• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahar ve Yaz Aylarında Hamiş Olmak İsteyenler

İsteğimiz sınav kazanmak olsa çalışırız kazanırız, yolu bu, ama bebek çokta elde olan bişi diil maalesef. Çalışmalarımızı yapıyoruz ama :) olacağı kesin değil. hep bi heyecanlı bekleyiş. her günü iple çekip o günün gelmesini istiyoruz. bu yaşımıza kadar umursamadığımız en ufacık bi ağrıyı, mide bulantısını, uykuyu bebeğe yoruyoruz.
yıllardır gördüğümüzde o kırmızıları, belki de tek düşündüğümüz, "öff şimdi karnım ağrıyacak, bi ağrı kesici içip battaniyenin altına gireyim sıcak tutayım " iken, şimdi kırmızıyı gördüğümüzde gözyaşlarımız da geliyor ardından...
ztn her adet zamanı sıkıntılı bi süreçken, bir de mutsuzluk ekleniyor o güne.. bir kaç gün surat düşük geziyoruz, taa ki adetin bitişine dek. yine umutlar filizleniyor.. bu sefer takmıcam, olursa olur olmazsa olmaz diyoruz. yine ovulasyon hesaplıyoruz. bir dahaki adet zamanını tespit edip, yine çalışmalar sonrası ayakları havaya dikiyoruz :) yine heyecanlı günler başlıyor ardından.. sona yaklaştıkça test mi yapsam, çıkar mı erkenden diye soru işaretleri beliriyor kafamızda...ah şu çift çizgiyi bi görsek... bunun hayaliyle yaşıyoruz...

ama olacak hanımlar... yeri ve zamanı var, hayatımızdaki her şeyde olduğu gibi... evliliği de öyle beklemedik mi? ya okulların bitişini? telaşlı telaşlı gelinlikler bakılışını? eşlerimizin evlilik tekliflerini? evleri arayışımızı? eşyaların bakılışını?

şimdi de hayat bize bunun da bir zamanı var diyor... nasıl hayatının aşkını bekleyip evlendiysen, bu da bi gün olacak diyor... ileride bunları konuşcaz. ne kdr telaş yapmışız dicez. aynı önceki telaşlarımız gibi... sonra başlıcak bebeğim hep ağlıyor demelere... hangi okula yazdırsam, askerde ne yapacak oğlum, kızım hangi üniversiteye gidecek, kiminle evlenecek.. ve torunlar...
hayat bu, heyecansız ne anlamı olurdu ki bu mucizelerin... boşverin bekledikçe hem heyecanı, hem de mutluluğu artar onun.. en kıymetli olur....

İnşallah bizleri çok bekletmeden gelir mucizelerimiz.....

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

HAMİŞLERİMİZ

ÜYESATDENEMEBATDURUM
eslaa
5 Şubat 13
2
7 Mart 13
:49: :nazar:
Suslu_emos
18 Şubat 13
?
18 Mart 13
Hira2010
25 Şubat 13
?
25 Mart 13
Hayat_ask
28 Şubat 13
2
28 Mart 13
Alnaok
1 Mart 13
6
2 Nisan 13
diilekkkk
6 Mart 13
?
3 Nisan 13
Cordelia81
6 Mart 13
?
5 Nisan 13
Ayfer_2745
6 Mart 13
?
6 Nisan 13
ayshes
6 Mart 13
3
6 Nisan 13
hilbar
7 Mart 13
?
8 Nisan 13
5561TM
8 Mart 13
?
8 Nisan 13
betulerkan
8 Mart 13
?
8 Nisan 13
Sult@n
9 Mart 13
?
9 Nisan 13
Breeze85
18 Mart 13
2
12 Nisan 13
Lovelylady
15 Mart 13
1
12 Nisan 13
Minnoscu
13 Mart 13
3
13 Nisan 13
Berath
17 Mart 13
?
15 Nisan 13
asyamca
21 Mart 13
?
20 Nisan 13
ezrakuleyl
30 Mart 13
1
27 Nisan 13
Evli_Mutlu_Huzurlu
4 Nisan 13
3
1 Mayıs 13
gokceorhan
3 Nisan 13
12
3 Mayıs 13
AzraNur68
14 Nisan 13
?
14 Mayıs 13
mmmelekkks
18 Nisan 13
2
18 Mayıs 13
_Bambu_
18 Nisan 13
1
20 Mayıs 13
kutuktupense
27 Nisan 13
6
27 Mayıs 13
Aysula7 Mayıs 13?5 Haziran 13:49: :nazar:
İlayk22 Mayıs 13?20 Haziran 13:49: :nazar:
Aybüke0727 Mayıs 13?25 Haziran 13:49: :nazar:
mercanfen8 Haziran 13?1 Temmuz 13:49: :nazar:
E.G.E7 Haziran 13?5 Temmuz 13:49: :nazar:
Pufboregi5 Haziran 1343 Temmuz 13:49: :nazar:
bilgus18 Haziran 13716 Temmuz 13:49: :nazar:
benInci12 Haziran 13218 Temmuz 13:49: :nazar:
_peri_18_1 Haziran 1322 Temmuz 13:49: :nazar:
merve3545? Haziran 13?? Temmuz 13:49: :nazar:
esbayar21 Haziran 13?18 Temmuz 13:49: :nazar:
[TR]

