- Konu Sahibi esraylmz03
-
benim babam da eve geç gelmelerimden benimle paylaşmak istediğin bir şey var mı diye sormuştu ben de her şeyi sökülmüştüm :))) kaç yaşında olduğunu ne iş yaptığını vs. şimdi de evlenmeye karar evrdik geçen hafta babama dedimki baba biz ilişkimizi ciddiyete dökmek istiyoruz vs. adam bi gitti geldi :) sonra amcanla tanışssın sonra da biz tanışırız dedi.bu hafta bir organizasyon yapıyoruz tanışacakalr işte :) amcamda diyoki ben erkekten anlamamki abi niye bana yönlendiriyosun
valla ben küçüktüm o zamanlar 19 yaşınmdaydım bundan taa 7 yıl önce üniv 1deydim. sevgilimle ilişkimiz üniv başladı memleketlerimiz de aynıydı. okulda rahat görüşüyoduk ama yaz tatilinde memlekete dönünce ben öyle hergün senle buluşamam babama ne dicem dedim. deli babamın işyerine gitmiş. amca demiş ben kızınızı seviyorum onunla görüşmek istiyorum sizden izin istiyorum demiş :))) tabi şimdi gülerek anlatıyorum ama o gün akşam babam eve gelene kadar korkudan ölmüştüm. geldi sordu doğru mu dedi evet dedim. gözümün önünde görüşceksiniz dedi peki dedik. kışın zaten rahattık okulda. yıllar geçtikçe herşey daha rahat daha güzel oldu.2 hafta sonra da muradımıza eriyoruz sonunda:)
yemek yerken babamın içine doğmuş olacak ki ah ben kızımı nasıl vericem elin adamına dedi...
annem de turşusunu kurarız diye espri yaptı :)
sonra ben de başladım :
bana güveniyor musun baba?
-evet tabii ki de yavrum
şimdiye kadar herhangi bi kararımdan dolayı yanlış birşeyle karşılaştınız mı?
-hayır her zaman yanında ve destekçin oldum...
babacığım..vermek üzere olduğum önemli bir karar var ve tecrübelerinize ihtiyacım var...
-tanıyor muyum peki ben ?
:)) evet çok olmasa da ...(nerden anladı ki acaba )
-Eğer hayırlıysa olsun hayırsızsa uzak olsun...vereceğin karar ne olursa olsun yanındayım yavrum...(gözler dolar tabi ,iştah kesilir)
babacım zaten şimdi çok yeniyiz ve birbirimizi zaman içinde daha iyi tanıyacağız...sadece biri olduğunu bilin istedim zamanı geldiğinde de gelip elinizi öpmek istiyor...
-eğer sen ona bir şans verdiysen bunu haketmiştir...damat değil evlat diye basarım bağrıma ,yeter ki seni üzmesin...Sen de benim kızım olduğunu unutma seni üzmesine izin verme ...
merak etme babişkom( sarılmalar sırnaşmalar ) :)
çok zordu konunun açılması şakasını bile kaldıramıyordu ama çok şükür şimdi herşey yolunda... bi de tezkeresini alıp gelsin de paşam :) daha güzel olacak inşallah :)
babanın cevaplarına bittim resmen.
benim bile gözlerim doldu okurken...
rabbim gönlünüze göre hayırlı olanı nasip etsin inşallah..
babanın hayatta vereceği en yanlış karar olmuş söyliyim ben neden mi çünkü benimkide aynı şeyi yaptı!!
ve ben çok kızarakta olsa kabul ettim 2 amcamla önce tanışmasına baba yarısı ya sorun olmaz dedim...
mart ayında amcamlarla tanıştı bana göre güzel ama erkek arkadaşıma göre pek güzel geçmemişti... neden babanla tanışmıyorumki deyip durdu. Amcalarımda sağolsun kızları olmadığı için atıp tuttular hep. hiç ben ne düşünürüm diye düşünülmedi kendi istedikleri damat profilini çizip durdular gergindi...
babam benim tanışmam ailesiyle beraber olsun demişti. yaşadığımız yerin yerlisiyiz uygun olmaz vs gibilerinden....
ne oldu biliyormusun amcalarımın patavatsızlıklarından okadar üzüldümki ve erkek arkadaşımda o kadar boşluğa düştüki evlilik konusunda ilişkimiz neredeyse çıkmaza giriyordu...
evlilik bizim için erken sanırım önce birikim yapalım benim düşünmem lazıma kadar gelmişti durum...
haziranın 10unda emri vaki ile evi aradım ve geliyoruz dedimbabam ne hayır diyebildi ne de gelin diyebildi
gittik 2-3 saat ve iyiki babamla tanıştırmışım diyorum şimdi... amca asla baba gibi olmuyor...
erkek arkadaşını 2. birinden dinleyip tanımaktansa kendi tanımalı bence kız babası. ilk tanışmadan sonra rahat değildik ama babamla tanıştıktan sonra çok rahatız... artık geleceğimizi yine planlıyoruz...
ve şu var erkek arkadaşını 2 kere strese sokmuş olacaksın... şuan yakınıyor neden direk babanla tanışmadım diye. karar sizin tabi ama asla kimseyi aranıza sokmayın ve onlarında karara ortak olmasını sağlamayın derim ben.
babanın cevaplarına bittim resmen.
benim bile gözlerim doldu okurken...
rabbim gönlünüze göre hayırlı olanı nasip etsin inşallah..
maşşallah diyorum ne kadar anlayışlı bir baba.ben de hep böyle bir babam olsun isterdim.
Dünyaya gelirken aile seçemiyoruz ve herkesin bi imtihanı var bazılarımız sevdiğimizle bazılarımız ailemizle bazılarımız evlatla vs gibi bi çok şeyle imtihan ediliyoruz... Anlayış falan bir yana da çocuk yaşta zorla evlendirilen çocuklara üzülüyorum...
Eğer öyle bir aileye sahip değilseniz bu da bi şükür nedeni ... Allah gönlünüze göre versin inş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?