• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın nişanlıma sert konuşması

Başın sağolsun Cherry.
Yok babam haklı sonuna kadar sadece aralarını nasıl düzeltebilirim diye kara kara düşünüyorum

Teşekkür ederim :110:

Sen karışma bence, düzeltmeye niyeti varsa nişanlın düzeltsin. Aklı olsaydı da işi bu noktaya getirmezdi babanın kafasınıı bozmazdı. Bırak bence hiç elleme, babanın ototritesini çiğneme.

Nişanlım şok olmuş çünkü babam zaten biliyordu birlikte yaşadığımızı. Aileler tanıştıktan sonra ben söyledim baba böyle böyle diye.
Babam akrabanın imalı konuşmasının üzerine sinirlenmiş gaza gelmiş diye anlıyorum
Babanız biliyordu da tabi oğlum kızımla keyfine göre yaşa, hiç kasma kendini keyfin gelirse bir ara evlenirsin mi demişti? Ben hala nişanlınızın neye şaşırdığını anlamış değilim. Medeni bir babayı bile çileden çıkartacak kadar rahat davranmış belli ki. Babanızla arayı düzeltmenin derdine de bırakın o düşsün.

Nişanlım şok olmuş çünkü babam zaten biliyordu birlikte yaşadığımızı. Aileler tanıştıktan sonra ben söyledim baba böyle böyle diye.
Babam akrabanın imalı konuşmasının üzerine sinirlenmiş gaza gelmiş diye anlıyorum

Tamam bi an zaten hemen evlenirsiniz diye ses etmemiş bakmış seninkisi aylak aylak takılıyor kızımı oyalama demiş.

Senin hakkını savunmuş baban babanın yanında olsana. Yoksa daha cokkk bekletecekti seni.

Babanız anlayışsız biri de değilmiş sıkıntı Kibar Feyzo gibi takılan nişanlınızda.

Şok oluyor bir de kendi kendine sanki Türkiye’de hiç yaşamadı.

Kendi kızı bacısı bir gün ‘Mervelerde kalıcam’ dese kıyameti koparır.

Kızlar selam

Ben yaklaşık 2 yıldır sevgilimle yurtdışında yaşıyorum çok uzun senelerdir birlikteyiz. Annem birlikte yaşadığımızı biliyordu fakat babam bilmiyordu sonradan öğrendi. Annem babam öğretmen, eğitimciler ikisi de İzmirde doğmuş büyümüş. Yetiştikleri çevre gereği bir tık daha rahatlardır bir Türk ailesine göre. Birlikte yaşama konusu aslında başlarda problem olmamıştı. Zaten ciddi ilerliyorduk aileler vsde tanışmıştı ve babam yakın zamanda evleneceğimizi düşündüğü için rahattı. Ama o teklif hemen gelmedi ve babamın düşündüğü hızlı evlilik öyle hemen olmadı.
Babamla sevgilimin arası iyi arada görüşürlerdi konuşurlardı vs. Sevgilim en son türkiyeye gittiğinde babamın yanına uğramış, babam da sevgilime 1 saat boyunca çok soğuk ve çok kötü davranmış ve birden sert konuşmaya başlamış. Bu işi fazla uzattınız, biz zaten ciddisiniz diye ağzımızı açmadık, ama bu iş daha ne kadar böyle gidecek, 2 yıldır nikahsız birlikte yaşıyorsunuz artık adını koyacaksan koy ya da kızımı oyalama demiş. Sevgilim de şok olmuş çünkü babam bu güne gelene kadar bir şey dememişti. Sonradan öğrendim ki beni instadan takip eden akrabalarımdan biri babama ileri geri konuşmuş.

Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız. Ben zaten düğün istemiyorum konsoloslukta nikah kıyılsın istiyorum sade bir şekilde.

Her neyse derdim şu an ne onu söyleyeyim. Babamla nişamlımın arası hala çok kötü. O konuşmadan sonra gerginler ve düzelmedi. Ben iki tarafa da bir şey diyemiyorum. Ve ayrıca babamın zorlamasıyla evlilik teklifi geldiği için canım sıkkın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?
Baban olmasaydı o teklif hiç gelmez miydi sence ?

Kızlar selam

Ben yaklaşık 2 yıldır sevgilimle yurtdışında yaşıyorum çok uzun senelerdir birlikteyiz. Annem birlikte yaşadığımızı biliyordu fakat babam bilmiyordu sonradan öğrendi. Annem babam öğretmen, eğitimciler ikisi de İzmirde doğmuş büyümüş. Yetiştikleri çevre gereği bir tık daha rahatlardır bir Türk ailesine göre. Birlikte yaşama konusu aslında başlarda problem olmamıştı. Zaten ciddi ilerliyorduk aileler vsde tanışmıştı ve babam yakın zamanda evleneceğimizi düşündüğü için rahattı. Ama o teklif hemen gelmedi ve babamın düşündüğü hızlı evlilik öyle hemen olmadı.
Babamla sevgilimin arası iyi arada görüşürlerdi konuşurlardı vs. Sevgilim en son türkiyeye gittiğinde babamın yanına uğramış, babam da sevgilime 1 saat boyunca çok soğuk ve çok kötü davranmış ve birden sert konuşmaya başlamış. Bu işi fazla uzattınız, biz zaten ciddisiniz diye ağzımızı açmadık, ama bu iş daha ne kadar böyle gidecek, 2 yıldır nikahsız birlikte yaşıyorsunuz artık adını koyacaksan koy ya da kızımı oyalama demiş. Sevgilim de şok olmuş çünkü babam bu güne gelene kadar bir şey dememişti. Sonradan öğrendim ki beni instadan takip eden akrabalarımdan biri babama ileri geri konuşmuş.

Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız. Ben zaten düğün istemiyorum konsoloslukta nikah kıyılsın istiyorum sade bir şekilde.

Her neyse derdim şu an ne onu söyleyeyim. Babamla nişamlımın arası hala çok kötü. O konuşmadan sonra gerginler ve düzelmedi. Ben iki tarafa da bir şey diyemiyorum. Ve ayrıca babamın zorlamasıyla evlilik teklifi geldiği için canım sıkkın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?

Baban seni korumak için sevgiline bir sınır çizmiş, ve iyi yapmış. Aslında ortada sevgiline saygısızlık, hakaret yok sevgilin neye alınmış anlayamadım. Onun alınacağı bir şey yok. Senin hayatında baban gibi koruyucu biri olduğunu görmesi de iyi olmuş, bir adım atarken iki kere düşünür.

Benim gördüğüm damatlar kayınpedere şirin görünmeye gayret ediyor valla.
Sizin paşa bir de küsüyor mu? Hem de haklı olmadığı bir konuda.
Babanız biliyormuş ama tüm sülalenin duymasını beklemiyordur yani. Kendiniz de demişsiniz, uzatmadan evlenirsiniz sanmış adam. Babanız o konuşmayı yapmasa o teklif gelir miydi?
Nişanlınızın bu konuyu uzatması yersiz bence.

Kendi penceremizden baktığımız zaman sorun yok, ee ne var bunda diyoruz da anne baba için hiç de öyle değil yani ve haklılar da. Babanız sizin yanınızda olduğunu göstermiş ve gerekeni yapmış, derdin oyalamaksa oyalama kızım da yoluna baksın demiş ne var bunda, sevgiliniz neyine şok geçiriyor bunun ve siz neden babanızı haklı bulur yönde konuşmadınız sevgilinizle. Madem bugün edebiliyordu bu teklifi iki senedir neden etmedi, babanız sesini çıkarmasa kimbilir kaç sene bu şekilde hayat sürecekti sizinle sonra da ayrılacaktı belki de.Niyetinden şüphe ederim ben bu adamın. Babanızın yaptığını sorgulamak yerine biraz sevgilinize de çevirin odağınızı. Ayrıca babanıza da teşekkür edin arkanızda olduğu ve desteğini sizden esirgemediği için.
Yahu babamı sorgulamıyorum ne alakası var. Babam sonuna kadar haklı. Ben sadece nişan öncesi nasıl aralarını düzelteceğimi düşünüyorum. Babam çok kindar biridir sevgilim alttan alacak tabii ki ama babam çok sinirliymiş hala annemden duydum

Yahu babamı sorgulamıyorum ne alakası var. Babam sonuna kadar haklı. Ben sadece nişan öncesi nasıl aralarını düzelteceğimi düşünüyorum. Babam çok kindar biridir sevgilim alttan alacak tabii ki ama babam çok sinirliymiş hala annemden duydum

Aman boşver. Zaten yurtdışındasınız, ayda yılda bir kere denk gelecekler. Bırak biraz sevgilinin gözü korksun. Hiç uğraşma aralarını yapmak için.

Kızlar selam

Babanız haklı bence de..
Sevgilinizin karşısında hiç mahcup falan durmayın, babanızın bu konuda haklılık payını olduğunu savunun, yoksa sevgiliniz kendince kin falan tutabilir bana kötü davrandı diye.. Neredeyse her baba böyle düşünür ve çok daha büyük tepkiler verirdi..

Baban baba gibi davranmis .Zevgilin ne bekliyordu ki ? Tam tersi olsa sen erkek o kadin sevgilinin aileside sana ayni tepkiyi verecekti .
Bence baban gayet baba gibi davranmis hayata bakis acilariniz farkli olabilir ama onun dusunce kaliplarina da saygi duyun lutfen .

Beyefendi neye şok olmuş tam olarak? Amsterdamda yaşamıyoruz yani sonsuza kadar aynı evde takılacak mıydınız ki? Ortalama bir türk babasının takılacağı çok normal bir şey bu. Paşam bir de babana mı küsmüş? Karışma aralarını düzeltmeye sen araya girme. Babanın zorlamasıyla mı gelmiş aklı başına bunu da düşün ama. Resmi sorumluluk altına girmeden ekmek elden su gölden devam etme rahatlığı bozulmuş.