Hamişlik Haberini Sabırsızlıkla Bekleyenler

ÜYESATDENEMEBATDURUM
Sentimental24 Haziran 13529 Temmuz 13:26:
Asistan2726 Haziran 13427 Temmuz 13:26:
Janvaljan29 Haziran 132,5 sene29 Temmuz 13:26:
ayşe466422 Temmuz 13519 Ağustos 13:26:
pembeboncuk4127 Haziran 131123 Temmuz 13:26:
prenses_061012 Temmuz 131210 Ağustos 13:26:
[TR]

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:
[/QUOTE]

sevgili pufummmmmm listeyi yenileyebilirsen çoookkkk sevinirim bende hamiş ikonu görmek istiyorum adımın karşısında :) rabbim bebeişlerimizi esirgesin isteyen herkese de nasip etsin benim bugün kontrole gittim bebişimin pıt pıtlarını duyduk çok şükür

pembeboncuk,
Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Ben de hamiş ikonu görmek istiyorum :14: :14: :14: :14: :14: :14:
Puf, 19 yazmış ama benim bat 17. Yani cumartesi. O kadar kötüyüm ki! Kelimeler kifayetsiz kalıyor gerçekten. Hiçbir hamilelik belirtisi yok. Sürekli peçeteyle renk değişikliği var mı diye bakmaktan manevi olarak çok yoruldum. Benim adetten bir-iki gün önce mutlaka renk değişikliği başlıyor.Öyle pat diye gelmiyor yani muhterem :(( Şuraya yazarken bile -hâlâ çok az da olsa ümidim olduğu için- akıtamadım gözyaşlarım boğazımda düğümlendi. Kendime en büyük kötülük stres. Biliyorum ama kesinlikle olmuyor.
Ya sabır :43: :43: :43: :43: :43:

pembeboncuk,
Herşeyin yolunda olmasına çok sevindim. Ben de hamiş ikonu görmek istiyorum :14: :14: :14: :14: :14: :14:
Puf, 19 yazmış ama benim bat 17. Yani cumartesi. O kadar kötüyüm ki! Kelimeler kifayetsiz kalıyor gerçekten. Hiçbir hamilelik belirtisi yok. Sürekli peçeteyle renk değişikliği var mı diye bakmaktan manevi olarak çok yoruldum. Benim adetten bir-iki gün önce mutlaka renk değişikliği başlıyor.Öyle pat diye gelmiyor yani muhterem :(( Şuraya yazarken bile -hâlâ çok az da olsa ümidim olduğu için- akıtamadım gözyaşlarım boğazımda düğümlendi. Kendime en büyük kötülük stres. Biliyorum ama kesinlikle olmuyor.

