• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamla yasadiklarim

Verir niye vermesin. Açıkçası ben bu tür şeylere inanmıyorum. Ne anne babalar var her şey onların rızasına kaldıysa yandık. Ki yaptığınız büyük bir ayıp yok, bilerek yapılmış bir şey yok. İnançlıysanız Allah içinizi biliyordur.
Inan babama karşı değil bu ama yiyemem 3 gün yemek yemicemi bilsem ondan başka yine de yiyemem..

Inan babama karşı değil bu ama yiyemem 3 gün yemek yemicemi bilsem ondan başka yine de yiyemem..
Yo inandım ben size, önceki kayıplarınız travmatik bir etki yaratmış olabilir; keşke hoşgörülü yaklaşsalardı. Dediğim gibi et sevmiyor da olabilirdiniz yine de baskıya gerek yok.

Şöyle hamilelik öncesi ya da hamilelikte cig et iyi yıkanmamos yeşillikten gecebilcek hastaliklar var ilk gebeliğimde doktorum beni bu konuda baya korkuttu bu bende yıllardır takıntı oldu 3 hafta sonra transferim var cig etin suyu tezgaha akmış buzdolabına filan dokunmjs kanlı görünce ben yiyemem dedim olay bu psikolojik destekte aldim ama asamadik bende bi çorba içeyim evin yakınında var dedim diye olay çıktı
Çorbacıdaki çorbanın çiğ etle ya da hayvan dışkısıyla temas etmediğine nasıl emin oluyorsunuz?

Fobi değil aslında şöyle ki toksoplazma diye bir hastalık var cig etten ya cig ete temas edip elleri bıçağı çok iyi yıkamazsınız iyi yijanmamis yesillikleeden ya da o hastalığı taşıyan kedi diskisindan bulaşıyor ben ilk bebeğimi 7 aylık kaybettim sonra düşük yaptım sonra ogluma gebe kaldim doktorum beni uyardı dikkat et bebeğe geçerse alınır bebek ya da bebekte başka sıkıntılar ile doğar diye bende zaten kaybetme korkusu yaşarken bir de bu konuda korku oluştu bu buyudu buyudu takıntı oldu
evet biliyorum, zamanla fobi halini almış dr.un da gereksiz korkutmasıyla. bunu en iyi babanızın anlaması lazım anlamıyorsa boş verin gerçekten üzülmeye değmez bir sürü üzüntü yaşamışsınız zaten, siz söylemeden daha duyarlı olmalıydı, eti dışarıda hazırlatabilirdi mesela ya da birlikte sizin yönteminizle hazırlayabilirdiniz.

evet biliyorum, zamanla fobi halini almış dr.un da gereksiz korkutmasıyla. bunu en iyi babanızın anlaması lazım anlamıyorsa boş verin gerçekten üzülmeye değmez bir sürü üzüntü yaşamışsınız zaten, siz söylemeden daha duyarlı olmalıydı, eti dışarıda hazırlatabilirdi mesela ya da birlikte sizin yönteminizle hazırlayabilirdiniz.
İnanın yoruldum artık iptal edeceğim tedavimi ve uzaklaşmak istiyorum kendi ailemden o derece sogjdum

Et yiyorum tabiki ama et kesme taştan bicagim ayrı sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletip iyice yıkıyorum ama ete eldiven ile dokunup dikkat ediyorum
Tamam ama siz istediğiniz kadar dikkat edin tetiklemek istemiyorum sizi ama risk her zaman var . Böyle hayat geçmez . Lütfen tedaviye tekrar başlayın hamilelikte daha sıkıntılı olur

Tamam ama siz istediğiniz kadar dikkat edin tetiklemek istemiyorum sizi ama risk her zaman var . Böyle hayat geçmez . Lütfen tedaviye tekrar başlayın hamilelikte daha sıkıntılı olur
Risk he zaman var zaten biliyorum ama göz göre göre de yemem akıl dışı değil mi

İnanın yoruldum artık iptal edeceğim tedavimi ve uzaklaşmak istiyorum kendi ailemden o derece sogjdum
tedavinizi iptal etmeden ve bu korkunuz için uzmandan destek alarak kendinize odaklanın bir süre, eninde sonunda anlıyorlar başka seçenekleri yok.

Kac yıl oldu anlamıyorlar asla artık anlaşılmayı beklemek istemiyorum
tamam siz kendinize odaklanın, sonuçta eşinizin de desteğini alıyorsunuz ama üzerine gidin bu korkunun ileride boyut değiştirerek artabilir çocuğunuz olduğunda onu da aşırı steril yetiştirmek isteyebilirsiniz ki bu bağışıklığını düşürüp sık sık hasta olmasına sebep olur, yani bu korkunun sonu yok ve önemli bir şey.. siz şimdi tedavinize devam edip bi de bunu halledin tamamdır :)

tamam siz kendinize odaklanın, sonuçta eşinizin de desteğini alıyorsunuz ama üzerine gidin bu korkunun ileride boyut değiştirerek artabilir çocuğunuz olduğunda onu da aşırı steril yetiştirmek isteyebilirsiniz ki bu bağışıklığını düşürüp sık sık hasta olmasına sebep olur, yani bu korkunun sonu yok ve önemli bir şey.. siz şimdi tedavinize devam edip bi de bunu halledin tamamdır :)
Beni anladiginiz için cok cok tesekkur ederim 💙

Back
X