti arasında bir ilişkinin olabileceği konusunda inanış vardı.
Ancak bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir durum değildir.

Saçlarınız dökülebilecek
İnsan hayatı boyunca vücut kılları belirli bir sıra ile dökülmekte ve yerlerine yenileri oluşmaktadır. Ancak bu genellikle bir sıra içerisinde meydana geldiği için dikkat çekmemektedir.
Gebelikte ise hormonal etki sonucunda bazen özellikle saçlarda belirli bir bölgenin kılları aynı anda dökülebilmektedirler. Bu durum özellikle doğum sonrasında daha da belirgin olacaktır.
Anne adaylarını endişelendiren bu değişiklikler tamamen geçicidir ve herhangi bir müdahaleye gerek yoktur. Genellikle zamanla yeniden saçlar çıkacaktır.

Lütfen kilo almaya çalışmayın
Tüm gebeliğiniz boyunca ortalama 12-16 kilo arasında bir kilo alınmanız normal sınırlar içerisinde olduğunuzu gösterecektir.
Bu kilo alınımının ise belirli aylarda olması gebelik için son derece önemlidir.
Özellikle gebeliğin ilk üç ayı içerisinde anne adaylarının 3 kilo ve üzeri kilo almaları gebeliğin ilerleyen günlerinde bu durumun daha da ağırlaşabileceğini göstermektedir.
Bu nedenle gebeliğin ilk üç ayında kilo alınmaması veya 1 kilo ile bunun sınırlanması en doğrusu olacaktır.

Vücut ısınız artacak
Gebeliğin hormonlarının neden olduğu bu durum anormal değildir. Anne adaylarında gebelik sıcağa karşı bir tahammülsüzlük ortaya çıkmasına neden olmaktadır.
Gebeliğin hormonlarının neden olduğu bir diğer semptom ise el ve ayaklarda ortaya çıkan yanmalardır. Bu durumda herhangi bir anormalliğe işaret etmez.

Vajinal akıntınız artacak
Gebeliğin başlaması ile birlikte vajinal ısı yükselir ve akıntı miktarı normale göre bir artış gösterir. Bu artış günlük ped kullanmayı gerektirebilir.
Burada önemli nokta akıntıda kötü koku ve kaşıntının olmamasıdır. Bu durum varlığında lütfen doktorunuza danışınız.

Cinsel istekte azalma olabilir
Gebeliğin başlaması ile beraber anne adaylarının duyguları karma karışık olur ve kendileri ile eşlerini ikinci plana itip doğacak bebekleri ile ilgili endişeler içerisinde yaşamaya başlar.
Bu dönemde anne adayı kendisine bakmayı bırakır, unutkan, yorgun ve bitkin bir hal alabilir.
Ek olarak cinsel ilişkinin düşüğe neden olabileceği inanışının yaygın olması da bu duyguların üstüne binince cinsel istekte azalma kaçınılmaz olmaktadır.
Ancak bu durum geçici olmalıdır.
Tabi baba adaylarının bu noktada rolü son derece önemlidir.
Hemen her zaman hem ruhen hem de fiziken yanında olduklarını göstermeleri, ufak hediyeler almaları veya eve bir demet çiçekle beraber ve erken gelmeleri bu durumu düzeltmeye yönelik en güzel davranışlar olacaktır.

alıntıdır.. (biraz uzun oldu ama )

HERKESİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN...

kızlar biraz önce doktorum programını izliyordum. kalp ve damar hastalıkları uzmanı bi doktor vardı. neler ömrü uzatır neler kısaltır diye. mutlu evlilik 5 yıl uzatırmış ömrü :16:

hepimizin evlilikleri ömrümüz boyunca mutlulukla gider umarım. tatlı bebişlerimizde çok güzel aileler oluruz inşallahhhh:nazar:

prensessim.. çok sevindik yahu ..maşallah diyelim inşallah test sonuçlarında iyi gelir.. allahım ya ne güzel birgün oldu sabah sabah güzle haberler :)

çok teşekkür ederim canım inş. kan testindede çıkarsa daha çok sevinicem =)

hay ben bu makinalaraaaaa:41:

tam zamanında bozulmuş. heyecan tavannnnnnnn :52:

amin cnm inşallahhhhh hepimiz hamiş oluruz

Sorma kanı verdim iş yerine geri döndüm telefon ettiler makinlar bozuldu sonuç çıkınca biz sizi arayacağız diye.. Nasıl sinir oldum.. Ama sonra düşündüm vardır bi hayır bundada.. 9 aydır bekliyorum bir gün daha beklerim sonuç iyi olsun da yeter kii =)

bambu ve prenses tebrik ederim darısı başımıza herkesin kandili mübarek osun bol bol dua edelim bizleride unutmayın bebişler olsun :34:

Back