canım benim çok haklısın stres yapmamak elde değil ama şöyle düşünebilirsin herşeyin bir zamanı var kendini de parçalasan rabbim ne zaman ol derse o zaman olacak bende gebe olduğumu öğrendiğim ay bu düşünceyle biraz bebek fikrinden uzaklaştım tamamen ümidimi kestiğim adet olmayı beklediğim gün kardeşimin zoruyla test yaptırdım ve çıktı çok şükür inşallah seninde en kısa zamanda dileğin gerçekleşir hepiniz dualarımdasınız dediğim gibi sadece sabır...

sevgili pufummmmmm listeyi yenileyebilirsen çoookkkk sevinirim bende hamiş ikonu görmek istiyorum adımın karşısında :) rabbim bebeişlerimizi esirgesin isteyen herkese de nasip etsin benim bugün kontrole gittim bebişimin pıt pıtlarını duyduk çok şükür[/QUOTE]

ayyyyyyyyyyyyyyyy cnmmmmmm hemen düzelttimmmmm :49:

ben o pıtpıtları yerimmm. darısı el ayaklarını kıpır kıpır görmene tatlım:nazar:

pembeboncuk,

görceksin tatlım görceksin. dualarımız sizinle. tarihini düzelttim. inşallah bu ay :49: ikonu koymak nasip olur.

bu arada biliosun, hiç bi hamişlik belirtisi yaşamadım ben. belirti arama boşuna. her şey sonradan yaşanıyor. bulantılar, kusmalar.. inan göğüslerim hala daha hiç öyle acımadı, milletin anlattığı gibi. azıcık bi sızı sadece. ki adet olcağım zmn daha fena olurdu.

Yok kızlar.Bana bahar ve yaz aylarında hamilelik nasip olmadı.Hepiniz beni hatırlayın ve çocuklarınızın arasındaki yaş farkını fazla açmayın.Hamile olan herkese hayırlı doğumlar diliyorum.Bekleyen herkesi de Rabbim fazla bekletmesin inşallah.Hepinizi çok seviyorum :16: :16: :16::

canlarım ciğerlerim selamlar, bende durumlar biraz can sıkıcı 6.haftadan beri az az lekelenmem oluyordu 6+5 te kalp atışını gördüm dr söyledim kafana takma dedi ama eve geldikten birkaç saat sonra kan geldi çok korktum dr aradık progestan almamı günde 3 kere içmemi söyledi pazartesiden beri içiyorum azaldı bayağı leke ama genede geliyor bugün tekrar dr gittim kalp atışlarını duyduk dr durum iyi dedi progestan bitince tekrar alma dedi ama ya ilaç bitince kanama olur çoğalır diye öyle korkuyorumki kaç gündür yatıyorum 5 yaşında kızımda var zor oluyor, mide bulantısı zaten hat safhada ben maalesef çıkaramıyorum benimkisi sürekli bulanıyor ne yesem bulanıyor su bile içemiyorum dr suyu çok içiceksin dedi ama ben içemiyorum şişeyi görsem bulantı hissi veriyor bugün 7+3 olduk inşallah sağsalim düşük olmadan evladımı kucağıma alırım :26:

Merhaba arkadaşlar bende bahar ve yaz aylarında hamile kalmak isteyenlerdendim ve kaldımda ...ama maalesef 10+1 haftalıkken bebeğimi kaybettim...Şimdi hamile arkadaşlarıma sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum..Hepiniz kendinize iyi bakın....

Pufcummm beni listeden çıkarabilirsin...

Merhaba arkadaşlar bende bahar ve yaz aylarında hamile kalmak isteyenlerdendim ve kaldımda ...ama maalesef 10+1 haftalıkken bebeğimi kaybettim...Şimdi hamile arkadaşlarıma sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum..Hepiniz kendinize iyi bakın....

aa çok geçmiş olsun nasıl oldu bu durum :53:

egecim inan şoktayım, çok çok üzüldüm... aynı anda hamile kalmıştık seninle. öyle fena oldum ki...

belki foruma, topiğe girmek istemeyebilirsin, seni çok iyi anlarım... ben olsam her şeyden kaçmak isterdim...

ama eğer olur da girersen ve anlatmak sana daha kötü gelmeyecekse, neden bu kaybı yaşamışsın? ve kaybettiğini doktora gidince mi öğrendin yoksa kanama fln mı yaşadın?

