• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın nişanlıma sert konuşması

Sevgiliniz boşuna şok olmasın, olacağı buydu. Şuan evlilik yoluna girebiliyorsunuz bakın demek ki yapılabiliyormuş. Babanız olmasa adamın sorumluluk alacağı yokmuş. Babanızın öfkesi de nişanlınızın karaktersiz ve sorumsuz olmasına belli ki. konu sadece evli olmamanız değil yani. Sonuçta babanız da gördü demek ki isteyince evlenebiliyordu bu zamana kadar neden evlenmedi o zaman kızımla diye düşünüyor haliyle

Ya siz benim sevgilimi tanıyormuş gibi nasıl karaktersiz diyebiliyorsunuz oturduğunuz yerden neyin önyargısı bu anlamadım. Hayır babamın öfkesi evli olmamamıza da değil sevgilime de değil. Konu salak akrabalarımızın bağnaz düşünceleri. Evlenmeden aynı evde yaşayınca namussuz olmuyoruz merak etmeyin

Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız.
henüz nişan yapmadığın adama neden nişanlım diyorsun ?

bak canım senin bu nişanlım nişanlım dediğin uğruna sürekli konu açtığın bu adam çok gevşek
sana resmen babanın demesiyle evlenme teklif etmiş
ben hala daha paran pulun olmadığı halde kasada sana market alışverişini ödettiği yerde kaldım
gerçekten bu adamla bi yuva kurmak istediğine emin misin ?

Kızlar selam

Ben yaklaşık 2 yıldır sevgilimle yurtdışında yaşıyorum çok uzun senelerdir birlikteyiz. Annem birlikte yaşadığımızı biliyordu fakat babam bilmiyordu sonradan öğrendi. Annem babam öğretmen, eğitimciler ikisi de İzmirde doğmuş büyümüş. Yetiştikleri çevre gereği bir tık daha rahatlardır bir Türk ailesine göre. Birlikte yaşama konusu aslında başlarda problem olmamıştı. Zaten ciddi ilerliyorduk aileler vsde tanışmıştı ve babam yakın zamanda evleneceğimizi düşündüğü için rahattı. Ama o teklif hemen gelmedi ve babamın düşündüğü hızlı evlilik öyle hemen olmadı.
Babamla sevgilimin arası iyi arada görüşürlerdi konuşurlardı vs. Sevgilim en son türkiyeye gittiğinde babamın yanına uğramış, babam da sevgilime 1 saat boyunca çok soğuk ve çok kötü davranmış ve birden sert konuşmaya başlamış. Bu işi fazla uzattınız, biz zaten ciddisiniz diye ağzımızı açmadık, ama bu iş daha ne kadar böyle gidecek, 2 yıldır nikahsız birlikte yaşıyorsunuz artık adını koyacaksan koy ya da kızımı oyalama demiş. Sevgilim de şok olmuş çünkü babam bu güne gelene kadar bir şey dememişti. Sonradan öğrendim ki beni instadan takip eden akrabalarımdan biri babama ileri geri konuşmuş.

Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız. Ben zaten düğün istemiyorum konsoloslukta nikah kıyılsın istiyorum sade bir şekilde.

Her neyse derdim şu an ne onu söyleyeyim. Babamla nişamlımın arası hala çok kötü. O konuşmadan sonra gerginler ve düzelmedi. Ben iki tarafa da bir şey diyemiyorum. Ve ayrıca babamın zorlamasıyla evlilik teklifi geldiği için canım sıkkın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?
Ben 8 ay nişanlı durdum ve 8 ay eşim görevdeydi ona rağmen babam düğün nikah ne zaman der dururdu. Nişanlı hazretleri neye şok olmuşlar anlamadım

bak canım senin bu nişanlım nişanlım dediğin uğruna sürekli konu açtığın bu adam çok gevşek
ben hala daha paran pulun olmadığı halde kasada sana market alışverişini ödettiği yerde kaldım

Tamam sen gevşek olmayanını bulursun

Ben 8 ay nişanlı durdum ve 8 ay eşim görevdeydi ona rağmen babam düğün nikah ne zaman der dururdu. Nişanlı hazretleri neye şok olmuşlar anlamadım

Babam 1 yıldır biliyordu ve sorun etmemişti birlikte yaşamamızı. Araları da çok iyiydi birlikte kaç kere ikisi görüştüler dışarıda yemek yediler vs. Nişanlım yine bu gidişinde yanına uğramış babamın, babam da birden bağırarak bunları söyleyince nişanlım şaşırmış. Bana babanın böyle düşündüğünü neden söylemedin dedi ben de ben bilmiyordum bile dedim.

