• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamla yasadiklarim

Vallahi bende anlamadım yani sinirden oturdum ağlıyorum yiyemiyorum biliyorlar yıllardır bu böyle
Madem anlamıyorlar ya takmayacaksınız ya da huzurunuz kaçmasın diye gizlice yiyeceksiniz ya da yemeği ben söyleyeyim yapayım diyip başka çare bulacaksınız yapacak bir şey yok maalesef ama onlar baskı yapıyor diye kendinizi üzmeyin ve bebeğinizden vazgeçmeyin. Tüp bebek tedavisinde en önemli şeylerden biri psikoloji, bebeğinizden önemli değil onların huysuzluğu aman sallayın

Hastalığı anlayamadım ben et evdeyse o evden hiçbir şey yiyemiyor musunuz.
Çorba da yiyemem yazmışsınız da o yüzden soruyorum.alternatif birşeyler yapılsa ekmek arası falan yiyemiyor musunuz.
Etten geçecek olan hastalık ne oraya yazılmış ama bilmiyorum pek kb
Şöyle hamilelik öncesi ya da hamilelikte cig et iyi yıkanmamos yeşillikten gecebilcek hastaliklar var ilk gebeliğimde doktorum beni bu konuda baya korkuttu bu bende yıllardır takıntı oldu 3 hafta sonra transferim var cig etin suyu tezgaha akmış buzdolabına filan dokunmjs kanlı görünce ben yiyemem dedim olay bu psikolojik destekte aldim ama asamadik bende bi çorba içeyim evin yakınında var dedim diye olay çıktı

e tamam onlar kontrol delisi denilen karakterlerden ve kendi bakış açıları dışındakileri kabul etmeyip sorun çıkaran insanlardan, yani babanız tabii ki ama maalesef durum bu ve bıçak gibi kestirip atmadan gardınızı düşürmeden hallolacak gibi gözükmüyor. sonuçta eşiniz sizi anlıyor gerisini boş verin ve üzülmek yerine sağlam durarak kendinizi ifade edin anlayıp anlamamak ona kalmış. insanız değişiyoruz dönüşüyoruz ve yıllarca devam eden bu ebeveyn kısırdöngüleri bir yerden sonra tahammül sınırını aşıyor gerçekten..
Saygı yok gercektem bunu asamiyorum biliyorlar ama onlara göre kırk yılın başı yemek yapmış burnundan getirmisim

Madem anlamıyorlar ya takmayacaksınız ya da huzurunuz kaçmasın diye gizlice yiyeceksiniz ya da yemeği ben söyleyeyim yapayım diyip başka çare bulacaksınız yapacak bir şey yok maalesef ama onlar baskı yapıyor diye kendinizi üzmeyin ve bebeğinizden vazgeçmeyin. Tüp bebek tedavisinde en önemli şeylerden biri psikoloji, bebeğinizden önemli değil onların huysuzluğu aman sallayın
Takmamak elde mi simdi anne baba rızası olmadan benim tedavim hayırlı sonuç verir mi

Takmamak elde mi simdi anne baba rızası olmadan benim tedavim hayırlı sonuç verir mi
Verir niye vermesin. Açıkçası ben bu tür şeylere inanmıyorum. Ne anne babalar var her şey onların rızasına kaldıysa yandık. Ki yaptığınız büyük bir ayıp yok, bilerek yapılmış bir şey yok. İnançlıysanız Allah içinizi biliyordur.

Sizin okumanızda sorun mu var psikolojik rahatsızlık seviyesinde diyorum abartiyorsunuz diyorsun herkese yorumlariniz cok sivri kimseye insanı yollardan yaklasmiyorsunuz lütfen ya daha düzgün yazın ya da hiç yazmayinc
Aynen katılıyorum. Göz ardı et butonu var. Harika bir şey. Siz kime yazdınız diye baktım hiç şaşırmadım.takmayin. Konunuza gelince aileniz abartmış.

Böyle bir takıntı bende hamilelik döneminde bir ara vardı evde de kedim var . Ama bunu aşmanız lazım şimdiden böyle olursa hamilelikte çok daha kötü . Protein de almanız gerekecek mecbur çiğ ete de dokununacaksiniz korkutmak istemem de toksoplazma sebzelerden de bulaşabilir ne yapacaksiniz bu durumda ? Tekrar destek almalısınız
Et yiyorum tabiki ama et kesme taştan bicagim ayrı sebze ve meyveleri sirkeli suda bekletip iyice yıkıyorum ama ete eldiven ile dokunup dikkat ediyorum

Tamam da anne babayla tartışmak başka tüp bebek meselesi başka. Onlar çocuğun olmasın diye düşünmez ki zaten bak ne güzel birlikte yazlığa gelmişsiniz. Sinirler yatisinca sakince konuşursunuz.