geçmiş olsun, inşallah en yakın zamanda toparlanır ve sağlıklı bir gebelik geçirirsin cnm...

canlarım ciğerlerim selamlar, bende durumlar biraz can sıkıcı 6.haftadan beri az az lekelenmem oluyordu 6+5 te kalp atışını gördüm dr söyledim kafana takma dedi ama eve geldikten birkaç saat sonra kan geldi çok korktum dr aradık progestan almamı günde 3 kere içmemi söyledi pazartesiden beri içiyorum azaldı bayağı leke ama genede geliyor bugün tekrar dr gittim kalp atışlarını duyduk dr durum iyi dedi progestan bitince tekrar alma dedi ama ya ilaç bitince kanama olur çoğalır diye öyle korkuyorumki kaç gündür yatıyorum 5 yaşında kızımda var zor oluyor, mide bulantısı zaten hat safhada ben maalesef çıkaramıyorum benimkisi sürekli bulanıyor ne yesem bulanıyor su bile içemiyorum dr suyu çok içiceksin dedi ama ben içemiyorum şişeyi görsem bulantı hissi veriyor bugün 7+3 olduk inşallah sağsalim düşük olmadan evladımı kucağıma alırım :26:

cnm progesteron bitince kanaman çoğalmaz merak etme. bu arada tüm o bulantıların sebebi progesteron. ben de kullandım ve su bile içemiyordum. onu bıraktıktan 1 hafta sonra etkisinden kurtulabiliyorsun anca.. şimdi midem iyi çok şükür, yemek yiyebiliyorum rahat rahat. senin de öyle olacak inşallah

cnm progesteron bitince kanaman çoğalmaz merak etme. bu arada tüm o bulantıların sebebi progesteron. ben de kullandım ve su bile içemiyordum. onu bıraktıktan 1 hafta sonra etkisinden kurtulabiliyorsun anca.. şimdi midem iyi çok şükür, yemek yiyebiliyorum rahat rahat. senin de öyle olacak inşallah

ah canım ya inşallah dediğin gibi olur inan lekemi geldi kanmı geldi diye tuvalete gitmeye korkar oldum, mide bulantısı Allahım ne kötü şeydir bu yaa açken bulanıyor yemek yiyince de bulanıyor napsam bilemedimki, bayramın 3. gününde beri evde yatıyorum sadece 2 kere dr gitmek için çıktım evden öyle sıkıldımki şu risk bir geçse bende rahatça dolaşsam bebeğe alışveriş yapsam yürüyüş yapsam çok istiyorum :25:

merhaba arkadaşlar bende bahar ve yaz aylarında hamile kalmak isteyenlerdendim ve kaldımda ...ama maalesef 10+1 haftalıkken bebeğimi kaybettim...şimdi hamile arkadaşlarıma sağlıkla bebeklerini kucaklarına almalarını diliyorum..hepiniz kendinize iyi bakın....

canımmm tez zmandaa toparlanıpp tekrar bebiş sahibii olursun inşş..
çok üzüldümm :5::5:

Merhaba arkadaslar ben Pazartesi ikili tarama testi icin hastaneye gittim tatilde oldugum icin kendi doktoruma gidemedim 11 + 0 iken gittim doktor çok tatliydi ense kalınlığına baktılar 1 mm cikti boyu 49 mm idi hersey normal gayet iyi dedi kan almayacak mısınız dedim hayır dedi 3 lu de alınır dedi ben ısrarla sordum 1 ay sonra gelirsen üçlü testte alacağız dedi kafam karıştı sizden yaptıran var mı acaba doktorum da 25 i son demişti şimdide koye geldik

