How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bademcik geniz eti ameliyatı

Merhaba hanımlar,9 yaşında kızım bademcik ve geniz eti ameliyatı olması lazım .ama çok korkuyorum .küçük bir operasyon farkındayım ama fobim var sanırım:KK43:sadece kızım için değil birini duysam ameliyat a girecek aklım çıkıyor.narkozdan uyanamiycaklar diye,şimdide geceleri uyuyamıyorum birsuru paronayalar aklımdan geçiyor.bu ameliyatı yaptıran hanımlar lütfen yorumlarınıza ihtiyacım var...
Çok geçmiş olsun, lütfen korkmayın, işin ehli iyi bir doktor bulduysanız çok basit bir ameliyattır, benim yeğenlerim kızınızdan çok daha küçüktü bademcikleriyle birlikte geniz etleri alındığında.
Sorunsuz atılacağına dair telkinlerde bulunun kendinize, göz açıp kapayana kadar ameliyat bitecek, sonrasında doktorunuzun söylediği şekilde yiyecek içeceklerine dikkat ederseniz çarçabuk toparlanır.

Öncelikle geçmiş olsun. Bu ameliyatta narkoz ile bayıltmayacaklar çocuğunuzu. Yani o ağır anezteziden almayacak. Sadece sedasyon dediğimiz. Uyumasını sağlayacak küçük bir ilaç alacak. Kendi kendine nefes alıyor olacakk ameliyatta. Allah'ın izniyle narkozdan uyanmamak diye birşey olmaz.

İkinci olarak da çocuk çok ateşleniyor demişsiniz. Demek ki vücut direnci düşük ve enfeksiyon çabuk kapıyor. Bademcikleri alındığında bu emfeksiyon direkt olarak akciğere inecek. Yani bademcik gidince enfeksiyon ve ateş yok olmuyor maalesef bronşit, zatürre olarak geri dönüyor.

Bu konuda başka birkaç doktora daha danışmak isterseniz benim de önerim bu yönde aslında.

Hani bademcikleri çok büyük olur o zaman törpülenir, küçültülür. Ama sık hastalanıyor diye bademcik alınması....:KK43:

Bence kesin yargılarla konuşmayın. Konu sahibini yanıltmış olursunuz.
Benim 2 çocuğumda 2011 yılında hem bademcik hem de geniz eti ameliyatı oldu. Yıllardır evime antibiyotik uğramadığı gibi sadece kışın 1-2 defa nezle olurlar o kadar. O zaman da hiç bir ilaç dahi kullanmazlar.
Enfeksiyon ve ateş hayatımızdan çıktı. Sonbahar girince tam 3 haftada bir bademcikleri şişerdi çocukların. 4. haftaya asla ve asla sarkmazdı. O kadar çekmiştim ki anlatamam. Dünya varmış dedim bademcikleri alınınca. Çocuklar da rahat ettiler.

Bademcikler yoksa başka koruma mekanizmaları devreye giriyor. Yani enfeksiyon olacak akciğere inecek bronşit zatürre olacak diye bir şey yok. Bu hastalıklar bademciğiniz varsa da olur yoksa da. Yani her an başımıza gelebilecek bir şeydir bu.

11 yasımda alındı benimkiler de. O güne kadar da sık sık zatürreye yakalanıyordum sebebinin bademcik iltihabı oldugu soylendi.
Bademciklerim alındıgından beri de 1 kere bile ateşimin çıktığını bilmem. Allerjim olmasa hapsırmayacağım bile.
Ayrıca bademcikler alındıgında vucudun savunma mekanizması da bozulmaz.
Kolay bir ameliyat, 1 haftaya kalmadan iyileşiyorsun. Korkulacak bir sey yok.

Bence kesin yargılarla konuşmayın. Konu sahibini yanıltmış olursunuz.
Benim 2 çocuğumda 2011 yılında hem bademcik hem de geniz eti ameliyatı oldu. Yıllardır evime antibiyotik uğramadığı gibi sadece kışın 1-2 defa nezle olurlar o kadar. O zaman da hiç bir ilaç dahi kullanmazlar.
Enfeksiyon ve ateş hayatımızdan çıktı. Sonbahar girince tam 3 haftada bir bademcikleri şişerdi çocukların. 4. haftaya asla ve asla sarkmazdı. O kadar çekmiştim ki anlatamam. Dünya varmış dedim bademcikleri alınınca. Çocuklar da rahat ettiler.

Bademcikler yoksa başka koruma mekanizmaları devreye giriyor. Yani enfeksiyon olacak akciğere inecek bronşit zatürre olacak diye bir şey yok. Bu hastalıklar bademciğiniz varsa da olur yoksa da. Yani her an başımıza gelebilecek bir şeydir bu.
Kesin yargı değil bilgimi paylaştım diyelim. Konu sahibi de, ben öyle siz böyle söylediniz diye bize göre hareker edecek değildir. Herkesin kendi tercihi. Konu açıyorsa bilgi toplamaya çalışıyor demek ki. Bende kendi bilgimi aktardım.

Back