- 5 Mayıs 2023
- 8.601
- 10.129
- Konu Sahibi cesursavasci
Bir otobus firmasindan 350 tlye koltuk aldım 200 tl bagaj ücreti aldılar böyle bir hakları var mı yoksa nereye şikayet edebilirim?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nereden aldınız koltuğu? Anlamadı ben.350 tlye koltuk aldım 200 tl bagaj ücreti aldılar böyle bir hakları var mı yoksa nereye şikayet edebilirim?
Bir otobüs firmasindan, siz dedikten sonra farketrim duzelttimNereden aldınız koltuğu? Anlamadı ben.
Bir orta boy valiz ve 2 küçük kutu.. küçük kutudan biri fazla geldi.. kargolasam daha ucuz tutardı bu durum aslında sinirlerimi çok bozdu..Otobüs yolculuğunda mı? Benimde başıma geldi çocuklu olunca bebek arabam fazla geldi muavinin gözüne eşim normalde hiç yapmadığı bir şeyi yaptı kimliğini gösterdi muavine. Çocuk kokudan yüz defa yanımıza geldi abi yanlış anlama bir şeye ihtiyacınız var mı vs diye korktu öyle bir hakları yok çünkü. Ama yinede etik olarak aşırı eşya götürüp getirmemek gerek diye düşünüyorum. Seyahat ettiğiniz firmanın müşteri hizmetleri ile görüşüp durumu bildirin
Otobüste bagaj ücreti diye bir şey olmuyor bagajınız çok mu fazla ki ekstradan ücret istediler? Yazmışsınız zaten. Bir valiz iki küçük kutuya ekstra ücret istenmez. Şikayette bulunun.Bir otobüs firmasindan, siz dedikten sonra farketrim duzelttim
Müşteri hizmetleri ile konuşurken suç duyurusunda bulunacağınızı falan söyleyin o zaman daha ilgileniyorlarBir orta boy valiz ve 2 küçük kutu.. küçük kutudan biri fazla geldi.. kargolasam daha ucuz tutardı bu durum aslında sinirlerimi çok bozdu..
Tmm canım öyle yapiyim da sence sonuca ulaşır mı gecistirirler mi
Eşiniz polat alemdar galibakimliğini gösterdi muavine. Çocuk kokudan yüz defa yanımıza geldi abi yanlış anlama bir şeye ihtiyacınız var mı
Evet gerçekten çok aşırı saçma ilk defa yaşıyorum bu durumuOtobüste bagaj ücreti diye bir şey olmuyor bagajınız çok mu fazla ki ekstradan ücret istediler? Yazmışsınız zaten. Bir valiz iki küçük kutuya ekstra ücret istenmez. Şikayette bulunun.
Tamam öyle yapicam teşekkür ederimŞikayet var gibi sitelere de yazabilirsiniz. Dönüş çabuk oluyor.
Tamam öyle yapicam teşekkür ederimMüşteri hizmetleri ile konuşurken suç duyurusunda bulunacağınızı falan söyleyin o zaman daha ilgileniyorlar
Usulsüzlük yaparlarsa işte öyle kimliği gösterince muma dönerlerEşiniz polat alemdar galiba
Yok canım hep diyorum yorumlarda POLİS önemli bir durumu yok yani. Karşımızdaki usulsüz birşey isteyince eşimde kimliğini gösterdi. Muavinde panikledi şikayet eder diye. Merak etme haddimizi biliyoruzEşiniz polat alemdar galiba
aslında bagaj ücreti diye bir şey var, yönetmeliğe göre ücretsiz bagaj hakkı 30 kg.Otobüste bagaj ücreti diye bir şey olmuyor bagajınız çok mu fazla ki ekstradan ücret istediler? Yazmışsınız zaten. Bir valiz iki küçük kutuya ekstra ücret istenmez. Şikayette bulunun.
trafikçiUsulsüzlük yaparlarsa işte öyle kimliği gösterince muma dönerler
Aynen, ben de bir süre devamlı şehirlerarası gidip geldim, bazı yolcuların fazla valizleri için ek ücret talep edildiğine de şahit oldum, ki bu durum kanunsuz değil aslında, hava, kara, deniz taşıtlarının hepsinde var ama insanlar sadece uçaklardaki uygulamayı garipsemiyor demek ki.Çok fazla şehirler arası otobüs ile gidip geliyorum. Bu durum başıma gelmedi fakat tanık olmuşluğum mevcut.
Evet hep bir usulsuzluk yetkiliyle görüştüm sadece beni oyaliyorlar neyse vermis bulundum yalnız ve hamile olduğum için bulaşmak istemedim pek tekin durmuyordu karşımdaki kişi malesef..Aynen, ben de bir süre devamlı şehirlerarası gidip geldim, bazı yolcuların fazla valizleri için ek ücret talep edildiğine de şahit oldum, ki bu durum kanunsuz değil aslında, hava, kara, deniz taşıtlarının hepsinde var ama insanlar sadece uçaklardaki uygulamayı garipsemiyor demek ki.
Karayolu Taşıma Yönetmeliği:
Yolcu taşımalarında bagaj
MADDE 38 – (1) Yolcunun 30 kilograma kadar olan bagajı ücretsiz taşınır. Bagajlar, bagaj sahibi yolcunun bilet bilgilerine göre iki parça olarak düzenlenmiş etiketlerle etiketlenir. Bu etiketin bir parçası bagaja bağlanır/yapıştırılır, diğer parçası ise, yolcu taşıma biletine yapıştırılır ve yolcu bilgileri ile bagaj bilgileri elektronik olarak da eşleştirilir. Yolcunun birden fazla bagajı olması halinde, bu fıkradaki işlemler her bagaj için tekrarlanır. Bu fıkraya uymayan yetki belgesi sahiplerine 10 uyarma verilir.