genelde öyle olur , gençken onlar benım anam babam kardeşim der kendi ailesine huzur vermezler , hastalanıp yaşlandıkları zamanda huzur vermediği ailenın eline kalırsın ,Babanın onlara zamanında mal mülk yapmaması gerekirdi. Annen zamanında uyarmıştır diye düşünüyorum
Rabbim büyük görüyor halimizi, Allah böylelerini öldğrmez zaten süründürür.Böyle şeylerin zaman olmuyor malesef. , herkes için imtihan ama baba kardeşler, rahmetli dedem geldi aklıma , halaların hepsi huzur evinde öldü yalnız en fenası hayatta hala maall maall diye geziyor... Allah biliyor kimin neyi hakettiğini
Bizim için mal mülk önemli değil hastalık için paraya ihtiyaç var ama vermediler Zaman kaybediyoruz işte cuma günü anca gidebilecegiz doktora benimde kykdan dolayı hesaplarm bloke olmuş onu bekliyorum iştedüşene birde akrabalar tekme vurur zaten vicdansızlar yaaa bu nasıl ana baba yuh ya siz bari baabnızın yanında olunda ailesinin yaptığı vicdansızlığı unutturun sadakanız olsun mallar da mülklerde onların olsun
Asıl vicdansız o zaten biz mirasta istemiyoruz tedavisi için para lazım beş kurussuz babamı evine gönderdiler, babaanemin yatacak yeri yok zaten en küçük amcamda kışları kaldığı için en ufak bişey diyemediBenim anlamadigim babaniza miras kalacak yeri istiyorsunuz tedavi icin kardesleri babayi da gectim annesi nasil yapar bunu..
Allah razı olsun babamın bu olaydan sonra hastalığı ilerledi biz sadece babamı düşünüyoruz babam çok takıyor öyle ağlıyorCanımmmm
Çok geçmiş olsun
Hiç milleti kendine dertt etme bırak kendi hallerine babanı zaten üzmüşler
Bırak ne halleri varsa görsünler
Malı parayı vermiyolarmış bırak vermesinler gerekirse kredi çekin ama babanı en iyi hastanede tedavi ettirin hastane doktor çok önemli bu hastalıkta moral beslenme çok çok önemli
Nerden mi biliyorum benim babam da hasta ve kimsenin onu üzmesine izin vermiyoruz para filan istemiyoruz amcalarımdan halamdan vs durumları iyi ama kalsın biz neyimiz var neyimiz yok babam için ortaya koyduk
Bu süreç çok zor bide akraba derdi çekme boşver bida da köye filan gitmeyin
Sakın üzülme babana moral ol ayaga kalktıgı an dışarı çıkar doğaya pikniğe filan
Ama milleti konusup sakın onu üzme benim babam herkesi kafaya takıyo herseye üzülüyo unutturmaya çalışıyoruz hemen konuyu kapatıyoruz
Dışarı çay içmeye yemege filan çıkarıyoruz
Başımıza geldi bi kere bu sınavdan geçiyoruzRabbim tez zamanda şifa versin tüm hastalara
Doktor tavsiyesiyle gitti ben değil amcamgil götürdüYa guzelim onlarin ne oldugunu az cok biliyorsundur niye goturdun koye keske gitmeseydiniz.
Asla babama bişey olursa onların dünyasını başlarına yıkarım mahkemelerde süründürürüm, Allah babamı iyi eysin onlara da daha beterini versin artık canımız acıyor yaGecmis olsun canim. Kardeslerin hainligine alistik da deden ve babannen cok ayip etmis Allah islah etsin ne bicim ana baba bunlar. Evinize bile sokma hicbirini. Size ait ne varsa satin gitsin dimdizlak kalsinlar acikta
Ewet uyardı ama babam işte bilemedi böyle olacağını.Babanın onlara zamanında mal mülk yapmaması gerekirdi. Annen zamanında uyarmıştır diye düşünüyorum
Allah razı olsun babaannem amcalarımdan korkuyordu o yüzden babama yüklendi Allah iki dünyasını da dar etsin onlaraTamamını okumaya tahammül edemedim. Hadi halanız ve babanızın diğer kardeşleri neyse de babaannen denecek o kadın babanıza yani kendi evladına nasıl o şekilde davrana bildi. Allah hepsini ıslah etsin. Allah sizede sabır ve dayanma gücü versin.
