Bağırsaklarım mı rahatsız?

Benim de saçlarım aşırı dökülüyor ve sürekli demir depolarımda sıkıntı var. Ama asıl ruh halim için bağırsak floramı düzenlemek istiyorum. Nasıl düzenleyeceğiz onu da anlamadım. Beslenme büyük etmen ama dışarıdan probiyotik almak gerekiyor mu, hangisini almak lazım çözemedim bir türlü
Beslenme düzenlemesi şart ve doğru probiyotik seçimi için mikrobiyota analizi yapılması gerekiyor. Devlette yapılmıyor. Bazı büyük özel hastane ve laboratuvarlar yapıyor.

Saçlarınız ne zamandır dökülüyor? Benim yıllardır dökülüyor ve sebebi bağırsaklar. Sebebin bağırsak olduğunu çok geç öğrendim çünkü insan alaka kuramıyor. Kötü bağırsak florası her şeyin sebebi. Siz hangi antibiyotigi icmistiniz idrar yolu enfeksiyonu için? Saçlarınız ne kadardır dökülüyor? Konuşalım. Gaz ağrısı benim günlük rutinim oldu artık maalesef.
Merhabalar benim gerilim baş ağrım vardı doktor laxoal diye pembe psikolojik ilaç verdi o ilaci kullanmaya başlayınca kabızlık başladı önemsemedim çünkü hiç kabız olmamıştım o güne kadar geçer dedim ilacı birakmadim. Taki 2023 29 aralikta aşırı büyük kabızlık yaşadım ve çok ıkındım yapmak için. Ama ağrım yoktu sağ bölgemde ağrım da Nisan'da başladı ve geçmiyor bazen sancı vuruyor sağ bosluguma koloniskopi olacağım bende . Saç dökülmem de bu ağrı ile başladı d vitamin eksik ama kabızlıktan dolayı doktor vermedi

Saçlarınız ne zamandır dökülüyor? Benim yıllardır dökülüyor ve sebebi bağırsaklar. Sebebin bağırsak olduğunu çok geç öğrendim çünkü insan alaka kuramıyor. Kötü bağırsak florası her şeyin sebebi. Siz hangi antibiyotigi icmistiniz idrar yolu enfeksiyonu için? Saçlarınız ne kadardır dökülüyor? Konuşalım. Gaz ağrısı benim günlük rutinim oldu artık maalesef.
Geçmiş olsun. Ben de pcos var erkeklik hormonum yüksek o yüzden saçlarım dökülüyor . Endoskopi oldum gastrit mikrop çıktı. Kolonoskopi temiz çıktı. Doktor huzursuz bağırsak sendromu olmuşsun psikiyatriye git mutlaka dedi. Hiç bir şeyin yok dedi doktor ama ağrım hala devam ediyor gaz yapamıyorum. İshalim geçmişti, geçen hafta ıspanak yedim bütün düzenim mahvoldu hafif ishal oldum tuvalete gidiyorum bi türlü rahatlayamıyorum gece 3 te 4 te 5 te karın ağrılarıyla uyanıyorum ne yapacağımı şaşırdım 😔

Geçmiş olsun. Ben de pcos var erkeklik hormonum yüksek o yüzden saçlarım dökülüyor . Endoskopi oldum gastrit mikrop çıktı. Kolonoskopi temiz çıktı. Doktor huzursuz bağırsak sendromu olmuşsun psikiyatriye git mutlaka dedi. Hiç bir şeyin yok dedi doktor ama ağrım hala devam ediyor gaz yapamıyorum. İshalim geçmişti, geçen hafta ıspanak yedim bütün düzenim mahvoldu hafif ishal oldum tuvalete gidiyorum bi türlü rahatlayamıyorum gece 3 te 4 te 5 te karın ağrılarıyla uyanıyorum ne yapacağımı şaşırdım 😔

Canım biyopsi sonucun ciktimi. Ben de bugün çörek yedim hamur yani ağrım artık hep var ama hamuru yiyince sancı yapıyor baskılıyor sağ tarafıma pat pat patlıyor bir şey gaz heral anlayamadım sol tarafım da bir şey yok şükür bu cuma benimde randevum var gün almaya gitcem

Canım biyopsi sonucun ciktimi. Ben de bugün çörek yedim hamur yani ağrım artık hep var ama hamuru yiyince sancı yapıyor baskılıyor sağ tarafıma pat pat patlıyor bir şey gaz heral anlayamadım sol tarafım da bir şey yok şükür bu cuma benimde randevum var gün almaya gitcem
Evet çıktı. Doktor hiçbir şeyin yok dedi takıntı yaptığımı belirtti psikiyatri ye gitmemi söyledi. Ama ağrım var hala