Pufffböreği ben sana yeni tarihlerimi veremiycem çünkü biz yeni bir yola giriyoruz. öncelerde bahsetmiştim yeni ev herşey yeni bizde falan diye tabiki daha da sağlamlaştırmak adına eşimde geçtiğimiz günlerde doktora gitti test için. (devlet hastanesine) hormon testi ve sperm testi istemişler. dün sonuçlar için gittik. hormonlarnormal ancak sperm sayısı düşük çıktı. düşük derken rakamla biz gördüğümüzde teste 15 sınırken bızım 9 cıktı cok önemsemedik ama gerizekalı doktor kocama bir kısırsın demediği kalmış. morali çok bozukdu dün kendimi çok kötü hissettim onun böyle üzgün olmasına dayanamadım haykırmak hıçkırmak istedim sürekli sarıldım konuştum hiç bişey yokmuş gibi davrandım...
durumumuza gelınce sperm sayısı düşük ama hıc yok degıl ya da ksıır değil cok şükür ama sayımız düşük. o doktorda senin çocuğunun olma ihtimali çok zor hiç vakit kaybetme akdeniz ünisine git demiş. yakınlarımzıda aynı şeyi diyor başka doktorlara gidin dediler. birde sperm testleri farklı zamanlarda farklı cıkabılıyormus ! bilmiyorum ne derece farklı çıkar ama suan başka bır doktora gidiceğimiz kesin. bizim gibi olan varmı aramızda? veya böyle tecrübesi olan ya da yakınında olan ? çok şaşkınım

Pufffböreği ben sana yeni tarihlerimi veremiycem çünkü biz yeni bir yola giriyoruz. öncelerde bahsetmiştim yeni ev herşey yeni bizde falan diye tabiki daha da sağlamlaştırmak adına eşimde geçtiğimiz günlerde doktora gitti test için. (devlet hastanesine) hormon testi ve sperm testi istemişler. dün sonuçlar için gittik. hormonlarnormal ancak sperm sayısı düşük çıktı. düşük derken rakamla biz gördüğümüzde teste 15 sınırken bızım 9 cıktı cok önemsemedik ama gerizekalı doktor kocama bir kısırsın demediği kalmış. morali çok bozukdu dün kendimi çok kötü hissettim onun böyle üzgün olmasına dayanamadım haykırmak hıçkırmak istedim sürekli sarıldım konuştum hiç bişey yokmuş gibi davrandım...
durumumuza gelınce sperm sayısı düşük ama hıc yok degıl ya da ksıır değil cok şükür ama sayımız düşük. o doktorda senin çocuğunun olma ihtimali çok zor hiç vakit kaybetme akdeniz ünisine git demiş. yakınlarımzıda aynı şeyi diyor başka doktorlara gidin dediler. birde sperm testleri farklı zamanlarda farklı cıkabılıyormus ! bilmiyorum ne derece farklı çıkar ama suan başka bır doktora gidiceğimiz kesin. bizim gibi olan varmı aramızda? veya böyle tecrübesi olan ya da yakınında olan ? çok şaşkınım

Canım benim senin durumun bizimkisiyle aynı. Eşimde de sayı ve hareket düşüklüğü var. Biz önümüzdeki ay tüp bebek yapıcaz. Ben geçen ay aşılama yaptırdım. Ama tutmadı maalesef. Zaten aşılama günü doktor o anki test sonuçlarına bakınca bu sonuçlarla tüp bebek yapılır ama bugün geldiniz tedavi başladı aşılamayı yapıcaz artık dedi. aşılama negatif çıkınca kontrole gittim. İki tane yumurtayı atamamışım. O yüzden bu ay isteseniz de tüp yapamazsınız dedi doktorlar. Önümüzdeki ay gidicem yaptırıcam işte. Eğer durumun müsaitse hiç düşünme ve bekleme hemen git yaptır. ben bi iş teklifi aldım. Eğer o olmazsa hemen yatırıcam. Artık beklemek istemiyorum. Moralini bozma hiç. 0 olsa bile sperm sayısı TESE yöntemiyle ameliyatla sperm çıkartıyorlar. Bizim durumumuz bunu gerektirmiyor sizinki de öyle çok şükür. Ama biraz maliyetli işler işte. Rapor işi uzun sürüyor. Zaten anladığım kadarıyla 2000 tl falan farkediyor. İyice araştır yani bu işi yapan her yer kafasına göre para alyor haberin olsun.