Daha ne olsun anlatmqdığım neden anormallik arıyorsunki bi tane halam var lanet kadın kocası cezaevinde sürekli anneme siz kanser ettiniz bakın diye laf sokuyordu olay burdan koptu, babama da ne b.k yersen te dedi bunun üzerine babam sen benim evimde bu yüzle ne duruyorsun git evine dedi , herkes halamcı oldu bi anda babamın zaten doktora gitmesi lazımdı amcamgil ha bire oyalayıp duruyordu zaten babamın zoruna gidiyordu en sonunda babama sen git evine dediler babamda o zaman benim malımı satın ben hastaneye gidecem dedi babama senin ne malın dediler gönderdiler, dedemgile küçük amcamhilde kaldığı için hepsi babama yüklendiler güya amcam bakmaz sonra dedemgile diye sizcr kanser hastası birine bunlar yapılır mı zor geldi ilgilenmek derdimiz mal mülk değil tedavisi için satsınlar malını baksınlar dedik bize para bersinler demedik onlarda hasta nasıl olsa ölecek düşğncesiylr para harcamak istemediler saha nasıl anormallik arıyorsunÖncelikle allah şifa versin. Acaba baban adamlar daha ölmeden kendi payını istediği için mi kızdılar? Ne olursa olsun hasta adama yardım etmeleri gerek tabiki. Ama babaanne dede ve kardeşlerin bir olup kanser hastası bir insanın bu kadar üzerine gitmesi biraz anormal geldi. Anlatmadığınız birşeyler mi var?
Allah razı olsun vallahi para istemedim babam satın malımı bana bakıtın doktora götürün parası sizin olsun dedi sürekli babamı oyalayıp duruyorlardı onlarda babama ölecek gözüyle baktıkları için şimdi kim yol çekecek boşuna para mı harvıycaz diye düşüncesindeler vallahi bakın beş kuruş vermediler ben olan paramı harcıyorum doktora ne ben götürüyorum derdimiz para değil babama o kadar ağır laflar konuştular ki şuan yürüyemiyor dengesizliği başladı brn bunu kabullenen diyorum işteçok çok geçmiş olsun... inşallah geçer biter bu kötü günler...
babacığın ayaklanıp onlara gününü gösterir inşallah...
ama böyle olmasa da, zor da olsa sen içini ferah tut arkadaşım... Rabim görüyor eğriyi doğruyu...
hasta adama eziyet etmek nedir mal mülk için... rezillik...
hayrını göremezler zaten o lafını yaptıkları malın mülkün...
canım elbette anlaşılıyor buradan derdinizin para olmadığı...Allah razı olsun vallahi para istemedim babam satın malımı bana bakıtın doktora götürün parası sizin olsun dedi sürekli babamı oyalayıp duruyorlardı onlarda babama ölecek gözüyle baktıkları için şimdi kim yol çekecek boşuna para mı harvıycaz diye düşüncesindeler vallahi bakın beş kuruş vermediler ben olan paramı harcıyorum doktora ne ben götürüyorum derdimiz para değil babama o kadar ağır laflar konuştular ki şuan yürüyemiyor dengesizliği başladı brn bunu kabullenen diyorum iştebabamın yatağa düşmraine sebep oldular.
Asla istemiyoruz zaten her şey onların olsun babamın sağlığını istiyoruz Allah razı olsun babam o malı kazanacagım diye kanser oldu zaten kendine bir yeni ayakkbıdır gömlektie alıp giyemedirabbim şifa versin babanıza tez zamanda inşallah,o akrabaları da ıslah etsin,biz de aynı süreçleri yaşadık sizinki kadar gaddar tavırlar değil ama grip gibi davrandılar(daha ihtimam isteyen bi hastalık olduğu için böyle diyorum) halini hatrını sormaya bile gelmediler;babam onlar yüzünden gözyaşı döktü,tek hissettiğim öfkeydi ama şunu bilin ki bu hastalık sadece hasta kişiye verilen bi sınav değil etrafındaki herkese veriliyor,herkes aslında kendi sınavını veriyor da farkında değil,siz sakın kendinizi üzmeyin babanız hisseder ve daha da üzülür sizin için,siz bu mal mülk kısmını onun yanında sakın konuşmayın ,biz babamı üzecek şşeyleri fısıldayınca yanlış anlamasın diye kağıda yazardık siz de annenizle o şekilde iletişimi sağlayabilrisiniz acil konuşulcak durumlarda,babanızın en çok morale ihtiyacı var ve gerçekten onu seven kızı yanında daha ne olsun,havalar bu kadar güzelken mutlaka temiz hava alın bol bol ,o mal mülk de akrabalarınızda kalsın ama hayır getirmez buna da emin olun,çünkü her gözyaşı bir dua gibi bence...
Babamın durumu çok iyiye gidiyordu beynine sıçradı şimdi yürüyemiyor tuvalete gidemiyor tuvalette klozeti bırakıp yanına yapıyor daha 45 yasında adam ya içim acıyorcanım elbette anlaşılıyor buradan derdinizin para olmadığı...
ama bak babanın kardeşlerinin derdi para...
bunu söylemeye çalışıyorum... sen hiç merak etme hak yerini bulur. bu eziyet cezasız kalmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?