babamdan NEFRET ediyorum!

Biz hic sesimizi yukseltmedik neden baba bile demedik senelerce yanina yaklasmadik hic bi tokadi yoktur annem der dovmedi sovmedi diye hic damarina babasmadikki zaten vursa oldurur demir gb adam... ben diyodum anneme keske dovseydi bali dokunmus olurdu belki evlat nedir bilirdi bizde baba....

Anlattıkların bana okadar yakın geldi ki!Aslında hissetiklerimiz aynı gibi...
Adı baba sadece benimde öyleydi,
Babam hep yurtdışındaydı ben bir gün babam okula gelecek ve göstereceğim diye beklerdim Ögrenim hayatımda 2 kez geldi gelmedi...
Annemmmmm benim dünyammm, canım cigerimmm Herşeyim yani...
Çok şeyler yaşadık bizde Uuzun uzun bir gün yazmak kısmet olur inş.
Ben evlendiğimde babam yanımda yoktu düğünüme bile gelmedi 2 sene oldu ben evleli annem ile barıştılar Şuan birlikteler
Ve ben annemin evine gidemiyorum
Allah dan yakınızda sık sık bana geliyorlar yada ablamda görüşüyoruz...
Eşimin babasının sevgisinin karşısında ezilir gibi oldum...
İçimdeki şu buruklugu atamadım gitti..
Ne zaman geçer hiç bilmiyorummm

böyle okuyunca oturup ağlayasım geliyor.. biri baba deyince bile içim acıyo.. baba .. ne demek olduğunu pek bilmiyorum çünkü bende babalığı hep dayımdan gördüm.. benim babamda bize çok çektirdi.. çok dayak yedim çok ağladım benimde tuttuğum günlüklerim var hep annemi aldatışları beni ablamı dövmeleri anneme sövmeleri yazıyor defterde. hiç güzel bir anım yok.. o günlükleri okuduğumda saatlerce ağlıyorum ne komik geliyor ama orda bir çocukluğun yok oluşu yazıyor. okudukça ağlıyorum hala.. annemle babam ise şuan ayrılıyorlar senelerce çektik .. hatta bugün duruşmaları vardı. ben de tanıktım ama iş yerinden izin vermediler gidemedim.. el işinde çalışınca böyle oluyor bir adımlık yere gidemedim.. ben duruşmaya katılmayınca babam hemen onların başka planları vardır o yüzden katılmamıştır diye söylemiş duruşmada.. zihni pis içi pis fesat insan .. küçükken babamı ve o pislik kadını öldürmeyi çok isterdim . erkek çocuğu olsam heralde katil olurdum diyorum hala bile..babam ayni evde bir oda uzaklığımızda o orsp..la birlikte olurduk bizde ablamla yorganın altında ağlardık.. unutamıyorum o günleri geçmiyor acılar ... böyle şeyleri duydukça da öyle kötü oluyrm ki anlatamam psikolojim hala bozuk geçmişim çocukluğum yüzümden bugün mutlu olamıyorum.. İnşallah hep mutlu olursunuz. Rabbim kocanızdan yana evlatlarnızdan yana yüzünüzü güldürsün inşallahh....

Kubracım o günlüğünü açmasan okumasan daha iyi değil mi
Bak annen boşanıyor daha güzel bir yaşantınız olur inş.
Herkesin yazdıklarından birşeyler var yaşantımda babamla ilgili,
Umarım hayat daha güzel şeylerle bıraktıgımız geçmiş sunar bize:)

Umarım inşallah herşey daha güzel olucak Rabbime inancım tam onun adaletine de çok inanıyorum.. babam bize 25 bin borç bıraktı.. biz evimizde pazar göremezken babam bizden maaşını sakladı aldığı paranın yarısını alıyorum diye kandırdı. 21 yaşındayım lise bittiğinden beri çalışıyorum. eskiden yedirdiğim paralara çok üzülüyorum şimdi en azından ev geçindiriyorum anneme bakıyorum tek istediğim annemin borçlarını bitirip annemin bu yaştan sonra yaşayamadığı mutluluğu huzuru ona yaşatmak istiyorum.. ayın 9 unda sözlü mülakatım var eğer onuda geçersem memur olucam.. bana dua edermisiniz.. inşallah o sınavıda kazanıp borçları daha erken bitirip annemi emekli etmek için çabalayacağım hayat zor ama bugünüme hep şükrediyorum.. babama da dua ediyorum hala Allah ona hidayet versin diye.. insanlar çok kötü çok zor günler geçiriyoruz ailecek ama Allahın izni ile atlatacağız .. herkes birşeyler yaşıyor işte acı kötü günler geçiriyor herkes. umarım bu günleri çok yıpranmadan atlatır herkes .. herkes benim dualarımda . burada konuşmak bile iyi geliyor bana