Verir canım niye vermesin. Söylediğiniz şey batıl inanç . Dünyaya gelmesi gereken bir can var ortada. Nice hayırsız insanın çocuğu oluyor Allah niye veriyor o zaman . Bence önce bu düşünceden kurtulun.

tabii ki verir neden vermesin? anne baba sizden bağımsız iki ayrı birey, düşünce ve karakter şekillerine müdahale edemiyorsunuz sonuçta.
InsAllah cok tesekkur ederim zaten kirici birsey söylemedim bunun bende takıntı oldugumu tedavi sürecinde olduğumu biliyorsunuz hersey zorken kolaylastirmak yerine daha da zorlastirmayin dedim o kadar

Şöyle hamilelik öncesi ya da hamilelikte cig et iyi yıkanmamos yeşillikten gecebilcek hastaliklar var ilk gebeliğimde doktorum beni bu konuda baya korkuttu bu bende yıllardır takıntı oldu 3 hafta sonra transferim var cig etin suyu tezgaha akmış buzdolabına filan dokunmjs kanlı görünce ben yiyemem dedim olay bu psikolojik destekte aldim ama asamadik bende bi çorba içeyim evin yakınında var dedim diye olay çıktı
Anlıyorum aslında dediğiniz gibi doktor korkutmus o kadar büyük bir şey olma ihtimali çok düşüktür. Ama bu dediklerim tabi ki sizi rahatlatmaz. Çok zor takıntilardan kurtulmak biliyorum. Evde yeseydiniz çorbayı,yani kendiniz yapsaydiniz belki daha az tepki verirlerdi. Bende ete alerjim vardı uzun süre yemedim. On yaşında alerji çıktı 21 yaşına kadar yemedim. Boyum kisa vücudum çelimsiz ve çok güçsüz. Daha sonra hamile kaldım ve başladım yemeye alerji olmadı onca yıl boşuna yememisim dedim. Çocuklarim severek yediler en azından vücuduna faydası olmuştur diye düşünüyorum. Bunları anlatmam belki faydası olur diyeydi. Umarım sizde yersiniz. Bebeğiniz olursa Allah'ın izniyle onunda ihtiyacı olacaktır. Rabbim tez zamanda hayırlısı ile kucaginiza almayı nasip etsin 💚

Tamam da anne babayla tartışmak başka tüp bebek meselesi başka. Onlar çocuğun olmasın diye düşünmez ki zaten bak ne güzel birlikte yazlığa gelmişsiniz. Sinirler yatisinca sakince konuşursunuz.
Su an eve dönüyoruz bu kadar büyüttüler olayı düşünün

InsAllah cok tesekkur ederim zaten kirici birsey söylemedim bunun bende takıntı oldugumu tedavi sürecinde olduğumu biliyorsunuz hersey zorken kolaylastirmak yerine daha da zorlastirmayin dedim o kadar
siz en yapıcı şekilde davranmışsınız ve onun kızısınız yani daha anlayışlı olmalıydı olmuyor mu o zaman onunla ilgili bu sizinle değil, ama bu fobinizi de bir uzmanla konuşmalısınız sağlığınız için pek iyi değil tamam et sevmeyin de ete dokunmuş ellerle başka yerlere dokunmaktan rahatsızlık duymak ilginç bir fobi :)

