Babamın Delirten Emrivakisi 🤦

Emrivaki yapması hoş olmamış ama kıllık yapıp adamın hevesini kursağında bırakmaya da gerek yok. Eğer gerçekten o tarihler için bir engelin yoksa durduk yere sorun çıkarma. Ama güzelce "baba bu sefer ayarladığın tarihlerde müsaittim ama bana sormadan alırsan başka zaman müsait olmayabilirim, önceden konuşursak ikimize de uygun zaman ayarlayabiliriz" diyebilirsin.

Adam kendince güzel bir şey yapmak istemiş.

Şöyle diyeyim babam yapı itibari ile millete emir verip, bir şeyler yaptırmayı huy haline getirmiş biri. Şunu getir, bunu yap falan filan.

Belki de bu huyunu bildiğimden aşırı rahatsız oldum, belki atıyorum başkası bu şekilde davransa bu kadar batmazdı bile..

Adam size sürpriz yapmış onlar için hala küçük cocuguz işiniz yoksa neden gıcıklık için ugrasiyorsunuz ki
'üslubundan ötürü hafif bir kıl oldum ondan mütevellit kıllık mı yapsam' baba için soylenir mi bu
Sizin üslup daha kıl vallahi. Genc insan olabilirsiniz siz bebekken oda fedakarlik yapmistir sizin için isiniz bile yokken ne bu anlam veremedim. Bazen bazi insanlar haketmedikleri mutlulugu tadıyor. O yüzden deger bilmiyor.

Merhabalar hatunlar,

Dün sabah itibariyle babamdan gelen bir mesaj ile deliye dönmüş bulunmaktayım, hafif hafif sinirimi dizginlemeyi başardım gibi ama sizin de görüşlerinizi almak daha iyi olur.

Bir rezervasyon görseli atmış ve 'xx-xx tarihleri arasında tatile çıkıyoruz. Haberin olsun' yazmış.

Hiç bir şekilde bir tatil planından haberim yoktu. Nasıl bu kadar şuursuzca davranabiliyor? Aklım almıyor. Genç bir kadınım ben; belki o tarihlerde bir planım var, belki bir yere gitmek istemiyorum, belki o yere gitmek istemiyorum, belki belki diyerek milyonlarca örnek verebilirim sanırım.

Annem tarafından, birey olduğumun sonuna kadar farkında olarak büyütüldüm. Markete giderken bile sorar gelmek ister misin diye, yıllık iznini alırken bile annaboleyna şu şu tarihler uygun mudur sana göre, gel birlikte seçelim gideceğimiz yeri der.

Babama 'Keşke zahmet edip bana da sorsaydın' demeyi düşündüm ama sonra ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey moduna girdim. Sebebi ise yıllardır babama karşı kendimi kısıtladım, görüşmedim, konuşmadım. Daha bu yıl yeni yeni açıldım. Belki bunun hevesiyle mantıklı düşünemedi ya da babalık taslamak istedi.

Yine de bu durumdan rahatsızım. Kıllık yapıp gitmesem mi acaba bile diyorum :KK12:

Offf, siz olsanız ne yapardınız?
İçimdeki agresif davranmaya meyilli taraf sayesinde birazcık büyütmüş müyüm mevzuyu? Yoksa 'bence de haklısın annaboleyna' mı diyorsunuz?

Teşekkürler, sevgilerle :KK200:
Eğer o tarihte gitmenize gerçekten engel birşey yoksa kırmayın babanızı heves etmiş kızınla kendine tatil programı ayarlamış ne var bunda

Adam size sürpriz yapmış onlar için hala küçük cocuguz işiniz yoksa neden gıcıklık için ugrasiyorsunuz ki
'üslubundan ötürü hafif bir kıl oldum ondan mütevellit kıllık mı yapsam' baba için soylenir mi bu
Sizin üslup daha kıl vallahi. Genc insan olabilirsiniz siz bebekken oda fedakarlik yapmistir sizin için isiniz bile yokken ne bu anlam veremedim. Bazen bazi insanlar haketmedikleri mutlulugu tadıyor. O yüzden deger bilmiyor.
Hayatımdaki her mutluluğu hak ediyorum, hatta daha fazlasını da.

Babam hiç bir zaman hayatimdaki baba figürünü doldurmadı. Yıllarca gormedigim bile oldu. Hiç bir önemli olayımda yanimda olmadı. Ameliyat, karne günü, mezuniyet vs. Ama diğer cocugunun yanında hep. Sadece maddi olarak varlığını hissettirdi bana. Evet, son birkaç yıldır düzelme aşamasında ama bu geçmişi unutturmuyor ne yazık ki.

