baban ölüyo nasıl dicektim ki bi sey söyleyin nolur

Söyleyip söylemek dedigim gibi hangisi dogruydu bi dogrusu var mı bu isin bilmiyorum.
Ama umarım öyle olur ya gercekten gelir sarılır bana. Cenazede hep ben tuttum elini, benim kolumda yürüdü. Hani gösterme merasimi var ya oraya hic istemesem de onla girdim, bırakmadı elimi. O mesajında yalanmıs dedi bunların hepsi icin o kadar kötü oldum ki bi daha yüzüme bakmaz belki. Offff
Yok yok, öyle düşünmeyin. Şimdi çok kızgındır; sadece size değil annesine de kızgındır, babasına da. Onun iyiliği için yaptığınızı anlayacaktır, bırakın biraz sakinleşsin.

Suçu sana yüklemiş halbuki kızması gereken kişi annesi.
Bu hastalıkları neden saklarlar anlamam vallahi ya kardeşim ne var söyle belki helallik almak ister insan.
Küs olduğun birisi varsa belki kapına gelir son anda barışırsın o insana küs değil barışık ölür gidersin.
Bu dünyayı düşünüyor herkes kimsenin öte taraftan haberi yok!...
Ben şahsen Allah vermesin evremde bu durumda birisi olursa bilmek isterim giderim elini öperim helallik alırım ölmeden önce istediği bir şey varsa yapmak isterim vb...
Neyse sen üzülme geçer hepsi senin suçun yok o da anlar gün gelir

Günaydın hepinize. Dün aksam o panik halinde beni yalnız bırakmadınız cok sagolun.

Bütün gece uykuya dal-sıçra uyan şeklinde kabuslarla gecti. Attıgı mesajı tekrar tekrar okudum, telefondaki konusmamızı düsündüm. Bu saat oldu hala kapalı telefonu. Hep erkencidir o aslında hatta cok uyuyosun diye kızar bana ama belki de uyuyodur hala bilmiyorum. Bi mesaj daha attım ben de. Ne konusacaksak yüz yüze konusalım kızıp bagıracaksan da yüzüme karşı bagır. Ben o dönemle ilgili ne sorarsan anlatmaya haizrım. Sadece bil istedim dedim.

Simdi size sormak istedigim sey yüz yüze konusurken ne kadarını anlatmalıyım ben bu durumun? Yani dün yengemle ne kadarını konustular bilmiyorum ki. O dönem kanser oldugunun saklandıgını ve benim de görmeye gittigimi biliyo dünkü konusmadan ben bunu anladım. Ama sanırım yengem her zamanki gibi kendini aradan cıkarmak icin biraz ordan biraz burdan anlatmış. Yani dün attıgı mesajdan bi kısmı :" annm cahl bi kadn blki anlmadı doktorlrı ama sn sizinkiler okumus insnlr siz biliydnz bna nasl söylemednz. Bz hp eve glck zannttik bna inndk bn evde televzynun krsısına yrine bile hazrlamstm rht etsn dye" be simdi oldugu gibi anlatayım mı her seyi? Annesiyle de arası nasıl bilmiyorum böyle anlatsam bi de onla daha kötü olmasın? Nasıl konusmalıyım sizce?

Yani annesi gostermezken sen mi gösterecek misin. Nazil yani babami görmek hakkini elimden aldin diye sana değil.anasina soylesin.. Tamam acilidir ama acisina saygida duyuyorum a birilerine kizmak için bos bahameler uretenlerede kiziyorum yani. Sen en doğrusunu yapmissin tatlim. Müzenin önce annesine sorsun bunları senin vazifen degilki. Ayrıca annesi de bos bogazlik etmiş. Krizinin psikolojisini düşünmesi gerekirken o dahada bulandiriyo. Allah akil fikir allah sabir versin.

Yani annesi gostermezken sen mi gösterecek misin. Nazil yani babami görmek hakkini elimden aldin diye sana değil.anasina soylesin.. Tamam acilidir ama acisina saygida duyuyorum a birilerine kizmak için bos bahameler uretenlerede kiziyorum yani. Sen en doğrusunu yapmissin tatlim. Müzenin önce annesine sorsun bunları senin vazifen degilki. Ayrıca annesi de bos bogazlik etmiş. Krizinin psikolojisini düşünmesi gerekirken o dahada bulandiriyo. Allah akil fikir allah sabir versin.
Annesi ne yapmak istiyo ben de bilmiyorum gercekten. Yani konu hassas insan bi ne anlatıyorum nasıl anlatıyorum ben diye düsünür lafına dikkat eder. O dönem annesi üstüne vazife mi bile demişti bana. Ama kuzenim de biz yasıttık ikimiz de kücüktük senin anlaman lazımdı beni diyo.