Ya siz benim sevgilimi tanıyormuş gibi nasıl karaktersiz diyebiliyorsunuz oturduğunuz yerden neyin önyargısı bu anlamadım. Hayır babamın öfkesi evli olmamamıza da değil sevgilime de değil. Konu salak akrabalarımızın bağnaz düşünceleri. Evlenmeden aynı evde yaşayınca namussuz olmuyoruz merak etmeyin
Ya konunun akrabalarınızla bir alakası yok belki çok küçük bir etki. Babanıza bir şey diyip son damla olmuşlar belli ki. Baba bu. Sizce kızının evlilik dışı biriyle yaşanmasına ne kadar müsaade etmeye devam edebilirdi? Gelenekleri ilk kez duymuşsunuz gibi davranmanın anlamı yok yani. Babanız iki iyi davrandı diye kızıyla kafasına göre takılan adama uyuz olmuş haliyle

evlilik teklifi aldığın an aslında nişanlı oluyorsun illa nişan yapmaya gerek yok. kanunen bile böyle

Babanızın zoruylami evlilik teklif etti.Onun zoruyla yazmışsınız.Yarin en küçük bir anlaşmazlık ta bunu dile getirir mi? Bu çok önemli.Ayrica babanıza karşı içten içe nefret beslermi? Bu konular önemli.Evlilik değil sonrası önemli.Nişanida uzun tutmayacaksiniz büyük ihtimal çünkü babanız veto eder ve yeterince tanıdım diye düşünüyorsunuz.Ancak zaman gösterir doğrumu yanlış mı.Bence babanizla arada tampon görevi görmeyin biri baba biri yetişkin eş adayı bu problemi onlar çözmeli.İyi niyetli sözleriniz eş adayina batar

Babam 1 yıldır biliyordu ve sorun etmemişti birlikte yaşamamızı. Araları da çok iyiydi birlikte kaç kere ikisi görüştüler dışarıda yemek yediler vs. Nişanlım yine bu gidişinde yanına uğramış babamın, babam da birden bağırarak bunları söyleyince nişanlım şaşırmış. Bana babanın böyle düşündüğünü neden söylemedin dedi ben de ben bilmiyordum bile dedim.
canım kız babaları düğün nişan zamanı biraz tuhaflaşıyor ben kendimde de arkadaşlarımda bunu gördüm birden bire rahatsız oluyorlar kızlarından kopmak farklı geliyor. ama senin erkek arkadaşın sana cidden paran olmadığı halde bir şeyler mi odetiyorl

Valla herkes babayı alkışlamış ama bence pek de iyi olmamış. Oğlanın annesi çıkıp birsey dese hepimiz ona ne deriz. Oğlan da konu sahibinin babasına biz böyle uygun görüyoruz diyebilirdi. Evlenme teklifi yine etmeyebilirdi ve konu sahibi için daha da üzücü olurdu bu durum. Kaldı ki şu an alınan evlenmek teklifi bile insanda soru işareti uyandırıyor. Biraz zorlama olmuş gibi.

Babanın tepkisi tahmin edilebilir ve bizim toplumumuza göre normal. Ama bu konu baba ile kızın arasında. Kızım biz senin evlenmeden daha fazla aybi evde yaşamanı uygun bulmuyoruz diyebilirdi. Konu sahibi de duruma göre aksiyon alırdı.

