- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
- Konu Sahibi Papatya129
-
Babanız haklı. Sevgilinizin bunu akıl.edip uyarı gelmeden evlilik teklifi etmesi lazımdı zaten..siz siz olun babanızı kırmayın
Nisanlınız alttan alacak sizin ve ailenizin gönlünü edecek babanız da zamanla yumuşayacak. Zaten beraber yasıyorsunuz abartılı düğün istemiyorsunuz..evlenmemeniz için neden ne bilemedim. Evlenin yine aynı düzen yaşamaya devam edin..maddi bir beklentiniz yok diye anlıyorum benYahu babamı sorgulamıyorum ne alakası var. Babam sonuna kadar haklı. Ben sadece nişan öncesi nasıl aralarını düzelteceğimi düşünüyorum. Babam çok kindar biridir sevgilim alttan alacak tabii ki ama babam çok sinirliymiş hala annemden duydum
birlikte yaşıyorsunuz, düğün yapmak istemediğinizi okudum konsoloslukta nikah planlamışsınız. Bunlar için masraf yapmazsınız hayatınızda bir şey değişmez. Göstermelik nişan töreni düzenlersiniz aile arası gibi. Hatta nikah yapabilirsiniz, sonra istediğinizde ailelerin gönlü olsun diye düğün yaparsınız. Düğün akraba eş dost oyalansın diye yapılmıyor mu ki zaten.Yaptık 1 sene sonrası için nişan düşünüyorduk. Sonra da yavaş yavaş birikim yapıp evlilik.
Ama şimdi her şey aceleye geldi 5 kuruş paramız yok. Ayrıca teklif de babamın sinir krizi üzerine oldu gibi hissediyorum. Halbuki zaten evleniriz diyorduk ama her şey bizim planladığımız gibi gitseydi daha romantik olacaktı
Çocuğumun kalbini kıranın veya kirabilme potansiyeli gördüğüm kişinin ben de kalbini kırarım. Babana bişey deme. Ayrıca onlar iyi anlaşmak zorunda da değil. Baban haklı ne diye oyalıyor seni ? Sevmiyorsa sen de yoluna bakarsin. Biz Avrupa ailesi değiliz sevgilin de değilKızlar selam
Ben yaklaşık 2 yıldır sevgilimle yurtdışında yaşıyorum çok uzun senelerdir birlikteyiz. Annem babam öğretmen, eğitimciler ikisi de İzmirde doğmuş büyümüş. Yetiştikleri çevre gereği bir tık daha rahatlardır bir Türk ailesine göre. Birlikte yaşama konusu aslında başlarda problem olmamıştı. Zaten ciddi ilerliyorduk aileler vsde tanışmıştı ve babam yakın zamanda evleneceğimizi düşündüğü için rahattı.
Babamla sevgilimin arası iyi arada görüşürlerdi konuşurlardı vs. Sevgilim en son türkiyeye gittiğinde babamın yanına uğramış, babam da sevgilime 1 saat boyunca çok soğuk ve çok kötü davranmış ve birden sert konuşmaya başlamış. Bu işi fazla uzattınız, biz zaten ciddisiniz diye ağzımızı açmadık, ama bu iş daha ne kadar böyle gidecek, 2 yıldır nikahsız birlikte yaşıyorsunuz artık adını koyacaksan koy ya da kızımı oyalama demiş. Sevgilim de şok olmuş çünkü babam bu güne gelene kadar birlikte yaşadığımızı bilmesine rağmen bir şey dememişti.Sonradan öğrendim ki beni instadan takip eden akrabalarımdan biri babama ileri geri konuşmuş.
Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız. Ben zaten düğün istemiyorum konsoloslukta nikah kıyılsın istiyorum sade bir şekilde.
Her neyse derdim şu an ne onu söyleyeyim. Babamla nişamlımın arası hala çok kötü. O konuşmadan sonra gerginler ve düzelmedi. Ben iki tarafa da bir şey diyemiyorum. Ve ayrıca babamın zorlamasıyla evlilik teklifi geldiği için canım sıkkın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?
Tabi efendim bi akraba lafıyla babanızın bir anda tüm düşünce yapısı değişti adam çıldırdı. Gayet her şeye okey diyen adam bir anda sizin evlenmeye niyetiniz yok mu diyen bir moda girdi. Hem de tek bir akraba lafıyla. Dediğim gibi akraba lafı son damla olmuştur anca. Nişanlınızın suyu zaten kaynıyorduYa hey allahım siz neden anlamak istemiyorsunuz? Babam madem nişanlımın “tırt”, “karaktersiz” olduğunu düşünüyor neden bunca zaman hiçbir şey demedi? Neden araları çok iyiydi neden başbaşa yemeklere rakıya vs gittiler?
Madem babam ciddi olmadığımızı düşünüyor neden aileleri tanıştıralım deli miyiz biz. Babam da gayet farkındaydı ciddi olduğumuzun.
Tamamen akrabanın gazına gelmesiyle bu kriz yaşandı.
