• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın eve gelmesini istemiyorum

mmeerrwee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
569
0
0
Bursa
arkadaşlar daha küçük yaştayken annem çalıştığı için ananesinde büyüyen bir kızm ben benim babama nefretim o zamanlar başladı annem bana güzel bir gelecek hazırlayabilmek için çalıştı ve ben annemin koynunda değilde dayımın eşi ciciannemin koynunda uyudum hep.
anne tarafımda tek torun olduğum için teyzem dayım ve ciciannem tarafından hep şımartıldım normalde her arkadaşım beni kıskanırdı hepsi çalıştıklarınla bana üst baş alır bana kuzum evladım diye üstüme titrerlerdi ama ben annesizdim onun içinde hırçındım

babam çalışmayan kendinden başkasını dinlemeyen bizi insan içinde küçük düşürmeye çalışan (kendi acizliğini örtmek için) hep sağa sola borç yapıp bizi utandıran bir adam

annesiz büyüdüğüm için teyzem ve ciciannemin yeri bende ayrıdır ciciannem hiç olmayan evladı gibi sevdi hep beni teyzemse bizim için kendini feda edip hiç evlenmedi 10 tane erkeğe değişmem ekmeğini taştan çıkartıyor diyorlar ya teyzem öyle bir kadın ama babam bizim teyzeme karşı olan sevgimizi bile kıskanıyorum annemle kavga ettiklerinde hep teyzemi suçluyordu en sonunda bizi ondan soğuttmak için ona iftira attı bide utanmadan sarhoş kafayla kuran a el bastı annemin ve bizim ona inanıp teyzemden soğuyacağımızı sandı ama annem evi terk etti 3 ay kadar teyzemlerde kaldık ama annem kardeşim gelişme çağında babasız büyümesin diye babamın ilk gel değişinde hemen koştu babam annemi özlememişti yiyecek ekmeği kalmamıştı meyhanede kadınlarla yediği için geldiğimiz de hiçbirşey değişmedi daha beter oldu bizi teyzemlere göndermedi bende birgün kaçıp gitim aradı ve bir sürü hakaret etti evden kovdu
aslında bunun için üzüldüm diyemem ondan o kadar nefret ediyordum ki bana bilmeyerek iyilik yapmıştı 2 hafta geçince aradı teyzemi öldüreceğini rezillik çıkaracağını söyledi eğer dönmezsem teyzem zaten tansiyon hastası korktum ve döndüm

ama çok mutsuzum hep onu öldürmek geçiyor aklımdan nefret ediyorum o eve geldiği zaman kendimi odaya kitliyorum kendimi hep zavallı hissediyorum kapı yada telefon çaldığında korkuyorum acaba alacaklıları mı diye panik atak oldum onun yüzünden kaçıp gidecek teyzemden başka yerim yok onu da yapamam her gece babam ölsün diye dua ediyorum biz o olmadığı zaman annem ve kardeşim dha mutluyuz ne yapacağımı bilmiyorum........

Son düzenleyen: Moderatör:
insan anne ve babasını seçemiyor ki
ama ne olursa olsun o senin baban şimdi oyle diyosun ona kızgın olduğun için ama başına bişey gelse en çok sen üzüleceksin buna eminim.

atsan atılmaz satsan satılmaz

anne baba seçilmiyor doğru

ne kadar kötü olsa da onun ölmesi için dua etmen de senin gibi bir kıza yakışmaz

onun ölmesi için dua eden sen pekala sapkınlıklarından kurtulması için de dua edebilirsin dimi canım?

o içtiği zaman odandan çıkma, onunla konuşma ama onu öldürmek gibi düşüncelere de düşmemeye çalış

sevmediği bizi ayırmaya çalıştığı teyzemde aynı şeyieri söylüyo o senin baban diyo düssen yine o kaldıracak babam kendine bakamıyo kendi düştüğü yerden kalkamıyo beni nasıl kaldıracaksa babamdan utanıyorum

bence öyle bir harekette bulun ki baban yaptığından utansın.. nasıl birşey yapabilirsin şuan aklıma gelmiyor ama bunun yolları kesinlikle vardır... ve şuan katılmıyorum " ne olursa olsun o senin baban"... tamam bu cümle bazı durumlarda normaldir ama bazen değildir... şimdi öz kızına teacavüz eden bi de çocuk yapan var.. bu durumda da ne olursa olsun o senin baban diyemeyiz.. türk toplumun büüyk sorunlarının temelinde böyle kalıplaşmış cümleler ve zihniyetler yatıyor fikrimce bu böyle..

