Babamın Delirten Emrivakisi 🤦

Tam bunu yazıyordum, yazılmışı varmış, imza atmaya geldim.

Gerçekten ben de soruyorum, sevgiliniz sürpriz bir tatil yapsa atar yapar mıydınız?
Yapmazdım çünkü sevgilim muhtemelen ne zaman bir planım olup olmadığını bilir.

Belki gözlerden kaçan bir noktacık var. Benim bu adamla öyle samimi bir baba-kız ilişkim yok. Ne severim ne ederim bilmez. Yıllarca görüşmedik.

Babanıza yazın,” Allahtan o tarihlerde programım yoktu, görüşürüz.”

Başka türlü ne deseniz ne yapsanız tartışma çıkar. Belki bu şekilde anlar bir dahakine sormasının iyi olacağını.

Anneme dahi durumu anlattığımda haklısın annaboleyna dedi :)
Anlıyorum pek çoğunuz böyle büyüdünüz hatta birçok çocuk hala bu şekilde büyüyor. Ebeveynler çocukları ayrı bir kişilik değilmiş gibi kararlar alır, yapar, danışmaz; çocuklar da kös kös uymak durumunda kalır.

Ama işte ben böyle büyümedim. 15 yaşındayken bile taşındıgımız evi ben seçtim, annem git bakkala şunu bunu al diyen tiplerden olmadi. Extrem bir durum yoksa kendi gitti aldı, yok bir durum varsa annaboleyna bakkala gidip şunu bunu alabilir misin acaba diyen biri oldu.
Sizi ve yetiştirilme tarzınızı anladım, ben de böyle yetiştirildim, iki çocuğum var onları da öyle yetiştirmeye çalışıyorum. Ama bana tavrınız yine de biraz abartı geldi. Yukarıda bir soru sormuştum(bu süprizi sevgiliniz yapsa yibe küplere biner miydiniz? )eğer onun cevabı da evetse, sonuna kadar haklısınız...

Yapmazdım çünkü sevgilim muhtemelen ne zaman bir planım olup olmadığını bilir.

Belki gözlerden kaçan bir noktacık var. Benim bu adamla öyle samimi bir baba-kız ilişkim yok. Ne severim ne ederim bilmez. Yıllarca görüşmedik.
Sorun sürpriz tatil yapması değil gibi geldi bana, babanla birlikte olmak istemiyorsunuz, istemeyebilirsiniz elbette, o zaman gitmeyin.

Anneme dahi durumu anlattığımda haklısın annaboleyna dedi :)
Anlıyorum pek çoğunuz böyle büyüdünüz hatta birçok çocuk hala bu şekilde büyüyor. Ebeveynler çocukları ayrı bir kişilik değilmiş gibi kararlar alır, yapar, danışmaz; çocuklar da kös kös uymak durumunda kalır.

Ama işte ben böyle büyümedim. 15 yaşındayken bile taşındıgımız evi ben seçtim, annem git bakkala şunu bunu al diyen tiplerden olmadi. Extrem bir durum yoksa kendi gitti aldı, yok bir durum varsa annaboleyna bakkala gidip şunu bunu alabilir misin acaba diyen biri oldu.
bu da cok iyi degil bence. buyugunu oyle büyüttuk. 6 yasinda simdiden cok asi ve bencil oldu. herseyi en cok kendi biliyor zannediyor. asla bize güvenmiyor. mesela kardesiyle ile ilgili bir konuda korumaci oldugunda bana guvenmesi gerektigini onu koruyabilecegimi soyledigim halde asla guvenmiyor. anne bende buyudum sen de bana guven, olmaz diye itiraz ediyor. tartisma konumuz da pencerenin ustten acik oldugu halde bebegin ordan dusecegine inanmasi. ustten acik olduğunda guveni oldugunu cocuk korumasi oldugunu vs defalarca anlattim. ama kendi aklina güveniyor sadece. anne baba biraz da agirligini koymali. annem babam benim icin en iyi karari alir rahatligina da sahip olmali. bu birey olmasına engel degil. ikinciyi oyle buyutmeyi düşünmüyorum.

ayrica da kadin ve erkek farkli. anne ve baba da cok farkli o yuzden. anneyle buyudugunuz icin onun yaptiklariyla babanizinkini kiyaslamayin. ayni evin icinde esimle ben cok farkliyiz cocuga karsi. bu konuda bir suru caps de var. erkekler o kadar umursamiyor, kadinlar daha detayci daha arastirmaci vs. daha uygun olan nasilsa onu yapmaya calisiyor.

Ah benim ya da annemin babamın eline düşseydin kız sen, iki haftada mum olurdun. Ben bireyim o yüzden annem markete gelmek ister misin diye soruyor, babam bana sormadan tatil ayarlamış bireyliğime halel gelir diye gitmeyeceğim :olamaz: Bireyim de bireyim. Şu laflardan sonra tatili geçtim tarlada çalıştırırdım ben seni. Bu ne şımarıklık ya allah aşkına. Bazıları çok tepesine çıkarıyor bu çocuklarını.

Merhabalar hatunlar,

Dün sabah itibariyle babamdan gelen bir mesaj ile deliye dönmüş bulunmaktayım, hafif hafif sinirimi dizginlemeyi başardım gibi ama sizin de görüşlerinizi almak daha iyi olur.

Bir rezervasyon görseli atmış ve 'xx-xx tarihleri arasında tatile çıkıyoruz. Haberin olsun' yazmış.

Hiç bir şekilde bir tatil planından haberim yoktu. Nasıl bu kadar şuursuzca davranabiliyor? Aklım almıyor. Genç bir kadınım ben; belki o tarihlerde bir planım var, belki bir yere gitmek istemiyorum, belki o yere gitmek istemiyorum, belki belki diyerek milyonlarca örnek verebilirim sanırım.

