Babamla aramdaki kopukluk

melanmona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2015
13
4
18 yasımdayım babamdan çocukluğumdan beri şiddet gördüm 3 kardeşiz ama içlerinde sadece ben şiddet gördüm. Dayaklar şimdi ki hayatımı değil ama çocukluğumu çok yıprattı kuzenlerim okulda arkadaşlarımın yanında dalga geçerlerdi baban seni dövüyo diye. Neyse babam her sinirlenişinde sinirini bana yansıtır en büyük çocuğuyum bana beni paramparça edecek hakaretler konuşur. Evlenmekten korkuyorum böyle bir hayatım olursa kaldıramam diye çünkü çok berbat bir hayatım var annem hiç benim yanımda değil biryere gittiklerinde beni evde yanlız bırakmaktan korkuyolar intihar ederim diye hoş babama bunu dillendirdiğimde edebilirsin diyoda. Yanlızım hiç arkadaşım yok olsada anlatmam herşeyi içimde yaşıyorum biran önce kurtulmak istiyorum kendimi onlara okadar yabancı hissediyorumki sevmiyorum artık.(( Babam ara ara gelir sarılır ama yapmacık o kadar yapmacıkki anlıyorum ve diyorum hep sahte diye sonra yine ağır hakaretler çok kötü durumdayım nasıl davranıcamı hiç bilmiyorum . Hatayı kendimde de arıyorum ama yok benim bir hatam yok 18 yaşında babama karşı geldiğim veya saygısız davrandığım veya söylediğini yapmadığım için dayak yiyen genç bir kızım....

Çok üzüldüm maalesef ana babamızı seçemiyoruz. Klişe olacak ama okuyup ayaklarının üzerinde durmak tek çaren.

Çok üzüldüm maalesef ana babamızı seçemiyoruz. Klişe olacak ama okuyup ayaklarının üzerinde durmak tek çaren.
Evet bir de o var üniversiteye hazırlanıyorum ders çalısıcam dedğimde hemen ev isleri söyler hiç vakit bırakmamaya çalısır ders çalısmak için

Evet bir de o var üniversiteye hazırlanıyorum ders çalısıcam dedğimde hemen ev isleri söyler hiç vakit bırakmamaya çalısır ders çalısmak için
Başka çarenin olmadığını düşünüp motive olabilirsin. Hala şiddet Görüyor musun?

Başka çarenin olmadığını düşünüp motive olabilirsin. Hala şiddet Görüyor musun?
Son 5 aydır görmüyorum. Beni yıldıran şiddet değil çok ağır hakaretler. Zaten tek motivem şu evden defolup gitmek bunun için çalısıyorum farklı bir sehire gitmek farklı bir yere nere olursa artık ...

Ah canım ya Allah sabır versin sana. İnşallah istediğin yeri kazanır iyi bir meslek sahibi olursun.

18 yaşındasın bu yıl sınava girmen lazımdı sanırım? ben ailemi sevdiğim halde lise son sınıfım kabustu tek derdim kazanıp gitmekti ayrı yaşamaktı kazanıp yurda çıktım.. sınavlara asılıp bi iyi bi devlet ünisine gitmelisin iyi kötü bi maaş getiren bölüm oku, hatta açık öğretimden bi bölüm daha oku yanında belki daha fazla kapı açar.. bu yıl da mı olmadı açık öğretimden bankacılık okursun 2 senede biter kpssye hazırlanır devlet memuru olursun geçici bi işte çalışırken..

Evet ama ben bir yıl ara verdim okula bu yıl giricem Benim için tek yol o başka bi yol yok ben evlenip gidiyim diyen biri değilim. Evlenince daha iyi bir hayatım olabilir ama olmayabilirde bu durumun aksisini düşünmektense gecemi gündüzüme katıp çalışırım. Giderim bu evden bu şehirden... Açıkliseden ikinci bir bölümüde düşündüm ama ben kendi okucam bölüm için çok fazla sorumluluk hissine kapılırım ben herzaman iyisini daha iyisini istiyorum derslerimde mutsuz oluyorum yoksa ama 2. yılımda filan artık rayına oturursa herşey aklımda düşünüyorum...

Sıradan olacak ama, üniversite diyorum ben de.

Yalnız başka bir şehrin, ailenin olmamasının verdiği rahatlığa çok alıştırma kendini. Tek hedefin üniversiteyi bitirmek olsun. Çok çeşit insan var. Birini seversin, güvenirsin, yaşadıklarını anlatırsın. En zayıf yerinden vurur seni, insanlara da güvenme bu konuda.

Üniversiteyi bitir sonrası gelir zaten. Üniversite sınavına 1o günde hazırlanıp kazanmıştım. Dersleri iyi dinledikten sonra saatlerce çalışmana gerek yok. Verimli çalışman yeterli.

Sevdiğim değer verdiğim ve çok güvendiğim iki yıllık bir ilişkim var ona anlatmıyorum ama beni mutlu biri gibi tanısın şimdilik mutluyum zaten onunia hep. Zaten bazı seyleri onunla konustuğumda unutuyorum ona hiç anlatmıcam bu güvenmediğimden filan değil ben kimseye derdimi açamam. Bende insallah bu yıl hemen kazanırım bir yıl daha beklemek hiç iyi olmaz. Teşekkür ederrim cevabınız için

Zaten evlenirsen kocandan tut kaynanana görümcene eltine kadar herkes ezer seni hor görür... ya baban seni farklı şehire yollamazsa masrafını karşılamazsa? devlet yurdu çıkarsa sana şanslısın kyk'ya başvurursun aylık 350 tl kadar bi para gelir geri ödemeli.. gittiğin yerde yarı zamanlı bi işe girersen ucu ucuna geçinebilirsin..

Yok ele güne karşı mecburen yollucak herkes biliyo benim ne kadar azimli olduğumu o göndermezse amcamlar yollar.
Ne gibi bir ezme olabilir sizce ?

tek kurtuluşun üniversiteyi şehir dışında kazanıp orada okumak ve iş bulmak

bu yaşa kadar çokça sabretmişsin. üniversite durumları falan nasıl? evden düzgün bi şekilde ayrılmak için imkan yaratabilirsin artık. şehirdışında okusan? para yollamasalar dahi çalışıp okursun. gelecekteki evliliğin için endişelenme, böyle hikayeleri çok duyuyoruz, iyi bi eşle evlenmen için hiçbi engel yok

Canım benim babamda aynısı böyle gelmiş böyle gidiyor malesef mesafe koyacaksın ben evlenince kurtuldum mesafe koydum ama sözel şiddet devam ediyor oda dinlemiyorum artık dönüp çıkıyorum. Allah yardımcın olsun

Hemde çok fazla sabrettim gerçekten yasadıklarım yaşıma göre ruhsal olarak çok ağır. Üniversite sınavına bu yıl giricem insallah iyi bir bölüm uzak bir sehire gidebilirim hergün dua ediyorum ...

Benim korkum evlenince baba evini aramak ciddi anlamda huzursuzum babama karşı geliyorum evet ama artık ona saygı duymuyorumki sevgim zaten kalmadı ama annem hep babandır döverde severde der bazen babam pisman olur dövduğu zaman gider odasına annem gelir bana sen babanı üzüyosun huzursuzluk çıkarıyosun der hiç demez kızım yoktan sebepten dayak yedin iyimisin diye.

Allah yuvanı huzurlu saglıklı sağlam kılsın canım. Bende hep baba evini aramaktan korktum ama hep dua ettim yürekten et Rabbim her şeyi gören bilendir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…