• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağışıklık?

Haftada 3 gün Berocca içiyorum.Onun dışında da turşu,kefir,pekmez,bitki çaylarına ağırlık verdim.

Koronadan öncede düzenli C vitamini , CO Q10 ,çinko kullanıyordum arada balık yağı şimdi bol bol nar,mandalina,portakal ve hergün 3 litre içine limon dilimleyerek su içiyorum d vitamini bu yaz bol bol aldım ama önümüzdeki ay kapsül olarak yine başlarım C vitamini kışın meyvelerden aldığım için kapsül kullanmıyorum meyveyi aşırı sevdiğimden zor olmuyor benim için

Emziren anneyim. Burnumu dahi pencereden disari cikarmiyorum.

Pregnacare’in emziren anneler icin olan multivitaminini ve Omega-3’unu kullaniyorum.

İlaveten Wellcare marka D vitamini kullaniyorum.

Her gun 1 bardak taze sıkılmış mevsim meyvesi suyu iciyorum.

Soğan kürünü tek geçerim.. Yıllardır grip olmuyorum.. Virüs olayı çıktığından bu yana ek olarak kefir ve d vitamini ne dikkat ediyorum..

Kardeşim hamile doktoruna sorduk bağışıklık için ne yapmalı diye balık yağı önerdi easyfishi kullanıyo şimdi ondan sonra bende kullanmaya başladım vitamin olarak
Hamileler balık yağı kullanamaz içerisindeki a vitamini dolayısıyla bir yanlışınız var sanırım omega 3 olmasın o yoksa bebeğe büyük zararı var hatta hamilelikte ciğer falan yemeğe izin verilmez yüksek a vitamininden dolayı

Hergun mutlaka meyve yemeğe özen gosteriyoruz daha doğrusu sağlıklı beslenmeye özen gösteriyoruz onun dışında multivitamin alıyoruz ve kan değerlerimize batırdık eksiklik varsa ilave bir şey almak için ama çok şükür bir sıkıntı yok

Marincap Balık yağı

Annem güzel bir karışım hazırlamış bana sarımsak, limon ,maydanoz ve baldan oluşan

Bal ,pekmez tahin
Kuru üzüm
Dut kurusu
Bitki çayları
Çerezler tüketirim

Yıllardır beslenmeme uykuma dinlenmeme özen gösteririm

Beslenmede et süt tahıl sebze meyve tüketimi dengesine dikkat ederim

Kullanmıyorum, bi ara kullandım iyi geliyor gibi ama kullanmayınca yine aynı hissediyorum kendimi.

- Zerdeçal (yemeklere veya süte, meyve suyuna katarak),
- Çörek otu (dişlerimle eze eze yiyerek),
- Çörek otu yağı (sabahları az içerek),
- Soğan (salatada veya yemek yanında kesip yiyerek),
- Sarımsak (yogurtta veya sogan gibi yemek yanında yiyerek, bazen küçücük doğrayıp yutarak -mideyi yakabiliyor-)
- Arı poleni (süt veya kahveye karistirarak 😁)
- Kekik (çayını içerek)
Eşim eczaneden kalsiyum, magnezyum, çinko ve D vitamini iceren tablet almış, günde 1 yutuyorum. Bu bitince E vitamini tableti alacağım.
Herkese sağlık dilerim

Kullanmiyorum. Beslenmeye dikkat ediyorum,spor yapmaya basladim. Dogru beslenme ve temizlikle korunacagimi dusunuyorum

Bol soğan, sarımsak tüketin. Çiğ olmasa da yemeklere bolca koyabilirsiniz.

Ç vitamininden zengin portakal; mandalina vs ve yeşil yapraklı sebzeler tüketin.

Bol su için.
Kefir, ev yoğurdu gibi probiyotik gıdalara yönelin.

Bir de benim ufak bir sırrım var.
Zerdeçal.
Zerdeçalı; benim iş yerinde kansere yakalanan ve yenen biri kullanmış bolca. Ve doktoru " Ne yaptın da bu kadar çabuk atlatabildin?" Diyince zerdeçal kullandığını söylemiş. Herşeye ama herşeye birebir. Isteyen araştırabilir. Her salçalı, sulu yemeğime mutlaka 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal koyuyorum. Yemeğin tadını hiç mı hiç değiştirmiyor. Allah a şükür ailemi koruduğuna inanıyorum. Normal şartlar altında çocuklar ölse yemez zerdeçalı ama yemekte fark etmiyorlar bile ;) bir de hafif boğazım ağrısa hemen bal+zerdeçal macun kıvamına getirip su ile yutuyorum. Tavsiye ederim.

Kendim günde 1 tane 1000 mg c vitamini d vitamini ve günaşırı balık yagi tüketiyorum.(omirilik ameliyatliyim 1yıldır kullaniyorum)
Oğlumada c vitamini ve kendi hazırladıgım macundan(pekmez ,tahin, propolis ,polen ,toz fındık ,toz fıstık ,keçiboynuzu tozu ile hazırlıyorum) günde 1 kasik yediriyorum. Günde 1 tane köy yumurtasi yediriyorum

Bol bol turşu kurdum (acur salatalik patlican lahana biber fasulye havuç turşusu bol sarımsaklı). Heröğünde tursu yiyoruz.
Sabah kahvaltilarinda kendi yaptigim narenciye reçeli(portakal kabuğu mandalina suyu limon kabugu ve birazda greyfurtla yapiyorum),kusburnu marmelati tüketiyoruz.

Yogurdumu peynirimi kaymagimida kendim yapiyorum.
Bol bol kendi yaptigim tarhana ve diger corbalardan tüketiyoruz. Ben normaldede herseyi dogal ev yapimi tercih ettigimden bunlar ekstra gelmiyor.

1000ui 5 damla d vit
Günlük omepa vm
Her sabah karanfil tarçın zencefil çayı
Bol vitaminli meyveler
Haftada bir de çinko, demir, omega 3, Q10 takviyesi alıyorum. Bağışıklığım gelişsin istiyorum, kronik rahatsızlığım var çünkü.

içinde c ve d vitaminleri, çinko olan bir karışım kullanıyorum
oğluma da kara mürver ekstralı yine cvit ve diğer vitamin mineraller olan bir şurup kullanıyorum

bağışıklığını güçlendirmek neler yapıyosunuz takviye vitamin vs kullanıyor musunuz
Ben bir sirke üreticisi olarak sirke içiyorum çok şükür grip nezle gibi hastalıklar dan korumaya çalışıyorum bir ara Ersağ dan balık yağı sipriluna propolis gibi kullandım ama devam ettirmedim onun için bir şey söyleyemem şu an d vitamini içiyorum doktor tarafından verildi

Back