- 13 Eylül 2015
- 21.782
- 68.455
-
- Konu Sahibi Aneksenamunnn
Bak canım,bir cümleyle nasıl bu hale geldik diyorsun ya,bir kıvılcım bir orman yakar.Kızlar biz memleketimizden çok uzağız.Eşimle evimizi aldık her şeyimizi oturttuk.Babam atandığım çalıştığım yeri ve evimizi görmemişti.Sonunda görmeye geldi 14 günlüğüne ve heveslendim,çok mutlu oldum.Yıllar sonra emeklerimin karşılığını aldığımı,yerinde görmesinin verdiği heyecan vardı.Ve artık ayrı bir evim ayrı bir yuvam var ve babamı ağırlıyorum.Bu bana çok başka şeyler hissettirdi ve onu çok mutlu etmek,rahat ettirmek istedim.Bizim henüz arabamız yok,bugün alınacak inşallah.O yüzden eşim arkadaşlarından araba istedi ve görev yerinden izin alıp babamları almaya geldi.Ben de öğlen işten çıktım ve hep beraber kahvaltı yaptık.Akşam eşim babamla güzel ilgilendi,balkonda oturdular sohbet ettiler.Birkaç saat sonra eşim Börü diye bir filme daldı.Daha önceden izlemiş olsa da ilgisini ilk günkü gibi çeker,bunu biliyorum.Ama babam bir şeyler anlatıyordu ve eşime bakıyordu.Eşim arada katılıyordu ama biraz da filme dalmıştı.Sonra babam balkona çıktığında eşime:
-Neden televizyona dalıyorsun?Daha önceden izledin sen bu filmi.Neden babamla göz kontağı kurmuyorsun,dedim.
Eşim birden sinirlendi.Neler dedi hatırlamıyorum bile.İşte ben şunu şunu yaptım da şurada iki dk daldım da ben ilgileniyorum kaç saattir sohbet ediyorum da sen her misafirde böyle yapıyorsun...Ama sinirlendi,susmuyor.Dedim uzatmayalım,duyacak.Susmayınca da sus,sus,sus dedim.Çünkü babam duyacak diye korktum.Ona göre o sessiz konuşuyordu ama babam hemen yanıbaşımızda balkondaydı.
Sonra bir soğukluk oldu.Ben göz teması kursam da o kurmadı.Bana göre ben masum bir şey söyledim.Ona göre ise gözlerimi açarak sinirli uyarmışım.Ama bana diyebilirdi yanlış düşünüyorsun ayrıntıya takılma diye..Bu kadar neden büyüttü anlamadım.
Küs uyuduk.Ertesi gün mesaj attı.Babanlar var uzatma soğuk davranma diye.Halbuki onun suratı asık,babamlar soruyor eşime moralin mi bozuk diye.Mesajda da anlaşamadık tartıştık.
Akşam babam moralin mi bozuk diyor eşime.Eşim yorgunum diyor.Derken sabah oldu.Hafta sonu güzel geçsin gezelim dedim.Ve sabah kahvaltıda babam kalktığında eşime anlıyor babam tartıştınız mı diye soruyor dedim.Tabi bana soracak moralin mi bozuk diye sana mı soracak sen kızısın falan dedi.Ben de bak sana soruyor işte demek ki senin suratın asık dedim.İşte bunlara sebebiyet vermeseydin diyince ben artık kalktım gittim lavaboya çaresiz kendi kendime ağladım üzüldüm.Doktora gidecektim eşim ben de geleyim dedi.Gelme dedim ben giderim.Hem bana diyorsun belli etme diye hem de kendin yapıyorsun dedi ve çıktık.Sonra arabada sen niye böyle yapıyorsun sen neden şöyle yapıyorsun diyince dayanamadım artık bunaldım.Bağırdım sıkıldım senden anlaşamıyoruz vs vs.Çok kırıldı anlaşamıyor muyuz şuan mı böyle söylüyorsun gibi...Neyse düzelemedik konular uzadı işte sen ailen konusunda beni uyardığında ben böyle yapmıyorum dedim.Geçmişler açıldı ve her şey daha berbat oldu.Eşim de sinirlendi artık ben gideyim acil görevim çıktı diyeyim bu şekilde eve gidersek her şey berbat olacak çok sinirliyiz dedi.Bir de tartışırken sen gereksiz bir konu attın ortaya,bana içi dolu yaptığım şeyler konusunda uyar dedi.Yeri ve zamanı olan yerde uyar.Ben mantıklı konuşan aneksenamun istiyorum dedi.Ben de benim kapasitem bu kadar öyle bir aneksenamun bul dedim.Öyle öyle kırıcı şeyler oldu.Eşim gidip içti sakinleşip geldi ve bana sıcak davrandı.Ben ise bütün gün babamı gezdirdim.Babam sürekli x nerede ki?nereye görevi çıktı ki?diye merak edip durdu.İçim gitti onun o haline.Yüzümü zorla güldürmeye çalıştım.Gece yine arkamızı döndük uyuduk.
