- 4 Ağustos 2018
- 3.420
- 6.918
Pankreasda akıllı ilaç önerilmiyor ve kullanılmıyor dedi bize onkolog.size neden başladılar acaba.bizde evre 4 uz.ameliyat olamadı değil mi sizin babanızda.ek biseyler kullandiniz mi hic,bitkisel fitoterapi filan.babamin genel durumu suanlik iyi şükürler olsun ama ilerleyen dönemler benide korkutuyor20 gün öncesine kadar alıyordu.4-5 seanstan sonra pet çekiliyor zaten,kanser hücreleri çok hızlı ilerliyor, karaciğeri sarıyor dedi doktor.Akilli ilaç verdiler, enfeksiyon gelişti vücutta, ateşi düşmedi günlerce,hastanede yattı.ilaci da kestiler tabi.Bugun doktor karaciğer yetmezliği başladı, ölüm sürecine girdi, çok uzun surmicek dedi.Dun iç kanama geçirdi.Bilinci hala yerinde.Ayaklari ve karnı şişti.Asit birikmesi oluyormuş son zamanlarda.Diren takalım dediler suyu çekmek için,kabul etmedi babacım.Hersey iyi gidiyor diye biliyordu bu zamana kadar,hala 2.evre sanıyor kendini, bütün doktorlar tembihli.
Bilmiyorum,devlet onayıyla yurtdışından getirildi ilaç.Uygulanan kemoterapi işe yaramamış,kanser hücreleri karaciğeri sarmış.6cme ulaşmış birkaç tanesi.1ay öncesine kadar çıkıp dolaşıyordu babam, dışardan bakan asla hasta demezdi.Bugun gittim sapsarı olmuş bütün vücudu iki günde.Uyudugu zaman kaslar gevsiyor galiba, felç inmiş gibi ağzı yamulmustu,duramadim odada, ağlayarak çıktım.Ameliyat şansı olmadı babamın.Cok üzgünüm,sizi de üzmek istemiyorum ama süreç böyle ilerledi bizde.İnsallah sizde aynı ilerlemez.Cok geçmiş olsun.Malesef pankreas ca 'ya çare yokPankreasda akıllı ilaç önerilmiyor ve kullanılmıyor dedi bize onkolog.size neden başladılar acaba.bizde evre 4 uz.ameliyat olamadı değil mi sizin babanızda.ek biseyler kullandiniz mi hic,bitkisel fitoterapi filan.babamin genel durumu suanlik iyi şükürler olsun ama ilerleyen dönemler benide korkutuyorAllah şifasını versin cümle hastalarin Cok uzgunum
Neyi öğrendim biliyor musun,bir ailede bir kişi kanser olunca, bütün aile kanser oluyormuş meğer.Onunla beraber tüm aile tükeniyor.Eriyip bitiyorsun.Bugun yanından ayrılırken çok ağladı babam, bakalım kaç gün daha yaşarım dedi.O kadar zorkiÇok sagolun Allah kimsenin başına vermesin nee biçim Bi iletmiş bu başa gelmeyince insan bilmezmiş
Çok doğru yazmışsınız,resmen tükendik bizde şu 1 buçuk aydır.babama belli etmemeye çalışıyoruz ama çok yıprandık bizde.Neyse biz önemli değiliz yeetrki iyi olsun,yanında mutlu mesut güle oynaya icimiz yana yana rol yapıyoruz,o da bize caktirmamak icin ayni davraniyorNeyi öğrendim biliyor musun,bir ailede bir kişi kanser olunca, bütün aile kanser oluyormuş meğer.Onunla beraber tüm aile tükeniyor.Eriyip bitiyorsun.Bugun yanından ayrılırken çok ağladı babam, bakalım kaç gün daha yaşarım dedi.O kadar zorki
Lütfen geç kalmayin,bunlar çok önemli sinyaller.pankreas çok sinsi seyrediyor ne gerekiyor nereye gitmek gerekiyorsa gidin.tek yerle kalmayin,sirt agriniz varmi?pankressda sarılık felan olur diye dusunmeyin lezyonun konumlandigi yerde onemli bas ve govdede olursa safra yollarina baski yapip sarilik olusuyor,kuyruktaysa olusmuyor.kanda lipaz ve amilaz degelerinize bıktırdınız mi hiç?ca 19..9 ve cea değerlerine de bakılmalı.ek görüntüleme tetkikleri vs ayrıntılı değerlendirilmeli.Gerekirse biyopsi alinmali.Gec kalmayin lütfen,çok çabuk metastaz yapıyor.