bence öyle bir harekette bulun ki baban yaptığından utansın.. nasıl birşey yapabilirsin şuan aklıma gelmiyor ama bunun yolları kesinlikle vardır... ve şuan katılmıyorum " ne olursa olsun o senin baban"... tamam bu cümle bazı durumlarda normaldir ama bazen değildir... şimdi öz kızına teacavüz eden bi de çocuk yapan var.. bu durumda da ne olursa olsun o senin baban diyemeyiz.. türk toplumun büüyk sorunlarının temelinde böyle kalıplaşmış cümleler ve zihniyetler yatıyor fikrimce bu böyle..

kesinlikle katılıyorum...baba var,baba var yani... kendi ayakların üzerinde durabiliyrsan al anneni de ayrı bir eve çık,tabi eğer ki buna gücün varsa...yoksa da çalış,çabala o konuma gel....yeri geldiğinde de baban olacak adama haddini bi güzel bildir.... uzak dur,odandan çıkma.... öldürmeyi ise unut,değmez..... Allah yardımcın olsun canım....

annemi ikna edemiyorum ki maddi açıdan problemimiz yok ama annem babasız kalmayalım 2 kızsınız diyo baba yok başınızda diye ezerler diyo
bide ben bu yaşıma kadar babama hayır bile demedim yeni yeni sesm çıkıyo artık dayanamadığım için cevap veriyorum fakat içimden gelen herşeyi söyleyemiyorum üstüme yürür falan filan belkide buda kinlendiriyo daha önceden bir tokat bile yemedim babamdan ama sustuğum için bizim bu adamdan kurtuluşumuz yok
gerçi ölsede borçlarından kurtulamayacağız

tamam da canım o borçlar zamanla sizi de bitirir,şimdilik iyiymiş maddi durumunuz ama ya sonra? geleceğinizi düşünmeniz lazım,evet annen de bi bakıma haklı ama sizin başınızda baba yok ki,böyle babadan ne hayır gelir...anneni ikna etmelisin bence...

yalvarıyorum sadece ben değil kardeşimde yalvarıyo ama yok annem şimdi gececi annem işe babam içmeye gidiyo annem de dedemden kalma yerimiz vardı mütahit aldı kendi evimize çıkacağız onu bekliyo neymiş babam gel deriz ama teyzemle küs diye gelmezmiş hepimizden önce gidecek biliyorum annemi ikna edemiyorum belkide asıl buna öfkeliyim
annemin yüzünden böyle oluyo belkide hep fedakarlık yapan annem çünkü adam alıştı yatmaya

Valla allah kolaylık versin ne diyeyim
Canım bence de sen anneni ikna etmeye çalış
Babana da haddini bildirmeye kalkma bence, boşuna uğraş
olur, dediğin gibi üstüne yürür falan.
Haddini bilecek bir adam olsa zaten böyle davranmaz

Allah yardımcın olsun

annemi ikna edemiyorum ki maddi açıdan problemimiz yok ama annem babasız kalmayalım 2 kızsınız diyo baba yok başınızda diye ezerler diyo
bide ben bu yaşıma kadar babama hayır bile demedim yeni yeni sesm çıkıyo artık dayanamadığım için cevap veriyorum fakat içimden gelen herşeyi söyleyemiyorum üstüme yürür falan filan belkide buda kinlendiriyo daha önceden bir tokat bile yemedim babamdan ama sustuğum için bizim bu adamdan kurtuluşumuz yok
gerçi ölsede borçlarından kurtulamayacağız

bu babanın sana annene kardeşine hiç mi faydası olmadı, yüzünüzü güldürmedi?

daha önceki mesajlarında içmediği zamanlar çok güzel vakit geçiriyoruz yazmıştın?

bu durumdan tek kurtuluş babanın ölmesi yahut onun hayatınızdan çıkması mı?

anneni bir kenara bıraktım seni ve kardeşini sevmiyor mu bu adam?

kaç yaşındasınız bilmiyorum ama babanızın en azından bu içkiden kurtulması için kardeşinizle beraber birşeyler yapabilirsiniz belki. babanızın size olan sevgiisini kullanabilirsiniz...
eğer onun size karşı bir sevgisi olduğunu düşünüyorsanız çözüm için birkaç taktik deneyebiliriz

babam 2 sene önceye kadar iöçmiyordu ama hep batak içindeydik daha 8 yaşında eve icra geldi annem ödedi birdaha borç yaptı yine ödedi dışardan baktığınız da çok ilgili baba ben çocuklarım için yaşıyorum der ama birde bize sorun sevgi fedakarlık ister ama babam bizim için hiç fedakar olamadı aldığı parayı karı kızla yedi ayda eve 1 ekmek almıyo ama cep telefonu faturalı her ödeniyo şimdi telefon almış yani parası var gündüz çalışıp akşam yiyo borcunu öde bizi millete rezil ediyorsun deyincede sizin diliniz fazla uzadı diyor