Annesi ne yapmak istiyo ben de bilmiyorum gercekten. Yani konu hassas insan bi ne anlatıyorum nasıl anlatıyorum ben diye düsünür lafına dikkat eder. O dönem annesi üstüne vazife mi bile demişti bana. Ama kuzenim de biz yasıttık ikimiz de kücüktük senin anlaman lazımdı beni diyo.
O zaman sen herşeyi anlat. Annesi kızına anlatırken kendini aradan sıyırıp olayı senin üzerine yıkıyorsa senin vazifen olmuş demektir.
Annesinin sana söylediklerini, rahmetli babasının isteğini hepsini anlat. Senin karşı çıktığını, aldığın tepkileri anlat.

O zaman sen herşeyi anlat. Annesi kızına anlatırken kendini aradan sıyırıp olayı senin üzerine yıkıyorsa senin vazifen olmuş demektir.
Annesinin sana söylediklerini, rahmetli babasının isteğini hepsini anlat. Senin karşı çıktığını, aldığın tepkileri anlat.
En doğrusu bu galiba ben de ne kadarını biliyosam o dönem ne gördüysem anlatıcam. Onun da kafasında eksik kalmadan bilsin durumu. Böyle yarım yamalak bilince her seyi cok kötü ve sacma bi durum cıktı cünkü ortaya.
O dönem benim ailem de her gün hastanedeydi her isine kostular. O da biliyo bu durumu. Halalarım kaldıramamıstı cünkü hepsi perisandı. Babam kostu kardesinin her isine. Resmen hani sanki annesi cahilmis anlamamış. Bizimkiler ve ben de her seyi biliyomusuz ama babasını ondan kacırmısız işgüzarlık edip gibi oldu. Bu da bana çok agır geldi. Anlatıcam ben de ne biliyosam.

iyi de arkadasim sende o da cocukmussunuz daha bu bir ikincisi anasina sorsun hesabi sen onlarin dedigini yapmasan soyledin psikolojini bozdun olurdu. annesi pek iyi niyetli degil hem sana soyleme diye tembihleyip hem neden o da biliyordu diye sorumlulugu paylastiriyor. ben olsam hesap sorarim sen beni engelledin simdi biliyodu diye ortaya suruyosun derim hayret bisey ya

Allah rahmet eğlesin.ben olsam ben de ölmeden önce görmek isterdim babamı ama bir yandan da görmemesi iyi olmuş diye düşünüyorum çünkü babasının o hali bir daha gözünün önünden gitmeyecekti.etrafındaki insanlar da onu düşündükleri için böyle bir şey yapmışlar ama o bu şekilde düşünemiyor, şimdi çok üzgün ve duygularını kontrol edemiyor, kendine gelene kadar pek elleşmeyin bence.bir süre sonra yatışır.

iyi de arkadasim sende o da cocukmussunuz daha bu bir ikincisi anasina sorsun hesabi sen onlarin dedigini yapmasan soyledin psikolojini bozdun olurdu. annesi pek iyi niyetli degil hem sana soyleme diye tembihleyip hem neden o da biliyordu diye sorumlulugu paylastiriyor. ben olsam hesap sorarim sen beni engelledin simdi biliyodu diye ortaya suruyosun derim hayret bisey ya
Bi konuşabilsem bu iş nasıl bu hale geldi ben de sorcam anlatıcam tüm bunları ama iste yok yani hala kapalı telefon. Bi iletildi mesajında göxüm bekliyorum whatssapp a bakıyorum son görülmesine ama o da dün aksam. Zaman vermem lazım belki ama beklemek de beni yoruyo su anda.

Babasini hastane kaldirilirken gormedi mi,
Herkes adamin yanindayken o nasil evde durabildi?
daha dogrusu haberi olmadan durabildi? Cok ilginc...

basiniz sagolsun, kuzeninize ve herkese sabir dilerim...