Kabul etseydi çok rahatlardı20 gün öncesine kadar alıyordu.4-5 seanstan sonra pet çekiliyor zaten,kanser hücreleri çok hızlı ilerliyor, karaciğeri sarıyor dedi doktor.Akilli ilaç verdiler, enfeksiyon gelişti vücutta, ateşi düşmedi günlerce,hastanede yattı.ilaci da kestiler tabi.Bugun doktor karaciğer yetmezliği başladı, ölüm sürecine girdi, çok uzun surmicek dedi.Dun iç kanama geçirdi.Bilinci hala yerinde.Ayaklari ve karnı şişti.Asit birikmesi oluyormuş son zamanlarda.Diren takalım dediler suyu çekmek için,kabul etmedi babacım.Hersey iyi gidiyor diye biliyordu bu zamana kadar,hala 2.evre sanıyor kendini, bütün doktorlar tembihli.
Neden psikiyatriye gitmiyorsunuzAmilaz lipaz bende sınır 60 ise 76 çıktı diğeri 100 ise 110 çıktı Ca 19 testim sınır 37 iken bende 19 çıktı safrada çamur pankreasta yağlı baş bölgesinde ödem dedi halsizlik iştahsızlık kilo verdim dört ayda yedi kilo bir değil dört doktora gittim iki prafosor iki uzman gartroenteloji bölümüne hepsi bana pankreas ile ilgili tehlike yok dedi bana bu esnada cmv virüsü bulaşmış bagisiklik sistemim çökmüş birde çok stres yaptım iki ay sonra bu belirtiler başladı bende üç doktor psikiyatriye git dedi ama iştahsızlık var bende ve halsizlik var hiç bişey yapmak istemiyorum sürekli yatmak istiyorum
Afedersiniz şimdi farkettimBabama pankreas kanseri teşhisi konuldu 4. Evre gözüküyor. inanasım gelmiyor cünkü şuan karşımda sağlam.Ağrıları var hafif nadiren vuruyor ağrı.İlk sarılıkla belirti verdi onu geçirdiler stent yapıldı herşey 1 hafta içinde oldu bu arada.şaşkınız bu hastalığı geçirenler bilenler lütfen yazabilir mi? 3 ay 6 ay ömür biçilen bir kanser türü inanasım gelmiyorVe içinden gelen Dua ederse babama çok mutlu olurum
Babam 25 Mayısta vefat etti maalesefki
Evet,ama artık rahatlamak istemiyor,bir an önce bitsin istiyor bu acı.Tamamen bıraktı kendini malesefKabul etseydi çok rahatlardı
Vücudu da rahatlardı
Gittim fakat verdiği ilaçların yan etkilerini okudukça korkuyorum bulantı iştahsızlık kilo kaybı diyor zaten ben bu konudan rahatsızım tekrar bir profosore gidicez haftaya safradaki çamur ve pankreasta ki iltihap safra qlinirsa düzelir mi diye sorucam çok fazla bunaldım bu saat oldu hala yemek yemek için bir iştahım yok bulantı var sürekliNeden psikiyatriye gitmiyorsunuz
Neden sadece ihtimal olan yan etkilerini okuyorsunuz?Gittim fakat verdiği ilaçların yan etkilerini okudukça korkuyorum bulantı iştahsızlık kilo kaybı diyor zaten ben bu konudan rahatsızım tekrar bir profosore gidicez haftaya safradaki çamur ve pankreasta ki iltihap safra qlinirsa düzelir mi diye sorucam çok fazla bunaldım bu saat oldu hala yemek yemek için bir iştahım yok bulantı var sürekli
Karnındaki birikim beynini de etkiliyor malesef sıvıyı çekseler daha net mantıklı düşünebilecekEvet,ama artık rahatlamak istemiyor,bir an önce bitsin istiyor bu acı.Tamamen bıraktı kendini malesef
Dün sıvıyı çektirmeyi kabul etti, çünkü ağrıları dayanılmaz olmuştu,ne ilaç ne iğne ne bant fayda etmiyordu.Cok rahatladı, günler sonra yemek yedi biraz, ağrısı hafifledi.Simdi yoğun mide bulantısı var,ona da bi çare olsa biraz nefes alacak.Bulanti iğnesi yapıyorlar ama etkisi geçince yine aynıKarnındaki birikim beynini de etkiliyor malesef sıvıyı çekseler daha net mantıklı düşünebilecek
Rabbim yardımcısı olsun merhamet eylesin sizlere de kolaylıklar sabır diliyorum