geçenlerde yine aramışlar malzemeci bu sefer kardeşim baba seni aradılar diyo borcun için arar arar susar diyo hani bana dese kızım yaptım bir cahillik eve bakamayacağm ama borçlarımı ödeyeceğim babamdır başımız üstünde yeri var herkesin borcu oluyo sonuçta ama ben bize laf getirmesinden şikayetçiyim

bizi göndermek istemediği teyzem zamanın da annmle onun borcunu ödemek için gece gündü çalıştılar borç dediği 5-6 milyar olsa birşey değil bizim bildiğimiz 50milyar var bide bilmediklerimzde var eminim

babam 2 sene önceye kadar iöçmiyordu ama hep batak içindeydik daha 8 yaşında eve icra geldi annem ödedi birdaha borç yaptı yine ödedi dışardan baktığınız da çok ilgili baba ben çocuklarım için yaşıyorum der ama birde bize sorun sevgi fedakarlık ister ama babam bizim için hiç fedakar olamadı aldığı parayı karı kızla yedi ayda eve 1 ekmek almıyo ama cep telefonu faturalı her ödeniyo şimdi telefon almış yani parası var gündüz çalışıp akşam yiyo borcunu öde bizi millete rezil ediyorsun deyincede sizin diliniz fazla uzadı diyor

geçenlerde yine aramışlar malzemeci bu sefer kardeşim baba seni aradılar diyo borcun için arar arar susar diyo hani bana dese kızım yaptım bir cahillik eve bakamayacağm ama borçlarımı ödeyeceğim babamdır başımız üstünde yeri var herkesin borcu oluyo sonuçta ama ben bize laf getirmesinden şikayetçiyim

bizi göndermek istemediği teyzem zamanın da annmle onun borcunu ödemek için gece gündü çalıştılar borç dediği 5-6 milyar olsa birşey değil bizim bildiğimiz 50milyar var bide bilmediklerimzde var eminim

2 sene önce ne değişti ki bu adam bu hale geldi...:bbo:

sorumsuz bir baba görüntüsü var haklısın ama 2 sene evvel böyle değilmiş.. çevresine kötü bir arkadaş mı girdi:1ninca:

babanızı eski haline döndürseniz döndürseniz sizin sevginiz döndürür

kaybedecek birşeyin yok nasılsa.. kardeşinizle ortak bir mektup yazsanız ona karşı hislerinizi belirtseinz, sizi soktuğu zor durumu, eski babamızı geri istiyoruz falan deseniz... bi umut az da olsa bi kıpırdanma olmaz mı mervecim? :uhm:

denedik bunu ağladı sızladı 1 hafta sonra aynı adam 2 sene önce sadece içmeye başladı yine sorumsuzdu şimdi sadece eve gelmiyo içmekten eskidende sadece kendini düşünürdü küçüklüğümden beri babana söyle borcunu ödesin babana söyle şunu yapsın kapıya gelenler hiç bitmedi hep sorumsuz du hala sorumsuz size soruyorum şimdi 5 yaşında çocuktum evime gitcem diye ağlıyordum ben sana bakamam dedi annem gececi olduğu haftalar ne varki gece bakmakta alt tarafı tuvalete kaldıracaksın veya karnını doyuracaksın şimdide siz beni sevmiyorsunuz diyo ben de bi kere sevmeme için bir neden söyle dedim sustu gitti

offff :1no2:

yaşadıkların hiç kolay değil merve. inan anlıyorum seni. ne denir de bilemiyorum :bbo:

bu adama birinin "baba" olduğunu hatırlatması gerekiyor akannehir

sağol canım biri bişey söyledimi karışmayın siz diyo sadece kendi haklı kendi bildiğini okuyo
ama annemin suçu böyle alıştırmayacaktı evlendiğinden beri böyle bu adam kaç kere msjlarını okudum anneme okuttum başka kadınlardan geliyo ama inandıramıyorum inanıyorda umursamıyo bana dokunmasın ne yaparsa yapsın diyo el ne der ne gözle bakarlar diye diye bu hale geldik işte

annenden önce başkalarıının suçu :bbo:

duanın gücüne inanır mısın bilmem... dua edersen hem senin gönlün ferahlar hemde bakarsın babanda gelişmeler olur... tek ölümün çaresi yok şu dünyada

umarım çok geç olmadan baban hatasını anlar

Back