Babamdan aldigim nafaka...

maydanooz

Guru
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
411
110
303
merhaba kızlar

annem ve babam boşandığı zaman bana nafaka bağlandı. o zaman 18imde değildim. şimdi 24 yaşındayım yeni evlendim ama yatan nafakam kesilmedi. 150 lira hala bankaya düzenli olarak yatıyor. annem yalnız yaşadığı için ona veriyorum.

ben bu durumdan dolayı zorda kalırmıyım ?ceza ödemek zorunda kalır mıyım? ne olacak yardımcı olur musunuz?

Baban bunları toplu halde yasal faiziyle senden geri alabilir + avukat vekalet ücretleri ve dava harçları da talep edebilir

Biliyor babamla gorusuyoruz ancak onun maasi otomatik olarak kesilip bnim hesabima yatiyor. babam icin sorun yok. ama bunu bildirmem mi gerekirdi ? sonra bana odetirler mi korkutuyor beni

maastan otomatik kesilmeyi bilmiyorum. hukukcu arkadaslar yardimci olurlar umarim.

babam biri bisey derse ben kizima veriyorum bilgim var derim diyo. yani sadece babam itiraz ederse mi sorun olur

baban bile isteye vermeye devam ediyorsa bir sorun olmaz..
kim geri isteyecek parayı veren babandan başka ..
adı nafaka diye devlet mi geri isteyecek diye düşünüyorsunuz.. çok saçma..

Biliyor babamla gorusuyoruz ancak onun maasi otomatik olarak kesilip bnim hesabima yatiyor. babam icin sorun yok. ama bunu bildirmem mi gerekirdi ? sonra bana odetirler mi korkutuyor beni

babam biri bisey derse ben kizima veriyorum bilgim var derim diyo. yani sadece babam itiraz ederse mi sorun olur

Evet canım babanın talebi gerekli kendiliğinden re'sen kimse bunları isteyemez. Babanın ilerde dava açmayacağına eminsen sıkıntı yok

baban bile isteye vermeye devam ediyorsa bir sorun olmaz..
kim geri isteyecek parayı veren babandan başka ..
adı nafaka diye devlet mi geri isteyecek diye düşünüyorsunuz.. çok saçma..

Ancak soyle bir durum var nafaka alan kisi evlendiginde otomatik olarak alma hakki bitermis... bu yuzden emin olamadim. evlendigini haber verilmesi gerek vs yazmiyo ama insanin icine kurt dusuyo

avukat deiilim ama parayi veren baban onu rahatsiz etmeyen bisey abskasini niye rahatsiz etsin ki
baban baska evlilik yaotiysa yada yaparsa cici karsisi kestirebilir parasini belkim :)

Ancak soyle bir durum var nafaka alan kisi evlendiginde otomatik olarak alma hakki bitermis... bu yuzden emin olamadim. evlendigini haber verilmesi gerek vs yazmiyo ama insanin icine kurt dusuyo

babanın sana maddi yardımda bulunmasının illa nafaka adı altında olmasına gerek yok..
tamam nafakayı hak olarak alma süren dolmuş olabilir.. ama baban sana yardım etmeye devam etmek istemiş.. kim ne diyecek hayır kızına para veremezsin o artık evlenmiş verdiğin paraları geri iste diye babanın yakasına mı yapışacaklar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…