• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamın acısını yaşayamadım, dayak yedim, evsiz kaldım :(

hevihevi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
50
10
88
Merhaba herkese. 14.05.2012'de babaamı kaybettim. Allah kimselerin başına vermesin. Hastaneye bile yetiştiremedim. Annem uyanık olmasına rağmen kapısını açıp bakmamış. Baksaydı belki hastaneye gidebilecektik. Kız kardeşim buldu babamı yerde. Annem bu sırada müzik dinleyip çay içiyordu. Teyzem karşı komşumuz koştuk. Yetiş dedik gelmedi, kapıyı suratımıza kapattı. Parkta ağladık saatlerce. Yada bana saatler gibi gelen bir süreyle. İstanbul'a getirdim babamı istediği gibi memleketine... Babamın amca kızları bize kapısını açtı. Dayı kızları ev verdi. İlgilendi herkes. Sonra annem her zamanki gibi huzursuzluk çıkarttı, ben geri dönmek istiyorum dedi. Sevgilimden borç para aldım. Evi tekrar kirada bir eve taşıdım. Sırf annem ve kardeşim mutlu olsun diye bir sürü borca girdim. Ve bir gün annemin kardeşinden ve kocasından dayak yedim. Hem de ne dayak. Kafamı duvarlara vurdu o adam. Sebep ise ben bu evin kirasını ödüyorum demem. Teyzem bıçakla bile yürüdü üstüme. Polis çağırdım. Darp raporu aldım. Şikayetçi oldum. Ama sevgilim geldi. O halimi gördü ve toparlan dedi. Gece yarısı bilmediğimiz bir otobüs firmasının arabasına bindirip beni babamın amcasının kızının evine yolladı. Bütün bunlar babamın ölümünden yalnızca 54 gün sonra oldu. Şimdi 1 ay oldu burda kalıyorum. Kız kardeşim borç aldığımız parayı ödemeyecekmiş. Benden gizli yalan yanlış işler yapıyorlar. Bu arada ben tekrar üniversiteyi kazandım. Derece yaptım. Eşyalarımı almak için eve gittim. İlgilenmediler bile. Sevgilim para istemiyor elbet benden. Ama sürekli ailem için de konuşuyor. Beş kuruşsuz oturuyorum insanların evinde. Üstelik yıllardır görmediğim insanlar. ağlayamıyorum bile arık. Babam çok başka bir adamdı. Bunlar sadece özet. bence çok insan şükür etmeli. Detaya girmek istemiyorum ama 24 yaşındayım ve sanki 60 yaşındaymışım gibiyim...

ahh canım bazı insanların kaderleri ne yazıkkki kötü yazılıyor ama bu hayat imtihan hayatı güçlü ve sabırlı olcaksın. çok üzüldüm canım baban için çokkk başın saolsun bi daha dolmayacak bi boşluk açılmış yüreğine allah sevdiklerimizi başımızdan eksk etmesin. anlayamadığım annen ile aran neden bozuk neticede anne hangi anne dayanabilir evladından uzak olmaya

benim annem dayanıyor. hatta böyle olmasını istiyor. babamla hep arkadaş gibi oldum. aralarındaki kültürel boşluktan ötürü hiçbir zaman onun yaşayamadığı şeyleri yapabildim. bir anne olarak sevinmesi gereken noktalarda sanki beni kıskandı. ama işler bu kadar da karmaşık değildi. inan artık yüzünü görmek istemiyorum. sürekli bana mesaj atıyor. bu eve gelmeyeceksin. teyzem ve kocası saldırdığında yine mutfakta çay içiyordu. sakin sakin polislere çıkıp bir sorun yok dedi. babamın öldüğü gün kardeşimin arkadaşlarına git bana kontör al diyebilecek kadar rahattı. benim annem malesef anne olamadı.