Baba mantıklı olanı yapmış ve sizin bir babanız olduğunu sevgilinize hatırlatmış iyide yapmış. Ama benim anlamadığım siz çift olarak 2 senedir birliktesiniz ve bir aile olmayı ne zaman planlıyordunuz. Dahası sevgiliniz neden 2 sene gibi bir birlikte ayar yediği için şok oluyor. Sevgilinizin niyetinde varsa zaten bu zamana kadar bu teklifi etmeliydi. Heleki nişan çok gereksiz olmuş zaten birlikte yaşıyorsunuz birbirinizi tanimissinizdir nişan ne alaka prosedurden başka birşey değil. Ama dediğim gibi sevgiliniz iki senenin sonunda yedigi ayara neden şok oldu onun kafasında evlilik ne zamandır yada varmiydi. Bence barismalarindan çok bunu bir cozumleyin. Ayrıca kus olan sevgilinizmi mi babanız mi. Sevgilinizse bırakın o halletsinYahu babamı sorgulamıyorum ne alakası var. Babam sonuna kadar haklı. Ben sadece nişan öncesi nasıl aralarını düzelteceğimi düşünüyorum. Babam çok kindar biridir sevgilim alttan alacak tabii ki ama babam çok sinirliymiş hala annemden duydum
Hali hazirda bir duzeniniz var zaten e düğün satafat da istemiyorsunuz. Sizin planlarinizla bir 5 sene daha evlenemezdiniz. Babanizda bu işin sonuclanmasini istemiş. Yani iki yil az bir süre değil. Ve inanın bazı şeylerin uzadıkça suyu çıkar ne kadar inkar etsekte bir örf ve adetler durumu var. Görenek olarak nasıl bir yapınız var bilemem ama birlikte yaşamak hele ki sizinki gibi uzunca bir süre aile yapısına ters düşüyor e babanizinda içinde az da olsa geleneksellik varsa akraba falan bahane olmuş aslında babanız artik bu duruma hoş bakmamaya baslamis.Yaptık 1 sene sonrası için nişan düşünüyorduk. Sonra da yavaş yavaş birikim yapıp evlilik.
Ama şimdi her şey aceleye geldi 5 kuruş paramız yok. Ayrıca teklif de babamın sinir krizi üzerine oldu gibi hissediyorum. Halbuki zaten evleniriz diyorduk ama her şey bizim planladığımız gibi gitseydi daha romantik olacaktı
Size göre bağnazlık akrabalarınıza göre bağnazlık değil.Ya siz benim sevgilimi tanıyormuş gibi nasıl karaktersiz diyebiliyorsunuz oturduğunuz yerden neyin önyargısı bu anlamadım. Hayır babamın öfkesi evli olmamamıza da değil sevgilime de değil. Konu salak akrabalarımızın bağnaz düşünceleri. Evlenmeden aynı evde yaşayınca namussuz olmuyoruz merak etmeyin
Baban haklı. Nişanlında taze gelin gibi alınganlık yapmasın.Kızlar selam
Ben yaklaşık 2 yıldır sevgilimle yurtdışında yaşıyorum çok uzun senelerdir birlikteyiz. Annem babam öğretmen, eğitimciler ikisi de İzmirde doğmuş büyümüş. Yetiştikleri çevre gereği bir tık daha rahatlardır bir Türk ailesine göre. Birlikte yaşama konusu aslında başlarda problem olmamıştı. Zaten ciddi ilerliyorduk aileler vsde tanışmıştı ve babam yakın zamanda evleneceğimizi düşündüğü için rahattı.
Babamla sevgilimin arası iyi arada görüşürlerdi konuşurlardı vs. Sevgilim en son türkiyeye gittiğinde babamın yanına uğramış, babam da sevgilime 1 saat boyunca çok soğuk ve çok kötü davranmış ve birden sert konuşmaya başlamış. Bu işi fazla uzattınız, biz zaten ciddisiniz diye ağzımızı açmadık, ama bu iş daha ne kadar böyle gidecek, 2 yıldır nikahsız birlikte yaşıyorsunuz artık adını koyacaksan koy ya da kızımı oyalama demiş. Sevgilim de şok olmuş çünkü babam bu güne gelene kadar birlikte yaşadığımızı bilmesine rağmen bir şey dememişti.Sonradan öğrendim ki beni instadan takip eden akrabalarımdan biri babama ileri geri konuşmuş.
Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız. Ben zaten düğün istemiyorum konsoloslukta nikah kıyılsın istiyorum sade bir şekilde.
Her neyse derdim şu an ne onu söyleyeyim. Babamla nişamlımın arası hala çok kötü. O konuşmadan sonra gerginler ve düzelmedi. Ben iki tarafa da bir şey diyemiyorum. Ve ayrıca babamın zorlamasıyla evlilik teklifi geldiği için canım sıkkın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?
Ya hey allahım siz neden anlamak istemiyorsunuz? Babam madem nişanlımın “tırt”, “karaktersiz” olduğunu düşünüyor neden bunca zaman hiçbir şey demedi? Neden araları çok iyiydi neden başbaşa yemeklere rakıya vs gittiler?
Madem babam ciddi olmadığımızı düşünüyor neden aileleri tanıştıralım deli miyiz biz. Babam da gayet farkındaydı ciddi olduğumuzun.
Tamamen akrabanın gazına gelmesiyle bu kriz yaşandı.
Babama haksız demiyorum
Kırmıyorum da onu
Ama babam çok kindar biridir mayısta nişan var nişanlımın telefonlarını bile açmıyor
Babama haksız demiyorum
Kırmıyorum da onu
Ama babam çok kindar biridir mayısta nişan var nişanlımın telefonlarını bile açmıyor
Başın sağolsun Cherry.
Yok babam haklı sonuna kadar sadece aralarını nasıl düzeltebilirim diye kara kara düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?