arkadaşım maaş kartını iptal ettir ve verme borcu kadarını ver olmaz öyle ya ama düşünüyorum aşırı sinir bozucu bu durumun yanlış olduğunu anlatacak kendisinin çok sevdiği bir anlaştığı bir kardeşi falan yok mu onu araya koyun madem kendi içinizde çözemiyorsunuz bu şekilde bir yaklaşımda bulunu olmaz yanitabi annemle birlikte çok kavga ettik ama inanılmaz bencil davranıyor , bunları söyledim ne kavgalar ettim anlamıyor , aynen öyle nice arkadaşlarım hem çalışıp hem baba parasıyla çeyiz düzdü düşünün çok sinir oluyorum tanışma günü rezil olucam diye
çok zor bir durum.. işte bu sefer evlat hayırlı, ama baba evladın tepesine binmiş.. büyüttüler, okuttular sırtımızı dönecek değiliz. bekarken tabi ki ev ekonomisine destek olunur. yani araba da olmayıverseymiş dedim, okuyunca.. ki siz satıp yenisini alacak diyorsunuz. siz kredi bitene kadar bekleyin. biraz daha ağırdan alın gençsiniz daha. kredi bittikten sonra da kesinlikle böyle bir borcun altına girmeyin yeniden. artık siz bir bireysiniz. eve destek olmaya devam edebilirsiniz. mutfak masrafıdır, faturalardır vb. ama kendinize bütçe ayırın. bu konuda da babanıza karşı durmaktan çekinmeyin. sonuçta size destek olmayacaksa, köstek olmaya hiç hakkı yok. ayrıca, bence evlendikten sonra da çalışın. ailenizle de para konusunda mesafeli olun. evlendikten sonra, annenize destek olmaya devam edebilirsiniz ufak tefek. böyle şeyler hoştur mutlu eder anneyi. araba kredisi ödenecek diye dara düşüyorlarsa, o araba lükstür.
evet babama göre ömür boyu ona çalışıp ödeyeceğimKıyamam ya bu nasıl bir durum :/ Ben senin yerinde olsam o babaya kuruş vermezdim. Daha çok şey yazarım da yazamıyorum. Baban binmeyiversin daha iyi arabaya, sen hep borç ödeyip köle gibi çalışacak mısın onun istekleri için? Böyle aileler görüp, duydukça deli oluyorum, ben olsam geçer karşısına bir güzel kavga ederdim olmadı evden giderdim ne bu ya sen babanın derdini çekip borç ödemek için mi geldin dünyaya
ilk başta tabiki akrabalar falan tepki gösterdi ama konu açlınca öyle bir kızıyor bağırıyor ki kimseyi konuşturmuyor ödeyecek tabi diyiparkadaşım maaş kartını iptal ettir ve verme borcu kadarını ver olmaz öyle ya ama düşünüyorum aşırı sinir bozucu bu durumun yanlış olduğunu anlatacak kendisinin çok sevdiği bir anlaştığı bir kardeşi falan yok mu onu araya koyun madem kendi içinizde çözemiyorsunuz bu şekilde bir yaklaşımda bulunu olmaz yani
dövmez hayır ama öyle bişey yapamam işte çok bağırıp çağıran zehir eden biri mahveder yaniişyerinizle konuşsanız
kartlar yenilencek o yüzden eskiler iptal edildi deseniz .
yenisi gelincede vermeyin istersede benimde ihtiyaçlarım var baba araba taksiti kadar veririrm gerisini kendime lazım diyin ne bilim döver mi ?
zorla mı alır ?
malesef kendini düşünür önce borç var ödeyeceksin tabi der , eve bişey alıncak mesela senin maaşınla alalım falan der şakasını bile nasıl yapar bilmiyorumetsin bir bağrır iki bağrır elbet susar ! ne bilmi böyle nereye kadar ya .
inanamıyorum
zaten düğüne kadar kredi bitiyor gibi o yönden sıkıntı yok ama evlenince de çalışacaksın diye diretmesi falan işteyani artık rezilliği göze alacaksınız gibi görünüyor. illa ki kavga kıyamet kopacak. ne yapar asar mı keser mi? kredi bitene kadar sabretseniz sonrasında, maaş kartını iptal edip babanızın karşısına dikilseniz, artık hayatımı kuracağım deseniz, ne olur?
ben zaten çalışmak istemiyorum ki nefret ettim gerçekten bıktım boş yere çalışmaktançok sinir oldum bu konuya yazıp yazıp duruyorum ama :)
işten ayrıl !!!! çalışamıyorum çok yoruldum diyin zorla mı götürcek ben valla sinirlenir çalışmazdım
çalışmayın evlenince yeni iş bulursunuz .
boş yere çalışıp kendimi yorcağıma çalışmam daha iyi
yani benim sevgilimde halleder dediğin gibi ama işte çok rezillikBenim babam da böyleydi sözlendim çeyize dair bardağım bile yoktu babamın düğün yapacak parası da yoktu nişanı da yapmadı zaten nişanlım yaptı geri kalanı da annem halletti sözlendikten sonra madem düğün yapmayacaksın parama karışma biriktirip çeyiz hazırlığına gireyim beyaz eşyaları alayım dedim para vermedim.
Şimdi ayrıldım gene başladı bu paraları nereye koyuyor bu diye arkamdan konuşmaya.
İşten çıkacak falan diyor sanki borçlarımı kendi ödüyor.Çıkmıyorum da para da vermiyorum ona.
tartıştık canım annem falan da çok şey yaptı ama anlamıyor ödeyeceksin tabi deyip evi başımıza yıkıyor yani o kadar şey ki 3 yıldır aynı yani artık konuşmuyorum bile ama anlamıyor hala karışıyor yaaaHer gün mutsuz olup, bu konuyu düşüneceğinize, bir kere adam akıllı tartışırsınız, bir kere çok üzülürsünüz ama sonra rahatlarsınız.
babam öyle kimseyi dinleyecek bir insan değil ama bilmiyorum ki işten çıkıp çıkmama nasıl karışır anlamıyorummdayın amcan var mı? onlarla konuşup yardım iste. en azından tanışma isteme olduğunda böyle bir rezillik yaşanmasın.
evet amca dayı olur mutlaka da bilemiyorumisteme günü yanınızda aklı başında amca dayı falan olmalı bence .....
Ben babama söylemekten o kadar çok korktum ki ama ailemle birlikte bir şekilde söyledik o kadar sakin tepki verdi ki kimse ama hiç kimse inanamadı.Hatta eski nişanlım sen bana yalan söylemişsin sırf evlenmeyelim dye babanı öne sürmüşsün beni de korkuttun dedi görümcem kardeşimi boş yere tedirgin ettin bu kadar dedi halbuki kendisi özgüven patlaması yaşayan birisi niye o kadar korktuysa nitekim çok iyi geçti.Babam düğünde takılacak takı bile istemeyiz biz dedi.yani benim sevgilimde halleder dediğin gibi ama işte çok rezillikonlar geldiğinde nasıl davranır diye tedirginim ya yüzlerine bakmaz zorluk çıkarırsa ki yapar da yani