Benim eşim de de yaklaşık 7-8 aydır karın ağrısı var. Eşim ilk bazen karnım ağırıyor filan diyodu gaz mı aceba deyip sıcak su torbası filan yapıyoduk çok şiddetli değildi. Bi gün oğlum eşimin karnının üstüne atladı ve dirseği karnına geldi. O gün çok ağırdı sonra hafifledi geçti bi kaç gün sonra gene ağırdı derken 2 ay sonra devlete genel cerrahiye gitti.ultrason çekildi. Ordaki doktor safra kesesi taşı ve biraz çamur var dedi ilaç verdi. 6 ay kullan bakalım büyük ihtimal ameliyat olursun dedi. Eşim ilaçları düzenli kullandı ama ağrısı hiç tam anlamıyla bitmedi ve bazen ishal bazen aşırı kabız olmaya başladı. Ve makatta yanma başladı. 2 ay sonra Başka doktora gitti gene devlet. Ordaki doktor çok az taş var bu öyle ağrı yapmaz, Git ilaçlarını kullan 1 sene sonra gel dedi. Eşim ilaçlara devam etti ama ağrıda devam etti. Bi gün çok kötü oldu dahiliyeye gitti. O doktor da idrar, gaita tahlili yaptı temiz çıktı. Ultrason çekti. Safra kesende çok çamur var ameliyat olmalısın dedi.
En son 3 hafta önce tuzlada özel hastanede iyi olduğunu duyduğumuz bi doktora gitti idrar tahlili kan falan temiz. Tekrar ultrason çekildi. Safra kesende çok az çamur göbekte küçük bir fıtık var bu bu kadar ağrı yanma yapmaz. gastrit olabilir dedi. 1 hafta önce Kolonoskopi ve endoskopi yapıldı bağırsaklar temiz. Midede gastrit var ama hafif yeni başlamış. İleri derece değil. Bunlar öyle ağrı yapmaz dedi doktor. Miğde ilâcı verdi. Eşimin ağrıları devam ediyor. Bizde şaştık kaldık. Rabbim tüm hastalara şifa versin. Belirsizlik çok zor bişey

Anladim canım geçmiş olsun tekrar inşallah benimde temiz çıkar

Doktorum ibs dedi ilaç verdi psikiyatri ye gitmemi söyledi
Canım bugün doktora gittim genel cerahiye babamda akciğer kanserinden vefat etmişti. O yüzden bedenimde bir şey olunca korkuyorum hemen dedim bugün kalp grafiği akciğer rotgeni ve baya kan aldılar ama doktoru pek tanımıyorum sürekli gittiğim doktor özele gitti 6 binmiş sanırım özele gitcem devletteki doktor bir şey çıkmazsa eğer kaka ile bir değişik test varmış burda yapılmıyor dedi olmaz sa ondan yaparız dedi

Hiç iyi değilim. Karnım ağrıyor yine. Psikiyatri ye gittim ilaç verdi daha da başlamadım bilmiyorum nasıl olcak. Siz nasıl oldunjz
Ben bugün fenalaştım sabah kahvaltisindan önce sağ kasigima ağrı girdi damacandan su doldurcam ona eğleniyorum yere eğilip bir şey bile alamadım çok farklı bir şey ya. Yarın özele gideceğim bende randevu aldım koloniskopi için gün alcam nasipse. Hareket ettiğim zamân özellikle ağrım artiyor benim bazen mesane tarafım ağrıyor bazende kasıgim ağrıyor bazende sağ bosluguma sancılar giriyor nasıl bir şey anlamadım ya inşallah benim de temiz çıkar. Psikiyatri hangi ilaçları yazdı size

Ben bugün fenalaştım sabah kahvaltisindan önce sağ kasigima ağrı girdi damacandan su doldurcam ona eğleniyorum yere eğilip bir şey bile alamadım çok farklı bir şey ya. Yarın özele gideceğim bende randevu aldım koloniskopi için gün alcam nasipse. Hareket ettiğim zamân özellikle ağrım artiyor benim bazen mesane tarafım ağrıyor bazende kasıgim ağrıyor bazende sağ bosluguma sancılar giriyor nasıl bir şey anlamadım ya inşallah benim de temiz çıkar. Psikiyatri hangi ilaçları yazdı size
Benim gastroenteroloji doktoru yaptı kolonoskopi mi stresin bağırsaklarına vurmuş dedi zaten çok stresli zamanımdan sonra ağrım olmuştu.cuma günü psikiyatri ye gittim anlattım durumumu 1 yıldır çok zor şeyler yaşadığımı söyledim doktor da stres en çok bağırsaklara mideye vurur yazdığım ilaçları kullan çok faydasını göreceksin dedi ama başlamadım daha. Antidepresan 1 tanede uyku ilacı verdi

X