Babamın Delirten Emrivakisi 🤦

Yhaaa janım babam beni zorla tatile götürüyor çok dertliyim ne yapmalıyım? Yardım plisss. Konunun özetini yazdım size sjsjsjjsjs. Rabbim kimilerini açıkla sınar kimilerini tatille

Şimdi bu konudaki öznenin yerine babayı değil de sevgiliyi koysaydık, tepkiniz ne olurdu?
Hani ona küçük sürprizler yapın ayağına, bunu romantik ve heyecanlı bulur muydunuz? Cidden merak ettim.

Emrivakilerden ben de hiç hoşlanmam. Ama söz konusu kişi babanız ve emrivaki dediğimiz şey de aslında size iyi geleceğini düşündüğü, sanırım masraflarını da karşıladığı, aslında ince düşünceli bir davranış ve sürekli olan bir durum da değil. Gerçekten çok önemli başka bir işiniz varsa, babanıza durumu bildirir, bir daha önceden haber ver diyebilirsiniz de, hiçbir sorun yoksa, öfkelenmenin anlamı yok. Ben olsam tatilin tadını çıkarmaya odaklanırım.

Bu kadar abartmaya gerek yok.adam süpriz yapmak istemiş.hatalarını telafi etmek için çaba harcıyor.sizde fırsat verin anne-baba işte atsan atılmaz satsan satılmaz.bir dahaki sefere birlikte plan yapalım başka birşeyle çakışmasın dersiniz olur biter.adam sizin huyunuzu bilmiyor olabilir.bundan sonra öğrenmiş olur.

Babaa adı üstünde belki bireyleri telafi etmek istiyordur yaklasımı budur babalar pek kibar olamıyor babalık dürtüsüyle. Siz gençsiniz o da yaşlı bir adam kırmayın üzülürsünüx. Yarın bir gün evlenince zaten sizle çok zamn geçiremicek planın eşinle çocuguna yapcaksn ne varki gitsen ö baktın sarmadı 3 gün dönersin gönül almak diye bir deyim var gönül alın gitsin.

Sen de bir bireyesin. Senin de popin var. Ne ayip şey! Asla gitme asla. Tc cumhuriyeti kanunlarina gore ozgursun. Bosver. Asla ama asla gitme.

Ya ben kudurdum.burda sinirden sen nasil dayanabiliyorsun? Bence destek almalisin. İnsana pat diye soylenecek sey var söylenmeyecek sey var....

Ben buyudum diye tutturan cocuklar gibisin. Tamam bireysin abartma yahu. Sevgilin ya da sevdigin biri supriz tatil ayarlasa sinirden köpürüp gitmeyecek miydin? Sanmiyorum. Babanla sorunlarin oldugu için abartacak yer ariyorsun.
Anneme durumu anlattığımda haklısın dedi.

Yani bak rezervasyonu falan yaptırmış ok, kızım sana sormadım ama güzel bir tatil ayarladım falan fıstık bir şey dese bende bu etkiyi yaratmayacak mesela.

Tamam tamam iyi ki bir bireysiniz aman hiçbir şeyinize karışılmasın baban sana sormadan iş yapmasın

Anneme dahi durumu anlattığımda haklısın annaboleyna dedi :)
Anlıyorum pek çoğunuz böyle büyüdünüz hatta birçok çocuk hala bu şekilde büyüyor. Ebeveynler çocukları ayrı bir kişilik değilmiş gibi kararlar alır, yapar, danışmaz; çocuklar da kös kös uymak durumunda kalır.

Ama işte ben böyle büyümedim. 15 yaşındayken bile taşındıgımız evi ben seçtim, annem git bakkala şunu bunu al diyen tiplerden olmadi. Extrem bir durum yoksa kendi gitti aldı, yok bir durum varsa annaboleyna bakkala gidip şunu bunu alabilir misin acaba diyen biri oldu.

Sürpriz olsun diye tarihi netleştirip haber vermiş olabilir mi?
Benim böyle bir sürprize çook ihtiyacım var da.

annem git bakkala şunu bunu al diyen tiplerden olmadi. Extrem bir durum yoksa kendi gitti aldı, yok bir durum varsa annaboleyna bakkala gidip şunu bunu alabilir misin acaba diyen biri oldu.

Sayenizde ben de neler öğreniyorum

Demek ki arada bir çocuğuma bakkala git şunu al demem lazım. Ki yarın öbür gün babası sürpriz tatil matil ayarlar neme lazım

Sevgili annaciğim manyak mısın.
.boşver uslubu edebiyatı. Git tadını çıkar. Böyle emrivakiye emrivaki denmez.

Tatlı sürpriz denir.
Kafamda birkaç plan vardı. Çöp oldu. Istediğim yerde part time çalışmayı düşünüyordum. Ama çok saçma sapan tarihlerde olduğu için tatil oraya başlayamayacağım.

Bi an karsımda şeyma subaşının trip yapan hali belirdi. Baban mis gbi tatil ayarlamış. Neyini beyenmedin. Heleki şu krizde biz fakirler kafa dinlemek için bir yer ararken

Bi an karsımda şeyma subaşının trip yapan hali belirdi. Baban mis gbi tatil ayarlamış. Neyini beyenmedin. Heleki şu krizde biz fakirler kafa dinlemek için bir yer ararken
Belki dedikleri gibi cidden x biri ayarlasa sevinçten zıplarken tavana kafami bile vurabilirdim.

Lâkin adamla öyle aşırı bir samimiyetim yok. Bilmiyor bile yazın ne yapacağım falan. Öyle olunca ters tepki yapıyor.

Ben buyudum diye tutturan cocuklar gibisin. Tamam bireysin abartma yahu. Sevgilin ya da sevdigin biri supriz tatil ayarlasa sinirden köpürüp gitmeyecek miydin? Sanmiyorum. Babanla sorunlarin oldugu için abartacak yer ariyorsun.
Tam bunu yazıyordum, yazılmışı varmış, imza atmaya geldim.

Gerçekten ben de soruyorum, sevgiliniz sürpriz bir tatil yapsa atar yapar mıydınız?

Haklısınız. bilmeden yorum yaptım. Bende mesela çocuğuna kıyıp da hiç sorumluluk yüklemeyip büyüyünce birden yapmasını bekleyen yapmayınca da üzülen kızan ebeveynlere kızıyordum. Sen öyle yetiştirmemişsin ki alışmış senin yapmana şimdi de yapmak istemez tabi.
Sizin durumunuzda bu olmuş
Şimdi hak verdim. Yine de babanızla gidin onların gönlü bizimkinden daha kolay kırılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…