Babanne öldü şimdi dedeye kim bakıcak?

M i h r a

Güçlüyüm ama kalbim hassas.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2019
2.051
4.526
Merhaba kızlar hemen konuya giriyorum kısa turmaya çalışacagım. Eşimin babannesi 3 gün önce vefat etti. İstanbul da bir A semtii diyelim orda yaşıyorlardı. Eşimin 3 amcası var bir tanesi vefat eden babaanne ile karşılıklı daireleri aynı sitedeler. Babanne vefat edince dede yanlız kaldı ve oturdıgu evden ayrılıp diğer oğullarının yanına gitmek istemiyor anıları oldugu için evi kapatmak istemediğinden amcalar ve eşiminde tek başına kalması gönlü razı gelmiyor dedenin. Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor velhasıl kelam biz eşimle kirada oturuyor bir bebeğimiz var 11 aylık ben bebekten sonra çalışmayı bıraktım evdeyim şimdi. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış sonra dede demişki K (eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Şimdi benim kurulu düzrnimi bırakıp dedenin yanına yerleşmem demek bir çok şey değişicek demek hayatımızda. Artı yönleri gerçekten iyi. Kira vermicez dedenin evinin kirasını istanbulda başka bir semtde dairesi var ordan gelen kira ile ödeniyor eşim sadece faturaları ödeyip ev yemek içmeyi ödemiş olucak. Arabamız yok kenara para atıp belli bir peşinat ile araba alınır diye konuşulmuş. Bu arada dedenin kira getirisi olan evde geri dönüşüme girince bir daire eşime vericekmiş ( oğullarının hepsinin evi var bir tek eşiöin babası kirada onada vermedi evi eşimin ismini söyledi) maddi manevi her açıyı düşünüyoru. Ben eğer kabul edersem allah rızası için bakarım dedeye ama bana bu maddi olanakları bastıra bastıra anlattılar eşimin yükü hafiflicek maddi olarak ama benim üstümde bir yük bir sorumluluk olucak. Dedemi çok severim sakin sessiz bir adamdır ama bebeğime bakarken onunla nekadar ilgilene bilirim? Elden ayaktan düştüğünde bu sorumlulukları alabiliröiyim? Hiç yaşlı biriyle yaşamadım bakımı ne bilmiyorum. Ama hayır duasını alıcam bu bile mutlu ediyor beni. Ama eger olumsuz bir cevap verirsem de baya baya dedeyi istemeye gelin damgası yiyicem o kesin o şekilde bakıcaklar bana biliyorum. 2 hafta düşünüpnhkarar verme süremiz var dün dede sormuş K(eşim) gelinimle konuştumu ne demiş diye bakarsa onlar bakar bana demiş. Yani kızlar okadar ikilemdeyim ki. Bana bir fikir verin siz olsanız ne yapardınız ? Evde ki rahatlığım bozulacak öyle yatıp ızanamıcam salonun orrasına yada evde şort atlet gezemicem mesela.başka bildiğim ne zorlukları olabilir? Birde ev siteli bahçeli parklı havuzlu çok güzel oğlumun gelişimi içinde iyi bir olanak olabilir, ama bilmiyorum :KK43:
Uzun oldu kusura bakmayın

(eşim) torunumm gelsin benle yaşasın isterim gelinimide seviyorum vs konuşmuş. Ş
Ogulları dururken torun ne alaka?Karsılıklıymıs evler zaten.Goz kulak olsunlar,ne bilim kendı basına yetemıcek durumda mı dede?Evını derlemeye toplamaya gıdılr,yemek yapılır bırakılır.Ama karsısında oglu otururken,torun niye duzenı bozup yanına tasınsın?Bıde esinz sabah gidecek aksam gelecek,dedeyle tüm gün evde kalacak olan sizsiniz,ama erkekler oturup karar verıyor oldu.Maddı tarafı tabı sızın bılecegınız ıs,ben manevı olarak hem bebek hem dede ustlenemezdım bakımını.