Son düzenleme:
Canım benim senin durumun bizimkisiyle aynı. Eşimde de sayı ve hareket düşüklüğü var. Biz önümüzdeki ay tüp bebek yapıcaz. Ben geçen ay aşılama yaptırdım. Ama tutmadı maalesef. Zaten aşılama günü doktor o anki test sonuçlarına bakınca bu sonuçlarla tüp bebek yapılır ama bugün geldiniz tedavi başladı aşılamayı yapıcaz artık dedi. aşılama negatif çıkınca kontrole gittim. İki tane yumurtayı atamamışım. O yüzden bu ay isteseniz de tüp yapamazsınız dedi doktorlar. Önümüzdeki ay gidicem yaptırıcam işte. Eğer durumun müsaitse hiç düşünme ve bekleme hemen git yaptır. ben bi iş teklifi aldım. Eğer o olmazsa hemen yatırıcam. Artık beklemek istemiyorum. Moralini bozma hiç. 0 olsa bile sperm sayısı TESE yöntemiyle ameliyatla sperm çıkartıyorlar. Bizim durumumuz bunu gerektirmiyor sizinki de öyle çok şükür. Ama biraz maliyetli işler işte. Rapor işi uzun sürüyor. Zaten anladığım kadarıyla 2000 tl falan farkediyor. İyice araştır yani bu işi yapan her yer kafasına göre para alyor haberin olsun.

öncelikle teşekkürederim saol bilgilerin için ama ben şimdi dahada üzüldüm yani tüp bebek olayı beni zihin olarak yoruyor birde maddi olarak ne tutuyor nasıl ouyor bılmıyorum karsılayabılırmıyız. özeldemi yapıyorlar... ya birde sakıncası yoksa sızın değerler kac yanı cok cok az oluncamı tüp bebek diyorlar ben en azından aşılama yaparlarda o şekilde olur diye biraz rahatlatmıştım kendımı ama tüp bebek düşünmemiştim :( ya da eşimin tedavi ile düzele bilme ihtimali olur diye düşünüyordum. şimdi biz önce bu şekilde bişey beklemediğimiz için aklımıza bıle gelmedı devlette testı yaptırdık ama sonuç böyle olunca durum degıstı. ordakı doktor cok yıkıcı knusmus. hıc zaman kaybetmeyın akdenız unısıne gıdın zor sızın demıs. bende özeldeki kendı doktorumu aradım buraya gelın bırde burda bakalım yapılabılcek seyler var dedı. haftayada gıdıp tekrar orda test yapıcaz. ya ben tüp bebek yöntemiyle ıstemıyorum:( en kötü aşılamayla olsun bari diyordum.

öncelikle teşekkürederim saol bilgilerin için ama ben şimdi dahada üzüldüm yani tüp bebek olayı beni zihin olarak yoruyor birde maddi olarak ne tutuyor nasıl ouyor bılmıyorum karsılayabılırmıyız. özeldemi yapıyorlar... ya birde sakıncası yoksa sızın değerler kac yanı cok cok az oluncamı tüp bebek diyorlar ben en azından aşılama yaparlarda o şekilde olur diye biraz rahatlatmıştım kendımı ama tüp bebek düşünmemiştim :( ya da eşimin tedavi ile düzele bilme ihtimali olur diye düşünüyordum. şimdi biz önce bu şekilde bişey beklemediğimiz için aklımıza bıle gelmedı devlette testı yaptırdık ama sonuç böyle olunca durum degıstı. ordakı doktor cok yıkıcı knusmus. hıc zaman kaybetmeyın akdenız unısıne gıdın zor sızın demıs. bende özeldeki kendı doktorumu aradım buraya gelın bırde burda bakalım yapılabılcek seyler var dedı. haftayada gıdıp tekrar orda test yapıcaz. ya ben tüp bebek yöntemiyle ıstemıyorum:( en kötü aşılamayla olsun bari diyordum.