İnş. o sınavı başarıyla vermen dileğiyle...
Rabbim her sıkıntının ardından bir bolluk veriyor...
Bunlar bizim imtihanlarımız, sabırlı olmamız lazım, Sen hem çok yürekli hemde çok sabırlı birisin...
Annen seninle gurur duyuyordur,,,
Ben anneme ayrıldıkları dönemde asla ayrıl boşan demedim Senin hayatın senin tercihin dedim..
Çünkü o yükün altına giremezdim. Ama her zaman arkandayım dedim.. Şimdi barıştılar 1 senedir yani Ben evlendiğimde ayrıydılar(O zamanlar içim bukadar acımamıştı ama evlenince çok daha öfke doldum... Seninde dediğin gibi Allah hidayet versin ...)
Ama şükürler olsun,herşeyi gönlümce yaptım ..Annem arkamdaydı ya o bana yetti...
Allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin...

Allah yardımcın olsun kardeşim benim de babam alkol alır annemi doverdi noldu 10 sene sonra aklı başına geldi pamuk gibi oldu ama annemin en güzel yıllarını rezil etti

Canim ins. Rabbim yuzunu guldursun ins sinavi kazanirsin mulakati gecersin ne guzel amaclarin var cok güçlüsün senun yasadiklarinin onda birini yasamisum resmen bide dert diyorum alllah senin karsina es olarakta en iyisini en hayirlisini cikartsin. Oy canim ya kiyamam sana

amiiiinn güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederimmm.. sizde dualarımdasınız. Bende lise zamanındayken anneme yalvardım bırak bu adamı anne artık evde görmek istemiyorum midem bulanıyo diye ablam ben kız kardeşim resmen yalvardık ama annem o zamanlar ayrılamadı. şimdi diyorum aslında keşke ayrılsaydı bu kadar borç bize kalmazdı bbelki ablam yanlış evlilik yapmazdı . belki daha iyi olurdu falan diye ama demekki hayırlısı böyle imiş diyorum. belki başımıza daha kötü şeyler gelecekti ayrılsalardı. biz üç kız kardeşiz ablamda yeni boşandı iki tane de kız yeğnim var anlıcanız üstümde yaşımdan kat ve kat büyük bir sorumluluk var Allahıma şükürler olsunki elim ayağım tutuyo sağlığım yerinde çalışabiliyorum Rabbim daha kötüsünden esirgesin uyuyan dertlerimizi uyandırmasın. En büyük destekcim benim de annem onun gülen yüzü yetiyor bana . benimde korkularımdan biri evlenirken ne olacağı .. erkek arkadaşım sağolsun hep yanımda ama .. isteme olduğunda annem gelemez dedi konuşup ikna ettim babamda olsun diye ama.. düşünüyorum nasıl olacak birbirlerine öfkeyle mi bakacaklar huzursuzluk mu çıkaracaklar diye kafamda bir sürü şey var. Bu işler çok zor Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın diyelim ne diyelimm .. Rabbim annelerimizi başımızdan eksik etmesinnn inşallahhh

Allah yardımcın olsun kardeşim benim de babam alkol alır annemi doverdi noldu 10 sene sonra aklı başına geldi pamuk gibi oldu ama annemin en güzel yıllarını rezil etti
Cok sukur ki dogru yolu bulmus cunku gencken icmeyle yaslininki bir olmuyo yas gittikce yuruyemez oluyo kucukken icip geldiginde eli kolu cycukalatayla gelirdi cocukluk iste sevvinirdim sarisinsin sarsisini soylerdi... kucanda ziplatirdi 6 yyasina kadar iyiydi hersey cogu zaman ananemde koyde kaliyodum hasret oluyodum anneme babama parka gotururdu ama sonra yaslandikca yok oldu

