Sevgili Oya54, ben 33 yaşındayım. Ergenlik çok gerilerde kaldı. Kemiğim oturacağı kadar oturdu. Ama yine de birşeyler bulabiliriz umuduyla araştırıyoruz işte. Zaten eğer sorunumuz eklemlerde ise eklem eksenini düzeltmek bizim yaşımızda da mümkün olabilir gözüküyor.
Zaten sütun gibi bacaklarımız (ilizarovla kesip biçtirmezsek) hiçbir zaman olmayacak. Amaç bir parça daha düzgün görünmesini sağlayabilecek bi yöntem bulmak.
Sevgili leylamkn, burada bahsedilen çözümlerin hiçbiri gerçek tam çözüm değil zaten. O yüzden "bu işe yaramaz" gibilerinden önyargılı olmana hiç gerek yok. Bizler burada ne bulursak fikir vermesi açısından paylaşıyoruz. Neler yapılabiliyormuş linkleri ve resimleriyle koyuyoruz buraya. Resimde gördüğün eğimli tabanlık fikrine gelince: Birincisi, böyle bir tabanlık en azından kullandığın sürece bacağı daha düz göstermek için bir yöntem olabilir. İkincisi, böyle birşey kullanmak için önce doktora danışmak gerekir zaten. Ben ortopedi değil fizik tedavi doktoruna gitmeyi düşünüyorum bu sefer. Bu konular onların da alanı. Nasıl düşük tabanlı ayaklar için hafif kıvrımlı tabanlıklar veriyorlarsa bizim için de bir tarafı hafif yükseltili (0.5 veya 1 cm) tabanlık önerebilirler. Ben uyduruk bişey yapıp kendime denemiştim çok önce. Gayet yürünüyor. Hele de ayağımızın kıvrımlarına uygun bir tabanlık olursa daha da rahat olur. Tıp sitelerinde böyle bir eğimli tabanlıktan bahsedildiğine göre böyle bir yöntem var demektir. Ama dediğim gibi. Doktora soracağım. Belki bu bacak düzeltmez ama en azından kullanım sırasında hem ağırlık merkezimizi dengeler hem bacakları daha düz gösterir. Belki da yaşlandıkça muhtemelen başımıza gelecek olan daha fazla eğrilmeyi engeller.
Leylamkn, biz burada daha önce ne çılgın yöntemler tartıştık bilemezsin. Belki de okumuşsundur zaten. Bi bacak kalıbı olsa da bacağımızı içine soksak düzelse dedik. Ben bir ara bacaklarımdan o kadar nefret ediyordum ki yer yan yatıp bacağımın kubbe gibi eğimli yerini yukarı getirip elime keser alıp buraya vurasım geliyordu.
Neyse çok uzattım. Arkadaşlar saçma sapan da olsa ne fikir bulursanız bekliyoruz...