Başınız sağolsun
Babamı belki hastaneye yetiştirirdik diye düşünebilirsin o kızgınlıkla ama babamın zamanı dolmuş
Hastaneye gitsede sonuç değişmezdi
Bence annen,teyzen bile olsa bi yere kadar
Görüşme,üniversiteni oku
Bu sırada bi işe girersin part-time
Devlet yurdunda kalırsın,bursta alabilirsin
Kolaylıklar diliyorum sana

kıyamam yaa çok yazık olmuş sana nasıl annedir ki evladını üzebilir bu eve gelme diyebilir üvey annen sandım konuyu okuyunca ama öz annenmişş peki babanla annen boşanmışmıydı nasıl öldüğüne üzülmez kahrolmazz nasıl bi vicdan anlamadım

Başınız sağolsun
Babamı belki hastaneye yetiştirirdik diye düşünebilirsin o kızgınlıkla ama babamın zamanı dolmuş
Hastaneye gitsede sonuç değişmezdi
Bence annen,teyzen bile olsa bi yere kadar
Görüşme,üniversiteni oku
Bu sırada bi işe girersin part-time
Devlet yurdunda kalırsın,bursta alabilirsin
Kolaylıklar diliyorum sana

elime aslında fırsatlar geçti. özel bir üniversitede burslu okuyacağım. yurt ücretsiz. hatta üstüne 750 lira da para veriyorlar. babamdan da maaş alacağım. ama sorun ailem, yalnızlığım malesef...

yalnız deilsin canım arkadaşların var en önemlisi sevdiğin var sevgilin hep yanında yardımcı oluyo sanaa anladığım kadarıyla sonra biz varız burda yalnızlık yokk canım okuyunca etrafında arkadaşların olcak iş hayatına atılcan önünde daha ne gnler var yalnız deilsin tamm

kıyamam yaa çok yazık olmuş sana nasıl annedir ki evladını üzebilir bu eve gelme diyebilir üvey annen sandım konuyu okuyunca ama öz annenmişş peki babanla annen boşanmışmıydı nasıl öldüğüne üzülmez kahrolmazz nasıl bi vicdan anlamadım

annem babamı aldattı bir sefer. bunun üstüne babam boşandı annemden. ama annem her zamanki gibi yine eve geldi. ama o süreçte bizden pek çok şey de gitti. babam bir daha annemin yanında dahi yatmadı. acıyorum ben ona derdi. herkes ne olduğunu bilir ama kimse yüzüne vuramazdı. sürekli yalanlar söyler. durmadan giyinsin süslensin. babam sabah kalkar ütümüzü yapardı bizim. en komiği de babam öldükten sonra benim hayatımda hiçbir değişiklik yok demesiydi. eşya almaya eve gittim ve ben o evden nasıl çıktım, beni görünce ilk sözü bir fiskos masa gördüm alır mısın oldu :)

canim neler yasamisin bu yasinda, ikimizde ayni ya$tayiz ama sen omrunun baharinda neler cekmisin..
Allahim yardimcin olsun tatlim inanki okadar uzuldumki seni yanima alasim geldi ve sana burs baglatip okutmak ama malesef ben yurt disinda kaliyorum :50:
benim anlamadigim su kisim, annen dostuyla babanin evindemi kaliyordu?

inanmıyorum ya doğrumu söylüyosun annen duygularınımı aldırmış canım k.bakmada çok rahatt ya peki annen yalnızmı yaşıyor evde baban yok sen yoksun.

canim neler yasamisin bu yasinda, ikimizde ayni ya$tayiz ama sen omrunun baharinda neler cekmisin..
Allahim yardimcin olsun tatlim inanki okadar uzuldumki seni yanima alasim geldi ve sana burs baglatip okutmak ama malesef ben yurt disinda kaliyorum :50:
benim anlamadigim su kisim, annen dostuyla babanin evindemi kaliyordu?

hayır. adam öldükten sonra geldi. ve babam öyle bir insandı ki, sakın konuyu açmayın derdi, bir insan bir hata yaptı diye ömür boyu mahkum edilmez :) bunları bu adama yaptı. türkiyedede burs aldım. eğitimim konusunda sıkıntı yok. ama annemle kardeşimi hangi taca atsam yada atsam mı bilmiyorum. sevgilime ne zaman ama o benim kardeşim desem, kavga ediyoruz. ona kalsa hiç aramamam lazım onları.

elime aslında fırsatlar geçti. özel bir üniversitede burslu okuyacağım. yurt ücretsiz. hatta üstüne 750 lira da para veriyorlar. babamdan da maaş alacağım. ama sorun ailem, yalnızlığım malesef...