ALLAH RAZI OLSUN,, hiçbir zaman beddua etmeyin ve ben belki yaşca küçüğüm sizden akıl vermek değil niyetim yanlış anlamayın asla beni.. ben bile bu dertlerime şükrediyorum bu halime şükrediyorum daha beterinden sakınsın Rabbim bizi. babanıza da dua edin sakın beddua etmeyin şu lafı unutmayın. ALLAH NE DEMİŞ PEYGAMBERİNİ SEVMEYEN BENİ SEVMESİN , PEYGAMBERİMİZ DE ANNE BABASINI SEVMEYEN BENİ SEVMESİN DEMİŞ...ben bunu düşünerek hep babam için Allah hidayet versin diye dua ediyorum sizde bunu deneyin daha mutlu olabilirsiniz böylelikle.
burda anlattıklarım yaşadıklarımın sadece en küçük noktaları belkide ama olsun Rabbim daha büyük dertlerden esirgesin bizi .. en büyük korkum ise evlendiğimde mutsuz olmak annem gibi olmak bu yüzden sözlüme bile eziyet ediyorum şimdiden mutlu olmayı beceremiyorum sanki hep mutsuz olacakmışım gibi çocuğuda bunaltıyorum ama düzelticem kendiimi şu sıkıntılarımı bi azaltsam

Baban gelmek isteyeceğini sanmıyorum Aile büyüklerinden birisini çagırırsın canım.. Ne olur sa olsun erkek arkadasınla ailenle ilgili kötümeler vs. Pek yapma derim canımm
Kötü de olsa baba...

bak sen 6 yaşına kadar da olsa babanla oynadığın güzel günler hatırlayabiiliyorsun. ben onu bile hatırlayamıyorum. 21 yaşındayım babam birkez olsun omzuna alıp da saçlarımı okşayıp kızım nasılsın demedi. sadece benim bi hatamı yakaladığında nasıl olduğumu sorardı sonrada döverdi zaten .... ben küçüklüğümde hatırladığım tek şey babamın annemi aynı evde aldatışını izleyip yorgan altlarında ağlayarak geçirdiğim günleri hatırlıyorum ..

Baban gelmek isteyeceğini sanmıyorum Aile büyüklerinden birisini çagırırsın canım.. Ne olur sa olsun erkek arkadasınla ailenle ilgili kötümeler vs. Pek yapma derim canımm
Kötü de olsa baba...

yok hiç öyle yapmıyorum kötülemiyorum hatta o bana diyor baban o sakın gördüğün de selam vermeden geçme diye . daha yeni selam vermeye başladım görünce görmemezlikten geliyordum çünkü 3 ay kadar konuşmadık hiç .
işte bende diyorum ki kötü de olsa baba o günlerimde yanımda olsun .. benim ablam kaçarak evlendi. babamın içinde hep ukte kaldı diye üzülürdüm o yüzden babamın içinde kalan herşeyi doya doya bende yaşatıcam diye kendime söz verdiydim ama benim babamda nerdeee... şimdi ayrılar ama napalım ben yine de o günlerimde yanımda olsun isterim.. içim buruk olacak hep biliyorum ama napalım.. bizim kaderimiz böyle yazılmış

Ahh canım benim inşallah senin baban da doğru bulur

25 yaşındayım, evlenmek istediğim için yediğim dayağın haddi hesabı yok. Anlattıklarının bir kısmını yaşadım. Allah kolaylık versin. Rabbim yardimcin olsun, tek diyebildigim bu ne yazık ki ..

yapacak bişey yok.anne-baba bizim seçimimiz değil ki.bizdede alkol aldatma yoktu.ancak hep bi stres-öfke-kabalık-dayak-sevgisizlik hep vardı. hiç unutmam bi kere ortaokuldayken bi arkadaşımla kapı önünde otururken babası geldi.arkadaşım koştu öptü babasının koluna girdi evlerine gittiler.arkalarından bakakaldım. ben babamı görsem ya yüzüne bakmaya çekinirdim yada kızmasın diye sessiz sessiz eve giderdim.

takmamaya çalışın kendi dünyanızda takılın. boşverin annenizide kendisi seçimini yapmış.aşkı seçmiş yani babanızı. ben olsam onlara üzülmezdim kardeş hariç