İlk duyduğumda bende aynı şeyleri düşünmüştüm senin gibi. Bizim değerler en sonki spermiyogramda 5 milyonun altında çıktı. Hatta aşılama günü yıkama sonrası 1 milyon oldu (1 cc değeri) Aşılama için 1 cc değerinin 5-10 milyon civarı olması tercih ediliyor. Altnda olursa aşılamanın tutma oranı olan %17 ninde altına iniyor. KArışık mı anlattım bilmiyorum ama işin özü şu değer 0 değil tabiki Allah derse olur. Tutma şansı var. Ama işte bu rakamlarla bekleme süren uzun sürer. Tabi o da sende sorun yoksa. Yumurtlaman adetlerin düzenliysse. Bunlar bana doktorun anlattıkları. Beklesem bende beklerim aslında ama borç harç bulup yaptırmayı düşünüorum. Tüp bebek tedavisi yorucu bir süreç değil. Aşılama yaptırmak vakit kaybıydı. Tutma olasılığının %17 değil %30 olduğunu saınyordum o yğzden yaptırdım. Gerçek oranı bilsem 1000 TL ona verene kadar direkt tüp yapardım hem de vakit kaybetmemiş olurdum. şimdi bebeğim 6 haftalık olurdu bile...Tüp bebek maliyeti 4500-6000 TL arasında değişiyor. 1500-2000 TL de ilaçlar tutuyor. Şartları sağlıyorsan Rapor çıkartıp SGK geerli olan bir merkzde yaptırabilirsin. Ama tabi bunlar hep benim düşüncelerim. HErkesin düşüncesi programı maddi manevi hisleri kendine. He bu arada o yıkıcı konuşan doktoru boşverin. Bize hem ürolog hem de tüp bebek merkesi doktoru asla şansınız 0 değil ama yardımcı teknikleri kullanırsanız daha kolay olur dedi. Onu da demeden geçemicem.

Son düzenleme:
İlk duyduğumda bende aynı şeyleri düşünmüştüm senin gibi. Bizim değerler en sonki spermiyogramda 5 milyonun altında çıktı. Hatta aşılama günü yıkama sonrası 1 milyon oldu (1 cc değeri) Aşılama için 1 cc değerinin 5-10 milyon civarı olması tercih ediliyor. Altnda olursa aşılamanın tutma oranı olan %17 ninde altına iniyor. KArışık mı anlattım bilmiyorum ama işin özü şu değer 0 değil tabiki Allah derse olur. Tutma şansı var. Ama işte bu rakamlarla bekleme süren uzun sürer. Tabi o da sende sorun yoksa. Yumurtlaman adetlerin düzenliysse. Bunlar bana doktorun anlattıkları. Beklesem bende beklerim aslında ama borç harç bulup yaptırmayı düşünüorum. Tüp bebek tedavisi yorucu bir süreç değil. Aşılama yaptırmak vakit kaybıydı. Tutma olasılığının %17 değil %30 olduğunu saınyordum o yğzden yaptırdım. Gerçek oranı bilsem 1000 TL ona verene kadar direkt tüp yapardım hem de vakit kaybetmemiş olurdum. şimdi bebeğim 6 haftalık olurdu bile...Tüp bebek maliyeti 4500-6000 TL arasında değişiyor. 1500-2000 TL de ilaçlar tutuyor. Şartları sağlıyorsan Rapor çıkartıp SGK geerli olan bir merkzde yaptırabilirsin. Ama tabi bunlar hep benim düşüncelerim. HErkesin düşüncesi programı maddi manevi hisleri kendine. He bu arada o yıkıcı konuşan doktoru boşverin. Bize hem ürolog hem de tüp bebek merkesi doktoru asla şansınız 0 değil ama yardımcı teknikleri kullanırsanız daha kolay olur dedi. Onu da demeden geçemicem.

anladım pekı teşekkürler bılgıler ıcın. bız suna karar verdık; bunlar hep bızım araştırmalarımız yorumlarımız ne olursa olsun doktorlar ne dıycek ne tavsıye edıcek bılmıyrouz o yüzden daha sıtres yapmadan bır an once akdenız unı hast. hocalarına gıdıcez. dıger o sınrı olduguuz doktor hemen gıt sneın tedavını başlatsınlar vakıt kaybetme demıstı bızede burdan bır ışık uyandı. tedavın baslasın dedıne gore dıyrouz belkı tedavı edılebılır bısıy... once bı oraya gıdıcez yanı

Back