Dün iyice sıcak davranmaya başladı.Sonra yattık.Bana doğru dönük yattı ama ben kafamı başka tarafa çevirip yattım.Böyle devam mı edeceksin dedi.Ben bana hiçbir şey demeden sarılmasını bekliyordum.Sarsın,özledim desin istedim.Çünkü genelde bu tarz şeylerde ben adım atıyorum biraz da benim ruhum doysun istedim.Ama o uyuyakaldı bile.Telefonu çalınca uyandı ne oldu diye sordum öyle kısa bir sohbet oldu.Bir sarılamadın bana dedim.Sana bakıyorum bana bakmıyorsun bile baksan sarılacaktım dedi.Bu kadar zor olmasa gerek diyince sarıldı.Ama ben söyledikten sonra yaptı.Telefon çalmasaydı zaten uyumuştu bile.Ben ona dayanamıyorum ama o nasıl dayanıyor anlamıyorum.Ben söyledim diye sarılması beni tatmin etmedi ve mutlu değilim dedim.Yine dönüp yattık.O kadar ağladım ki kaç gündür.
Neden böyle basit bir şey buraya kadar geldi.Onu anlamaya çalışıyorum.Nasıl düzeltebilirdim diyorum.Ama sabır taşı olsa çatlar.Karşındaki insan sürekli sen böyle yapmasaydın senin yüzünden,sen şöyle yapınca ben böyle yaptım diyince insan bir süre sonra çıldırıyor.O derece sabrım yok ve yine dayanamayıp bağırıp çağırıp kan kusuyorum.Bunu yapsam da yapmasam da yine suçluyum yine suçluyum.Olayın çok saçma olduğunun farkındayım.Ama olay buralara geldi.Zaten ben de buna şaşırıyorum.Bu nasıl oluyor?Ben eşime bir şey söyleyemeyecek miyim?Onun açısından bakmaya çalışıyorum ama anlayamıyorum.
Üzgünüm çünkü babamla çıkartmam gereken keyfi 4 gündür ağız tadıyla çıkaramadım.Üzgünüm çünkü tek bir cümlemle nasıl bu hale gelebildik aklım almıyor.
Bir kere şunu kabul edelim,eslerimizin ailesi bize minnoş tatlı gelmiyorsa,bizim ailelerimiz de esimiz açısından oyle.
Herkesin ailesi kendine tatlı.
Ne yapılıyorsa eş hatırına yapılıyor,bu bir gerçek.
Aynı sözleri esin sana soyleseydi "annemle göz teması kur"
Ne hissederdin?
Evimde agirliyorum yetmiyor,bir de ne yapacagimi mi soyluyorsun derdin büyük ihtimal.
Kv evinde ya da onu misafir ederken telefondan basini kaldirmayan kadinlar çok.
Ne yapardim ben olsam.
Esimin sevdiği dizi mi cikti,ekrana yapisacagini da biliyorsam,gulerek,aa senin dizi mi cikti,baba X bu diziyi cok sever,100 kere yayinlansa izler,sen de izliyormusun derdim.
Esimin boslugunu sohbetle doldururdum.
Malum kiziyim,bir dolu yasanmislik var.
Ne diyeceksem odamda sayip döker,babama yansimasini istemedigim icin de uzatmaz,sarilip uyurdum.
Eşte inatçı görünüyor ama o da gerilmistir,malum kayinpeder de erkegin kaynanasi:)