Annem de her zaman kararlarıma saygı duyarak, hiç bir konuda baskı yapmayarak büyüttü beni. O bile bana şunu, bunu yapıyoruz demez. Sorar, yapmak ister misin diye. O yüzden çoğu insana normal gelebilecek bu tarz şeyler bana normal gelemiyor.

Hayatımdaki her mutluluğu hak ediyorum, hatta daha fazlasını da.

Babam hiç bir zaman hayatimdaki baba figürünü doldurmadı. Yıllarca gormedigim bile oldu. Hiç bir önemli olayımda yanimda olmadı. Ameliyat, karne günü, mezuniyet vs. Ama diğer cocugunun yanında hep. Sadece maddi olarak varlığını hissettirdi bana. Evet, son birkaç yıldır düzelme aşamasında ama bu geçmişi unutturmuyor ne yazık ki.

Annem de her zaman kararlarıma saygı duyarak, hiç bir konuda baskı yapmayarak büyüttü beni. O bile bana şunu, bunu yapıyoruz demez. Sorar, yapmak ister misin diye. O yüzden çoğu insana normal gelebilecek bu tarz şeyler bana normal gelemiyor.
Hmm o zaman kirginlik yüzünden böyle geliyordur daha çok sana. Bence duzeltiyorsa kendini destek çık sende evet çok kirilmis üzülmüşsundur tabiki ama sonra keşke deneseydim demezsin belki de belli mi olur

Ne güzel işte kızıyla arayı düzeltmek isteyen bir baba ya başka babalar değil tatil kızına kızım bir ihtiyacın varmı diye sormaz ne yer ne içer merak etmez hiç bir sorumluluk almaz öyle babacıklarda var senin baban en azından arayı duZeltmek için bir çabası var kıymetini bil

Bizim baba ömrünce iki kere aramıştır iyi misin yaşıyo musun diye, yok üslubuna sinir oldum yok bi sorsaydı keşke aynen bencede siz haklısınız

Ya aslında konuyu ilk okuyunca seni haksız bulmuştum babaya karşı gelinmez git nankormusun diyecektim ama sonra kendi çocuklarımı nasıl büyüttüğüm aklıma geldi,bende onlara sormadan bir plan yapmam.Onlarinda özellikle kızımın kendi planları olabilir çakışmasın diye.
Ama tabi ben onlar gibi büyümedim sürekli bir emrivaki yapılırdı sorulmazdı bana..
Neyse
Sonuç olarak ilk kez sana sormadan böyle güzel bir plan yapmış madem kırma babanı
Inan kaybettiğinde çok üzülüyor insan

Uzun süre görüşmediğiniz bir baba
Ameliyat günü, karne günü yanınızda olmayan bir baba

Siz bazı şeylere yeni başlamışsınız. Yeni bir şans vermişsiniz birbirinizi tanımak için. Adam sizi tanımıyor ki!

Madem yeni bir şans verdiniz, o zaman birbirinizi tanımak için zaman da verin. Aynı evde yaşamadığınız, çok şey paylamadığınız bir adam, babanız bile olsa sizin ne beklentide olduğunuzu bilemeyebilir. Bir de erkek olduğu için hafif bir hödüklük geni taşıdığı düşünülürse...

Bu tatili fırsat olarak değerlendirin bence. Bir akşam dalga sesleri eşliğinde çayınızı içerken “sen hayatımda yokken, annem beni böyle yetiştirdi, fikirlerimin sorulması hoşuma gider, sorulmadığında da kendimi önemsenmemiş hissederim, yaptığın sürpriz çok güzel ama ben sürpriz sevmem, bir dahakine beraber karar versek güzel olmaz mı?” Şeklinde ama yumuşak yumuşak, baba kız dertleşir gibi. Trip yapar gibi değil, karşına alır gibi değil. İnatlaşır gibi hiç değil.

Yok ben istemiyorum diyorsanız da “tam adet dönemime denk geldi, denize giremeyeceğim için sıcakta bulanmak istemiyorum” deyin. Bir dahakine kesin danışır size.

Henuz uniye gidiyodun.Daha yasin kucuk.Bosver,daha cok erken bu kendi ayaklarinin ustunde duran kadin imajina.Simdi kulagina hos geliyor sonra agirlasiyor.Ailenin sana bu konuda kurdugu himayeden zarar gelmez.Anne - babanin emrivakisinden bisey olmaz. Aradaki bağ nasil olursa olsun aileye bu sabun kopugu sebepten sinirlenmek lise ergenlikte kalmis olmasi lazim.Git yap tatilini ne guzel.Ilerde cok ararsin bu tatilleri :)
Genclik,sevgililerine tahammullerinin ceyregini bazen kendi ailelerine gosteremiyor.Su jesti senin o eleman yapmis olsaydi ohoo :) Git tatilini yap aile tatili guzeldir.Bosver neyi nasil demisler.

X