Ya konunun akrabalarınızla bir alakası yok belki çok küçük bir etki. Babanıza bir şey diyip son damla olmuşlar belli ki. Baba bu. Sizce kızının evlilik dışı biriyle yaşanmasına ne kadar müsaade etmeye devam edebilirdi? Gelenekleri ilk kez duymuşsunuz gibi davranmanın anlamı yok yani. Babanız iki iyi davrandı diye kızıyla kafasına göre takılan adama uyuz olmuş haliyle

Ya babam zaten biliyordu bizim birlikte yaşadığımızı
Hatta benim için bi ara bu ülkede başka bi şehre taşınma ihtimali doğmuştu, babam yanında x vardı gözümüz arkada kalmıyordu napacaksın o şehirde demişti. Hep bu gerizekalı akrabam yüzünden. Kim bilir ne dedi babamın tepesi attı.

Valla herkes babayı alkışlamış ama bence pek de iyi olmamış. Oğlanın annesi çıkıp birsey dese hepimiz ona ne deriz. Oğlan da konu sahibinin babasına biz böyle uygun görüyoruz diyebilirdi. Evlenme teklifi yine etmeyebilirdi ve konu sahibi için daha da üzücü olurdu bu durum. Kaldı ki şu an alınan evlenmek teklifi bile insanda soru işareti uyandırıyor. Biraz zorlama olmuş gibi.

Babanın tepkisi tahmin edilebilir ve bizim toplumumuza göre normal. Ama bu konu baba ile kızın arasında. Kızım biz senin evlenmeden daha fazla aybi evde yaşamanı uygun bulmuyoruz diyebilirdi. Konu sahibi de duruma göre aksiyon alırdı.

Evet insanlar taktı baban nikahsız yaşamanıza izin mi verecekti yazıp duruyor. Abi zaten babam izin vermişti bi problemi yoktu ki bu durumla ilgili. Yukarıda da yazdım x yanında gözümüz arkada kalmıyor falan diyordu araları da çok iyiydi.

Akraba kişisi ne dediyse ondan sonra oldu her şey. Keşke babam sevgilime bağırmak yerine gelip bana söyleseydi. Ben uygun dille söylerdim. Sevgilim türkiyeden gelince olayı anlattı çok üzgündü ve dedi ki ben böyle düşündüğünü bilmiyordum bana neden söylemedin. Ben bile bilmiyordum ki.

Siz aranızda ilişkinin gidişatıyla ilgili hiç konuşmadınız mı plan yapmadınız mı? Hayat sizin neticede. Siz ne istiyordunuz?

Yaptık 1 sene sonrası için nişan düşünüyorduk. Sonra da yavaş yavaş birikim yapıp evlilik.
Ama şimdi her şey aceleye geldi 5 kuruş paramız yok. Ayrıca teklif de babamın sinir krizi üzerine oldu gibi hissediyorum. Halbuki zaten evleniriz diyorduk ama her şey bizim planladığımız gibi gitseydi daha romantik olacaktı

Ya babam zaten biliyordu bizim birlikte yaşadığımızı
Hatta benim için bi ara bu ülkede başka bi şehre taşınma ihtimali doğmuştu, babam yanında x vardı gözümüz arkada kalmıyordu napacaksın o şehirde demişti. Hep bu gerizekalı akrabam yüzünden. Kim bilir ne dedi babamın tepesi attı.
Ya ne akrabası ya baban bir yere kadar ok diyecekti siz evleneceksiniz, yurt dışında da ayrı ayrı yaşamanız zor olacak diye bir şey dememiş bu zamana dek size anlayışlı davranmış ama nişanlının senle evleneceği yoktu. O yüzden resti çekmiş niyetin yoksa kızımı rahat bırak demiş yani bunu illa namus meselesi için yapmasına gerek yok. Kızıyla gelecek düşünmeyen, kızı için sorumluluk almayan birine bir yere kadar iyi davranabilir. Yani her baba kızının yanında, kızına aşık, onunla ciddi gelecek kurmak için çabalayan biri görmek ister ama senin nişanlın tırt. Baban da anlamış olacak ki bu adamın ciddi niyeti sevgisi sorumluluk alma bilinci yoksa seni korumaya çalışacaktı. Babalar böyle yani yaşanan şey çok olağan, nişanlın da kabullensin durumu sindirsin artık üzerine düşeni yapsın