Yani kendi çocukları dururken torunun ve sizin bakmanız bana doğru gelmedi
Ev bize kalacak demisşiniz ama çocukları o evi size yedirmez
Babama baktılar ev onların olsun demezler
Hadi dediler diyelim
Siz bu genç yaşta neden o topa giriyorsunuz?
Konu maddiyat anliyorum
Ama işe girer çalışırım yinede eşimin dedesine bakmam
Yaşlı bakmak öyle kolay değil
Bebeğinize bakımla karıştırmayın
iyilik yapayım derken kötü olursunuz
Üstüne para göz gelin olursunuz

Ogulları dururken torun ne alaka?Karsılıklıymıs evler zaten.Goz kulak olsunlar,ne bilim kendı basına yetemıcek durumda mı dede?Evını derlemeye toplamaya gıdılr,yemek yapılır bırakılır.Ama karsısında oglu otururken,torun niye duzenı bozup yanına tasınsın?Bıde esinz sabah gidecek aksam gelecek,dedeyle tüm gün evde kalacak olan sizsiniz,ama erkekler oturup karar verıyor oldu.Maddı tarafı tabı sızın bılecegınız ıs,ben manevı olarak hem bebek hem dede ustlenemezdım bakımını.
Bunu bende sordum dibinde oğlu var gelini var neden biz? Bizi istedi diyor eşim ve karşındairedekş gelini çalışıyor gün içinde ilgilenemez yanlız kalırmış. Çok zor bir karar olucak benim için yaşlı birinin sorunlulugunu almak korkutuyor gözümü

Bunu bende sordum dibinde oğlu var gelini var neden biz? Bizi istedi diyor eşim ve karşındairedekş gelini çalışıyor gün içinde ilgilenemez yanlız kalırmış. Çok zor bir karar olucak benim için yaşlı birinin sorunlulugunu almak korkutuyor gözümü
Durup dururken torunum gelip baksın dememiştir adam
Ona o ihtimalde var bak denmiştir,oda nasılsa gelin çalışmiyor bana bakar demiştir
Şahsen ben eşimin kendi ailesine bile bakabileceğimi düşünmüyorum, dedeyi hiç hayal edemedim

Yani kendi çocukları dururken torunun ve sizin bakmanız bana doğru gelmedi
Ev bize kalacak demisşiniz ama çocukları o evi size yedirmez
Babama baktılar ev onların olsun demezler
Hadi dediler diyelim
Siz bu genç yaşta neden o topa giriyorsunuz?
Konu maddiyat anliyorum
Ama işe girer çalışırım yinede eşimin dedesine bakmam
Yaşlı bakmak öyle kolay değil
Bebeğinize bakımla karıştırmayın
iyilik yapayım derken kötü olursunuz
Üstüne para göz gelin olursunuz
Çok doğru söylüyorsunuz gerçekten kolay değil ve korkutuyor gözümü bir yanım üzülüyor kendisine bir yanım neden biz diyorum bu topan giren kişi. Amcalara sorsak maddi yönden sizi rahatlatsın diye diyorlar ama gerçekte öyle mi allah bilir..

Sızı ıstedı cunku bosta olan gelin sizsiniz muhtemelen.DIgerleri kabul etmemıstr.Maddı olrak ıse gırıp calısırım gerekırse ama ustlenemem .

o dedenin kira parası kazandığı daireden beş kuruş bile vermez çocukları size, boşuna beklemeyin.
ben olsam kabul etmem, dedeyi istemeyen gelin de olurum kimse kusura bakmasın. neden gencecik insan düzenini bozup dedenin yanına yerleşiyor? erkeklere göre ne var ki adamlar bütün gün dışarıda çalışıyor. bebeği bahane et eşinle de açık açık konuş, o ev bize kalmaz falan deyip aklına gir ve kabul etme bence.

arada bana da anneannem, ileride bana sen bakarsın şeklinde yol yapıyordu şakayla karışık, annem hariç 2 evladı daha olmasına rağmen. hiçbir zaman aa bakarım tabii gibi bi laf etmedim. şakası bile olmuyor yani evlatlar varken torun ne alaka.

