babasının üstüne alınacakmış!!!!

Ya kızlar esim bi araba alcak ve buldugu araba babasinin oldugu memlekette ve biz haftaici calistigimiz icin esim, babamin ustune aliyim bi ara kendi ustume alirim diyor. Ya k.babayi da hic sevmem uf kizlar napicm ya!!
Babasina vekalet versin noterden onun adina alsin. Cozum mu yok :KK66:

Noterden eşin kendi adına süreli vekalet versin babasına araba alım satım için

Kaskoyu bahane edebilirsin. Eğer kasko yaptırılacak bir yaşta araba alacaksanız. Benim de araç babamın üstünde. Kaza durumunda ruhsat sahibinin imzası gerekiyor. Tek kullanıcı-çok kullanıcı durumları da var tabi. Bir de eğer trafik cezası kesilir ve size o an teslim edilmezse kayınpederinize gidecek hepsi. Üstüne yatacağını sanmam ama kendi üstünüzde olması en başta kafa rahatlığı olur.
Ha bir de kaza yaparsanız sakatlanma veya ölüm babanız da davalı olur. Yani kp için de sıkıntılı bir durum olur.

A
Bence Kp nin üzerine alınmasından daha bir endişeniz olmalı.
Arabayı siz deneyemeyeceksiniz. Eksper ekibiyle siz konuşamayacaksınız, kaportaydı, koltuktu siz bakamayacaksınız. Ve günün birinde bir sakatlık çıkarsa, Kp büyüğümüz olduğu için "ay babacım nasıl dikkat etmedin veya nasıl farkedemedin?" bile diyemeyeceksiniz.
Ayrıca yaşı büyük olduğu için kaskoyada daha yüklü bir ödeme yapacaksınız.
Günün birinde tekrar üzerinize almak istediğinizde hem sigortaların iptali için /20 ye yakın para ve 200-300 arası noter parası da cabası. Daha sayayım mı?
Bari aracın şase ve motor numarasını öğreninde kasko için şirketler ile siz konuşun. Ağır hasarı varsa, yada Eski pert araçlardan falansa, birde başınıza en büyük derdi almayın...
Hayırlısı olsun demek isterdim....
Bütün bunlari tek tek esime sayacagim !!!

Dunyanin her turlu hali var cnm

Canım o zaman şöyle yapın. Madem eşiniz ileride kendi üstüne alma masrafıni sorun etmiyor, o zaman noterden babasına vekalet versin. Boylelikle arabayı kayinpederiniz alır, sizin üstünüze olur. En mantıklısi.

bir de Allah korusun kaza yaparsanız kayınpederinizin de başı ağrır.
bir kere ödünç verilmiş bir arabada 3 kişi vefat etmiş ve 500bin ödemişti o ödünç veren kişi.
birine çarpma vs durumlarında da sorumluluk sahibi oluyor.

Tabi Allah korusun ama hani belki iknaya yardım eder:)

50 Lirami fark ediyor tamam ben gdip aliyim izin'alir gene gdip uStume alirim :KK55:
sigortacıya bağlı bana kırk tane bahane sundular 91 liyim yaşın küçük sigorta pahalı olur yok ilk defa üzerine arac olana yine fazla para cıkarmış pahalı olur inat ettim kendi üstüme aldım..

bizimde araba kb üzerine ve aile büyüğü olarak kb üzerine olması beni gururlandırmıştı. eğer evladını seven ,düşünen bi babaysa hiç problem olacağını sanmıyorum...

Eşin kendi üstüne alsın,olur da boşanırsanız arabanin yarısı için bi bardak soğuk su içersin yoksa.

Arabaya kaza gelsehukuken babanda sorumlu olacak bizde ben boyle bir vebale gelemem.

2_ yolla bir vekalet kocacim direk senin ustune alinsin. Ne o oyle ikikere alim satim masrafi. 63 tl degil o masraf yemis seni. Ac bir notere sor

Esiniz bi zahmet bi notere kadar giderse babasina vekaletname cikartabilir, babasi da alim satim islemini esiniz adina yapabilir, araba sizin ustunuze olur. Bu devirde gelin kandirmak ne kolay is valla!

X