Canım benim cevaplarım tabii ki bunun için burdayız tecrübelerimiz başka arkadaşlara yardımı dokunsun diye.. 7 ekim 2011 ameliyatımı oldum 7 ekim akşamından elimde telefon kulağımda telefonda çok rahat konuşabilecek kadar iyi kullanıyordum kollarımı, sonraki sabah yine telefonda sağolsun bu forumdan oralet aramıştı telefonu ben açtım konuşuyorum badem çok rahat hareket ettiriyorsun kollarını biliyorum ama yine de yorma kollarını dedi bana ilk günler hassas sonra ağrın olur çok kullanırsan dedi. Sonra doktorum geldi saçlarını toplayabilir misin badem dedi ben yine gayet rahat saçlarımı da topladım bak bu yöntemin kolaylığı bu kollarını ne kadar rahat hareket ettirdiğinin farkındasın dimi dedi..Ama yine de ilk birkaç gün kollarını çok kullanma kendine çok yüklenme dedi. Direnlerim çıktı o gün ve taburcu oldum. Yanımda kardeşim gibi sevdiğim çok yakın bir arkadaşım vardı valiz vs ondaydı ben de sadece kol çantam vardı, zaten Fulya Acıbademden kalacağımız yere taksiyle gittik. Yukarı da eşyaları arkadaşlarım çıkardı. orda 5 6 gün kaldık. İlk birkaç gün ağrın olurda diye ağrı kesici de veriyor dr ağrın oldukça al diyor ara ara ağrım oldukça ilk 3 gün falan kullandım o ağrı kesiciyi günde 2 defa almışımdır. Ama öyle aman aman hiç ağrım olmadı. Sadece kalkarken çok zor oluyordu birinin destek olması gerekiyor sağolsun arkadaşım hep hanımdaydı.İlk 5 6 günden sonra zaten yavaş yavaş kendim kalkmaya da başladım ama biraz daha destek oldu arkadaşım ne olur ne olmaz dikkat edelim diye. Kalkarken sıkıntı yaşamakta 1 hafta sürüyor zaten canım. Bu ameliyattan benim o arkadaşım ve evinde kaldığım arkadaşımın dışında hiç kimsenin haberi yoktu o zaman. Eğer yanında hiç kimse olmayacaksa oturur biçimde yatarsan kimseye gerekte kalmaz zaten.
Ne kadar süre sonra ağır şeyler kaldırabildin dedin canım ona gelelim, 5 gün arkadaşımda kaldıktan sonra kendi evime döndüğümde evimdeki arkadaşlar ameliyatımı bilmedikleri için onlara hiçbir şekilde belli etmedim zaten :) Evi süpürdüm bulaşık yıkadım yemek yaptım ve bir sıkıntı yaşamadım. İsteseydim kollarıma ameliyatın ertesi gün itibari ile çok rahat kullanabiliyordum ama dediğim gibi ilk birkaç gün çok yormak istemedim ne olur ne olmaz diye.
280 cc kullanacakmış doktorun, canım bu sitede bazen arkadaşlar yazıyor şöyle yorumlar okuyorum gülüyorum gerçekten ''''eğer dolu dolu göğüs istiyorsanız kesinlikle 350 cc üstünde olsun diyorlar'''' Arkadaşlarımız sağolsunlar dr gibi ahkam kesmeyi iyi biliyorlar..
Sen istediğin büyüklüğü doktoruna anlattıysan sonuç çok güzel olacaktır canım. Bu konuda hiç endişen olmasın. Bende 310 cc var ve öncesnde göğüs dokum yok denecek kadar azdı, pco rahatsızlığım için diane35 kullanıyordum o biraz şişkinlik yapıyordu göğüslerimde onu da ameliyat olmadan bir hafta önce bıraktım ve yaklaşık 12 aydır hiç kullanmadım artık gerekte görmüyorum reglim düzene girdi diyebilirim bu ameliyattan sonra :)
Ben de 310 gram protez var dedim ve dolu dolu göğüslerim var, çok güzel bir göğüs dekoltem var o gerçek göğüsten hiçbir farkı yok bunu çok seviyorum hiçkimse anlamıyor. Canım bana arkadaşlık isteği göndermişsin fotoğraflarımı görmek için sanırım ama fotoğraflarımın hepsini yaklaşık 1.5 ay oldu sanırım uzun süredir yok fotoğrafım sildim hepsini. Eğer görmek istersen bana mail adresini özel mesaj gönderirsen sana fotoğraf gönderirim
Allah yar ve yardımcın olsun canım. İnşallah her şey gönlünce olur.