D Daha yarım saat önce internette keyifli keyifli dolasırken su andaki durumuma inanamıyorum. Gögsüm tıkandı nefes alamıyorum resmen zor kactim annemlerin yanından yanlarında ağlamaya başlamayayım diye. Gece gece babam üzülmesinler diye bi sey söyleyemiyorum. Yardım edin nolur.

Ay nasıl baslıcam onu da bilemedim elim titriyo. Benim kuzenimin babası ben 17 kuzenim 18 yasındayken kanserden vefat etti. Kanser oldugu ortaya cıkmadan 1-1.5 sene önce de ciddi bi kalp rahatsızlıgı gecirmisti. Zaten o yüzden agrılarını hep o kalp olayı yüzünden sandı. Fark edildiginde müdahale edilecek bi sey kalmamıstı, çok fazla organa yayılmış. Kemoterapi bile alamadı, doktorlar vücudu kaldırmaz dedi resmen ölmesini beklediler 15 gün. Hatırladıkça bagıra bagıra aglamak geliyo icimden, o 15 gün cekilen acıları offff. Bu hastanedeki süre boyunca yengem durumu pek anlayamadı ya da kabullenemedi bilmiyorum hep esi icin 2-3 sene daha yasar dedi durdu. Kuzenimin de hastanede ziyaret etmesine hic izin vermediler. Babası o halini görsün istemedi, annesi de hep nasıl olsa 2 güne eve cıkcak diye oyaladı durdu. Hatta kanserden bile bahsetmedi önceki hastalıgı nüks etmis gibi anlattı sanırım. Kuzenim vefatından sonra ögrendi kanser oldugunu. Onu da doktorlar son anda anladılar ölmeden 1 gün önce demis annesi. Annemler de izin vermediler beni tembihlediler söyleme diye. Ben bi kere gördüm onu lanet olsun keske görmeseydim. Tembihledi o da beni adam son konusmamızda yalvardı resmen ezgi ye hicbi sey söyleme diye.

Neyse ay toparlayamıyorum of. Kuzenim bi mesaj atmıs yarım saat önce. Annesiyle dertlesmisler, o da durumu benim de bildigimi babasını gördügümü falan hep anlatmıs. Sen bana bunu nasıl yaparsın, sen benden nasıl saklarsın, cenazede o kadar yanımda durdun hepsi yalanmıs. Babamı son kez görme hakkımı elimden anldın sen. Daha bi sürü sey. Dondum kaldım önce. Sonra aradım direk aglaya aglaya konusuyo. Benim bogazımda bi yumru kaldi. Anlatyim ben de nasıl sölicektim dedim daha annen bile sana söylemezken. Baban seni uzmek istemedi dedim. Senin baban beni tembihlese yine de bilmek istemez misin dedi biz yasit sayiliriz nasul beni anlamazsın dedi. Kac kez sordum sana dedi.

Sürekli son kez görmek deyip duruyo. Agzımı acıp diyemedim ki iyi ki görmedin diye. Rengi sapsarıydı adamın dudakları mor. Sesi boguyolarmıs gibi cıkıyo. Konusmanın ortasında acıdan kendinden geciyo allah diye inlemeye baslıyo. Ki ben gordugumde hastaneye yattigi ilk gunleriydi. Kac kez bagirmis sonlarda öldürün diye. Ben bunu nasil sölicektim ona o zaman ya ne dicektim ki baban ölüyo mu? Annesinin sakladigi sey üstüme vazife miydi 17 yasındaydım ben daha ne dicektim. Nolur bi sey söyleyin arıyorum açmıyo napcam ben
Zamanla acısı hafifleyince sizi anlamaya başlayacaktır. Siz doğru olanını yapmışsınız o hallerini görseydi aklında hep o halleri kalacaktı ve ömrü boyunca o şekilde hatırlayacaktı. Şimdi güzel hallerini hatırlayacak sadece ve bunu sizede borçlu. Dediğim gibi bunların muhasebesini yapacak durumda değil şuan biraz zamana ihtiyacı var. Telefonu açmıyorsa msj atarak düşüncelerinizi ve bunu niye yaptığınızı dile getirin.

