Kızlar selam
Ben yaklaşık 2 yıldır sevgilimle yurtdışında yaşıyorum çok uzun senelerdir birlikteyiz. Annem birlikte yaşadığımızı biliyordu fakat babam bilmiyordu sonradan öğrendi. Annem babam öğretmen, eğitimciler ikisi de İzmirde doğmuş büyümüş. Yetiştikleri çevre gereği bir tık daha rahatlardır bir Türk ailesine göre. Birlikte yaşama konusu aslında başlarda problem olmamıştı. Zaten ciddi ilerliyorduk aileler vsde tanışmıştı ve babam yakın zamanda evleneceğimizi düşündüğü için rahattı. Ama o teklif hemen gelmedi ve babamın düşündüğü hızlı evlilik öyle hemen olmadı.
Babamla sevgilimin arası iyi arada görüşürlerdi konuşurlardı vs. Sevgilim en son türkiyeye gittiğinde babamın yanına uğramış, babam da sevgilime 1 saat boyunca çok soğuk ve çok kötü davranmış ve birden sert konuşmaya başlamış. Bu işi fazla uzattınız, biz zaten ciddisiniz diye ağzımızı açmadık, ama bu iş daha ne kadar böyle gidecek, 2 yıldır nikahsız birlikte yaşıyorsunuz artık adını koyacaksan koy ya da kızımı oyalama demiş. Sevgilim de şok olmuş çünkü babam bu güne gelene kadar bir şey dememişti. Sonradan öğrendim ki beni instadan takip eden akrabalarımdan biri babama ileri geri konuşmuş.
Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız. Ben zaten düğün istemiyorum konsoloslukta nikah kıyılsın istiyorum sade bir şekilde.
Her neyse derdim şu an ne onu söyleyeyim. Babamla nişamlımın arası hala çok kötü. O konuşmadan sonra gerginler ve düzelmedi. Ben iki tarafa da bir şey diyemiyorum. Ve ayrıca babamın zorlamasıyla evlilik teklifi geldiği için canım sıkkın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?