Kızlar selam

Ben yaklaşık 2 yıldır sevgilimle yurtdışında yaşıyorum çok uzun senelerdir birlikteyiz. Annem babam öğretmen, eğitimciler ikisi de İzmirde doğmuş büyümüş. Yetiştikleri çevre gereği bir tık daha rahatlardır bir Türk ailesine göre. Birlikte yaşama konusu aslında başlarda problem olmamıştı. Zaten ciddi ilerliyorduk aileler vsde tanışmıştı ve babam yakın zamanda evleneceğimizi düşündüğü için rahattı.
Babamla sevgilimin arası iyi arada görüşürlerdi konuşurlardı vs. Sevgilim en son türkiyeye gittiğinde babamın yanına uğramış, babam da sevgilime 1 saat boyunca çok soğuk ve çok kötü davranmış ve birden sert konuşmaya başlamış. Bu işi fazla uzattınız, biz zaten ciddisiniz diye ağzımızı açmadık, ama bu iş daha ne kadar böyle gidecek, 2 yıldır nikahsız birlikte yaşıyorsunuz artık adını koyacaksan koy ya da kızımı oyalama demiş. Sevgilim de şok olmuş çünkü babam bu güne gelene kadar birlikte yaşadığımızı bilmesine rağmen bir şey dememişti.Sonradan öğrendim ki beni instadan takip eden akrabalarımdan biri babama ileri geri konuşmuş.

Sevgilim türkiyeden geldikten sonra bana evlenme teklifi etti. Türkiye’ye gittiğimizde de (mayısta) aile arası küçük bir nişan yapacağız. Ben zaten düğün istemiyorum konsoloslukta nikah kıyılsın istiyorum sade bir şekilde.

Her neyse derdim şu an ne onu söyleyeyim. Babamla nişamlımın arası hala çok kötü. O konuşmadan sonra gerginler ve düzelmedi. Ben iki tarafa da bir şey diyemiyorum. Ve ayrıca babamın zorlamasıyla evlilik teklifi geldiği için canım sıkkın. Siz olsanız ne yapardınız kızlar?
Babanız haklı. Sevgilinizin bunu akıl.edip uyarı gelmeden evlilik teklifi etmesi lazımdı zaten..siz siz olun babanızı kırmayın

Ya ne akrabası ya baban bir yere kadar ok diyecekti siz evleneceksiniz, yurt dışında da ayrı ayrı yaşamanız zor olacak diye bir şey dememiş bu zamana dek size anlayışlı davranmış ama nişanlının senle evleneceği yoktu. O yüzden resti çekmiş niyetin yoksa kızımı rahat bırak demiş yani bunu illa namus meselesi için yapmasına gerek yok. Kızıyla gelecek düşünmeyen, kızı için sorumluluk almayan birine bir yere kadar iyi davranabilir. Yani her baba kızının yanında, kızına aşık, onunla ciddi gelecek kurmak için çabalayan biri görmek ister ama senin nişanlın tırt. Baban da anlamış olacak ki bu adamın ciddi niyeti sevgisi sorumluluk alma bilinci yoksa seni korumaya çalışacaktı. Babalar böyle yani yaşanan şey çok olağan, nişanlın da kabullensin durumu sindirsin artık üzerine düşeni yapsın

Ya hey allahım siz neden anlamak istemiyorsunuz? Babam madem nişanlımın “tırt”, “karaktersiz” olduğunu düşünüyor neden bunca zaman hiçbir şey demedi? Neden araları çok iyiydi neden başbaşa yemeklere rakıya vs gittiler?

Madem babam ciddi olmadığımızı düşünüyor neden aileleri tanıştıralım deli miyiz biz. Babam da gayet farkındaydı ciddi olduğumuzun.

Tamamen akrabanın gazına gelmesiyle bu kriz yaşandı.

Back