Senin yazında kendini gördüm. Benim babamda kumar oynardı maaşını alır kumara yatırırdı, annem kumara hepsini vermese bari diye abimle benim elimden tutar kahvenin köşesine giderdik hep birlikte. Abim babamı çağırırdı kahveden babam bir sinirle gelir anneme bağırır eve gelince ben sana bunun hesabını sorarım der yine kahveye dönerdi. Defalarca boşanmayı düşündü annem ama ne bir tahsili, ne mesleği ne de sahip çıkacak bir ailesi vardı garibimin. Evde aç kaldığımız zamanları biliyorum abimle birlikte, annem sırf aç kalmayalım diye sabahlara kadar dışarıya boncuk işi yapardı pazar paramız çıksın çocuklarımın karnı doysun diye. Sonra annem işe girdi (işe girdiği için de babamdan dayak yedi çalışamazmış kadın kısmı evde oturur çocuklarına bakarmış) mantık buydu babamdaki ama çocuklar aç kalmış umurunda bile değildi. Abimde bende okuduk ve babamın bana tüm okul hayatım boyunca verdiği 10 tl harçlıktır sadece. Abim yaz tatillerinde çalışırdı kazandığı parayı anneme verirdi. Hatta bir keresinde hiç unutmam abime kazak almaya çıkmıştık bende küçüğüm o zamanlar aklım çok ermiyor her şeye. Mağazada kazak gördüm aaaa ne güzelmiş dedim diye abim kendisine alacağı kazağı yerine bıraktı ve bana beğendiğim kazağı aldı. O zamanlar çok sevinmiştim bana kazak aldı abim diye ama şimdi aklıma geldikçe onun kendisi için alacağı şeyden vazgeçip bana aldığını düşündükçe içim acıyor çünkü onunda ihtiyacı vardı. Annem işe başladıktan sonra da ayrılmak istedi babamdan bu sefer babam yalvardı çok hata yaptım beni affedin diye annem boşanmadı bilmiyorum neden boşanmadığını ama sanırım tıpkı senin annenin başımızda bulunsun mantığıylaa hareket etti. Yıllar sonra babam kumarı bıraktı artık biz büyümüştük babamın kumarı bırakması bize kaybettiğimiz çocukluğumuzu geri getirmedi. Ama tüm bunlara rağmen ben babamı hep sevdim neden bilmiyorum hem nefret ettim hem çok sevdim. 9 yıl oldu onu kaybedeli hala ağlıyorum ve keşke keşke her şey daha farklı olsaydı diyorum.

okuyunca Rabbime bin şükür dedim biz olmadan sofraya oturmayan dünya güler yüzlüsü bir babam var, saçma birşey anlatsam bile dikkatlice dinleyen, sabahları işe giderken çorap giymişmiyim kontrolü yapan, koca tepsi mısır patlatayım diye şirinlik yapan, herseyını bana danışan,yavrum diyen bir babam var bin şükür.

Rabbim sizlerin babasına da hidayet versin içim yandı okuyunca konunuzu.

Hani yetişkin insanlar çocuklugunu hatırlayınca tebessüm ederler ya. Güzel anılarını anlatırlar. Heh işte benim çocukluğum aklıma geldikce ciğerim sızlıyor. İçim parçalanıyor. Hatırlamak istemiyorum o günleri.
Soğuk odalar geliyor aklıma, koca adam gibi yediğim dayaklar, kat kat evlerimiz olmasına rağmen aç geçen günlerim geliyor aklıma. Yalın ayaklarım, yırtık kazaklarım. Tekstil atölyelerinde harcanan çocukluğum.
Pes etmedim okudum. Çok iyi bir işim ve eşim var. Dolabım kıyafetlerle dolu. Makyajsız dışarı çıkmam. Çevremde dikkat çeken biriyim. Ama kimse bilmez çocuklugumu,acılarımı. Eşim bile bilmez çoğu şeyi. Kimseye anlatmıyorum çünkü anlayamazlar. Ablamla nezaman konuşsak dertleşip ağlaşırız ama o bana göre daha şanslı oldugunu söyler çünkü ben çocukken cinsel tacize uğradım ve korkudan kimseye bunu söyleyemedim. O kadar sahibsiz ve kimsesizdim ki kötü niyetli insanlara tepsiyle sunuldum ve 10 yaşıma basmadan defalarca cinsel tacize maruz kaldım.
Bunlar yaşadıklarımın sadece küçük bir kısmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…