Babasız cocuk.

Merhaba kızlar bu konuyu açma sebebim size birşey sormak istiyorum.
Baba var ama olmayacak bi çocuk dogurur muydunuz ?
Kimsenin hiç bir şey için garantisi yok ki ? Benim eşimle şu an aram iyi çok şükür iki oğlum var bin şükür ama bu demek değil ki ölünceye kadar bu böyle devam edecek . Yarın yalnız kalabilirim. İçinizde çocuklarınıza bakabilecek güç varsa ve maddi olarak sıkıntı çekmeyecekseniz doğurulur tabi . Ha ben kürtaja karşıyım tecavüz haricinde . Doğurursunuz evlatlık verebilirsiniz . Sonuçta evlat sahibi olmak isteyen bir sürü aile var .

Çocuğa isteyerek hamile kaldıysam
Yaşım ilerlediyse
Başkasıyla evlenip çocuk sahibi olma şansım çok düşükse
Aile desteğim varsa
Anne olmaya maddi manevi hazırsam

doğururdum.

Çocuk büyük sorumluluk. En önemlisi her çocuğun istediği aile düzeni olmayacak. Sonradan boşanma takdir ama bile isteye yapmak haksızlık sanki. Diğer taraftan yaşam hakkını elinden almakta haksızlık...
Bilemedim bende, hayatımda mantığımla duygularımın arasında kaldığım cevabını tam veremeyeceğim bir soru.

Çok ciddi bir karar Allah yardımcınız olsun biz ne desek boş durumunuzu bilmiyoruz sonuçta .ben kendimden örnek veriyim babam bizi 8 aylıkken terk etmiş annem ve anne annem büyüttü beni .babamı en son 15 yıl önce gördüm ,rahmetli anneannem hep derdi “bakamayacağınız çocukları doğurmayın,olan çocuklara oluyor “diye.yalnız bekar bir anne olabilecemisiniz ,çocugun maddi manevi her türlü eksiğini karşılıyabilecekmisiniz ,o çocuğa hem anne hem baba olmanız gerekicek

cocuk olduktan sonra kurtaj dusunmem
en bastan tedbırımı alırım

erkek en bastan net konustuysa bunu bıle bıle lades demem

En önemli etken ekonomik durum benim için. Ekonomik durumum bunu karşılayabilirse, istiyorsam anne olmayı doğururum. Millet çok laf eder elbet bununla başa çıkabilir misiniz? Ben hiç takmam elalem ne der mevzusunu o yüzden benim kriterim değil bu, sizi etkileyecekse bunuda düşünmeniz lazım. Ailenizin desteği var mı?

şartlarım tek başına çocuk büyütmek için yeterince uygunsa, yani mesleğim varsa kesinlikle doğururdum.
kaldı ki şu an yaptığım da bu...

Ekonomik duruma bağlı ama doğur yada doğurma demek çok zor bir karar. Çocuk ömür boyu sorumluluk gerektiriyor. İlgi istiyor sevgi istiyor. Hem anne hem baba olabilmeniz gerekiyor .Çocuk açısından bakınca yaşama hakkı var ve öyle bi babası olmasını o tercih etmedi. Yinede hakkınızda hayırlısı olsun.

Bizim bir arkadaşımız evlenmek istemiyordu ama anne olmak istiyordu. Bebek yaptı, kendi ailesiyle birlikte yaşıyor ve birlikte büyütüyorlar çocuğu. Çok mutlu. Herkes aşırı seviyor çocuğu ailede. Çocuk anneanne dede teyzeler ile kalabalık bir evde büyüyor. Baba eksikliğini hisseder mi bilemem. Ben cesaret edemezdim.

X