Empati yapicak olursam bana da yük gibi gelmezdi dede ama dediğiniz gibi evde hep bir misafir erkek var rahat rahat oturamiycaksiniz. Bununla ilgili bir yöntem bulabilirseniz güzel olur ama bunun haricinde çoluk çocuk varken bu misyonu torundan beklemek de garip olmus

Oğullar varken torun çok saçma. Ayrıca, yaşlılar çocuktan farksız, anne babanıza nazını geçer laf edersiniz, yavrum der yine ama eşinizin dedesine batar, gönül koyar, laf olur. Eve misafir almak bile zor evde yaşlı bir erkek var devamlı. Bugün aynı eve geçeceksiniz yarın belki gitmeknistediginiz tatiller bile dedeye batacak yalnız kalmak istemeyecek.Bir gelin olarak babaanne ile yaşamak.dede ile yasamaktan daha kolay olurdu. Dede evde, oturup kalkmaniz, yaptiginiz yemekler, evde esle basbasa kalamama o kadar cok sorun olabilir ki... Maddinsorun kalmayabilir ama ozgur hissetmezsiniz en bastan aile ecinde yasamadiginiz icin. Dedenin sağlık sorunu olma ihtimali.de var, sizden bakmanız beklenecek, bir erkek hastaya bakmak da kolay değil, evlat olduğum halde babamda yasadim cok zordu, eşimin dedesini dusunemiyorum bile..

İşin maddi boyutuna bir şey diyemeyeceğim ama maddi olarak çok zorda değilseniz bu stresli riskli duruma girmek hiç mantıklı gelmiyor. 2 gün sonra kötü niyetli olmasaniz da söylendiğinizde suçlu siz olursunuz...

Not: huzur ve özgürlük büyüktür para...

o dedenin kira parası kazandığı daireden beş kuruş bile vermez çocukları size, boşuna beklemeyin.
ben olsam kabul etmem, dedeyi istemeyen gelin de olurum kimse kusura bakmasın. neden gencecik insan düzenini bozup dedenin yanına yerleşiyor? erkeklere göre ne var ki adamlar bütün gün dışarıda çalışıyor. bebeği bahane et eşinle de açık açık konuş, o ev bize kalmaz falan deyip aklına gir ve kabul etme bence.
Zaten dıgerlerı de kabul etmemıskı sıra toruna gelmıs.Istemeyen gelin denırse siz nesiniz peki derim gflşglşflş

Çok ciddi bir karar . O kadar evlattan sıra size gelmemeliydi . Sanırım maddi yönden dolayı Sizinde bakasınız var.
Tabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir

Çok doğru söylüyorsunuz gerçekten kolay değil ve korkutuyor gözümü bir yanım üzülüyor kendisine bir yanım neden biz diyorum bu topan giren kişi. Amcalara sorsak maddi yönden sizi rahatlatsın diye diyorlar ama gerçekte öyle mi allah bilir..
Amcaların sizi maddi durumunuzu önemsediğini düşünmüyorum.
Babaanne ölüncemi sizin maddi durumunuz akıllarına gelmiş
Hiç iyi niyet aramam böyle birşeyde
Hepsini geçtim
Gencecik kadınsınız, küçük çocuğunuz var. Eşinizin dedesiyle aynı evde ne işiniz var?
Rahat edebilecekmisiniz gerçekten
Burda 3 günlük misafirliğe kayınlar geliyor diye evlerde huzur kalmiyor okuyoruz, siz kendinizi bile bile niye ateşe atmak istiyorsunuz?