Birde ben şunu anlamıyorum . Hukuk insanların haklarını korur . Evlilik bir kısma köylü işi gibi geliyor herhalde. İki insan para alışverişi yaparken bile bir sözleşme imzalıyor . Kaldı ki biriyle aynı evde yaşıyorsanız bunun hukuk ve toplum önünde tanınıyor olması , sorumluluk almaktan korkmayan biriysen neden korkutur?

Bizim yaşam şeklimiz ve kültürümüz belli siz buna uygun yaşamak istemezsiniz -kaldı ki bende her değeri doğru bulmuyor ve uygun yasamiyorum - ama siz bazı şeylerin nasıl karşılanacağını bilirken babanizi niye mağdur ediyorsunuz ki? Paylaşmak zorunda miydiniz? Ben sizi çok bencil buldum

Beyefendi neye şok olmuş tam olarak? Amsterdamda yaşamıyoruz yani sonsuza kadar aynı evde takılacak mıydınız ki? Ortalama bir türk babasının takılacağı çok normal bir şey bu. Paşam bir de babana mı küsmüş? Karışma aralarını düzeltmeye sen araya girme. Babanın zorlamasıyla mı gelmiş aklı başına bunu da düşün ama. Resmi sorumluluk altına girmeden ekmek elden su gölden devam etme rahatlığı bozulmuş.

Bu ne sinir bi sakin olun.
Sevgilim babama küsmedi tabii ki neden küssün. Babam sevgilime küs gibi, sinirli hala ve kötü davranıyor. Sevgilim doğum gününü kutlamak için aradığında açmadı bile. Evlilik teklifi de onu sakinleştirmedi. Sevgilim şok olmuş çünkü babam biliyordu birlikte yaşadığımızı ama sorun etmemiş gibiydi. Biz 1 sene sonra falan evleniriz diye konuşmuştuk çünkü yurtdışında yeni yeni denge bulduk paramız yatırımımız vs hiçbir şeyimiz yok şu an.

Bir de şu var, babanız birçok Türk babadan daha ılımlı yaklaşmış.
Şimdi şurada anket yapsak çoğunun babası beraber yaşamayı kabul falan etmez. Nişanlınız azıcık da bardağın dolu tarafından baksın. Kendi İngiliz kraliyet ailesinden gelmiyorsa, sülalesine bir baksın bakalım durumlar nasılmış.

Birde ben şunu anlamıyorum . Hukuk insanların haklarını korur . Evlilik bir kısma köylü işi gibi geliyor herhalde. İki insan para alışverişi yaparken bile bir sözleşme imzalıyor . Kaldı ki biriyle aynı evde yaşıyorsanız bunun hukuk ve toplum önünde tanınıyor olması , sorumluluk almaktan korkmayan biriysen neden korkutur?

Bizim yaşam şeklimiz ve kültürümüz belli siz buna uygun yaşamak istemezsiniz -kaldı ki bende her değeri doğru bulmuyor ve uygun yasamiyorum - ama siz bazı şeylerin nasıl karşılanacağını bilirken babanizi niye mağdur ediyorsunuz ki? Paylaşmak zorunda miydiniz? Ben sizi çok bencil buldum

Evlilik köylü işi gibi neden gelsin. Biz zaten konuşmuştuk sevgilimle, 1 sene içinde biraz para biriktirir evleniriz demiştik. Yurtdışına öğrenci olarak geldik ben yeni iş buldum hayatımızı yoluna koyamadık daha.

Babamın tepkisi üzerine zaten hızlandırdık işleri. Ayrıca paylaşım yapmak zorunda mıydınız ne demek anlamadım sosyal medya hesabımda bir şey paylaşmam bencillik mi? Herkese gizliyorum hikayemi bu kişi gözümden kaçmış yıllar önce takipleşmiştik unutmuşum bile.

Bu ne sinir bi sakin olun.
Sevgilim babama küsmedi tabii ki neden küssün. Babam sevgilime küs gibi, sinirli hala ve kötü davranıyor. Sevgilim doğum gününü kutlamak için aradığında açmadı bile. Evlilik teklifi de onu sakinleştirmedi. Sevgilim şok olmuş çünkü babam biliyordu birlikte yaşadığımızı ama sorun etmemiş gibiydi. Biz 1 sene sonra falan evleniriz diye konuşmuştuk çünkü yurtdışında yeni yeni denge bulduk paramız yatırımımız vs hiçbir şeyimiz yok şu an.
Sevgiliniz boşuna şok olmasın, olacağı buydu. Şuan evlilik yoluna girebiliyorsunuz bakın demek ki yapılabiliyormuş. Babanız olmasa adamın sorumluluk alacağı yokmuş. Babanızın öfkesi de nişanlınızın karaktersiz ve sorumsuz olmasına belli ki. konu sadece evli olmamanız değil yani. Sonuçta babanız da gördü demek ki isteyince evlenebiliyordu bu zamana kadar neden evlenmedi o zaman kızımla diye düşünüyor haliyle

Back