Öncelikle başınız sağolsun. Allah bir kapıyı kapar, öbürünü açar. Ne kadar şanslısın ki bunları başarmışsın. Şimdi de güçlü ol! Tabiki yalnızlık kötü fakat sana köstek olacak, seni istemiyorum'a gelecek laflar eden annen ise de, görüşme. Yeni hayatına odaklan...

inanmıyorum ya doğrumu söylüyosun annen duygularınımı aldırmış canım k.bakmada çok rahatt ya peki annen yalnızmı yaşıyor evde baban yok sen yoksun.

bu anlattıklarım sadece özet canım ben sana o kadar söyleyeyim. kardeşim de malesef ankarada kalmak istedi. arkadaşlarından kopamadı. aslında o da mutsuz ama. siyasi meselelere karıştı gitti. burda babamın ailesi sıkıya alacak korkusuyla gitti oraya sığındı. ve gün be gün onlara benziyor. yalan söylemeye başladı bile. istanbula gittiğinde bana marketteyim dedi. veraseti almaya gidiyor. sanıyor ki ben hakkını yerim sessizce yalanla hallediyorlar. ben de bu sırada kahroluyorum param yok gidip alamadım diye. ve ben onun istanbulda olduğunu mahkemeyi aradığımda sekreterden öğrendim.

hayır. adam öldükten sonra geldi. ve babam öyle bir insandı ki, sakın konuyu açmayın derdi, bir insan bir hata yaptı diye ömür boyu mahkum edilmez :) bunları bu adama yaptı. türkiyedede burs aldım. eğitimim konusunda sıkıntı yok. ama annemle kardeşimi hangi taca atsam yada atsam mı bilmiyorum. sevgilime ne zaman ama o benim kardeşim desem, kavga ediyoruz. ona kalsa hiç aramamam lazım onları.

anliyorum seni, ama nekadar sevgiline kizsanda o hakli ve sen onu ba$ üstünde tutmalisin, siginacak bir limanin var negüzel
annenlere gelirsek inanki insanlik kalmamis nasil bir anne evladini baska biryere emanet eder ve arayip sormaz ya? bu nasil bir vicdansizliktir? :53:
ben senin yerinde olsaydim hic ailem var demezdim, babamin hayali ile bir ömür yasardim ve okulu bitirir bir i$ sahibi olurdum..

Öncelikle başınız sağolsun. Allah bir kapıyı kapar, öbürünü açar. Ne kadar şanslısın ki bunları başarmışsın. Şimdi de güçlü ol! Tabiki yalnızlık kötü fakat sana köstek olacak, seni istemiyorum'a gelecek laflar eden annen ise de, görüşme. Yeni hayatına odaklan...

istemiyorum lafını ima etmiyor ki. gelmeyeceksin bu eve dedi çıktı.

canım benım basın saolsun durumuna okadar uzuldumkı öncelıkle sakin ol . ve yalnız deılsın ailen hıc olmamış zaten byle bı anne olurmu yaa madem kazandın okulunu gıt heryere basvur burs ıcn mutlaka sana çok daha fazla burslar çıkıcaktır hayatını kurtar basarabılırsın .

hangı sehırde kazandın uni ?

canım öncelikle keşke daha önce görseydik diye üzülme
herkesin nefesi bile sayılı o olsaydı bu olsaydı diye paralama kendini
Allah babanın mekanını cennet eylesin ...
annene de şok oldum valla nasıl bir kadın bu ne rahatlık bu ne umursamamazlık
şimdiden sonra anneni teyzeni değiştiremezsin ama hayatını sağlam temeller
üzerine kurabilirsin
hikayeni okuduğumda tek sevindiğim nokta üniversiteyi kazanmış olman üstelik
burslu bir şekilde Allah'ın izniyle kimseye muhtaç olmadan mesleğini eline alabileceksin
ne mutlu sana
ailem olmayacak yalnız kalacağım diye düşünme senin de dediğin gibi annen sana hiç
anne olmamış ki o tadı yaşatmamış
okulunu bitir sımsıkı sarıl mesleğine bol bol da dua et babana birde kendine
Allah yardımcın olsun o eniştenin de eli kırılsın:47: gece gece sinir etti beni

anliyorum seni, ama nekadar sevgiline kizsanda o hakli ve sen onu ba$ üstünde tutmalisin, siginacak bir limanin var negüzel
annenlere gelirsek inanki insanlik kalmamis nasil bir anne evladini baska biryere emanet eder ve arayip sormaz ya? bu nasil bir vicdansizliktir? :53:
ben senin yerinde olsaydim hic ailem var demezdim, babamin hayali ile bir ömür yasardim ve okulu bitirir bir i$ sahibi olurdum..

kendisi emanet etse yine iyi. nerede kaldığımı bile bilmiyor. tek sorun kardeşim. bir tek ona acıyorum. o da onlar gibi oldu ama acıyorum. kıyamıyorum.

Back