Benim rahmetli ananem hastaydı alzheimer annemdeydi tüm yükü annemden başka üç çocuğu vardı hepsininde bahanesi neyse beni çok severdi küçük çocuğum vardı ama yinede yalvardım ben bakarım yanıma getirin diye çünkü ananemi ağlarken gördüm bana yalvardı beni vermeyin onlara diye sonuç olarak annem bırakmadı ananemi son nefesinde bile beni sayiklamis koşup gittim konuştum öptüm kokladım ama ben evime dönünce vefat etti.Daha sonra eşimin dedesi vardı yazın 20 gün köyde benleydi çocuk gibi yemeğini yerdi şimdi napayım derdi bana ellerini yika dede derdim sonra şimdi napayım derdi otur yada bahçeye cik istersen sen bilirsin derdim herşeyi sorarak yapardı ben köyden ayrılırken çok ağladı sen bana çok güzel baktın gitme diye her telefonda gel diye ağlardı gidemedim çok uzaktaydik eşimin iş dolayısıyla gidemedik cenazeye zor yetiştik ve ben bunları düşünüp sürekli ağlıyorum bazen keşke bakma yada yanlarında her an olma şansım olsaydı diyorum.Ama gerçekten sizin içinde zor bı karar düzen ve evde yeni birey ve yaşlı umarım en hayırlı kararı verirsiniz

Tabikide maddi yönden bizi rahatlatıcak bunları kendileri söylediler ama herşeyden önce yaşlı birinin hayır duasını almak daha önemli bu bir imtihanda olabilir. Ama bu sorumluluga girebilirmiyim emin değilim dedeye bakarken yetebilirmiyim sorumşulugun altından kalabilirmiyim bana kalsa düzenimi bozmak istemiyorum özgürlüğüm kısıtlanıcak bir yerde. Ama bubseferde istemiyor olucam neler söylicekler kim bilir
Ne söyleyebilirler ki? Resmen size para karşılığı bir iş teklif etmişler siz de hayır diyorsunuz,gayet normal reddetmeniz. Laf ederlerse siz kendi babanıza bakmayıp bana atıyorsunuz sorumluluğu,o sorun değil de benim bakmamam mı sorun deyiverin

Zaten dıgerlerı de kabul etmemıskı sıra toruna gelmıs.Istemeyen gelin denırse siz nesiniz peki derim gflşglşflş
Amcalarımızın eşlerinin hepsi çalışıyor bir tanesi evde oda yanına almak istiyorum seve seve dedi en eski gelinleri ama işte dede evden çıkmak istemiyor

. Dedeyi kim alıcak diye erkekler oturup konuşmuşlar eşimin dediğine göre kimseden tam ses çıkmamış
yani.
damga yersem de yerim yani çok da umurumda. siz dedenizi sahiplenmezken ben neden damga yiyorum? diye cevabını da verirdim.

Amcaların sizi maddi durumunuzu önemsediğini düşünmüyorum.
Babaanne ölüncemi sizin maddi durumunuz akıllarına gelmiş
Hiç iyi niyet aramam böyle birşeyde
Hepsini geçtim
Gencecık kadınsınız, küçük çocuğunuz var. Eşinizin dedesiyle aynı evde ne işini var?
Rahat edebilecekmisiniz gerçekten
Burda 3 günlük misafirliğe kayınlar geliyor diye evlerde huzur kalmiyor okuyoruz, siz kendinizi bile bile niye ateşe atmak istiyorsunuz?
Yani işte buraya bu yüzden seviyoejm kendi içimde olan itiraf edemediklerimi blat pat yazılıyor ve evet bende böyle düşünüyorum aslında diyorum. Yaşım genç ve bir yaşlı bir bebek bakmak gerçekten kolay bir iş değildir. Nekadar yıpranıcam allah bilir. Dedrnin evini bırakma olayını eşime bastıra bastıra sordum. Neden bananne ölünce bırakıyor yani bunda al beni ben sana ev veriyorum mesajımı var?
Hayır dedi geridönüşüme giricekti eve toplanılmışken konuda konuştuk denildi tabi nekadar doğru..

X