Annem tarafından, birey olduğumun sonuna kadar farkında olarak büyütüldüm. Markete giderken bile sorar gelmek ister misin diye, yıllık iznini alırken bile annaboleyna şu şu tarihler uygun mudur sana göre, gel birlikte seçelim gideceğimiz yeri der.

Babama 'Keşke zahmet edip bana da sorsaydın' demeyi düşündüm ama sonra ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey moduna girdim. Sebebi ise yıllardır babama karşı kendimi kısıtladım, görüşmedim, konuşmadım. Daha bu yıl yeni yeni açıldım. Belki bunun hevesiyle mantıklı düşünemedi ya da babalık taslamak istedi.

Yine de bu durumdan rahatsızım. Kıllık yapıp gitmesem mi acaba bile diyorum :KK12:

Offf, siz olsanız ne yapardınız?
İçimdeki agresif davranmaya meyilli taraf sayesinde birazcık büyütmüş müyüm mevzuyu? Yoksa 'bence de haklısın annaboleyna' mı diyorsunuz?

Teşekkürler, sevgilerle :KK200:
O kadar ince düşünememiştir.Önceden aranız iyi değil diye bence sevinirsin diye düşünmüştür.Boşver takılma

Ah benim ya da annemin babamın eline düşseydin kız sen, iki haftada mum olurdun. Ben bireyim o yüzden annem markete gelmek ister misin diye soruyor, babam bana sormadan tatil ayarlamış bireyliğime halel gelir diye gitmeyeceğim :olamaz: Bireyim de bireyim. Şu laflardan sonra tatili geçtim tarlada çalıştırırdım ben seni. Bu ne şımarıklık ya allah aşkına. Bazıları çok tepesine çıkarıyor bu çocuklarını.
Bu şımarıklık değil. Kaldı ki hiç şımarık bir insan da değilim.
20 kusur yaşında bir insanın kendi planlarının olma ihtimali hayli yüksek. Evde oturup anam babam nereye sürüklerse oraya gideceğim demiyorsunuz, yani en azından benim için öyle.

Istediğim bir yerde part time çalışacaktım ama tarihlerin saçmalığı sağolsun, o da rafa kalktı ki aylardır hayalini kuruyordum.

Merhabalar hatunlar,

Dün sabah itibariyle babamdan gelen bir mesaj ile deliye dönmüş bulunmaktayım, hafif hafif sinirimi dizginlemeyi başardım gibi ama sizin de görüşlerinizi almak daha iyi olur.

Bir rezervasyon görseli atmış ve 'xx-xx tarihleri arasında tatile çıkıyoruz. Haberin olsun' yazmış.

Hiç bir şekilde bir tatil planından haberim yoktu. Nasıl bu kadar şuursuzca davranabiliyor? Aklım almıyor. Genç bir kadınım ben; belki o tarihlerde bir planım var, belki bir yere gitmek istemiyorum, belki o yere gitmek istemiyorum, belki belki diyerek milyonlarca örnek verebilirim sanırım.

Annem tarafından, birey olduğumun sonuna kadar farkında olarak büyütüldüm. Markete giderken bile sorar gelmek ister misin diye, yıllık iznini alırken bile annaboleyna şu şu tarihler uygun mudur sana göre, gel birlikte seçelim gideceğimiz yeri der.

Babama 'Keşke zahmet edip bana da sorsaydın' demeyi düşündüm ama sonra ağzımızın tadı kaçmasın Ali Rıza Bey moduna girdim. Sebebi ise yıllardır babama karşı kendimi kısıtladım, görüşmedim, konuşmadım. Daha bu yıl yeni yeni açıldım. Belki bunun hevesiyle mantıklı düşünemedi ya da babalık taslamak istedi.

Yine de bu durumdan rahatsızım. Kıllık yapıp gitmesem mi acaba bile diyorum :KK12:

Offf, siz olsanız ne yapardınız?
İçimdeki agresif davranmaya meyilli taraf sayesinde birazcık büyütmüş müyüm mevzuyu? Yoksa 'bence de haklısın annaboleyna' mı diyorsunuz?

Teşekkürler, sevgilerle :KK200:
şu an şu yazıyı iş yerimde okuyorum ve önümde dağ gibi hazırlanacak evrakların içinden yazıyorum. ben olsam koşa koşa giderdim. (tatilim geldi galiba)

Kız bi de eşşek yüküyle para ödemiş adam. Gitmek de istediğim bir yer ama üslubundan ötürü hafif bir kıl oldum ondan mütevellit kıllık mı yapsam moduna girdim :bicak:
Anne baba ayrı mı yaşıyordu? Annem böyle büyüttü demişsin. Baban neredeydi sen büyürken? Aynı evde değil miydiniz?

Anne baba ayrı mı yaşıyordu? Annem böyle büyüttü demişsin. Baban neredeydi sen büyürken? Aynı evde değil miydiniz?
Babamla hiç aynı evde yaşadığımı bile hatırlamıyorum desem :)
Başka bir ülkede yaşıyor babam. Yıllarca görüsmedigimiz bile oldu. Hayatımın neredeyse hiç bir önemli olayımda yanimda yoktu. Sadece maddi olarak destek oldu, o kadar.
Kardeşimin ama en uyduruk koşu yarışına kadar gidiyor.

Eğer sadece sorun bu ise babana şuursuz demen çok terbiyesizce geldi bana. Kötü niyet görmedim yani yaşlı adam ne var ki ailesi ile tatil yapmak istemiş. Plan programınız varsa babamız yabancı değil diyebilirsiniz. Şurda ailesel problemleri okumanızı tavsiye ederim

X