Hastaneye agrıları artınca babam götürdü birlikte gittiler. Tabi gidince anlasıldı bi terslik oldugu ilk iki gün tahlillerle geçti, biz de okula gidiyoduk o zaman liseye zaten okuldan bi seyi yok eski hastalıgy

Hastaneye agrıları artınca babam götürdü birlikte gittiler. Tabi gidince anlasıldı bi terslik oldugu ilk iki gün tahlillerle geçti, o da okula gidiyodu o zaman liseye son sınıftı zaten dersten çıkınca da dersaneye. 2 gün sonra kanser tehşisi kesinleşti. Babamı evde aglarken görünce ögrendim ben de. Yengem nolcak ezgi nolcak dedim. Ezgi hastaneye gelsin istemiyo amcan dedi, sen sakın bi sey söyleme yengen konuscak onla. Yengem de eski kalp hastalıgını bahane etmis hep o zaman da stend takılmıstı 1 hafta hastanede kalmıstı amcam, yine onun gibi oldu demis, doktorlar kalabalık istemiyolar zaten beni bile günde 1 kere alıyolar yanına falan. Amcanlar da yanımda sen merak etme alcaz babanı gelcez eve diyip durmus. Ne zaman gitmek istese zaten 2 güne eve çıkcak, iste bi tahlil daha varmış yapsınlar geçecek diye oyalamış. Annem çok kızmıstı o zaman böyle olmaz alıştırman lazım diye ben de ordan biliyorum. Kız şok olmuştu zaten vefat ettiginde inanamamıştı yani.

Bi de kanseri duydu cenaze zamanı. Ilk olay o zaman çıktı. O zaman da zaten ilk günler biz de bilmiyoduk, sonradan ortaya çıktı vefat etmeden hemen önce ögrendik falan dedi. Yalan üstüne yalan dogdu yani.

Hastaneye agrıları artınca babam götürdü birlikte gittiler. Tabi gidince anlasıldı bi terslik oldugu ilk iki gün tahlillerle geçti, biz de okula gidiyoduk o zaman liseye zaten okuldan bi seyi yok eski hastalıgy
Net gidip gelince bi garip yorum oldu kusura bakmayın düzenlemeyi de beceremedim tekrar yazdım

Babasının durumunu yeni öğrendiği için acısını bastırmaya ve hırsını birilerinden çıkarmaya çalışıyor.
Tabii insan önce en sevdiklerini yaralar bu durumlarda, çok normal..
Benim tuhafıma giden sadece; Annesi konuyu anlatırken sizi neden araya katmış? Sadece rahatsızlığı anlatabilirdi..!
Bunun dışında, bence son halini görmemesi çok iyi olmuş..
Çünkü babasını hep; çocukken oyun oynadığı, sohbet ettiği, şakalaştığı ya da tartıştığı, en güzel halleriyle hatırlayacak..
Ben ise dedemi her hatırladığımda aklıma en son yoğun bakımdaki makineye bağlı hali geliyor ve bu berbat bir duygu..!
Şimdi "keşke o odaya girmeseydim de, dedemin bizle şakalaştığı haliyle aklımda kalsaydı" diyorum.
Bence söylememekle iyi yapmışsınız.. Söyleseydiniz, sonradan belki kuzeniniz de "keşke söylemeseydin" diyecekti..?
Ayrıca söylememekle asıl hatayı annesi yapmış, siz değil..!

Son düzenleme:
Babasının durumunu yeni öğrendiği için acısını bastırmaya ve hırsını birilerinden çıkarmaya çalışıyor.
Tabii insan önce en sevdiklerini yaralar bu durumlarda, çok normal..
Benim tuhafıma giden sadece; Annesi konuyu anlatırken sizi neden araya katmış? Sadece rahatsızlığı anlatabilirdi..!
Bunun dışında, bence son halini görmemesi çok iyi olmuş..
Çünkü babasını hep; çocukken oyun oynadığı, sohbet ettiği, şakalaştığı ya da tartıştığı, en güzel halleriyle hatırlayacak..
Ben ise dedemi her hatırladığımda aklıma en son yoğun bakımdaki hali geliyor ve bu berbat bir duygu..!
Şimdi "keşke o odaya girmeseydim de, dedemin bizle şakalaştığı haliyle aklımda kalsaydı" diyorum.
Bence söylememekle iyi yapmışsınız.. Söyleseydiniz, sonradan belki kuzeniniz de "keşke söylemeseydin" diyecekti..?
Gerçekten kimse sevdigi birini böyle hatırlamak istemez, hani cehalet mutluluktur derler ya bazen bilmemek görmemek daha iyi. En azından ben görmemek isterdim keske görmeseydim o halini.

X