Kizlar annemi ve babamı alıp yazliga geldik 2 gün kalacaktık benim cig et ve buna temas etmiş şeylere karşı tikim var takintiliyim su an tup bebekte transfer surecindeyim neyse bunları gördüm mangal yemicem ben dedim çünkü icim almıyor ve toksoplazma kapmaktan korkuyorum ogluma hamile iken doktorum bu konuda beni cok korkutttugu için zamanla bu bende twkintiya dönüştü çiğ ete ya da çiğ etle dokunulup elleri iyi sabunlanmayinca tikleniyorum kırmadım sadece baba bu bende hastalık tikim var yiyemem ben bir çorba içip gelcem sadece 2 dakika dedim ve olay çıktı aşamıyorum bu konuyu kac defa psikolojik destekte aldık hafiflemisti ama simdi tup bebek sürecine girince hassaslastim yine ve ben böyle söyledim diye eşyalarını topladı eve gidelim diye tutturdu tabi bende gitmedim corbaciya cunku surat asti keske takıntım olmasa yesem ama elimde değil yiyemiyorum oturdum ağlıyorum şu an anne baba duası almadan tedavi olsam da sonucu hayırla sonuçlanmaz iptal edeceğim tedavimi zerre anlayış yok aşamiyorum kac defa destek aldim hafifledi ama su an tedavi sürecinde yine başladı ama anlayan yok maalesef eşimden başka beni ☹
Bu arada tezgaha etin kanı akmisti babam ete dokunup buzdolabıni filan ellemis onları görünce yemek istemedim yani yoruldum artık herseyden herkesten kimse yaşadığım zorluğu düşünmüyor üstüme geliyorlar gebelik konularında cok hassasım çünkü 4 bebek kaybım var ve bu konuda takintiliyim çorba da icmiyim tamam dedim ama yok hemen olayı büyüttüler
Babanıza buzdolabına dokunmasıyla ilgili laf ettiniz mi? Olay sadece mangal yemek istemiyorum demenizden mi ibaret? Yoksa bu konuyla ilgili başka bir şeyler söylendi mi

Anlıyorum aslında dediğiniz gibi doktor korkutmus o kadar büyük bir şey olma ihtimali çok düşüktür. Ama bu dediklerim tabi ki sizi rahatlatmaz. Çok zor takıntilardan kurtulmak biliyorum. Evde yeseydiniz çorbayı,yani kendiniz yapsaydiniz belki daha az tepki verirlerdi. Bende ete alerjim vardı uzun süre yemedim. On yaşında alerji çıktı 21 yaşına kadar yemedim. Boyum kisa vücudum çelimsiz ve çok güçsüz. Daha sonra hamile kaldım ve başladım yemeye alerji olmadı onca yıl boşuna yememisim dedim. Çocuklarim severek yediler en azından vücuduna faydası olmuştur diye düşünüyorum. Bunları anlatmam belki faydası olur diyeydi. Umarım sizde yersiniz. Bebeğiniz olursa Allah'ın izniyle onunda ihtiyacı olacaktır. Rabbim tez zamanda hayırlısı ile kucaginiza almayı nasip etsin 💚
Et yiyorum cnm ama evimde çünkü evimde et kesme tahtam ve bıçağım ayri asla etin suyunu bi yerlere akitmamaya akitirsam temizleyeme dikkat ediyorum tedavi sürecinde olmasam yine cok üstlemem ama su an tedavi surecindeyim ama anlatamıyorum

siz en yapıcı şekilde davranmışsınız ve onun kızısınız yani daha anlayışlı olmalıydı olmuyor mu o zaman onunla ilgili bu sizinle değil, ama bu fobinizi de bir uzmanla konuşmalısınız sağlığınız için pek iyi değil tamam et sevmeyin de ete dokunmuş ellerle başka yerlere dokunmaktan rahatsızlık duymak ilginç bir fobi :)
Fobi değil aslında şöyle ki toksoplazma diye bir hastalık var cig etten ya cig ete temas edip elleri bıçağı çok iyi yıkamazsınız iyi yijanmamis yesillikleeden ya da o hastalığı taşıyan kedi diskisindan bulaşıyor ben ilk bebeğimi 7 aylık kaybettim sonra düşük yaptım sonra ogluma gebe kaldim doktorum beni uyardı dikkat et bebeğe geçerse alınır bebek ya da bebekte başka sıkıntılar ile doğar diye bende zaten kaybetme korkusu yaşarken bir de bu konuda korku oluştu bu buyudu buyudu takıntı oldu

onların sevmedikleri yemek yok mu? babanız her şeyi seviyor mu yemediği içinin almadığı bir şey yok mu şu hayatta?
Var kendisi istemdigi hiçbir şeyi yemez ama bu konuda bana anyalis yok kırk yılın başında yemek yapmış huzursuzluk cikariyomusum

Babanıza buzdolabına dokunmasıyla ilgili laf ettiniz mi? Olay sadece mangal yemek istemiyorum demenizden mi ibaret? Yoksa bu konuyla ilgili başka bir şeyler söylendi mi
Onu gördüm tezgahı gördüm ben et yemicem dedim Hatta ilk o dolabı görünce bayramda kaynanamlar buradaydı kurban kestiler herhalde onlar yapmış diye düşündüm yemicem dedim

Back
X