- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.152
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Yhaaa janım babam beni zorla tatile götürüyor çok dertliyim ne yapmalıyım? Yardım plisss. Konunun özetini yazdım size sjsjsjjsjs. Rabbim kimilerini açıkla sınar kimilerini tatilleMerhabalar hatunlar,
Dün sabah itibariyle babamdan gelen bir mesaj ile deliye dönmüş bulunmaktayım, hafif hafif sinirimi dizginlemeyi başardım gibi ama sizin de görüşlerinizi almak daha iyi olur.
Bir rezervasyon görseli atmış ve 'xx-xx tarihleri arasında tatile çıkıyoruz. Haberin olsun' yazmış.
Hiç bir şekilde bir tatil planından haberim yoktu. Nasıl bu kadar şuursuzca davranabiliyor? Aklım almıyor. Genç bir kadınım ben; belki o tarihlerde bir planım var, belki bir yere gitmek istemiyorum, belki o yere gitmek istemiyorum, belki belki diyerek milyonlarca örnek verebilirim sanırım.
Annem tarafından, birey olduğumun sonuna kadar farkında olarak büyütüldüm. Markete giderken bile sorar gelmek ister misin diye, yıllık iznini alırken bile annaboleyna şu şu tarihler uygun mudur sana göre, gel birlikte seçelim gideceğimiz yeri der.
Babama 'Keşke zahmet edip bana da sorsaydın' demeyi düşündüm ama sonra ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey moduna girdim. Sebebi ise yıllardır babama karşı kendimi kısıtladım, görüşmedim, konuşmadım. Daha bu yıl yeni yeni açıldım. Belki bunun hevesiyle mantıklı düşünemedi ya da babalık taslamak istedi.
Yine de bu durumdan rahatsızım. Kıllık yapıp gitmesem mi acaba bile diyorum
Offf, siz olsanız ne yapardınız?
İçimdeki agresif davranmaya meyilli taraf sayesinde birazcık büyütmüş müyüm mevzuyu? Yoksa 'bence de haklısın annaboleyna' mı diyorsunuz?
Teşekkürler, sevgilerle
Anneme durumu anlattığımda haklısın dedi.Ben buyudum diye tutturan cocuklar gibisin. Tamam bireysin abartma yahu. Sevgilin ya da sevdigin biri supriz tatil ayarlasa sinirden köpürüp gitmeyecek miydin? Sanmiyorum. Babanla sorunlarin oldugu için abartacak yer ariyorsun.
keşke biri bana böyle emrivaki yapsa ://
Tamam tamam iyi ki bir bireysiniz aman hiçbir şeyinize karışılmasın baban sana sormadan iş yapmasın
Sen de bir bireyesin. Senin de popin var. Ne ayip şey! Asla gitme asla. Tc cumhuriyeti kanunlarina gore ozgursun. Bosver. Asla ama asla gitme.
Ya ben kudurdum.burda sinirden sen nasil dayanabiliyorsun? Bence destek almalisin. İnsana pat diye soylenecek sey var söylenmeyecek sey var....
annem git bakkala şunu bunu al diyen tiplerden olmadi. Extrem bir durum yoksa kendi gitti aldı, yok bir durum varsa annaboleyna bakkala gidip şunu bunu alabilir misin acaba diyen biri oldu.
Kafamda birkaç plan vardı. Çöp oldu. Istediğim yerde part time çalışmayı düşünüyordum. Ama çok saçma sapan tarihlerde olduğu için tatil oraya başlayamayacağım.Sevgili annaciğim manyak mısın.
.boşver uslubu edebiyatı. Git tadını çıkar. Böyle emrivakiye emrivaki denmez.
Tatlı sürpriz denir.
Belki dedikleri gibi cidden x biri ayarlasa sevinçten zıplarken tavana kafami bile vurabilirdim.Bi an karsımda şeyma subaşının trip yapan hali belirdi. Baban mis gbi tatil ayarlamış. Neyini beyenmedin. Heleki şu krizde biz fakirler kafa dinlemek için bir yer ararken
Tam bunu yazıyordum, yazılmışı varmış, imza atmaya geldim.Ben buyudum diye tutturan cocuklar gibisin. Tamam bireysin abartma yahu. Sevgilin ya da sevdigin biri supriz tatil ayarlasa sinirden köpürüp gitmeyecek miydin? Sanmiyorum. Babanla sorunlarin oldugu için abartacak yer ariyorsun.
Haklısınız. bilmeden yorum yaptım. Bende mesela çocuğuna kıyıp da hiç sorumluluk yüklemeyip büyüyünce birden yapmasını bekleyen yapmayınca da üzülen kızan ebeveynlere kızıyordum. Sen öyle yetiştirmemişsin ki alışmış senin yapmana şimdi de yapmak istemez tabi.Anneme dahi durumu anlattığımda haklısın annaboleyna dedi :)
Anlıyorum pek çoğunuz böyle büyüdünüz hatta birçok çocuk hala bu şekilde büyüyor. Ebeveynler çocukları ayrı bir kişilik değilmiş gibi kararlar alır, yapar, danışmaz; çocuklar da kös kös uymak durumunda kalır.
Ama işte ben böyle büyümedim. 15 yaşındayken bile taşındıgımız evi ben seçtim, annem git bakkala şunu bunu al diyen tiplerden olmadi. Extrem bir durum yoksa kendi gitti aldı, yok bir durum varsa annaboleyna bakkala gidip şunu bunu alabilir misin acaba diyen biri oldu.
Şu anda benim de buna çok ihtiyacım var. 2 gündür tatilden dolayı düşünmekten kafayı yedim resmen, hatta bu konuda hem hırçın hem üzgünüm..keşke biri bana böyle emrivaki yapsa ://